✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Transporter 2

2006. gada 9. maijā, 13 komentāri

Vakar, lai nosvinētu DVD ripuļgriezēja atkalatgriešanos mājas datorā, tam tika iebarots “Transporter 2” DVD, paņemts ķepās padzēriens alus formātā, saldējums ar defrostētu saldētu zemeņu kaudzi, ielīsts relatīvi jaunajā relatīvi lielajā gultā un pielipts pie tālrāža a.k.a. televizora.

Līdz pat vairāk-nekā-pusei atplestu muti vēros un nespēju saprast - kkkkkas, ellē ratā, notiek. Un tad mani, kā saka kaimiņzemes valodā, - “осенило”.

Bet pirms tam - mazliet raksturojošo lielumu pirmajam kurjeram. Tas bija, lai arī zināmā mērā fantastisks, tomēr ar glancīti (© mīļotā sieviete) un mēreni smieklīgs. Īpaši patika inteliģentais un visādi citādi aforismus bārstošais mazpilsētiņas žandarmērijas izmeklētājs.

Tad, nu, atgriezīsimies pie mana atvāztā runekļa un izvalbītajiem bolekļiem.

Viss jau dikti savādāk, nekā pirmajā daļā. Fantastika, pārspīlētas situācijas un klasiskas parafrāzes. Un tad, kā jau teicu, pār mani nāca apgaismība.

Gribējās jau šo ierakstu sākt ar “Ejiet dirst, stulbie T2 nolicēji! Jūs ne plikas leļļsievietes kakas nesaprotat!” Un nokaunējos. Ibo, tas būtu pārāk skarbi. Un, vispār, neatbilstu patiesībai.

Atkal atgriezīsimies. Pie tā runekļa un bolekļiem. Filma pāri pusei, sāku domāt par velti izšķiesto laiku. Brīžiem lienu zem segas, lai nokaunētos filmas autoru vietā. Un, vienā tādā brīdi (iespējams, esot zem segas), pabīdot atpakaļam galvā aizķērušās epizodes, es sāku saskatīt sen aizmirstu un gluži svaigu filmu atskaņas. Līdz, smaidīdams kā sivēns pēc pavasara dubļu vannas, izlienu no segas apakšas un nodeklamēju vienu pašu vārdu: “Parodija!”.

Tik tiešām, ja uz filmu paskatās no parodijas skatu punkta (aizvien, tiesa, nav skaidrs, kāpēc tik brutāli tika mainīta sērijas ideja), atpazīsti matrixu, svešā kaut kādu tur daļu, džeimsu bondu, taxi, pat dažas astoņdesmito filmas, kuru nosaukumus neatminos, un citus grāvēju pārstāvjus. Beidzot radās atbilde uz jautājumu, kāpēc jau no filmas sākuma mani nomocīja déjà vu sajūta, pat, ja ignorē to faktu, ka sākas viss līdzīgi kā diloģijas (pagaidām?) pirmā daļa.

Un tagad es iedomājos, ka, iespējams, kļūdos. Derētu palasīt atsauksmes plašā Interneta ārēs, ne? Beidzot :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar N.R.

2006. gada 9. maijā, plkst. 15:15

nu ari pirmais transporter bija pilniigs meesls, iespeejams sliktaakaa action filma ko jebkad esmu redzeejis, bet ja uz taam skataas kaa uz parodijaam, tad tieshaam viss kljuust skaidrs.

Gravatar ulzha

2006. gada 9. maijā, plkst. 15:45

Posta pārdomāšana atsauca atmiņā vārdu "ironija", ja arī nebij' tā. Neesmu redzējis, bet, ja līdz pusfilmai nebija noprotams, ka parodija, tad droši vien slikta parodija. Trakāk vēl, ja slikts sekoklis...

Gravatar Smilgs

2006. gada 9. maijā, plkst. 15:49

Tas nav nekas salīdzinot ar to sviestu, kas nāca līdzi kāda izdevumam (žurnālam) - DVD, kuru skatoties, likās ka sižets ir rakstīts ar kreiso roku narkotiku reibumā. Džeks visu filmu taisījās izmantot kaut kādu novērošanas sistēmu, kuru beigās izmantoja lai izsekotu ļauno un pateiktu: "Tā, viņš ir šeit". Pie kam tās glāzes ar to atrašanas šķidrumu barošana iekšā jau bija gaidāma pusi filmas.

Dāvinātam zirgam zobos neskatās, bet tomēr :)

Gravatar cx

2006. gada 9. maijā, plkst. 15:55

skatoties uz to kā parodiju tik un tā smiekli nenāca.. galu galā padir*** laiks :(

Gravatar fx

2006. gada 9. maijā, plkst. 17:10

nuja, ka parodija. to tachu vareeja saprast jau peec taa, ka otrajaa filmaa vinjsh brauca nevis ar BMW, bet kaut kaadu Audi :P :)

Gravatar danila

2006. gada 9. maijā, plkst. 17:38

triks: mašīna+bumba+ceļamkrāna āķis=mašīna var braukt tālāk joprojām gaišā atmiņā :)

Gravatar 0nkulis

2006. gada 9. maijā, plkst. 17:41

filma sviests tik daudz veerta lai tiitu uz priekshu un ar skalju daardonju noskaktiitos mullkkiigaas izdariibas un paaris efektiigaaas apshaudes

Gravatar pingus

2006. gada 9. maijā, plkst. 17:49

truli, leeti un komerciaali rezhisora eksperimenti, buutiibaa reklaamfilma. nez, parodijaas man parasti ir jaapasmaida, jo parodee, bet sheit viss bija nopietni, tipa origjinaali, kretiiniski feikots, man uznaaca viegli riebuma uzpluudi. es neko no shiis filmas vairaak par nozheelu neguvu...

Gravatar Kārlis

2006. gada 9. maijā, plkst. 22:18

man gan patika. tāds kārtīgs trilleris ar smukiem momentiem. jaunā MI3 atpaliek ka nemaz neliekas

Gravatar mmk

2006. gada 10. maijā, plkst. 09:59

nu mērķis gan jau nebija parodija, bet tā ir plaši izplatīta prakse izmantot pārbaudītas vērtības, kas zināmā mērā garantē vismaz minimālos kases ieņēmumus. bet nu kopumā tā ir pasaku filma! :) nez MI3 būs tāds pats?? :)))

Gravatar Jealousy

2006. gada 10. maijā, plkst. 11:22

Jā, es ar biju vieglā šokā. Gribējās tādu vieglu izklaidīti ar autiņiem 'n stuff, bet figu. Tāds samocīts komikss... http://www.jy.lv/index.php?zoomzina=1384

Gravatar hasher

2006. gada 11. maijā, plkst. 20:52

Filmu skatoties, man pat sāka likties, ka tā ir pagalam neveiksmīgs Man on Fire pakaļdarinājums: izbijis slepkavnieks (sasodīti nopietns, nosvērts un neatlaidīgs, kruts no visiem aspektiem), bērns, pajukusi ģimene, plus vēl filmēšanas maniere un daži (šeit gan neizdevušies) mēģinājumi spēlēt ar skatītāja jūtām.

Gravatar ac.dc

2006. gada 14. maijā, plkst. 14:59

Lietotājam 'fx'. Tu pats esi parodija un lēts bumerists!