✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Dentālā iejaukšanās

2006. gada 22. maijā, 18 komentāri

Mīlīši, vakarā nedzeriet, ja nākamajā rītā ir jāiet pie zobārsta uz zoba ekstrakciju (tā gudrie dakteri ir nodēvējuši zobu raušanu). It kā pasākums tika veikts prātīgi, nekādas sausas mutes vai citu paģiru simptomu nākamajā rītā nebija, bet anestēzija (divu devu izskatā) neiedarbojās.

Un, ak jēziņ, kā sāp, kad rauj zobu bez anestēzijas. Aptuveni sāku nojaust, kā jutās viduslaiku zobārstu aprūpētie (tais laikos gan jau populārākā metode bija - izraujam un vairs nesatraucamies). Protams, ka neiztiku bez “auauau” un “āāāāā” (ārsts domāja, ka es vienkārši stellējos). Un, kad viss drebošs un cigareti no paciņas ekstraģējošs devos ārā pa kabineta durvīm, aiz tām rindā gaidošie izskatījās kā mājās griboši (ar gana izmisušiem skatieniem).

Mierinu sevi ar domu, ka tas bija pēdējais ekstraģējamais un tālāk nāks tikai vietā likšana.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Rainis

2006. gada 22. maijā, plkst. 09:37

man ar uz paģirām neiedarbojās anestēzija, tiesa gan, biju aizgājis uz "lēto" bodīti... tas preperāts pēc garšas atgādināja veco labo laiku narkozi un arī 2 dozas bij par maz. zobārsts gan domāja,ka es ākstos.."nu ar 2 devām zirgam pietiktu..." kad rāva, dzirksteles gar acīm nošķīda un nosvīdu momentā. bet par šitādu attieksmi no zobārsta puses pēc tam piecēlos un vienkārši aizgāju, atstājot to babuļu murminot "5ls..."

Gravatar Piu

2006. gada 22. maijā, plkst. 09:43

Nū, man ir ar 3 špricēm rauts. Viņi mēdz dažreiz trāpīt netur. Tik pēc tam parunāt normāli nevarēju pusi dienas - nejutu žokli un mēli līdz vakaram...

Gravatar atis

2006. gada 22. maijā, plkst. 09:46

nujā, skaitās, ka iedzerot alkoholu dikti ātri narkoze pēc zobu procedūrām iziet.

tad varbūt vienīgā izeja bija pirms zobārsta ļoti pamatīgi piedzerties, lai sāpīga zobu raušana nemaz neuztrauc :))

Gravatar JIB

2006. gada 22. maijā, plkst. 10:29

Es a bija pie zobaksta... un ka reizei skaidroja ka alcohol narcose ir "mutual exclusive", pec narkoses jaiedzer alkohols un ir ka ar koku nonemts :) ta luk. Un vel ir tadi cilveki, kuriem narkoze neiedarbojas. Aaa un ir vel tadi, kuriem narkozi nemaz nevajag viniem nesap, nu gandriz.

Gravatar andris

2006. gada 22. maijā, plkst. 10:34

patiesībā atkarībā no ekstrahējamā zoba mēdz būt tā, ka narkoze neiedarbojas nevis alkohola dēļ, bet gan taapeec, ka nav trāpīts pareizā vietā. tad ir vienkārši jāšpricē vēlreiz - cik nu man ir zināms no sievas - dentistes stāstiem.

Gravatar Storms

2006. gada 22. maijā, plkst. 11:23

Par cik nepatīk man šitādas padarīšanas tad sakrāju tā pavairāk raujamo un aizgāju zem pilnas narkozes. Tomēr 3 dienas mājās pa sienām rāpot ir patīkamāk nekā stundu plosīt zobārsta beņķi riskēdams ar netīšām izrautu mēli. :D

Gravatar Sarky

2006. gada 22. maijā, plkst. 12:06

Kapeec pa sienaam jaaraapo peec pilnaas?

Gravatar bx

2006. gada 22. maijā, plkst. 12:22

Nu nez.. es uz zobu raušanu vienreiz aizgāju uz ļoti lielām paģirām un tieši otrādi - vispār nejutu raušanas procesu. Vēl jokojot jautāju zobārstei, ka varbūt man narkozi nemaz nevajag..

Gravatar ckz

2006. gada 22. maijā, plkst. 14:34

Es pēc 3. šota nejutu bezmaz pus ģīmi, bet sāpes gan vēl nedaudz jutu. Visu laiku jātur salvete pie sejas, jo nevar just kā siekalas tek ārā :D. Kad mājās tā skaistā pasaule padzisa, tad gan bija HOLY F-ING MOTHER OF CHRIST! Tā sāpēja, ka sāku aizdomāties par veidu kā sevi 'izslēgt' uz kādu laiku.

Gravatar juhans

2006. gada 22. maijā, plkst. 15:03

preved! atvaino, ka rakstu it kaa par citu, bet

Dentālā iejaukšanās,

taa tachu ir iejaukshanaas, kas ir izdariita ar zobu paliidziibu! aciimredzot, tevi valdzina it viss, kas labi skan sveshaas valodaas, bet slikti latviski. pie kam tu lieto tik nepiespiesti, ka laikam jau vairs pats nesaproti, ka taa saka vienaa citaa valodaa, ne latvieshu.

noveelu tev zobus vairs neraut, ja nu vieniigi pie alus kausa un kjiplokmaiziiteem!

Gravatar Storms

2006. gada 22. maijā, plkst. 16:56

Sarky: tāpēc ka sāpes jau nekur nepaliek. Kad narkoze atiet tad tur pat jau viņas ir. Aiz kam nākas pa sienām parāpot. Bet dakteri šo pēcparādību labi zin aiz kam automātiski brīdina par iespējamo darbnespēju, izraksta slimības lapu (ja vajag) un izraksta visai OK ripas ar kurām pabaroties. Bet tas nepatīkamākais tā pat tiek pārciests narkozē - raušanas brīdis kad sāpes ir pašas ellīgākās un tā vien gribas dakteri aizsūtīt pensijā... ;) Pēc narkozes salīdzinoši nav tik traki. Vienīgi pirmās 4-5 dienas uz biezputrām un jogurtiņiem jādzīvojas. Pēc pāris nedēļām jau štopēju iekšā karbonādes ka nemetas un pasākumu itnemaz nenožēloju. :P

Gravatar Sarky

2006. gada 22. maijā, plkst. 21:05

Storms: Nu tas skaidrs, ka ir sāpes pēc zāļu iedarbības beigām. Vienīgi pēc Tava teksta sanāca, ka dēļ vispārējās narkozes ir trisdienu ilgas sāpes, bet ar anestēziju zobārsta krēslā ir stundu ilga elle, un ka Tu izvēlies pirmo. Tapēc pārjautāju

Gravatar Vērotājs

2006. gada 22. maijā, plkst. 23:43

Man izrāva zobu profesionāli. Pirmkārt, tas bija dīvaini viegli. Otrkārt, praktiski bez sāpēm - zobārsts... - nē, ķirurgs teica, ka es esot varen labs palīgs, kad es pēc pirmā lūguma "Platāk" tā arī izdarīju. Man gan tajā brīdī smiekli nenāca. :) Bet arī nedēļu uz putrām.

Gravatar FaLcoN

2006. gada 24. maijā, plkst. 12:02

skatoties kuru zobu rauj. man dzerokli reiz rāva, 50 minūtes mocījās un nomocīja mani. baidos, ka man arī anestēzijas neiedarbojās, lai gan dzēris nebiju. otro reizi mūžā tādas mokas nevēlos...

Gravatar Pacients

2006. gada 24. maijā, plkst. 20:36

Laacz, Ja nav noslēpums, pastāsti, cik izmaksā viena zoba vietā ielikšana (ne priekšzoba)? šajā brīdī vēl tikai konsiderēju vispārējo zobu, hmm, tuning (latviski būtu ķūningu:), kas 99% iekļaus pāris zobu (palieku) aizvietošanu ar neorganiskas izcelsmes svešķermeņiem :(

Gravatar ganga28

2007. gada 27. jūlijā, plkst. 13:07

Pavisam nesen biju pie zobārsta-ķirurga.. rāva 7-to zobu.. Man anestēzija, liekas, pilnībā neiedarbojās.. :( Tik ļoti sāpēja, ka asaras bira.. un likās, ka zobu rauj bez anestēzijas.. Un, kad tas zobs bija izrauts, tad galva tā reiba, ka nemaz paiet nevarēju.. lika elpot skābekļa masku.. :( Tagad tiešām man ir bail no zobārsta.. :( kaut gan agrāk no tā nebaidījos..

Gravatar evarella

2007. gada 25. septembrī, plkst. 18:41

Sveicinati,vai kads ludzu varetu ieteikt kadu labu zobarstniecibu vai zobu arstu kas ir laipns:))) es loti gribu uztaisit zobu fasadi(hollywoid smile) kaa ari man vajadzetu ielikt vienu zobinju,cik maxa viena zoba ielikshana neatkarigi kas tas par metodem,tikai liudzu pasakiet cik katra metode maxa un kura no tam butu ietecamaka..vnk parasti kad kads uzdod tadu jautajumu pzr zoba ieliksanu,atblide sanjem tikai "tas atkarigs no metodes ar kadu tiek ielikts zobs ..." bet ta nav bnekada atbilde,,jo jautajums jau ir cik maxsaa?:))))) :D taapec ludzu ja kads var atbilded uz shadu jautajuminju tad loti gaidishu atbildi:) aaa un vel man ie izaudzis gudribas zobs(23 gados) bet vinjam lielas smagana trauce un tas delj vinjs briziem sap un liekas ,ka pat zem ta zoba varetu but nedaudz strutas,,nu vai ari kaut kas loti lidzigs strutam man no ta zoba iznak uz arau..vai to zobiju vajedzetu izraut? ar cienju E :)

Gravatar grr

2008. gada 25. septembrī, plkst. 16:32

Tie, kam shkjita, ka narkoze neiedarbojaas, Juus gadiijumaa nebijaat pie Sokolovska?