✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Gads

2006. gada 9. augustā, 8 komentāri

Kaunīgi nospēru un degradēju ideju anonymous'am.

Tai gadā, kad piedzimu es, Padomju sociālistisko republiku savienība samaina “spiegus” ar Apvienoto karalisti, kā arī dodās karot Afganistānā, Ķīna - Vjetnamā, Irākā pie varas nāk Sadams, Lielbritānijā, savukārt, dzelzs lēdija Tečere, bet, par to, kas notiek tuvajos austrumos, pat runāt nav vērts.

Sony laiž klajā pirmo Walkman, Sahārā pusstundu snieg sniegs, raidīt sāk ESPN, sākas pirmie eksperimenti ar Usenet, tiek veikts pirmais komerciālais mēģinājums laist masās repu, pirmie komerciāli izmantojamie mobilie (relatīvi, protams) tālruņi Japānā (NTT DoCoMo), kā arī parādās pārdošanā pirmie modemi, lai pieslēgtu datoru pie tālruņu līnijām, tiek radīts pirmais eksceļa priekštecis - VisiCalc, kā arī pirmā pārnēsājamā spēļu konsole (Microvision), pirmā atoma “fotogrāfija”, Skylab ar nelielu Saules palīdzību pašlikvidējas.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kirils

2006. gada 9. augustā, plkst. 17:07

eksceļš. bijušais ceļš.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 9. augustā, plkst. 17:46

Heh. "Skylab" atgādināja, ka jāuzliek patestēt Skype. Biju viņu tecnical HQ, tīri sakarīgi cilvēki izlikās. ;)

Gravatar velns

2006. gada 9. augustā, plkst. 19:12

interesants ieraksts. kā to visu var uzzināt?

nu lab, gan jau google izlīdzēja.

Gravatar raim2s

2006. gada 9. augustā, plkst. 19:17

arī mans gads olimpisko spēļu gads (XXII Maskava)

Gravatar pūpēdis

2006. gada 9. augustā, plkst. 22:23

Atļaušos piezīmēt, ka katru gadu kopumā savācot, notiek nozīmīgi notikumi un top jauni tehnoloģiskie izgudrojumi. Bet, protams, jauki šādu informāciju sakopot.

Gravatar Pekauss

2006. gada 10. augustā, plkst. 09:15

Interesanti būtu papētīt kāda tad ir tā tehniskā evlūcija. Kad mūsvalstī parādījās pirmie mobphoni un rādīja filmas par to ka onkuļi runā ar mazām aiz auss aizkabināām ierīcēm - doma bija - jā, baigais futūršoks. Pagāja 10 gadi un alles - visiem ir mazas klausulītes un ierīces aiz auss. Laacz: ierosinājums ievākt faktus sākot ar 1975 gadu un uztaisīt apkopojumu - ļaužiem būs intersanti.

Gravatar j

2006. gada 10. augustā, plkst. 21:55

ideja ir nozagta no ilustrētās zinātnes :)