✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pīpētāji nepīpētāji

2006. gada 6. jūlijā, 31 komentārs

Nejūtos traucēts, atrodoties iestādē, kur telpās nesmēķē. Man nav nekādu problēmu paieties tos desmit vai cik nu tur metrus un uzsmēķēt ārā, svaigā gaisā. Ja godīgi, man pat ir izstrādājies kaut kāds beznosacījuma riebums pret smēķēšanu telpās. Tas tā. Noteikumi, manuprāt, ir OK. Arī sodīt tos, kas tos neievēro, vajaga. Sodīt vajag jebkuru noteikumu, likumu u.t.t. neievērotājus :P Arī mani, ja es pāreju ielu pie sarkanās gaismas pat tad, ja tuvumā nav neviena auto (ko gan izvairos darīt, lai nemācītu meitai muļķības).

Ja pareizi sapratu, neviens neliedz atvērt tikai smēķētāju krogu. Ja Tu nespēj tur uzturēties, tad ej uz nesmēķētāju krogiem. Tādi ir bijuši (Jelgavā un tās apkārtnē tādu ir vismaz 4) arī pirms tam. Ja draugi savā starpā nevar novienoties un viens otru cienīt, smēķēot citur, tad kas tie par draugiem?

Tas ir no tās pašas sērijas, kad cilvēks īd - es nevaur aiziet ekskursijā uz kazu audzētavu/fermu, jo tur nenormāli smird (kas ir fakts)! Dajoš ES regulas pret smirdoņu tādās vietās!

Galu galā, kad lidostās aizliedza smēķēt, kur pagadās, ierīkojot atsevišķas telpas šim pocesam, neviens neiebilda. Un visi bija apmierināti. Un, kad krasta ielas lidiņā noliedza smēķēt daudzās vietās, neviens nekādas pretenzijas necēla.

Vēl pacēlās jautājums par to, vai var diskriminēt cilvēku, pamatojoties uz to, ka jamais smēķē. Uzskatu, ka tas ir stulbi. Tieši tāpat var diskriminēt cilvēkus, pamatojoties uz kādu web lapu apmeklēšanu (delfi.lv, draugiem.lv, u.c.), žāvāšanos darba vietā, poda vāka un/vai ūdens nenolaišanu pēc urinēšanas. Ir daudz dažādi veidi, kā to darīt :) Ja no cilvēka nes pa gabalu pēc dūmiem, tā ir viņa higiēnas un veļas mašīnas nelietošanas problēma, nevis visu smēķētāju vaina.

Zajadlijs pīpētājs - laacz

P.S. Patika kaut kur izlasītais joks par to, ka Kuriļu salas tagad pārdēvēšot par Nekuriļu salām ;)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar KAC

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 14:40

smiekliigi veerot, kad, piemeeram, visi draudziigi izkaapj no tramvaja un saspiesti virzaas pa ielu, bet kaads umnjiks (biezhi vien sieviete) priekshaa aizsmeekjee un mieriigi kuupina, bet duumi naak aizmuguree ejoshajiem sejaa un tie nabagi paskjiist vai kaut ko neapmierinaati purpina

Gravatar Piu

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 15:28

Man šitā huiņa traucēs un kā vēl traucēs. Gribu mierīgi pasēdēt, dzert alu un uzpīpēt sarunas laikā, nevis skriet uz mazu, nejēdzīgi smirdošu telpu, kur dūmu koncentrācija ir neprātīga. Nesaprotu, kur ir problēma atļaut taisīt smoke only krogus, kur ieeja ir TIKAI smēķētājiem vai nesmēķētājiem, kam pret to nav iebildumi.

Un tā arī būtu atdalīti smēķētāji no raudošajiem nesmēķētājiem. Negribi - neej, aiz roksa neviens iekšā nevelk.

Vienīgā problēma, ko es šeit saskatu ir darbinieku tiesības, bet gan jau arī to ir iespējams kaut kā regulēt.

Mūsu valdība kā jau visu laiku - visu tikai aizliegt, nemēģinot regulēt uzklausot viedokļus. Tā takš ir vienkāršāk savilkt ķekšus.

--> un man ir vēl daudz, ko teikt!

psihopātiskais smoukeris - Piu!

Gravatar 0nkulis

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 15:33

jaa nevaru ciest tos gudriniekus gribas vinjiem spljaut virsuu... reaali, jo ja vinji var man puust duumus, es vinjai arii varu... taa ir no taadiem arii nevari mukt vai nu tev jaaskrien garaam vai arii jaabremzee satiksme

Gravatar mr sensors

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 15:45

labāk metiet nost to hui%u. ja novelk paralēli pīpēšanai ar spļaušanu otram sejā, tad visa pīpētāju īdēšana, racionāli domājošiem, protams, kļūst smieklīga. pīpēšana NAV personīga lieta, tā ir saistīta ar apkārtējo vidi, diemžēl

Gravatar ola

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 15:47

Krogs tikai smēķētājiem - slidens jautājums, jo tad jau visi krogi sevi var pasludināt par tādiem un viss.. Es kā nesmēķētājs atkal varu ieskrieties un šoreiz uz mani ir izdarīts vēl lielāks spiediens, jo es, redz, pats lienu smēķētāju krogā.

Gravatar Kuce

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 15:55

Nu nez nez ja es būtu kaismīgs pirdējs un pirstu visur kur vien gribētu - bāros, vasaras kafejnīcā, pie ieejas valsts un pashvaldību iestādes utt un ja man būtu vēl bariņš domu/pirdēj biedru kam pret manu piršanu nebūtu pretenziju un mēs tā kopīgi apmeklētu barčikus - es domāju kaismīgie pīpmaņi diez gan iebilstu bret smakām ko izraisītu :) ... nu tas tā domas par pirdienu

Gravatar Piu

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 16:11

Kuce - bik salīdzināji (: smēķetāji reāli liels procents no visiem iedzīvotājiem, savukārt kaismīgoPirdējuKasVēlasToIzrādīt nemaz nav tik daudz.

ola - tev taisnība, bet gan jau ir iespējams arī to regulēt. Ar kādiem noteikumiem. Piemēram - daudziem uzņēmējiem pieder vairāki krogi. Uzlikt kā pienākumu vismaz 50% būt nesmēķētāju, sākot no pirmā. Attiecīgi, ja viens krogs - nesmēķētāju, ja divi - viens tāds, otrs tāds. Visu var izdomāt un regulēt, vajag tikai gribēt.

Gravatar Jealousy

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 16:22

Sist tos smēķētājus ar brūnu koku! Lai iet smirdēt savā sulā. Dajoš likumu, ka var sadot pa ausīm publiskā vietā smēķējošajiem. Reizēm pat mašīnā sēdot ir jātaisa iekšējā gaisa cirkulācija, jo kāds ļuļķētājs kūpina kaut kur pāris mašīnas tālāk. Jak. Gribi kaitīgo ieradumu - grauz nagus, bet pīpēšana smird :) Lūk. Fuj, lāci, fuj!

Gravatar DD

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 17:02

Davai nepadarīsim savu muti par ateju!...

Gravatar DD

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 17:39

kto ne kurit, tot pojmet!

Gravatar Eaqual Rights

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 18:47

ja šiem traucē vēja pūsma ar cigaretes smaržu, tad mani traucē smaržas, kas nāk vai nu no pirdiena, vai odekolona. Aizliegt pirst un lietot odekolonu

Gravatar Kirils

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 19:33

laacz, a kaads ir pamatojums tam, kad Tavupraat vajadzeetu sodiit cilveeku (Tevi), kas paariet pie sarkanaas gaismas nakts melnumaa, kur nevienu mashiinu simtiem metru attaalumaa nedzird?

Gravatar Aivars

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 20:16

cienītais (laacz), labākā dzimšanas dienas dāvana tavai meitai būtu ja tu atmestu vēža barošanu. Stulbi būtu tavai meitai palikt bez tēva un stulbi būtu tev pašam savu meitu vest uz onkoloģisko Gaiļezerā. Smairdoņa šajā lietā ir tā mazākā problēma.

Gravatar cloned_pt

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 20:22

a es .. a man .. a forši būtu nosvilināt ar napalmu visus tos, kas agresīvi bez mēra. kam brūni koki rokā un svešas ausis traucē. likumdevēji hujevi.

Gravatar Aidus

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 20:57

Bet arii alkohols ir kaitiigs un apdzeeries lops kas troljikaa man puush savu smirdiigo alkohola elpu virsuu nav labaaks. Tad jau var braukt galeejiibaas un aizliegt arii lietot aarpus savas toletes alkoholu, svaigus siipollokus, zivis utt ujp. tikai tapeec ka kaadam nepatiik smaka. Es piemeeram arii necenshos puulii zeleet smeekji bet kapeec man paaris indiviidu deelj buutu tagad jaaciesh?

Gravatar asdf

2006. gada 6. jūlijā, plkst. 23:28

Aidus, nevis smaka traucē/kaitē, bet kancirogēni savienojumi. Uzstādīs katrā bārčikā pa vairākām pīpētāju telefonbūsiņām.. ejiet un pīpējiet cik tīk..

Gravatar karlis

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 00:12

Pag, pag, laacz k-gs, tu taču biji tā kā jau ceļā uz šī netikuma atmešanu? :)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 00:23

karlis: Nekad neesmu provējis atmest. Esmu smēķējis mazāk, jo nav gribējies, bet atmest - nea.

Gravatar Kirils

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 01:34

aidus, es domaaju, ka ir jaaiet uz otru pusi. mosh labaak atljausim durstiit cilveekus ar nazhiem un sist vinjiem pa galvu ar koka gabaliem. tas nekas, ka apdraud veseliibu. vismaz maniaku tiesiibas ieveerosim.

Gravatar kintu

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 05:44

Kārtībai ir jābūt, un pats galvenais ir darīt to, kas pašiem patīk, vienlaikus pēc iespējas mazāk traucējot citiem. Un tā otrā puse ir ļoti svarīga, ja gribam dzīvot civilizētā sabiedrībā.

Gravatar Mr.T.

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 09:33

Es gan uzskatu, ka pīpētājus VAJADZĒTU diskriminēt! Jo viņu dūmi kaitē manai veselībai. Es taču momentu neostu un tev tvaikus virsū nepūšu! Ja gribi čakarēt savu un savu bērnu veselību, tad dari tā, lai man netraucētu! Nožēlojamie junkies! Man jums uzčurāt uz galvas!

Gravatar simbel

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 12:52

Ai piekrītu, piekrītu un vēlreiz piekrītu, lāci! Diskriminācija ir muļķīga un likumu pārkāpšana stulba :) Visi var sadzīvot! Un pārliecīga agresija pret lietām, kas nepatīk, ir visdumjākais... lūk tā, Mr. Brūnais Kok!

Gravatar PolarLācis

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 13:32

kā kaislīgs smēķētājs atbalstu pilnīgu tabakas reklāmas aizliegumu, smēķēšanas aizliegumu uz ielām, akcīzes nodokļa paaugstināšanos astronomiskos augstumos ar nosacījumu ka līdzekļi tiks novirzīti kontrabandas apkarošanai. Daudzi atmestu un daudzi nemaz negribētu pamēģināt ar cēloņiem ir jācīnās nevis ar sekām, bet tā ir utopija - tabaka pelna miljardus

Gravatar hQuse

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 15:08

viens no diviem - vai nu problēma ir likumdevējos vai sabiedrībā: aizliegt sēdēt/gulēt zālienos, aizliegt ar atvērtām alko pudelēm staigāt pa pilsētu, aizliegt pīpēt, aizliegt pārdot alko dzērienus pēc 22, aizliegt aizliegt aizliegt....

Gravatar Boo

2006. gada 7. jūlijā, plkst. 15:32

Esmu izbijis smeekjeetaajs (10g staazhs) tomeer nevienaa briidii nedomaaju, ka esmu apdaliits, ja man jaaiet aaraa vai citur smeekjeet - smeekjeeshana ir kaitiigs ieradums un taa ir mana nevis apkaarteejo probleema - Jo neertaaku to smeekjeeshanu padariis, jo mazaak buus smeekjeetaaju - es par jebkuriem ierobezhojumiem ;) (biju arii tad, kad pats smeekjeeju)

Gravatar Droom

2006. gada 9. jūlijā, plkst. 00:36

Pievienojos Boo, mans stazs ir lidzigs.. Starp citu UK kad aizliedza smekjet metro nezkadlej neviens ipashi nelamajas un nepiketeja. Patiesiba katrs kaisligs pipetajs sirds dziljumos velas atmest (es to runaju par sevi un savu draugu loku, kas jau atmetushi vai pievienojas man). Lidz ar to neviens ipashi par to nesatraucas, ja rodas jauni aizliegumi. Žēl gan, ka tas aiziet līdz apsurdam, bet kopumā, kā bijušais un ļoti kaislīgs smēķonis (ieskaitot zālīti) varu teikt, ka tās sajūtas nesmēķējot ir trakoti labas.. rekomenduju arī pārējiem atmest.. izrādās to izdarīt ir trakoti viegli, ja pieiet mazliet zinātniski.

Gravatar frk

2006. gada 10. jūlijā, plkst. 12:18

".... un uzsmēķēt ārā, svaigā gaisā." HAHAHAHAHAHA!!! :DDD