✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Brainbench

2006. gada 18. maijā, 10 komentāri

Un neviens vēl nav uzrakstījis, ka Brainbench testi ir novecojuši un offtopikaini mēsli? Atļaujiet man to izdarīt. Brainbench testi ir novecojuši un offtopikaini mēsli! Nesaku, ka visi, jo visus nedz pārvaldu, nedz vēlos provēt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar esuntu

2006. gada 18. maijā, plkst. 08:27

Turklāt nekam nederīgi. IMHO grafikas apstrādes programmu testu jautājumi sastāv no jautājumiem par lietām, kuras labi ja kāds izmanto reizi pusgadā, vai nav izmantojis vispār. Kāda vella pēc man jāzin, kas veidojot photoshopā <i>web photo gallery</i> ir domāts ar tiem visiem ķekšiem, ja tādu <i>web photo gallery</i> vispār izmantot ir kauns...t.i. tikai viens dīvainais piemērs no apmēram 30 jautājumiem no 40 jautājumu testa. Jautājumi veidoti, lai uzķertu <i>aha, nezini gan visus ķekšus un visas mazās, nevajadzīgās podziņas un sazin kam vajadzīgus knifiņus un nekam nederīgos lodziņus</i>, nevis lai uzrādītu reālo-praktisko-visur prasīto zināšanu līmeni ...<i>Nesaku, ka visi, jo visus nedz pārvaldu, nedz vēlos provēt.</i>

Gravatar Mārtiņš

2006. gada 18. maijā, plkst. 09:34

Tā ir, bet nav TIK traki. Tas pats web developer tests. Nu labi, mūsdienīgais tīmekļa programmētājs var nezināt kā darbojas atmiņas menedžments, bet ja zina, tas tikai parāda to, ka viņš ir izglītots nozarē. Un ko var gribēt, tikai svaigāko un biežāk lietojamo? Jābūt taču arī āķīšiem.

Gravatar Knaģis

2006. gada 18. maijā, plkst. 10:41

.NET testi (vismaz VB.NET) ir gājuši uz priekšu. Varbūt tas tikai tāds iespaids, bet likās, ka tie tika atjaunoti ar skatu jau uz Visual Studio 2005.

Jautājumu specifikai pamatojums ir meklējams atzīmē - jau nedaudz virs 3 ballēm un tev tiek paziņots, ka tu pārvaldi many advanced topics. Attiecīgi ja tev ir master (virs 4), tad tu attiecīgo sfēru tiešām pārvaldi visos sīkumos. Un @2 - kas tev traucē turēt vaļā photoshopu un 3 minūšu laikā atrast, kas tad tur pa ķekšiem ir? Brainbench jau drīzāk testē prasmi atrast informāciju, mazāk uzreiz faktu zināšanas.

Gravatar BH

2006. gada 18. maijā, plkst. 13:40

lol, laacz nenolicis kādu testu.

Gravatar chemical

2006. gada 18. maijā, plkst. 15:48

To BH: man ar taa liekas :)

Gravatar 0nkulis

2006. gada 18. maijā, plkst. 18:36

savaa zinjaa taisniiba. laacz: kursh bija TAS tests?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. maijā, plkst. 09:06

Onkulis: Visi PHP, webdev testi ir novecojuši un neadekvāti.

Gravatar prātvēders

2006. gada 19. maijā, plkst. 14:02

Patiesībā jau, ja cilvēks kaut ko saprot no konkrētās tēmas, tad 3 minūšu laikā var arī saprast vai atrast atbildi un uzzināt, ko tas konkrētais ķeksis tur nozīmē.

Teikt, ka tests ir sūds varētu gadījumā, ja tajā dabū maksimālo novērtējumu. Pretējā gadījumā tā ir liekuļošana, jo kā tu vari novērtēt testu kuru patiesībā pat nespēj nolikt? Ja testā ir ielaistas kļūdas, tad par tām ir jāinformē Brainbench darbinieki, lai labo!

Gravatar japets

2006. gada 22. maijā, plkst. 22:14

prātvēder, ja testaa var dabuut maksimaalo punktu skaitu, tad tests prieksh shii cilveeka ir viegls, bet tas maz ietekmee testa kvalitaates citu aspektu noveerteeshanu.