✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pirmā Džobsa ievadruna

2006. gada 20. augustā, 10 komentāri

Lielajā digā ieeju dikti reti, jo nespēju izsekot līdzi tam informācijas apjomam, kas tur parādās. Tas pats gan attiecas arī uz manu RSS lentu, kurā vairāk vai mazāk spēju izlasīt folderus “.lv”, “private” un ar lielu skipošanu - “izklaide”. Taču, šī keynote ir iz 1984. gada 24. janvāra. Stīvs Džobss ir nejēgā jauniņš. Tiek anonsēts un nonāk pārdošanā pirmais Apple Macintosh. Vēsturiski kadri.

Digged, youtubed, wikipedied.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Jealousy

2006. gada 20. augustā, plkst. 21:00

džauno keynote noskatījies? Ar Leoperda prevjū

Gravatar CDX

2006. gada 20. augustā, plkst. 21:33

Eu, eu eu... Kā saucās tas klavierskaņdarbs prezentācijas sākumā?? Vai tik nespēlēja Ričards Klaidermens??

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. augustā, plkst. 21:45

CDX: Vangelis. Qonquest of Paradise. Ja atmiņa neviļ.

Gravatar n

2006. gada 20. augustā, plkst. 22:41

kaut kā neesu redzējis ka ar tādām ovācijām vistu(vai jebkuru citu m$ produktu) prezentētu :D

Gravatar Arturs

2006. gada 20. augustā, plkst. 23:42

n: labi, labi mūsdienās arī Apple nevienu produktu ar tādām ovācijām vairs neprezentē.

Gravatar faq

2006. gada 21. augustā, plkst. 04:58

kaa nu vili vaartinju bez ovaacijaam :))))

Shitajaa teiksim vareetu fonaa palaist Baha - Air on a G string ...

Gravatar j

2006. gada 21. augustā, plkst. 10:21

laacz arī uztur macintoshu haipu? :D bet šīgada keynote arī nebija slikta.

Gravatar Dureix

2006. gada 21. augustā, plkst. 12:43

no pedejam rindam noteikti, ka daudz ko vareja redzet :D

Gravatar Avellano

2006. gada 21. augustā, plkst. 21:44

Nea, Vangelis "Conquest of Paradise" tas nav. Conquest of Paradise ir tapusi par godu filmai, kas savukārt ir tapusi par godu Kolumba ceļojuma uz Ameriku 500gadei - tātad tieši 1992. gadā.

Bet, atgriežoties pie tēmas, rodas sajūta, ka Stīvs Džobss jau tolaik īsti neuztvēra datoru tirgus noskaņojumu, pārāk lielu uzmanību pievēršot izteikta, emocionāla stila uzspiešanai. Jā, par viņa prezentācijām var papriecāties, bet tas nav pietiekams iemesls nopirkt Macintosh. Un tieši tādēļ no uzņēmējdarbības viedokļa Apple aktivitātes kļūst bezjēdzīgas. Pārspīlēju, jo Apple tomēr nav nekāds kaktu kantoris. Ja nu vienīgi salīdzinājumā ar Microsoft.

Tiesa gan, ņemot vērā to, ka dators arvien vairāk kļūst par stila un pašapliecināšanās elementu, var iedomāties, ka nākotnē Apple tomēr spēs iekarot tirgus nišu, kas būtu lielāka par pašreizējo. Principiālā problēma ir tajā, ka Macintosh ir paredzēts <i>jūzeriem</i>, bet tiek reklamēts kā varas, pārākuma elements. Nekonsekvents tēls, mārketinga valodā runājot.

Gravatar JDat Deface

2006. gada 22. augustā, plkst. 22:54

ieraudziiju un gandriiz apraudaajos. man tad bija tikai viens gadinjsh :) godiigi sakot man pasham maajaas divi taadi zveeri staav. nu labi nevis taadi bet gan macintosh plus. zheel ka tikai bez softa :( ir arii powerPC ar macos 8.5 taa ir manta. shobriid lietoju smirdiigu windowsXP un te cemmejos, kapeec bils geits nevareeja turpinaat savu transporta uzskaites sisteemu razhoshanas biznesu, bet gan ieliida programeeshanas un datoru nishaa :D labi, nau nemaz tik briesmiigi tie M$ izstraadaajumi, bet tajos laikos tas bij 10 gadus atpalicis iekostajam aabolam, jo, imho, reaali tik ap 93 gadu tas vareeja piedaavaat kaut ko pusliidz liidziigu.

tieshaam veesturiski kadri. paldies tev laacz, paldies tev Stiiv.

PS: kaadam nevajag MacPlus be keyboarda un bez softa?