✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nataniels Pinkertons

2006. gada 18. aprīlī, 11 komentāri

Mums te neliek mieru viens jautājums, kurš tiek uzdots videnes skolniekiem uz piecinieku desmitnieku. Kas ir Nataniels Pinkertons? Vai tas ir domāts tas pats gadsimta sākuma detektīvžanra zvaigzne Nat Pinkerton? Diez vai, jo jautājums formulēts šādi: “Kādu amatu ASV pilsoņu kara laikā ieņēmis Nataniels Pinkertons?”

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Paksis

2006. gada 18. aprīlī, plkst. 20:20

Vai tik tas nav "nomaskējies" špiks Alans Pinkertons (Allan Pinkerton).Viņš pieminēts arī sakarā ar USA pilsoņkaru http://www.spartacus.schoolnet.co.uk/USApinkerton.htm

Gravatar ledusledus

2006. gada 18. aprīlī, plkst. 21:17

par pinkertoniem sākumā nedēvēja FIB? vai kaut kā tā. jā, nu tas links ir īstais, laikam.

Gravatar e

2006. gada 18. aprīlī, plkst. 23:02

Nu ja tas būtu domāts Alans Pinkertons -> http://www.odci.gov/cia/publications/civilwar/docs/sml.htm Tomēr pieļauju, ka jau jautāji googlei un nesaņēmi atbildi, varbūt tas ir viņa nezināmais vārds =D vai varbūt tikai vārdu spēle, jo pietrūkst daž burtu lai sanāktu leitnants, bet kas to lai zin

Gravatar Gross

2006. gada 19. aprīlī, plkst. 00:03

Vecais labais slepenaa [droshiibas] dienesta detektiivs Pinkertons ;)

Gravatar Biku-Beku

2006. gada 19. aprīlī, plkst. 11:46

Nessen redzēju filmu par ASV dzelzceļa būvniecības pirmssākumiem (sižets bija par labo laupītāju -Džesiju Džeimsu) - un tur bij viens puisis - Pinkertons, kurš bija slepenā izlūkdienesta vadītājs/dibinātājs.

Pieņemu, tā kā tas bija slepenais dienests - viņš varēja maskēties tāpēc nebrīnos, ja viņam bija vairāki vārdi! :) Varbūt kāds no tiem bija arī Nataniels (or someting) :)

Gravatar teq

2006. gada 19. aprīlī, plkst. 12:58

ja nu vieniigi tieshaam Alans....nekur neuzraadaas Nataniels Pinkertons. un Alans jau nu ieveerojams viirs bija http://en.wikipedia.org/wiki/Allan_Pinkerton

Gravatar vah

2006. gada 20. aprīlī, plkst. 12:27

Jautājums augstskolas pedagogiem uz 10: kāds ASV pilsoņu kara dalībniekam, žīdam Natanielam Pinkertonam sakars, ar Latvijas Republikas vidusskolas vēstures programmu?

Gravatar Luiize

2007. gada 9. aprīlī, plkst. 09:19

A jūs zinājāt, Alans un Natanjērs Pinkertoni ir divi dažādi cilvēki. Viņi ir brāļi. Un arī es nesaprotu, kāpēc man par viņiem ir jāmācās vidusskolā????