✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Shadobwird

2006. gada 30. martā, plkst. 09:10

Total Commander vienalga laāks (let the flame wars begin ;))!

A serously, bez fleima, pats kādreiz lietoju FAR, un neesmu atradis atspektu, kurā tas būtu pārāks par TC.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 30. martā, plkst. 09:19

Shadowbird: Pieraduma spēks. Man šķiet (vēsturiski), ka failu menedžerim jābūt tādam, kāds ir FAR. Un basta.

Gravatar ugachaka

2006. gada 30. martā, plkst. 09:45

i bez tam TC, ja vien neesi viņu iepircis vai aphakojis, visu laiku prasa spaidīt pogas 1 - 2 - 3 lai turpinātu darbu... Kaitinoši! bet FAR's [cik man zināms] ir par brīvu, ātrs, nekādas reģistrācijas neprasa un pēc naudiņas nebļauj!

Gravatar danila

2006. gada 30. martā, plkst. 10:18

ja es pareizi atceros, tad FARs ir par maksu visiem izņemot exCCCP. personīgi es esmu TC fans bet MC arī nav ne vainas.

Gravatar suuna

2006. gada 30. martā, plkst. 11:06

oho..pat instalers kaartiigs uztaisiits. patiikami :)

Gravatar KKTK

2006. gada 30. martā, plkst. 11:09

Jē super!

Shadobwird: Oi neuzprasies - zaudēsi vēl uzticību TC ;) Piem. ir kaudze ar text failinjiem (source) kuros tu kautko meklē, kautko skaties, atceries utt. Ar TC ej uz katra spied to F3, tad close (labaakajā gadījumā ESC arī laikam var nokonfigurēt). A ar FAR ieej pirmajā un ja gribi nākamo, nospied + no numpada, - lai tiktu uz iepriekšējo. Un ko dari kad uz View atvērto failu vēlies tomēr editēt? FARaa nospied F6 un olaaa (un otrādi). Pietam FARaa ir pieejams tāds laps plugins kā Colorer. Ātrā failu meklēšana dir (caur alt). Veiktspējas ziņā FARs ir priekšā, ja vien māk izmantot... ;) Bet par gaumi jau nestrīdas, tāpēc tajā jomā lai tad lieto katrs kas patīk :)

A - vienīgais boonuss TC bija, ka kopējot var izvēlēties opciju ka Overwrite all older ;)

Gravatar Mārtiņš

2006. gada 30. martā, plkst. 13:51

Arī FAR pie kopēšanas var izvēlēties newer only

Gravatar Shadobwird

2006. gada 30. martā, plkst. 14:03

@KKTK: No tevis minētajiem man īsti nav bijusi vajadzība neko izmantot, bet vai FAR ir Multi-Rename tool ar RegEx Replace, counters un visa pārējā atbalstu (izmantoju vidēji reizi dienā)? Diezgan noteikti nav thumbnail view (baigi noder, kad kaut ko jāatrod 5+ GB bilžu), kas netaisa kaitinošos thumbs.db failus. Vai viņam ir Quick Directory Menu (ķipa favorites), bez kura esmu kā bez rokām (Ctrl+D, , \ - home direktorija, Ctrl+D, , d - downloadi, utt.). Domāju, ka nav arī tabu atbalsts - vismaz reizes divas dienā sanāk izmantot. Esmu diezgan pārliecināts, ka FAR nav arī labās peles pogas supporta - ne uz failiem, nedz disku pogām (ja tādas vispār ir) - noder, kad vajg auto-play vai unmountot virtuālo CD, vai vnk apskatīt HDD properties. History (back/forward) pieņemu, ka gan jau ir. Diezgan aktīvi izmantoju arī TC button bar. Un galu galā - monospace fonts IMO ir ekrāna vietas nelietderīga tērēšana, turklāt TC fontu var uzlikt cik lielu/mazu grib, man domāt, ka FAR tas ir visai nemainīgs.

Gravatar e-remit

2006. gada 30. martā, plkst. 15:09

FAR nav pilnīgi bezmaksas! xUSSR licence ir tikai For Non Commercial Use, t.i. drīkst lietot mājās, darbā ne. No Shadobwird pieminētajiem, viena daļa FARā tomēr ir. Piemēram TC Quick Directory Menu FARā jaunu itemu pievieno F9, C, D, (izvēlas ciparu), Ins; bet izsauc AltGr+(izvēlētais cipars) - t.i. ātrāk, kā TC. Peles labās pogas suports arī ir (tiesa caur pluginiem laikam), bet to nelietoju, jo nav vajadzības. Failu atribūtus pamainīt var ar Ctrl+A. Kādas HDD propertijas parasti skaties? Disk Size, Free Size tāpat redzami, kā arī Ctrl+L nav atcelts.

Vienkārši TC ir GUI aplikācija, bet FAR konsoles - viss atkarīgs no paraduma - esu ar abiem strādājis un daudz.

Galvenais, kas man TC nepatīk - nav normāla konsoles atbalsta. no tās komandrindas var izsaukt programmu, bet nav jēgas, ja konsoles aplikācija atveras jaunā logā un uzreiz aizveras. Bet vienkārši izsaucot cmd, nav vairs TC atbalsta tam.

Gravatar KKTK

2006. gada 30. martā, plkst. 16:24

Thumbnail view nav, kā gan viņš būtu, bet tas tak netraucē nospiest enter lai atveras tavs mīļais bilžu skatīšanās rīks (ACDSee, Irfan, SlowView, FastStone) un vēlreiz enter lai parādās Thumbnail view. Un tās programmas noteikti būs ātrākas par TC iebūvēto. Quick Directory Menu - ir, pat ātrāk pielietojams un saucas Folder Shortcuts. Peles suporti protams ir, bet kam tādi vispār vajadzīgi ;) Windows log properties var izsaukt, šķiet tik makross jāiedarbina. Historiji nav gan... Re, nupat ievajadzējās paeditēt bināru failu, FAR to var, pat lielus izmēru, bet TC to ver vaļā ar notpadu :]

Karoče es reiz patiesi centos pāriet uz salielīto TC, mēģināju cītīgi ne 2h i viss. Kādu nedēļu ņēmos konfigurēt izurbt visas iespējas utt. Kā jau teicu šo to labāku atradu, bet nekādi neatradu daudzko tādu ko man vienārši VAJAG izmantot. Negribu to darīt caur Daugaupili, tāpēc paliku tur kur to VAR izdarīt ātri un ērti. Jakas ik pa brīdim arī pasekoju jaunajām TC versijām, ar cerībām ka kautkas uzlabosies man vajadzīgajā virzienā, bet nē - neuzlabojas gan. Tāvot! Labi, pīss, katrs TO dara kā viņam ētāk :D

Gravatar Sarky

2006. gada 30. martā, plkst. 21:39

Shadobwird No Tevis mineetaa miglainaa priekshtata par FAR nav tikai laikam siikteelu skatiishanas iespeeja. Logjiski - teksta rezhiims, tomer.

Es tikai nesaprotu, kapeec cilveeki reti runaa par lietaam, kuras paarzin, bet toties ar putaam uz luupaam staasta par lietaam, kuras nepaarzin / nelieto, bet gudri staasta, kas tur neesot. Ko tik nenaakas dzirdeet, ko es "nespeejot izdariit ar FAR".. mjaa...

FARam ir paari par 600 (seshi simti) spraudnju (plug-in), ar tiem patieshaam var FAR nokonfigureet, kaa patiik. Vairaaki plagini vienam uzdevumam no dazhaadiem autoriem ar dazhaadu realizaaciju. Nepatiik viens variants, njemam citu... veel citu

Shadobwird, Tu izgaazies kaa veca seeta. Publisks PEE Tev ;) Ja esi pieredzeejis TC lietotaajs / speciaalists labaak pastaasti, ja veelies, par TC mazaak zinaamajaam iespeejaam; interesenti noteikti buus. Jaa, tikai doshu maajienu - nedari to te. Te ir raksts par FAR, ne TC

Par teemu runaajot - patiesiibaa, shaadas taadas alfas paraadiijaas arii agraak. Arii par sho nevar teikt, ka iznaakusi jauna versija, jo, taapat kaa taas alfa versijas - nav gala versijas, bet ir RC

Gravatar Gatiuss

2006. gada 30. martā, plkst. 22:05

:) Varat klaigāt cik gribat bet TC ir labākais jo vienmēr tāds ir bijis.

Gravatar bubu

2006. gada 31. martā, plkst. 00:32

Shadobwird: FAR'am ir tabi - Ctrl+Tab un F12. FARa izmērus arī var pamainīt - šortkata propertijos vai ALT+F9.

Gravatar SkT

2006. gada 2. aprīlī, plkst. 17:28

Vispār jau laikam ir tā ka Tie kas ir dzīvojuši no DOS'a laikiem pa kompi un diskus saukuši par vičesteriem :) tiem arī vairāk patīk FARs - aļa man, bet tiek kas sāka ar WinXX un pirmo pamēģināja TC tiem Far's vairs nespēj iepatikties.

Gravatar Dr

2006. gada 3. aprīlī, plkst. 10:29

INHO loli vii, kas TC lieto. Bildiites FARaa skatiit noteikti ka var, ja grib: PicView Simple - This plug-in allows you to view images inside the window of FAR manager. P.S. It will not work in full screen mode.

Par izmeeriem un fixed fonts - shortcut properties - FONT un LAYOUT tabi visu atrisina

Gravatar Dr

2006. gada 3. aprīlī, plkst. 10:30

ochepjatka: IMHO loli visi, kas TC lieto.

Gravatar brutalis-vertikalis

2006. gada 3. aprīlī, plkst. 19:16

Pirmkārt - FAR's ir efektīvi apvienots ar kommandshellu, nav nekā labāka par visuālu lietotāja interfeisu apvienojumā ar shellu. Otrkārt - fīča kā bilžuku aplūrēšana caur plaginu nah nav vajadzīga, vienkāršāk ir palaist no user meņu tādu vjūveru kādu gribi, uzdodod tekošo direktoriju.

Gravatar Sarky

2006. gada 3. aprīlī, plkst. 23:14

par to"Otrkaart". Nu - kapeec ne? Kaut vai kaadreiz failus shkjirojot pilniigi pietiek - eerti uzmest acis kas par bildi. (vai video). Vai arii kaadreiz kaadaa instalaacijaa redzeet, vai arii *.exe failinjaa ikononjas redzeet, izkopeet..., vai mail boksaa veestulee iekshaa ;)

Gravatar Krotow

2006. gada 4. aprīlī, plkst. 10:10

Laacz, mosties, pavasaris jau ārā ;) Kāds FARam RC, kad jau <a href="http://www.rarsoft.com/download.htm" title="FAR 1.70 release is out" rel="nofollow"> :DDD</a>

Gravatar Krotow

2006. gada 4. aprīlī, plkst. 10:15

Kad jau Far 1.70 release "is out". Go 2 www.rarsoft.com