✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nokia un Siemens

2006. gada 19. jūnijā, 12 komentāri

Mazliet par Nokia un Siemens kopuzņēmuma veidošanu.

Tiem, kas tagad mētā rokas un cer, ka nu būs jauni līdzīgi vai pat identiski mobilie tālruņi no šīm abām kompānijām, atgādināšu, ka pagājušogad ap šo laiku Siemens Mobile tika kādai kompānijai, kuru sauc BenQ. Nu jau labu laiku ir apritē ij Benq - Siemens, ij vieni no pēdējim vienkārši vienkārši Siemens mobilie tālruņi. Tā kā Siemens mobilo tālruņu daļa jau sen vairs kā nav Siemens pakļautībā, būtu gana aplami runāt par to, ka tagad Nokia un Siemens ar pilnu joni laidīs klajā līdzīgus mobilos tālruņus :)

Vispār jau, cik es sapratu, šīs abas kompānijas neba nu apvienojas, bet gan veido kopēju nodaļu/meitas uzņēmumu Nokia Siemens Networks, kurš nodarbosies ar stipri vien globālākām lietām par vienkāršu mobilo tālruņu ražošanu. Teiksim, štukos to, kā mazāk sāpīgi apvienot vairākas līdz šim atsevišķi esošas tehnoloģijas, piedāvās risinājumus ne tikai ieviešanai tālruņos, bet arī operatoriem un citiem tīklu veidotājiem un uzturētājiem.

Attiecīgi, Nokia ir iegādājusies Siemens atlikušās zināšanas, kuras var izmantot mobilo telelkomunikāciju un datu pārraides jomā.

Protams, šis ir tikai mans dumjā zāģu skaidu pilnā lāča viedoklis, kas var neatbilst nekādai no visām patiesībām :) Ja nu gadījumā, pavisam netīšām un pārsteidzoši man izrādās taisnība, tad rādu uz visiem būtiem ar pirkstu un saku “kis, kis kauns”. Ja nu nē, tad rādu uz sevi.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar BH

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 18:10

Vai Latvijas PSR ģeogrāfiju tas baigi ietekmē?

Gravatar eldberg

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 18:28

Visumā ļoti precīzi Laacz, vienīgi tev jau vajadzētu zināt, ka Siemens i viens no vadošajiem Tīkla infrastruktūras tehnikas piegādātājiem. Attiecīgi šīs nodāļas arī tiek apvienotas, jo jaunā kompānija ir 50/50 kapitāla daļas.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 18:29

eldberg: Nu, apmēram es to arī biju domājis. Tiesa, aizrāvos ar PSiem, un neuzrakstīju :) Bieži vien (gandrīz vienmēr), rakstot pagarākus tekstus (šis ir gana garš:), man domas pa vidu rakstīšanai zūd.

Gravatar zinaataajs

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 19:51

vienkārši runājot, vienā kantorī tiek apvienotas mobilo (tādu kā Tele2) un fiksēto operatoru (tādu kā Lattelekom) infrastruktūras risinājumu nodaļas. Piemēram, Siemens savus risinājumus piedāvā gan vieniem, gan otriem. Tas pats ar Nokia, tikai cik man zināms, viņi nav tik spēcīgi fiksēto tīklu infrastruktūras risinājumos. Bet, tā sāls ir tajā, ka tās lietas vairs nevar nodalīt - šīs tehnoloģijas konverģē jeb saplūst. Savukārt apvienošanās ir vienkāršs risinājums kā samazināt izmaksas, padarīt efektīvāku R&D, iegūt lielāku klientu bāzi un samīt konkurentus ;)

Gravatar Keksuss

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 23:26

laacz'im zems pašvērtējums? :)

Gravatar Pēcis

2006. gada 19. jūnijā, plkst. 23:35

Precīzi, laacz. Jebkurā gadījumā ļoti interesants un nozīmīgs pavērsiens telekomunikāciju tīklu jomā. Un jā, runa ir par lielo tīklu izstrādi un ieviešanu - mobilo un fiksēto. Cik saprotu, ideja pat ir vairāk vērsta uz kopēju izstrādi, apvienotajam kantorim būs 36 000 cilvēku, kas nu izstrādās un pētīs, kā arī ieviesīs tīklus.

Gravatar kautribas demons

2006. gada 20. jūnijā, plkst. 01:24

laacz rakstija: Bieži vien (gandrīz vienmēr), rakstot pagarākus tekstus (šis ir gana garš:), man domas pa vidu rakstīšanai zūd.

hahahahihihi

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. jūnijā, plkst. 09:02

Keksuss: es neesmu augstās domās par savu angļu valodu un spēju saprast to, kas kur ir rakstīts;)

Gravatar Tievais

2006. gada 20. jūnijā, plkst. 10:48

Ehh :( Es jau cerēju pie jauna Nokmena tikt :)

Gravatar danila

2006. gada 20. jūnijā, plkst. 16:09

cik es sapratu viņi apvieno spēkus, lai labāk konkurēt ar līderiem Ericsson (nevis SonyEricsson) un Alcatel...

Gravatar ZBH

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:06

zinaataaj - nu a ko, LMT vairs Nokia centraals neizmanto, ka shos nepiemineej?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:08

ZBH: A kādā sakarā man būtu viņi jāpiemin? :)