✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gordon Matthew Thomas Sumner

2006. gada 1. augustā, 10 komentāri

Kā jau reiz minēju, aizgājušo sestdien tika apmeklēts Gordona Metjū Tomasa Samnera koncerts iekš Rīgas arēnas. Jau laikus tika iegādātas biļetes visfeinākajā no sektoriem (113.). Sēdēšana notika piektajā rindā (dēļ īpatnējās rindu numerācijas praktiski tas bija trešajā).

Iesildīja visu pasākumu Stinga dēlu dēla koris grupa - Fiction Plane. Pati par sevi jamā man neko sevišķi pie sirds negāja, taču, solistam balss kā tēvam. Vismaz, man tā šķita līdz brīdim, kad uz skatuves nāca pats fāters.

Repertuārs tāds, kādu to arīdzan gaidīju. Aizvien vēl patīkama veģetēšana uz The Police laiku hītiem mijās ar Stinga pārējā laikā radītajiem skaņdarbiem.

Sapratu to, ka nemaz nebiju apzinājies, dzirdējis un sapratis Stinga balss spējas. Ar to jamais mani pacentās riktīgi pārsteigt.

Visvairāk vizuālās informācijas sniedza grupas bunģieris :) Izskatās, ka viņam katrs koncerts dod tādu draivu, pēc kura atiet varētu būt pagrūti vēl labu laiku.

Man neizskaidrojamā veidā diezgan daudzi bija pamanījušies ne tikai dabūt iekšā foto un video ierakstošo aparatūru, bet arī to aktīvi lietot. Starp citu, diezgan feini izklausījās “i'm an englishman in new york” publikas dziedājumā :)

Vēl riktīgi patika tāds tusnīgs onka, kurš visu koncertu pavadīja, sēdēdams aiz bunģiera. Vienā dziesmā jamais pieslējās kājās, pagāja dažus metrus pa kreisi, paņēma kaut kādu ciccic vai tuctuc tipa bundziņu/tamburīnu/figviņzinko vienā rokā, dauzāmo otrā rokā un monotoni bez jebkādām emocijām to sāka dauzīt ;)

Protams, neiztrūkstošās šķiltavas pie “Fields of Gold”, “Fragile” un citām tik pat lēnīgām dziesmām. Lielākās ovācijas, kā tas bija gaidāms, tika novērotas pie “Every Breath You Take”, lai arī jau minētā “Fragile” neatpalika.

Vēl man patīkami pārsteidza, varētu pat teikt - iedzina kaifā, dziesmu aranžējumi, ar kuriem viņš spēja apmulsināt publiku (miksējot dažadu dziesmu, pat ne savu, aranžējumus). Un tas, ka tie tika veidoti visos zināmajos stilos.

Pavilkos arīdzan no ģitārspēles. Akustiskā aizkustināja, savukārt elektriskie dueti un solo riktīgi svilināja.

Rezumējot - koncertā guvu to, ko nevar gūt nevienā audio ierakstā - izbaudīju visu Stinga un viņa grupas talantu. Tagad došos uz Amazoni, lai pačolētu, vai nav kāds labs koncertieraksts iegādājams.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar gusc

2006. gada 1. augustā, plkst. 22:40

Es sadabuju pastavet 5m no skatuves - skatiities tuvplaanaa un manevreet galvu ap vienu 2m garu koncerta baudiitaaju. Vienigais minuss bija skanja, kas manaa atrashanas vietaa bija soso - jo tumbas bija paverstas man garaam.

Resnais onka dauziija govju zvanu ;) bet pirmstam shamais pat dauziija pa mikrefonu - isti neiebraucu kaads tur points - mosh shtengraaks piesitiens :)

PS. padzirdeju arii baumu, ka shis koncis tika ierakstiits (audio), un arii no personiigajiem noveerojumiem to secinaaju, jo skatuve bija apkrameeta ar diezgan profesionaliem (studijas) mikrefoniem + mikrefoni uz skatiitaaju pusi. Pieljauju ka koncerta DVD jau kautkur ir ierakstiits, bet sheit ieraksta skanju, lai vareetu labot muzikaalaas lazhas no ieprieksheja ieraksta.

Gravatar esuntu

2006. gada 1. augustā, plkst. 22:48

Vienvārdsakot labāk ejam visi uz Stinga koncertiem nevis zoo...

Gravatar Skalija

2006. gada 1. augustā, plkst. 22:55

Mums vietas bija 312. sektorā - pavisam augšā. Redzamība laba, bet tās sajūtas... nu ne kā koncertā- sēdi kā pie teļļuka. Kamēr dēls spēlēja, sēdējām, skatījāmies uz milzīgo pūli lejā un neizturējām - gājām lejā. Īsts koncis ir stāvot kājās lielā pūli, lēkājot, dziedot līdzi. Un Stinga koncerts tāds arī bija - vnk superīgs! Visas labās dziesmas! Vienīgi žēl, ka tā kā esmu maza auguma, neredzēju, ka vienā no pēdējām dziesmām Stingam pievienojās dēls. Un vai gadījumā Fiction Plane nesāka pārāk ātri? Koncerta sākums taču bija paredzēts 21:00.

Gravatar Skalija

2006. gada 1. augustā, plkst. 22:56

Arī resno onku neredzēju :((

Gravatar haa

2006. gada 2. augustā, plkst. 00:05

a man mūzikas pazinēji teicās, ka Stings esot ļoti slikti nospēlējis - praktiski visi ģitāras solo bija ar kkādām nozīmīgām kļūdām (ja jau pamanīti)... nu jā.

Gravatar ras

2006. gada 2. augustā, plkst. 01:11

baigie mūzikas pazinēji, ja neatšķir basu no ģitāras :)

Gravatar zigiz

2006. gada 2. augustā, plkst. 09:23

žēl, ka nesanāca šādā koncertā pievienoties. Vismaz pirms 2 gadiem izbaudīju tādu grupu, kā Whitesnake - emociju pa pilnam!

Gravatar 0nkulis

2006. gada 2. augustā, plkst. 09:43

es laikam raudaashu spilvenaa un iesleegshos istabaa, jo nebiju uz koncertu, lai gan man nemanjaa patiik stings.... tieshaam beediigi ka tur nebiju.... punjkki krenjkki un asaras :(

Gravatar x-f

2006. gada 2. augustā, plkst. 11:02

Starp citu, vecie, labie gabali tika spēlēti tāpēc, ka Broken Music tūre ir Stinga nesen izdotās autobiogrāfijas dēļ. Tā lūk. Tā nebija veģetēšana, bet ar nolūku. :)

Gravatar ras

2006. gada 3. augustā, plkst. 00:35

pat ne ar nolūku, bet desu :)

tādiem police daiļrades cienītājiem kā man tieši tā "veģetēšana" bija medusmaizīte uz kūciņas ar glazūriņu :)