✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Optimista dziesmiņa

2006. gada 26. jūlijā, 12 komentāri

Turpinot izskatīt senos gabalus (man seni, citam jauni, kādam vispār nedzirdēti, protams) atradu nākamo publicējamo. Iesākumā maza atkāpīte par tēmu.

Žēl, ka duets noeksistēja tikai līdz 1992. gadam (ja atmiņa neviļ). Manuprāt, šis varētu būt viens no košākajiem un dzīvespriecīgākajiem tā laika kolektīviņiem. Pilnīgi kā šodien atceros, kad kaut kādā no tolaik pieejamajiem jauniešu raidījumiem izdzirdēju, ka Austrumeiropas Patrīcija un Arturs atdalās viens no otra - asaras bira kā pārpilnības raga. Nopietni - šņukstēju spilvenā :)

Un neizsakāms šoks mani pārņēma jau stipri vēlāk, kad aptvēru, ka A-Eiropas močupuikiņš Arturs ir tas pats Arturs no Austrumeiropas un tik pat nelietīgi ir manis dievināto vārdu “Austrumeiropa” netikli pārņēmis savajam kroplajam tuctuc projektam.

OK. Šī ir tā dziesma, ar kuru jāmostās, jāiet uz darbu vai ešafotu - Austrumeiropa - Dzīvo uz nebēdu.

Pašsaprotami, ka neko sevišķi pilnvērtīgu pastāstīt es nevarēšu, jo tai laikā, kad notika atmoda un t.s. dvēseļu, talantu un citu labu lietu brīvlaišana, biju vēl mazs čibriks, savus 10 gadus uz zemes noservējis. Nelaikā tā atmoda iekrita, nelaikā. Gribējās būt mazliet vecākam uz to laiku. Piemēram, saistībā ar Austrumeiropu atceros bildes žurnālos (Draugā, ja nemaldos), vienu tv klipu, nodrillētu Sony (starp citu, Fe!) kaseti ar Austrumeiropu dopiskā (rakstītu, laikam, uz tirgus pie Lapinska), vienkasešu Majaku ar superīgi zaļo un ultramoderno židko kristālu displeju, kurā tā tika drillēta tālāk un jau minētos puņķus un asaras saistībā ar grupas disasamblēšanos.

Gan jau, ka, ja padomātu mēģinātu sajusties kā tolaik mājās - savā istabā, atcerētos vēl šo to.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar archaic

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 11:13

Jumprava - inteliģenti atvadoties. LLL - pagrabā krājas tukšās burkas. Zvaigznīšu brīdis. Roberts Gobziņš. Ceļojums uz Tukumu. Pirmā prognoze - Fredis un Annuža (?). Duets Karakums.

Gravatar cloned_pt

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 13:19

ārprāts! es pat teiktu - užosnah :)

Gravatar e-remit

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 14:01

a man patikās 5. šlaka. incants projekts bij, bet paši mūziķi paklīda citos projektos. Vienreiz pat pamanījos uzaicināt uz danci Ieviņu. ;)

Gravatar Benvenuto

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 14:19

Man bija 5. šlakas kasete...

Bet tas tavs mp3 gabals, laacz, ir vienkārši drausmīgs...

Gravatar laacz Autors

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 14:22

Redz, Benvenuto un cloned_pt, ir lietas, kuras no bērnības iesēžas tā, ka vēlāk to izdzirdot, pat, ja tā ir ateja, tu čurā karstu. Tā man ir ar šo dziesmu :)

Gravatar e-remit

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 14:46

Benvenuto: man arī bija - legālā, tikai viena draudzene pārrakstīja... rrrrrr.... a tagad to nevar nekur dabūt :(

Gravatar čačeris

2006. gada 26. jūlijā, plkst. 17:28

Man bija kautkāda Latvijas pirmā deju mūzikas izlase ar grandiem Inesi, u.c. :D

Gravatar baigaiz

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 16:26

Piedziedājums tag varētu kļūt par sextūristu himnu - dzīvo uz nebēdu draugs! Rīgā vēl meiteņu daudz!!! =)))

Gravatar Rupucis

2006. gada 1. novembrī, plkst. 23:22

ļoti ilgi mēģināju atcerēties, ka vēlos atrast šo burvīgo dziesmu [kā likās tad] - tad nu šodien ķēros klāt pie meklēšanas... Pēc minūtes jau uzgāju Tavu saiti uz šo dziesmu! :)) Jē... super... Noklausījos un tagad domāju..... ..vai tik tas nav kāds cits variants - tam vecajam labajam gabalam.... ..jo šitais xxxxx! :D

Gravatar juris

2009. gada 28. augustā, plkst. 15:34

shitaa versija saks ass ... origjinaals 189reizes forshaaks .. zheel ka netaa nekur nav video ... video pa vienu no latvijas muzikas kanaliem redzeeju ..

http://www.neirothe.net/!temp/Austrumeiropa-Dzivo_uz_nebedu.mp3

Gravatar Vienaudzis

2012. gada 15. martā, plkst. 16:21

Reku puse no dziesmas:

Lai man arī bija 10 gadi tajā laikā - šī dziesma asociējas ar to, kas man tuvs un svēts. Lai dzīvo stilīgi krutie džeki un nepieejami karstās beibes! ! !