✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Karību jūras pirāti: Miroņa lāde

2006. gada 28. jūlijā, 17 komentāri

Tad, nu, beidzot, izdevās apmeklēt šo ilgi gaidīto sīkvelu pirmajiem Karību jūras pirātiem.

Es pavisam noteikti zinu, ka gribu aiziet uz trešo daļu, kā arī to, ka filma man patika.

Diemžēl, salīdzinot ar pirmo daļu, nenormāli daudz visa kā. Nenoliedzami, man specefekti patika. Taču - to bija par daudz. Par daudz bija gana riebīgo zivjcilvēku, par daudz bija leviatāna un cilvēku mētāšanas šurpu turpu, par daudz bija ziepjoperiskā tipa peripetijas. Bet pacentušies.

Sižets arī ir kļuvis zamuhļīts. No šīs filmas tāpat kā no pirmās es gaidīju vieglu un feina humora piesātinātu izklaidi. Šobrīd tiek mēģināts to pārvērst par episku specefektu pārpilnu kauju ar jūras briesmoņiem par dvēseļu brīvlaišanu.

Pirāti kļūst par labiem un, kas smieklīgi, inteliģentiem cilvēkiem, tie, kas šķita labi esam, kļūst par ļaunajiem, bučāšanās pa labi un pa kreisi, kaut kādas jaunas norādes par patiesajām kaislēm.

Bet, kas visvairāk lika vilties - Džeks Sperovs... atvainojiet... kapteinis Džeks Sperovs vairs kaut kā neizceļās uz tā visa fona. Sāk šķist, ka viņa loma nu ir kas sekundārs. Un arī tēls vairs nav tik kolorīts una sprātīgs, kāds tas bija iepriekšējā filmā. Tas skumdina.

No otras puses, specefekti ir fantastiski. Lai arī redzams, ka montēta, bet cīņa dzirnavu ratā bija laba. Sperova operēšana ar uz muguras piesieto mietu bija feina. Pārējo pirātu desošana ar kaulubumbu - super. Pasmieties vietām arī varēja.

Ir vērts noskatīties. Lai arī akcenti citi, visā visumā, ja patika pirmā, tad var skatīties arī šo.

Ai, teju aizmirsu - trīs lācīši no pieciem.

Vēl ko aizmirsu: šo filmu taisās rādīt t.s. Bērnu rītā, kad visās zālēs iet bērnu filmas. Nelieciet reklāmai jūs apmānīt un, ja negribat, lai bērns pēc tam naktī murgo, piecreiz pārliecinaties, ka viņš ir noturīgs pret kvalitatīviem monstriem un cilvēku mētāšanu (bez asinīm, gan).

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar esuntu

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 10:00

Atļaušos nepiekrist. Depa kungs bija tas, kas to filmu izvilka un tieši viņa kolorītā un asprātīgā loma bija tas, kas tajā filmā bija patiesi baudāms.

Gravatar n

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 10:02

šis jāskatas kopā ar kaltētu kalmāru un alu :D

Gravatar Prusux

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 10:07

Ja izņemtu visu mīlēto un cienīto kapteini - diezvai filma būtu kaut 1 lācīša vērta ;) manas pārdomas par šo -> http://www.ppf.lu.lv/prusux/?zid=211

Gravatar GM

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 12:02

hm... es tieshi kaa 2Dien arii biju un arii patika... ok, specefekti pilns un daudz, bet ar to jaareekjinaas, peedeejaa laikaa maz asa sizjeta filmu bez PC-efektiem... Saliidzinot ar matrix/u.c. filmu turpinaajumiem shito bija tiirais prieks skatities... un vispaar taas 2,5h pagaaja tik aatri, vismaz likaas, gan jau taapeec, ka filmaa visu laiku kkas notika, nebija kkaadu garlaiciigu skatu un garu runu... beigas taadas mazliet negaidiitas...

Gravatar Muulis

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 12:24

Ehh, biju vīlies, man tā filma likās pilnīgs bulšits :( Pirmā gan bija vairāku lācīšu vērta. Bet tā laikam gaumes lieta.

Gravatar madis

2006. gada 28. jūlijā, plkst. 15:02

noskatoties dazhus sava veida making of top skaidrs, ka ljoti daudz no it kaa specefektiem ir reaali filmeetas lietas, nejau velti brukhaimera kungs sabeeris miljonu maisus :D

Gravatar sd

2006. gada 31. jūlijā, plkst. 14:20

Viena no sliktākajām filmām. Slikti aktieri, Deps man vispār nekad nav paticis.

Seansa laikā aizmigu, jo biju noguris, un man nav ne mazākās vēlēšanās noskaidrot, kas bija tajās vietās ko nogulēju.

0 acis.

Gravatar Linda

2006. gada 31. jūlijā, plkst. 23:22

Nju suopa mfilma man visbairak patika sizeti ar to mietu un kurs vins ar elizabet skupsta filma ir cool sodien uz vinu biju otro reiozi Kapteinsi dzeks sperovs ir loti smuks sai filma iznemot to ka vins nawe sakopts bet tas taaa es loti gaidisu 3 dsku vina usa iznaks 2007 gada 25 maija ta tad latvija vina iznaks kautkutr ap junija beigam ja vis ies ka planots klist baumas ka bus ari 4 dala bet tas taa

Gravatar janux

2006. gada 2. augustā, plkst. 12:37

filma normala tik bisku pa garu vareja but tikai kads 2 st! nez kada bus 3 dala! ?

Gravatar Weed

2006. gada 30. augustā, plkst. 00:07

Ai kaa man gribaas 3 dalju toch jaabut, galvenais lai ar vecajiem aktieriem un iipashi Captain Jack Sparrow tas laikam labaakais no aktieriem shajaa filmaa, lidz asaraam izsmieties var!

Gravatar Weed

2006. gada 30. augustā, plkst. 00:10

aizmirus acis iedot 1000000000000000000 man baigi gribaas 3 dalju tie kuriem nepatika filma mozh te neraxtat? Nee nu jaa domas jau itkaa vaig izteikt!

Gravatar amistad

2007. gada 11. aprīlī, plkst. 15:54

Filma ir fantastiska.... tur vienkarsi nav ko piebilst. Vai cilveks varetu varbut aizdomaties tik talu, ka tas varetu notikt ari iisteniibaa??

Gravatar LINDINJA

2007. gada 17. maijā, plkst. 21:22

filma ir superīga..... itīpaši džonijs deps man liekas ka uz visa fona izceļas vis vairak!!!!! domaju ka ta ir pati labaka depa filma!!!!! man ta ir miļākā..............no visām!!!!!!!!!!!!!! :) :)

Gravatar riebiigais cilveeks

2007. gada 22. jūnijā, plkst. 20:09

deps......kolosaals dzekinjs .....sii ir vinja vispiemeerotaakaa filma ..vinja grimases ir tik neiedomaajami smiekliigas !!!ceru ka piraatu 4 dala arii buus!!!