✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Firefox coding sux

2006. gada 21. jūnijā, 30 komentāri

Es jau to esmu vēlējies noformulēt labu laiku. Kāds to ir izdarījis manā vietā. Un labāk.

The argument that components of Internet Explorer may load during Windows Startup is nullified by Opera's start times. Which means there is no excuse for this except poor coding on Firefox's part.

Firefox Myths. Visa tā džeka lapa ir lasāma. It īpaši par XP optimizāciju un mītiem.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar 0nkulis

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:21

nu tas dzzeks gan ir njeemies un gaazis gaazis un sagaazis visus ugunslapsas miitus.... bet vai taapeec es to neturpinaashu lietot?? Kau vai unikaali eerto spraudnju tabu un pieraduma deelj?? veel neesmu meegginaajis jauno operu... varbuuut peec taas kaut kas mainiisies bet pagaidaam viva la ugunslapsa par spiiti visiem tiem miitiem

Gravatar Jealousy

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:27

Kāda starpība cik ātri tas brauzeris atveras. Tāpat viņš stāv vienmēr atvērts :)

Gravatar Kārlis

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:43

Opera: ātri, ērti, svaiginstalēta bez kādiem plugiņiem pārsniedz apkarināta Firefokša iespējas ērti, labi sakonfigojama ar biki saprotamākiem config failiem utt. u.c. Varu turēt mēnešiem vaļā kādus 20 nelietotus un vēl 10 lietojamus tabus - un nekāda vaina!

Gravatar Dep

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:51

a nah tur nav teikts, cik bugi staav valjaa IE? Man po, lietojat FF vai Operu, bet tikai ne IE!!! P.S. Man ir 46 extensions uz FF un ir bik bremziigs.. :) Bet darbam vajag. Un Oper\ taadas fiichas liekas, ka nevar nodrošināt. Vēl man patīk iekš FF double-click iekš adreses un selekteet vienu vārdu. Nevis visu adresi, kā tas ir iekš Operas.

Gravatar e-remit

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:56

Nu pāris lietas, kas man nepatika jaunajā Operā, ja salīdzina ar FF - Operas addblock analogs nav pietiekami ērti lietojams. Kā arī izslavētais Operas ātrums balstāsuz to, ka aktīvi tiek izmantots kešs - ja jau Opera tikai pēc otrā refreša pamana, ka tīkls atslēgs, pirmo reizi parādot tvnet.lv, it kā tīkls būtu, bet otru reizi tikai saturu bez CSS izkārtojuma, nākas secināt, ka reāli ar operu nevari būt drošs, vai lapa, ko redzi ir aktuāla, nevis no keša izvilkta. Un pac jautrākais - opcijās ta ielikts, ka lapa uz servera jāpārbauda katru reizi. Vēl agrāk biju piefiksējis, ka Opera, ja URL neatveras uzreizi, taisa vēl vienu pieprasījumu. a uz POST tas mēdz būt bīstami. Piem. savulaik uz one.lv dažs no manis saņēma 3 vienādas īsziņas, jo Opera iedomājās nosūtīt 3 POSTus - nu nesakiet, ka tas ir normāli. Bet, tā kā Firefox ir kauna traips opensource saimē (dēļ slavenās fīčas ar atmiņas aprīšanu), lietoju Mozilla, un nesūdzos. Nu jā - addblock pietrūkst gan, bet nu tas sīkums uz pārējā fona.

Gravatar Dep

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 15:58

aa, jaa, tas refrsh Operai arii gljuks pilniigs. Visu laiku tikai ar Ctrl+F5

Gravatar esuntu

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:26

Es tikai nesaprotu vienu. Kāpēc visos šajos strīdos ff/ie/opera, linux/windows vai kas cits, nekad neņem vērā ievainojamību skaitu attiecību pret lietotāju skaitu. Tas taču ir katram bērnam skaidrs, ka populārākam/lietotākam/izdevīgākam produktam vienmēr kāds vairāk pacentīsies atrast caurumus nekā produktā ko neviens nelieto. Teiksim manis uztaisītajai interneta pārlūkprogrammai nekad nav bijusi neviena ievainojamība. Tātad tā ir visdrošākā interneta pārlūkprogramma? Tas nekas, ka es viens to lietoju?

Gravatar Muulis

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:27

Man FF lietošana ir pieradums. Tieši tāpat kā Winamp lietošana. Utt. Bet lai tādēļ lēktu uz ecēšām un mēģinātu kādam drātēt smadzenes, ka pārējais ir sūds - jābūt mazliet saspiedušamies.

Gravatar Kirils

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:33

jealosy: ne visiem browseri darba dienas saakumaa mamma atver. :)

Gravatar BH

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:37

Tā. Tuliņ iešu un izkasīšu Firefox ārā no visām OS. Noteikti, ka vieglāk ap sirdi taps.

Gravatar mmk

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:47

Jā, Opera Postus regulāri pa 2iem nodod.

Gravatar KKTK

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:52

<blockquote>not completely compatible with 10-15% of all web sites.</blockquote> ??? nu nu... \"all web sites\" laikam bija domāts TIKAI IE paredzētās lapas... kas gan jau pat nevalidējas...

Nepārliecināji, foxis ir baisi ērts lietošanā. Nabagi kam vēl jo projām paknapi ar RAMu un proci, lai mērās, rokās un meklē ko ITKĀ ātrāku!

Gravatar KKTK

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 16:53

Bet vispār lapa laba, būs tiešām jāizlasa! Vai visu var uzreiz ņemt par pilnu nezinu, jāizmēģina ;)

Gravatar Vistu Zaglis

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 17:14

E-remit, Dep — Tools - Preferences - Advanced - History - Check Documents: Always.

Piekrītu, tam vajadzēja defaultā būt ieslēgtam.

Gravatar kintu

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 17:22

Nezinu, man Firefox veras vaļā ļoti ātri. Google Browser Sync gan bremzē pamatīgi. Par atmiņas patēriņu nesūdzos – mūsdienās RAM ir gana lēts. Bet gluži perfekts šis pārlūks nav, jo reizēm uzkaras, it īpaši ar pdf failiem. Un tomēr no manas pieredzes tas ir visproduktīvākais un vienlaicīgi arī visvienkāršāk lietojamais pārlūks. Lai gan es jūtu, ka daudzi developeriem ir pret to aizspriedumi.

Gravatar Smilgs

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 18:07

esuntu> Priekš tevis visdrošākais ir pārlūks ko lieto viens, viennozīmīgi. Tb. ja nav par tava datora uzlaušanu izsludināts konkurss. Jo speciāli priekš Tevis neviens tajā pārlūkā caurumus nemeklēs.

Gravatar e-remit

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 19:26

Vistu Zagli, Tu lasi arī vai tikai izrunājies. Tak rakstīju, ka Tools - Preferences - Advanced - History - Check Documents: Always IR JAU IESLĒGTS, bet tik un tā opera 1. reizi bez tīkla to lapu atvēra, it kā tīkls būtu, bet otru reizi bez CSS stiliem un tikai pie 3. refreša nobļāvās par tīkla neesamību. Tas neko labu par pārlūku neliecina - ātrumu iegūst šmaucoties - atrādot kešu, kad tas nav jāatrāda.

Gravatar Vilx-

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 19:46

Naz... es esmu Operas piekriteejs - man vinja liekas daudz eertaaka nekaa IE un FF kopaa. Varbuut IE7 liks mainiit manas domas, bet tad redzees, kad iznaaks.

Tomeer jaunaa Opera man nepatiik. Kaut arii ir uzlabojumi, tomeer jau pashaa saakumaa esmu atklaajis daudzus gljukus (un vienaa vietaa pat ieveerojamu bremzeeshanu! [www.di.fm lapas menu]), kas senaakaas versijaas nebija. Nu, cerams, ka veelaak salabos. :P

Gravatar skatītājsX

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 20:29

nemaz i negrasos tos mītus lasīt. Like I care. Nav reklāmu u.c. šitu ar FF + adblcok un ar manu normālo kompi viss notiek normāli. Pārējais viss - neinteresē.

Gravatar ppp

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 21:42

Man FF labi strādā pieticīgā datorā ar W98, 192 MB atmiņas. :) Reizēm vienlaicīgi atveru kādus desmit vai divdesmit Faijerfoksa logus un vismaz vēl 5 līdz 7 citas biroja programmas.

Opera vienā aspektā šķiet līdzīga 10 gadus vecām pārlūkprogrammām, proti, nav iespējams pārkopēt lapas saturu ar visu formatējumu, teiksim, uz Vordu. Var tikai kailtekstu pārkopēt :) Bieži jau to nevajag, bet šķiet, ka tas arī ir tas dižais noslēpums, kāpēc Opera strādā mazliet ātrāk.

Un vispār, kas tā par MS slavināšanu? Alter-alternatīvisms? Popsa tagad alternatīvāka par pankiem un metālistiem, tēlaini izsakoties?

Gravatar mefisto

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 22:20

Pag pag , <b>ppp</b>, tu turi atvērtus pat desmit firefox logus !!! Un tagu kopēšana ir kaitinoša. Nokopējot lapu pēctam tā stundo ir jātīra lai to varētu nocitēt kādā *.odt failā , sviests.

Gravatar ppp

2006. gada 21. jūnijā, plkst. 22:50

Es <b>varu</b> turēt atvērtus, bet tas nenozīmē, ka nekad nesamazinu šo skaitu. Hehehe, ;-) Un tiem lietotājiem, kam atmiņa tiek pārāk ātri piedrazota, varbūt ir jāparegulē Fasterfox iestatījumi (jāuzliek zemāki).

P.S. Kas jaunākajām Mozilām ir vājāks nekā Faijerfoksam?

Gravatar Boldrix

2006. gada 22. jūnijā, plkst. 09:46

Tā jau arī domāju, ka pametot šādu tēmu, komentāriem vajadzētu būt daudz. Nafig vajadzīgs cits browseris? Kāpēc nevarat izmantot to ko Windows piedāvā? Kādēļ, lai cilvēks, kuram ir Windows, instalētu kādu programmatūru, lai ieietu Draugos vai pakomentētu laacz blogā. Un kas tā par Operu - vai nu viņa ir compatible vai arī viņu vajag attinstalēt. Karoche, kamēr jums nekas nav jātaisa, tikmēr 'visi' esat extāzē - jā, jā O jā FF jāā Mizilla jāā jā rullz. P.S. Offtopix: Kā man patīk šitais Dona - vēl nav tik vēls, bet es nekur to nevaru dabūt.

Gravatar firefoxists

2006. gada 22. jūnijā, plkst. 10:48

Man arī patīk Opera http://www.milw0rm.com/exploits/1937 Man mamma katru rītu to atver. Es tikai spaidu pa pogām. Wii!!!11

Gravatar Medniex

2006. gada 22. jūnijā, plkst. 14:01

Baudāma lasāmviela man kā pārliecinātam IE lietotājam :D

Gravatar kintu

2006. gada 23. jūnijā, plkst. 03:57

Boldrix, Es lietoju Firefox tāpēc, ka tas mani padara ražīgāku. Tā pusstunda, ko patērēju Firefox instalācijai un apguvei, pilnīgi atmaksājas turpmākā darbā. Kas attiecas uz developeriem, tad priekš tam jau viņi ir, lai radītu lietotājam draudzīgus produktus. Protams, ja ir kāda lapa, kas Firefox nestrādā, es palaižu IE, bet sagaidu, ka ar laiku arī developeri cels savu kvalifikāciju un radīs labākus produktus, kas ir ērtāki lietošanai. Galu galā visu nosaka pieprasījums.

Gravatar Agzas

2006. gada 25. jūnijā, plkst. 23:27

Lietoju firefox. Ir taisnība, ka lēni startējas (un reizēm strādā), reizēm nokaras. Bet kāršanām atradu risinājumu paplašinājumā Tab Mix Plus - tam ir sesiju saglabātājs. Saglabājas pie katras nokāršanās, neaizvēršanas slēdzot ārā kompi, kā arī var saglabāt pats. Ja lēnums kļūst traucējošs, izmantoju fasterfox. Ja ir lapa, kas ar ff nestrādā, lietoju IETab

  • vēl 2 paplašinājumi. Un jūtos apmierināta. :) IE7 izklausās cerīgs, bet opera man tromēr liekas drusku neērta. var jau būt, ka pieradums..

Gravatar kaaposc

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 09:45

Opera apvieno sevī web browsēšanu, mail klientu un irc klientu. varbūt kādam tas liksies lieki, bet man patīk, ka ir trīs (ok, 4, ja skaita arī bittorrent klientu) iekš vienas programmas.. taskbars tukšāks :)

Gravatar mad gremlin

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 12:02

nāk prātā tekstiņš no simpsoniem, : Tas ir tik negaršīgi,...bet tas ir tik lēti....(bildē homērs rija kautkādu nenosākāmu pārtiku)