✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Liels meteortīts un Zeme

2006. gada 27. jūnijā, 51 komentārs

Diezgan feina vizuālizācija tam, kas varētu notikt, ja Zemē ietriektos paliels meteorīts? Tika veikta simulācija un pēcāk tai tika izveidota grafiskā versija. Smuki un gana baisi, teikšu :)

Zemāk ir kipa tulkojums angliski (no YouTube)

The story of the Earth of 4.6 billion years.

Meteorite Collision simulation.

"When the meteorite collides with the earth"

"Explanation"

What happens when meteorite collide with each other? We tried to find the answers: Simulation Experiment. We presumed that the collision happened with the earth in order for lucid distance and location. The diameter of the meteorite is slightly bigger than the breadth of Honshu Japan. The collision point is located at the 3,000km south from Japan in the ocean. The velocity of the meteorite is 70,000km/h. But the meteorite is bigger than we can imagine, so that it appears much slower. In the impact at the same time as colliding. The earth's crust of 10km in thickness where ground in the earth is composed is wholly peeled off. This is called,"Earth's crust tidal wave". There is 1km width of the rock, and it flies to the sky it by the impact. The impact surges to the Japanese Islands and,as a result, the Japanese Islands are crushed. The splinter of the crushed rock easily exceeds the height of 1000Km. After exceeding the atmosphere it reaches space. Afterwards, the splinter of the rock falls again in surface of the earth. The edge of Crater completed by the collision of the meteorite is 7000m in height. It looks like a huge mountain range. The diameter of Crater has 4000Km. Crater is big to swallow a part from Guam to a Chinese continent. But,it was only an introductory chapter of the tragedy that would start in the future.....

The leading part with the accident is seen in Crater when seeing from space immediately after the collision of the meteorite. Seeming as shine to scorching color, and huge mass. The mass of the rock of which this turned into the gas and the name are said, "Rock Vapor". The amount of the rock that becomes a gas is about 100000000000000kt. "Rock Vapor" extends in all directions on the earth after it swells up like the dome. "Rock Vapor" generated by the meteorite's having been dropped to the sea located in the south of Japan will arrive at Himalayas in three hours. In "Rock Vapor", the velocity of the wind is 300 meters. It becomes the hot wind of a terrific high temperature of 4000℃ in temperature and burns Himalayas. In the world covered with "Rock Vapor", even a thick snow that piles in the coldest place named Himalayas is instantaneously melted. There is no time to make the river and the snow is evaporated instantaneously. "Rock Vapor" will reach Amazon that lies to the other side of the collision of the meteorite in a day. Tropical forests of Amazon cause the autogenous ignition for the hot wind by "Rock Vapor" and the region is burnt up. Tropical forests of Amazon turn into sea of flames in less than no time. Surface of the earth from the collision on the first. It is covered with "Rock Vapor" and it turns into a scorching star. "Rock Vapor" wraps the earth for one year or more, and burns everything up at the terrific high temperature. It is the same as making the sun innumerable near the earth. On the other hand, the accident happens also in the sea. The sea began to bubble violently. The sea boils by the heat of "Rock Vapor". Tremendous heat of the "Rock Vapor" reduces the sea level at the speed of 5cm a minute. The naked sea bed is relentlessly exposed to the intense heat and melted down like lava. The sea of 4000m in average depth has disappeared one month after the collision of the meteorite. At this point, the earth becomes a star where the living thing cannot live. Thus, the earth turned into the star of the death.....

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar ogs

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 10:21

bullshits baigais, nu pat smiekliigi paliek. Jeega shim viam ir apmeeram taada kaa shim: "a zini kas buus ja tev uzmest virsuu 10000000000000000000000000 tonniigu nee 1000000000000000000000000000000000000000000000 T kluci sasaldeetu suudu, kalusies - vispirms klucis saskaidiis tavu galvu un peec 0.02 sekundeem tu jau buusi ar putras piku galvas vietaaa" ... doma ir taada ka no sitaada izmeera meteoriita (izskatiijaas peec meeness :]) dirsa buus visiem un bez variantiem un vareeja par neraadiit un nedomaat u.t.t.

Gravatar BeatMaster

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 10:34

gana iespaidiiga animaacija. bet parak nereala meteorita izmeeru deelj. butu nedaudz mazaaks ar mazaak postoshaam sekaam-butu interesantaak.

Gravatar DimanC

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:10

pietrūkst realitātes. vajadzēja atlidot Supermenam un izglābt pasauli, bet Japāņi laikam tādu korišu nezin...

p.s. datoranimācijā bišķi nereāli liekas (ap 1:45), ka līdz ar lielo vilni paceļās un "uzlokās" ne tikai ūdens, bet arī sauszeme. ir jau tam triecienvilnim spēks, bet šaubos, vai tāds, lai uceltu gaisā salas.

Gravatar hQuse

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:18

interesanti, cik realitātē ir liela iespēja zinātniekiem un militārisitem mūsdienās glābt pasauli šādā situācijā (vai maz tas ir iespējams)

Gravatar Tievais

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:33

Tas toč ka bik pārspīlēts ar to meteorīta lielumu, izskatījās kā mēness būtu uzgāzies zemei. Pēc apraksta tiipa Honsju salas lielumā, tātad - http://www.bartleby.com/65/ho/Honshu.html , 1290x150 km sfērisks bolīds. Katastrofa ne pa jokam. Ar tāda lieluma meteroītu mums ir iespēja sadurties, ja nemaldos 1x pa 5-6 miljardiem gadu. Laba animācija, par pagātni, ja tāda ir bijusi, vai tāltālu nākotni. Tiešām labāk būtu emulējuši iespējamu meteorīta krišanu.

Gravatar Tievais

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:37

Hmm tik tagad ieraudzīju ka virsrakstā Meteortits, nevis meteorīts.

Gravatar x-f

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:44

Ja triecienvilnis uzplēsto zemi uzmeta <strong>tik</strong> augstu gaisā, tad daļai (kaut nelielai, bet tomēr) vajadzēja aizlidot izplatījumā, nevis visam nokrist atpakaļ uz Zemes.

Tā jau iespaidīgi.

Gravatar archaic

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 12:49

hQuse: vienīgais variants ir savākties kādam nelielam bariņam un prom uz Mēnesi vai Marsu. Ja zināms gadus 20 iepiriekš, tad laika sagatavoties pietiek. Uz zemes variantu nav - everything gets fried like Kentucky chicken.

Gravatar Karbonkuls

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 13:04

Principā izskatās visai cerīgi - tātad mēs, uzzinājuši par meteora triecienu zemes otrā pusē vēl varam mierīgi paēst gardas pusdienas, novēlēt mantu baznīcai, fiksi iestādīt koku, zoodārzā noklapēt kādu pitonu un mierīgā garā sagaidīt savu pēdējo minūti kādā augstākā vietā ar glāzi Tullamore rokās, lai vismaz skats būtu skaists un atmiņā paliekošs!

Gravatar Labais -&gt; Karbonkuls

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 13:18

Tu filmas neesi redzējis??? Atlidos Brūss Viliss un visus izglābs, tā ka nav ko raustīties. Jenjkji šā kā tā visus izglābs, da no jebkā: meteorīts, citplanētieši, whatewer.

Gravatar mapet

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 13:41

jaa, izglaabs gan, peec tam kad buus nofiilmeets cietais rieksts 12 - tas vareetu buut izskaidrojums kaapeec tur ir tags - usa.

Gravatar Kewl

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 13:44

Erm, kaut kā nekur nemanu faktu, ka zeme tiktu izsista no orbītas ;) Ņemot vērā meteora izmēru animācijā, zemei diezgan noteikti vajadzētu novirzīties no savas orbītas.

Gravatar Kirils

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 14:51

Kewl: nu vismaz es tajaa japoshku valodaa neko saprast nevareeju vispaar.

un meteoriits tieshaam ir apbriinojami un neticami liels. paglaabties dzilji zem zemes gan shkjiet, ka vareetu...

Gravatar Boldrix

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 15:13

Šis meteorīts ļoti par labu nāktu mieram pasaulē. Jo visi būtu spiesti samest savus atomieročus vienā cūpiņā kopīgam mērķim un tad cerēt, ka kāds amerkānis ar to visu izglābs pasauli. Bet varbūt tas ir kārtējais mārketinga triks un dēļ tā pie mums tā cēļušās nekustamā īpašuma cenas.

Gravatar čačeris

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 15:29

Zemei uzkrīt Metropolīts.

Gravatar Glupais

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 15:29

Strīdīga versija. Ūdens nevar tā vienkārši iztvaikot, pat ja iztvaikotu, virs zmes būtu jābūt ļoti biezai miglai.

Gravatar archaic

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 16:00

Kaut kur bija teorijas, ka drīzāk iestātos ļoti ilga ziema. Tipa putekļu mākoņi aizsedz sauli un viss atsaldējas. Bet tas laikam spēkā, ja meteorīts mazāks par Ņujorku:)

Gravatar kimijs

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 16:18

Manuprāt īsti nav ticamības momenta, jo visi visuma objekti, kas ielido atmosfērā deg...rezultātā uz zemes nonāk tikai niecīga daļa no sākotnējā meteorīta. Šajā animācijā nekas tāds netika attēlots.

Gravatar Wilx

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 16:50

Jauki. Meteors lido pār zemi. Ēna slīd pār pilsētu, zemi, ūdeni. Un tad ēkšņi meteors krīt vertikāli lejā, tad jau tas ir avarējošs lidojošais šķīvītis. Arī ūdens šļākstīšanās liecina parto ka meteors kritis zemes centra virzienā. Dīvaini.

Gravatar kaksis -&gt; kimijs

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 17:52

Nu jaa taadam meteoriitaam buutu atmosfeeraa jaanodeg =DDDDD tur tak vinjam virskarta bik uzkarsa! bet nu tik un taa bulshits viss tas ir =P

Gravatar kaulishs

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 18:04

planeetu no orbiitas izsist ir GANDRIIZ nereaal, bet kat nieciiga iespeeja paliek, ziema iestaatoa peec ljoti ilga laika, bet nu tas jau taa ;-)!! vismaz kameer mees dziivosim nekas taads nenotiks!! so not to worry about ;-)

Gravatar japets

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 19:41

Izglaabties no taada? Ja laiciigi atklaats - pamaini trajektoriju vinjam kaut vai par milimetru. :) Bet aatraak cilveeki pashi Zemi uzlaidiis gaisaa, nekaa shitaads ietrieksies...

Gravatar Aivars

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 20:04

Viss jau ok, bet taa japoshkas pacilaataa un sviniigaa balss intonaacija bija vienkaarshi burviiga. Ne ta vinja to meteoru buutu visu dziivi gaidiijusi, ne ta staastiitu par savu deelu, kas vakar vakaraa speeris savu pirmo soli.

Gravatar gusc

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 20:28

Biku offtopic - man patika komentars pie video "GAME OVER BITCH" - suliigi un atbilstoshi par teemu :D

Gravatar Didulis

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 21:18

Pārāk nereāls tas klipiņš. Zemes locīšanos kopā ar vilni var norakstīt uz līkām rokām. Cik izskatijās, tad tas meteorīts bija 4x lielāks par atmosfēru (stiepās labi tālu no tās laukās). No tā vien var secināt, ka zemei bija strauji jāmaina sava trajektorija. Tā kā neesmu lietas kursā par kosmisko objektu berzi, tad atļaušos izdarīt nepamatotu secinājumu, ka šis meteorīts bija jau pamanijies sasniegt augstu temperatūru pa ceļam uz Zemi. Tātad ūdens iztvaikošana ir pilnīgi reāla. Vienīgā problēma, ka video tā bija novēlota. Kā bija rakstīts angliskajā tulkojumā, tad Himalajos ledus nepaspēja izveidot upes, jo uzreiz iztvaikoja. Tātad arī okeānam vajadzēja sākt tvaikot trieciena brīdī. No tā izriet, ka viļņi vienkārši nevarēja būt. Saliekot visu ķēdītē kopā ar fizikas likumiem, var secināt, ka tur nekas nav nosimulēts. Bet gan vienkārši uzrenderēts neloģisks animācijas klipiņš.

Gravatar mapo

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 21:43

to didulis: manuprāt, secinājums par meteorīts varētu sasniegt augstu temperatūru pa ceļam uz zemi, tiešām ir nepamatots, jo tā kā kosmosā +/- ir baisais vaakums, tad tur arī nav nekādas berzes.

Gravatar asiic

2006. gada 27. jūnijā, plkst. 23:07

saule tak ar nekur neberzeejas :)

Gravatar Kirils

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 01:43

nu a saule no heelija sastaav :]

Gravatar kaulishs

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 01:52

nu i ka saule no heelija sastaav??

Gravatar Antuanete

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 09:39

Zemes garoza vilni uztaisīt var mierīgi - ja nezinājāt, tad arī paisuma un bēguma laikā vilnis veidojas ne tikai okeānā, bet arī Zemes garozā (tiesa, par kādiem 1-2 metriem tikai). Vai vilnis varētu būt tik īss - to gan nezinu. No orbītas tāda apmēra objekts Zemi visdrīzāk gan izsistu, vai vismaz pamanītu ass leņķi.

Gravatar DimanC

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 09:48

2 mapo: kosmosā tiešām "ir baiss vakuums" (nevis vaakums!), bet ātri lidojoši objekti (komētas) tik un tā ir krietni vien uzsiluši. pie tam, šitas objekts bij tik liels, ka, visdrīzāk, viņam pašam bij savs karstais kodols.

un vēl: zemi no orbītas varbūt nemaz nav tik viegli izsist, taču zemes asi šitādam pasākumamn noteikti vajadzēja sagriezt.

Gravatar Uldmans

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 10:03

Vienreiz pa Discovery skatījos raidījumu par Bībeles Kodu. Bija diezgan interesanti, pēc tā Bībeles koda viņi atrada sakritības ar 11. septembri, apšaudi kādā ASV skolā utt. Nu lūk un tajā bībeles kodā viņi meklē arī iespējamos pasaules bojāejas variantus, tie noteikti ir vairāki un viss ir atkarīgs no cilvēkiem. Viens no variantiem ir tāds, ka kaut kādā tur 2012. gadā uz mūsu planētu kursu uzņems meteorīts, bet cilvēki varēs izglābties, ja viņu vidū būs vienotība...

Gravatar Kirils

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 12:19

biibeles kods ir kas liidziigs da vinchi kodam? vai arii source kodam? ;)

Gravatar n

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 12:29

morale - pērciet sāli un rociet bunkurs.

Gravatar CAP

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 13:33

giblet - agraak vai veelaak :D

Gravatar Storms

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 13:59

Fufelis odnako. Nekā vairāk kā diezgan Ok datorgrafika. 8) No šāda objekta trieziena uz zemeslodes būtu tāda zemestrīce ka neviens akmens nepaliktu savā vietā, kur tad nu vēl Londonas Bigbens. Zemestrīces rezultātā saplaisātu zemes garoza (kura, kā mēs visi jau no pamatskolas zinām ir ļoti plāna) kas izsauktu neskaitāmus vulkānu izvirdumus. Zezultātā tad kad no gaisa noveltos tas kas trieciena rezultātā tur uzlidojis - uz zemes izņemot lavu vairs nekā nebūs. Es gan pieļauju domu ka pati zemeslode kā tāda vairs nebūs - būs kosmosā izkaisītas atlūzas... Klipa autoram derētu papļāpāt ar kādu no astronomiem un apgūt dažus fizikas likumus. :P

Gravatar uksus

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 14:43

:D sataisits jau labi a parejais fuflo :D

Gravatar Krišs

2006. gada 28. jūnijā, plkst. 15:36

Lāci, meteors un meteorīts ir divas dažādas lietas.

Gravatar Archijs

2006. gada 29. jūnijā, plkst. 01:12

:D nu par to bībeles kodu tiešām sāku smieties :)) bet nu, ko te daudz runāt, kā jau kāds iepriekš minēja - GAME OVER BITCH!

Gravatar elfz

2006. gada 29. jūnijā, plkst. 15:37

Nav aizskarta tēma par lavas monstru rašanos, iedragājot ticamību šai simulācijai. Ņezačot.

Gravatar Aidus

2006. gada 29. jūnijā, plkst. 17:48

Njā. Nu sviests un pietam neiet kopā ar fizikas likumiem. Tie zemes kušķi kas tika atrauti no planētas virsas un izrāvās no zemes orbītas bij nolemti aizlidošanai tālāk iekš izplatījums. A klipā parādīts ka ātrums samazinās un krīt atpakaļ (bullšits). Otramkārtām, kur tad paliek tas savienojums H2O? Ja sadalās pa molekulām tad jau atmosfērā ir pilns ar H un O2, tātad reāla iespēja ka notiekās vēl lielāks sprādziens. Nu kautkā nedadomāts tas viss :) Bet tā jautri paskatīties :)

Gravatar Aidus

2006. gada 29. jūnijā, plkst. 17:52

Ak jā, piedevām šitāds klucis ietriecoties noteikti atstāj iespaidu uz zemes griešanās ātrumu, magnētiskā lauka novietojumu iespējams arī trajektorijas izmaiņas utt ujp :)

Gravatar CSh

2006. gada 1. jūlijā, plkst. 14:26

elfz: +1 :))))))), tēma nav pilnīgi atklāta

Gravatar aasd

2006. gada 2. jūlijā, plkst. 22:31

Es skatos te visa fizikas katedra savākusies! :)) Visi tādi speciālisti ka varētu pasniegt augstskolās priekšmetus saistībā ar fiziku, bet īstenībā ir sistēmas administratori pa minimālo algu.

Visi te runā par defaulto 200m-1km (par kuru iet runa daudzos TV raidījumos, grāmatās un publikācijās pressē) objekta triecienu zemē ar visām ar to izrietošajām sekām. Bet šajā gadījumā objekta diametrs bija vienāds ar ķīnas teritoriju (klipiņa pašās beigās), un šeit jau reakcija uz triecienu ir pavisam savādāka. Citreiz padomājat ko drukājat..

Gravatar Pecis

2006. gada 4. jūlijā, plkst. 15:43

Piekrītu aasd, ka meteors bija savi 500 km diametrā, tā kā te darbotos drusku citādāk viss tas. Turklāt lielie fiziķi - tas karstums rastos sadursmes rezultātā! Un te gan nav melots - izceptu visu viens divi. Ja vien pirms tam triecienvilnis nebūs trīs reizes apkārt zemeslodei apnesis :)

Pēc varbūtības teorijas jums ir lielākas iespjējas 300 reizes nomirt un atdzimt no jauna...aptuveni tā...

Gravatar Pecis

2006. gada 4. jūlijā, plkst. 15:46

The diameter of the meteorite is slightly bigger than the breadth of Honshu Japan.

citāts no augšējā tulkojuma. Še tev 100 km. http://en.wikipedia.org/wiki/Honshu

Pēc šī, domāts 230-250 km diametrs. Neko sev "bumbiņa".

Gravatar Rinja

2006. gada 4. jūlijā, plkst. 20:28

A kas tad notiek ar visu iztvaikojošo ūdeni? Tur taču ir miljardi un miljardi m3! Viss tas tvaiks iet uz augšu un augšā atdziest un sasalst (kosmosā ārpus zemes atmosfēras taču ir reāls aukstums, bet krietni mīnusi ir jau 30 km augstumā) un krīt lejā, atkal sakarst un atdziest utt, tādējādi laika gaitā atdzesējot zemi... Jautājums ir tikai cik tas ātri notiks. Pārāk jau nu nereāla tā simulācija.