✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

digg.lv

2006. gada 2. maijā, 33 komentāri

Ja pats projekts fiziski neatrastos ārzemēs, tad varētu teikt, ka Latvijai par prieku ir parādījies mūsu digg.com analogs - digg.lv.

digg.lv priekšlapa

Pirmais, ko teikšu - bremzē. Pieņemu, ka lielākoties tādēļ, ka lapa reāli stāv uz ārzemju servera. Tas šo projektu, manuprāt, jau noraksta pašā saknē. Bet, nu, ne man spriest - nākotne rādīs.

Starp citu, kad parādīsies šāds projekts, tikai saprotams arīdzan ne-gīkiem? Ja ārzemēs to skaits ir gana liels, lai projekts dīvotu griezdamies, tad pie mums - viens, divi un viss. Starp citu, lativskojums pat man šķiet pārāk brutāls.

Pieklājības dēļ gan būtu jānovēl veiksmes.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Lauraiss

2006. gada 2. maijā, plkst. 16:11

Tas ka projekts bremzē un gļuko neprātā, vēl nenozīmē ka nekļūs superpopulārs. Piem.: draugiem. lv.

oftopic: Kā Tev IE update KB912812?

Gravatar mmk

2006. gada 2. maijā, plkst. 16:25

njā, bremze ir ok! :) tiešām LV vai šī krasta hostings ir tik ļoti dārgāks??

Gravatar Burunduks

2006. gada 2. maijā, plkst. 17:21

Aarzemju hostingiem nav ne vainas, vaig tik rakt!

Gravatar pops

2006. gada 2. maijā, plkst. 17:49

Nu redzēs, cik ilgi digg.com pieļaus šitā eksistenci. Cik noprotu, tad nesen digg.com tika piereģistrēts kā trademark

Gravatar Murgonis

2006. gada 2. maijā, plkst. 18:33

Tik traki jau nemaz nebrezmeee... Nezinu vismaz man ta leikas nav tik traki jo pamata tur ir teksts un ja tu lasi to zinju tad trv ar nosntopa nav jaloznja pa to lapu izlasi un ir ok.. Ej talak meklet nakamo rakstu..

un runajot par draugiem.lv atcerejos choma teikto: <q>Tikliidz es tieku pirmaja draugiem.lv lapaa es ieraksut epastu un paroli nospiezhu login un uzreiz maucu spelet CS kamer izpeleju paris raundus ir ielogojies</q>

Smiekligi, bet pasens fakts ;DD

Gravatar Piu

2006. gada 2. maijā, plkst. 20:22

Ņā, man ar neko traki nebremzē, bet tulkojumi gan ir pakaļā + pārāk daudz kas neielādējas - erroru errori!

Gravatar kintu

2006. gada 2. maijā, plkst. 20:52

Nezinu, man (ārzemēs esot) digg.lv vērās vaļā pat ātrāk nekā citas lapas. Vai tik nebūs pie vainas ārzemju trafika lēnums. Bet par to preču zīmi – tad tā tomēr ir zagšana.

Dalas lapas arī izdeva kļūdas, bet tulkojumam gan nekādas vainas nemanīju. Kas konkrēti Piu tev tulkojumā nepatīk? Vienīgi tas "stundas atpakaļ" ir neliterāri, bet pārējais teksts skan normāli.

Gravatar Ponijs

2006. gada 2. maijā, plkst. 20:53

Tulkoja to visu cilvēks, kas ir klīniski nespējīgs normāli parakstīt.

Bremzē viņš tiešām traki. Es vakar to norakstīju pats uz savu netu, bet ja citiem ir tāpat…

Vēl man nepatīk, ka tur ir par daudz kategoriju, kas mani būtībā neinteresē.

Gravatar krizdabz

2006. gada 2. maijā, plkst. 21:10

Nu re, kārtējo reizi redzama latviešu tik raksturīgā pazīme nodirst visu, kas kustas un nekustas...Tas ir sākums, pats sākums un tamdēļ jau projekts ir beta. Gan jau būs viss OK..

Gravatar Murgonis

2006. gada 2. maijā, plkst. 21:41

</I> uj Laacz luudzu piemet manam comentam klaat </i> piemirsu.. Lhoti atvainojos

Gravatar r21vo

2006. gada 2. maijā, plkst. 23:59

Latviešiem nav vis pazīme nodirst visu, bet gan izteikts diletantisms.

Gravatar kintu

2006. gada 3. maijā, plkst. 00:40

Ponij, es biju gaidījis atsauksmes tieši par tulkojumu, nevis noraksturot cilvēku, kas to ir iztulkojis. Piekrītu, ka šo tulkojumu var rediģēt un uzlabot, bet tas nav galīgi bezcerīgs.

Gravatar Arturs

2006. gada 3. maijā, plkst. 02:23

paldies anyway par atbalstu, domaju ka laika gaitra kljus labak, nevis sliktak. erroru praktiski ir minimali, janu tikai jau pashaa savaa profilaa veelies apskatiit pievienoto draugu raxtus. domaju ka tuvaka/talaka nakotne bus ari iespeja ievietot blogos "Digot šo", bet vel japagaida.

tulkoja profesionals tulks, njemot par pamatu digg.com tekstus daudzviet, bet protams, ka vins nav tech geeks, taapeec arii nav visai atbilstoshi. tachu tas jau ir labojams, un ta jau butu piekasishanas pie nekaa...

par bremzeeshanu - laikam taapec ka dziivoju salaspilii - nevareetu suudzeeties. par aarzemju hostingu - taapat, bet nu jaa, daudzi meegina paarliecinaat, ka labaak paariet uz LV. lapa jau nesver neki daudzm, vareetu to izdariit, kaut kad veelaak.

pagaidaam - vienkaarshi jaadigo, un tad taa lieta aizies, buus interesanta. ja naakotnee ienaaks kaads rublis no reklaamas - jo labaak, buus nauda par ko algot cilveekus kas var padariit digg.lv labaaku. neba visi par briivu veelas straadaat, naacaas arii veltiit zinaamu naudassummu arii sai reizee. cilveeki, saprotiet tachu, esiet atsauciigaaki un iejuutiigaaki.

un jaa, es atziistu, ka mees tieshaa veidaa esam kopeejushi digg.com. nosaukums? sorry, rakt.lv bija aiznjemts, paareejie piedaavaatie nelikaas piemeeroti (kaut arii jau kaadus 20-30 aizsitu). bez tam - pasakot digg.lv - viss ir skaidrs kas un kaa, vismaz tev, kas lasa shiis rindas. jaacenshas naakotnee padariit shii sisteema saprotamaaka arii citiem, ne tikai tiem, kas lasa shiis rindas.

bet tagad - vienkaarshi digo! un tev buus laba karma!

paldies.

Gravatar BH

2006. gada 3. maijā, plkst. 06:58

Nevar iespamot, iedigot, jo tas vilcējs nesūta User Agent :/

Gravatar Kirils

2006. gada 3. maijā, plkst. 08:16

dizainu gan vareejaam pashi taisiit, nevis no digg.com nospert. par domeenu pofig.

Gravatar asdf

2006. gada 3. maijā, plkst. 09:46

Ko nozīmē nospert? Drīzāk jau nokopēt.

Gravatar mmk

2006. gada 3. maijā, plkst. 13:50

nē nu kopumā jau thumbs up artūram, lietas vajag bīdīt! jo vairāk cilvēku bīdīs, jo vairāk iespēju būs mums, lietotājiem!

Gravatar pops

2006. gada 3. maijā, plkst. 14:52

Nu dizains gan netika sperts no digg.com ;) Protams, lauku izvietojums ir līdzīgs, bet patšam css ar digg.com nav nekaada sakara.

Gravatar Arturs

2006. gada 3. maijā, plkst. 14:52

Augstas? Par 20 GB un 1 terabaita badwidth pilnaa summa ir 120 USD gadaa, nierobezots SQL datubaazu un domeinu skaits, liidz 75 FTP klientiem, utt. Sis ir labakais piedavajums kadu atradu tirguu.

Bez tam - iegaadaajoties tur apaksaa pie formas aizpildiisanas var ievadiit kodu get97usd un tu dabuusi 97 USD atlaidi. Vai tas viss par 20 USD nav taa veerts???

Cik zinu tad veel daudzi pazinjas ir iegaadaajushies www.dreamhost.com un ir gana apmierinaati. Vieniigi es nezinaaju taas nianses pat Latvijas/aarzemju trafiikim, to liegumu.

Gravatar whatever

2006. gada 3. maijā, plkst. 14:57

Artur, bet nu gaidīt pāris sekundes, kamēr tā lapa atveras nu nav patīkami un pilnīgi nosit vēlmi tur vēl kādu reizi ieiet :(

Gravatar 0nkulis

2006. gada 3. maijā, plkst. 17:06

slikts nets jumsiim laikam, man ok viss, burtiski 2 sekundes

Gravatar moonlight

2006. gada 3. maijā, plkst. 23:45

Jānovēl veiksmes?

Gravatar andrisp

2006. gada 4. maijā, plkst. 08:39

Es gan labrātāk izvēlos Latvijas hostinga pakalpojumus, jo tad paliek vēl iespēja palamāties un pasūdzētes pa telefonu =).

Gravatar kintu

2006. gada 5. maijā, plkst. 02:00

andrisp! Bet kas tev liedz piezvanīt uz amerikāņu hostinga supportu un pasūdzēties tur? Lai gan no tā jau parasti nekas nemainās. Vienkārši jāsaprot, ka par $10/mēn jau nu nekādu dižo hostingu nevar vēlēties. Man pašam savām lapām tāds ir un ar to pietiek, taču lieliem projektiem tas būs par maz.

Gravatar scarydoll

2006. gada 6. maijā, plkst. 19:01

#23 2 sekundes tas ir daudz :)

Gravatar irga

2006. gada 10. maijā, plkst. 14:16

"Linki" tiešām nav latviešu vārds.

Gravatar Janis

2006. gada 16. maijā, plkst. 19:44

Cilvēkiem tiek piedāvāts projekts kurā ir izvietota informācija BEZ MAKSAS. Līdzīgu projektu LV nav. Nekas šajā pasaulē nerodās no gaisa, lai kaut ko piedāvātu ''jūzeriem'' projekta izstrādatājiem ir jāstrādā dienām, naktīm, bieži vien negūstot nekādu finansiālu labumu. Jāpriecājās ka ir cilvēki kas kaut ko dara un velta laiku no savas ''dzīves'' lai citiem dotu! Internet projektos vienmēr admini ir atvērti lai uzklausītu viedokļus un ja lielākajiem ''dirsējiem'' nebūtu līkas rokas viņi varētu pat reāli piedāvāt savu palīdzību šādos projektos.

Gravatar 0nkulis

2006. gada 17. maijā, plkst. 09:26

27# ak taa.... labi!

Gravatar jpk

2006. gada 18. maijā, plkst. 10:43

25 sekundes man digg ielādējkās

Gravatar 0nkulis

2006. gada 19. maijā, plkst. 19:31

uhtii, tas ir 5 sekundes pirms vidusmeera neta lietotaajs atmet ceriibas.... (ofociaals peetiijums atrodams tajaa pashaa digg.lv)

Gravatar Viltnieks

2006. gada 31. maijā, plkst. 19:13

Izskatas ka vismaz domeinu digg.lv varetu atnemt Arturam jo ir registreta Trademark kas darbojas Eiropas savienibaa (pieder Digg Inc.). Var parbaudit ieks: http://www.oami.europa.eu/CTMOnline/RequestManager/en_SearchBasic_NoReg

Un kaa man paskaidroja Latnetaa - vinji jau var registret lv domeinu kam ir EU trademark, bet ja ipashnieks atnakas uz LV, vinjam bus visas tiesibas sho domeinu savakt. Izklausas diezgan skarbi, bet taa man paskaidroja. Varbut kadam ir vairak info un/vai pieredze sai sakaraa.