✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Keynote

2006. gada 21. augustā, 30 komentāri

Palasījos par to, kas tad nu tapa rādīts un teikts iekš WWDC Apple atslēgrunas. Sapratu, ka Apple mazliet iet par šerpu. OK - vienu, divus jociņus par Windows un Microsoft. Taču, ar sarkasmu un klajiem melnā tipa jokiem uzturēt savu prezentāciju... Nū... Man tas šķiet kā pierādījums tam, ka patiesībā, nemaz ij nav tik daudz kā jauna, ko stāstīt, līdz ar ko pusotra stunda ir jāaizpilda ar kautko. Un kas var būt labāks par konkurentu apcelšanu?

No otras puses šis fakts skaidrāk parāda un ieskicē Apple ambīcijas - beidzot tomēr atklāti konkurēt ar Microsoft.

Tas pats ir ar mārketinga stratēģiju. Ja Get A Mac reklāmu sērija sākotnēji man šķita jautra, mazliet on the edge, kā arī gana Appliski asprātīga, tad tagad viņi ir pārāk ieciklējušies un, pretēji gaidītajam, kādu laiku tikai atgremo.

Tas viss ir manas necilās domas. Un iespaids, kuru uz mani šogad ir atstājusi šī viennozīmīgi spēcīgā, spējīgā un daudzsološā kompānija. Cenšoties ielīst konkrētā tirgus segmentā, viņi vairs neuzvedās tik galanti un glauni, kā es to no viņiem būtu gaidījis.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Shadowbird

2006. gada 21. augustā, plkst. 13:59

Kādu linku vai downloadu varētu? Pats arī gribētu palasīties.

Gravatar pislis

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:01

Varēji jau ar saitēm papildināt. Bet visā visumā piekrītu - nav tajā jaunajā OSX 10.5 versijā nekā TIK laba, lai to varētu saukt par VISTA 2.0.

Gravatar Archijs

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:07

vistā nav nekā tik laba, lai to nevarētu saukt par windows xp sp3.

Gravatar Jealousy

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:18

Tiem, kas meklē linkus: http://www.apple.com/quicktime/qtv/wwdc06/

Man gan šķiet, ka MS "izsmiešana" bija vietā. Pietiekoši zolīdi viņi to izdarīja, un šobrīd viņiem šī varbū pārmērīgi drosmīgā un bravūrīgā stratēģija ir vajadzīģa, jo viņi sprādzienveidīgi cenšas iekarot tirgu, kamēr MS bakstās pa tukšu gaisu. GetAMac reklāmas ir kinda ok, bet ja vēl turpinās to sēriju, tad gan būs garām. Mani savukārt nenormālīgi kaitina tas, ka lai tiktu noskatīties tās reklāmas, kā arī to 06 Keynote, man ir vajadzīgs Apple frendly dators, ar jaunāko QuickTime utt. Tas, mani kā Windows lietotāju nekādīgi neuzrunā, jo lai es vel meklētu speciālu "rīku" lai noskatītos reklāmu... nu gaužām bēdīgs marketings. Strādā tikai uz entuziastiem, kas jau tāpat zin ko tur redzēs. Iedomājies, tev būtu jāpērk speciālas brille, lai redzētu jauno Dosia reklāmu... Absurdi. Bet visādi citādi - malači. Noskatījos to Keynote un sapratu, ka gribu Leopardu. Man gan darba specifika neļauj izmantot Apple. Citādi jau arī sen būtu apāboļojies:)

Gravatar laacz Autors

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:21

Jealousy: Tad jau sanāk, ka mans parastais WinXP + Firefox + Quicktime ir Apple friendly? :)

Gravatar Krišs

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:31

Laacz: tev ir QuickTime, ar to jau vien Tu esi gana "friendlīgs".

Gravatar Runcis

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:38

@Archijs - nu nez nez, neizskatās, ka tu daudz zini par Vistu.

Gravatar Jealousy

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:47

Joks jau tāds, ka vajag pēdīgako QT, un arī ar to reizēm neesot gana, jo tiek izmests kkāds errors. Kāpēc gan nelietot universālo flash vai avi? nu cik tur tā darba, un visiem labi

Gravatar krampo

2006. gada 21. augustā, plkst. 14:49

Nu tik atklāta M$ un Windows apcelšana, manuprāt, ir tikai un vienīgi WWDC ietvaros (ikgadēji), citās pēdējā gada keynotēs neesmu manījis tādas lietas. Pie tam šie jau +/- trāpīgi norāda uz lietām, ko M$ ir atzinuši par labi izdomātām un patapinājuši (pielāgojuši) savām vajadzībām.

Apple market share datoru tirgū pēc pārejas uz Intel procesoriem pieaug. Savs nopelns tur ir arī Microsoft, jo pēc Boot Camp izlaišanas daudzi apsver DualBoot uz Intel Mac'a.

Starp citu, pagājušonedēļ kaut kur lasīju, ka US Digital Player market 75% ir Apple produkcija, tad jau redzēs, kā Microsoft'a lielais brīnums satricinās šo tirgu.

Pie tam, it kā šie apceļ Microsoftu, bet M$ nav vienīgie, ko šie apceļ, manuprāt, jau ilgu laiku (vismaz no 1997. gada) asākus izteicienus saņem Dell. Hardware ziņā tieši šis ir lielais konkurents.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:52

Hm. Noskatiijos tikai liidz pusei, bet tiktāl nu nekādi nevaru teikt, ka ar Microsoft nolikšanu tiktu "uzturēta" prezentācija - tā bija tikai viena un nebūt ne lielākā daļa. Otrkārt, nav jau tā, ka būtu baigi samelots - Microsoft kopš pašiem pirmsākumiem ir kopējis Mac & Apple, un acīmredzot, turpina to darīt joprojām. Manuprāt šāds, kaut arī ass, humors ir adekvāta atbilde šādai kopēšanai.

Gravatar Arturs

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:55

Tieši Microsoft apcelšanas dēļ, es neesmu pārāk augstās domās arī par visiem tiem linuxistiem un open-sourcistiem. Neesmu manījis, ka MS tāpat rīkotos savās uzrunās un prezentācijās: viņi kaut kā pamanās iztikt ar stāstiem par saviem produktiem un saviem panākumiem nevis par citu izgāšanos.

Loģiski, ka MS nav sajūsmā par linux un open-source produktu popularitāti, bet viņi nekad nenolaižas līdz <i>delfistu</i> (un tagad arī <i>laaczistu</i>) komentētāju līmenim.

Cik esmu skatījies videofilmiņas, kur MS programmētāji stāsta par jaunajiem produktiem, tik esmu novērojis, ka tie visi ir forši cilvēki, ar kuriem es labprāt strādātu kopā, ja būtu tāda iespēja. Tie ir sava darba entuziasti, kas arī brīvajā laikā taisa visādus noderīgus software štruntiņus. Un ja jau developeri ir forši un sava amata lietpratēji, tad kāpēc kritizēt produktus?

Gravatar Archijs

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:56

nu labi, pārraksta viņi to kodolu no nulles...pārraksta...a vot velns tu zini, vai viņi tiešām to dara?! varbūt visprastākā mārketinga stratēģija.

un par getamac, kaut kur lasīju interviju ar to "mac" džeku, tas teica, ka kopā nofilmētas ~20, tātad būs vēl.

Gravatar dex

2006. gada 21. augustā, plkst. 16:16

win is toy un mac ir darbam. tas, ka apple beidzot pasaka lietas kaa taas tieshaam ir, ir apsveicami. apple ir kingi, un ms var turpinaat kapaat uz maajsaimnieceem.

laacz, Get A Mac.

Gravatar DeeWee

2006. gada 21. augustā, plkst. 16:27

GETAMAC. Nopietni. Nevajadzees stresot un atrunaaties, tjipa mums arii viss ir labi :)

Katrs Mac'ā ieguldītais $ ir 2$ vērts ;)

Gravatar Runcis

2006. gada 21. augustā, plkst. 17:02

Kā ir ar warez priekš Mac? Vai viegli dabūt?

Gravatar Aidus

2006. gada 21. augustā, plkst. 17:08

  1. Runcis: Gandrīz nekāds jēdzīgs warez.

  2. Vista ir ok pat Beta 2 stadijā. Palietoju - forši, gaidu relīzi. Voice rekognišens arī ir ok (lai arī daudzi apņirdza). Kā sacīt jāsaka kas smejas pēdējais . . .

Gravatar pislis

2006. gada 21. augustā, plkst. 18:29

Aidus, dirstošais gulbi, aizver, ka jebeli.

Runcis: atver www.thepiratebay.org un kačā lejā. Novilku MS ofisu un fotošopu priekš maka ar visiem seriāļiem.

Gravatar Pucis

2006. gada 21. augustā, plkst. 18:52

<a href="http://www.break.com/index/chappelle_show_mac_user.html" title=")" rel="nofollow">

Gravatar krampo

2006. gada 21. augustā, plkst. 19:34

jā, ar Mac'a warez'u nav problēmu, bet viena no lietām, pie kurām Mac mani sāk radināt (win kaut kā tomēr nepielauza) ir tas, ka mazās, bet labās programmiņas 10-20$ vērtībā tomēr var iepirkt, protams, pirms tam tiek papētīts vai nav analogs OS risinājums, pēc tam freeware, ja nav, bet softiņš tomēr labs, tad arī nopērku, neteiktu, ka šobrīd esmu daudz nopircis (pāris tikai), tomēr, ja pirms kada man tāda lieta, kā softa pirkšana personīgajām vajadzībām šķita joks, tad šobrīd tā ir normāla situācija, savā gadījumā tas vistiešākajā veidā saistīts ar to, ka sāku lietot Mac'u. (lielos softus gan pašlaik lietoju warez'otus...though)

Gravatar j

2006. gada 21. augustā, plkst. 21:07

esmu web developeris un pārslēgšanās man izraisīja mazas problēmas ar editora izvēli utml, vienīgie softi, kurus uzreiz neatradu, ir vairāk no P2P sērijas utml, tb, izpriecas, nevis darbs. bet arī ar to vairs nav problēmu, tagad jau viss workz. nezinu īsti, kāds specifisks darbs varētu būt, kur vajag tikai MS. varbūt vienīgi kāds .net un c# nelaimīgais mocītājs. :D

Gravatar j

2006. gada 21. augustā, plkst. 21:13

runājot par keynoti, imo ms aplikšana bija normas robežās, varbūt laacz atslēgrunu skatījās ar F.FWD, izvēloties tikai smieklīgākās daļas? :D ja gribas paskatīties patiešām sliktu runu, var pavērot dažus piemērus no ms developeru konferences, kas izskatās pēc sektantu tusiņa. nešaubos, ka visi viņi ir labi cilvēki, kā te augstāk rakstīja ..

Gravatar Sm

2006. gada 21. augustā, plkst. 22:21

Paklau, bet vai tad Apple lielā mērā nepieder MS?

Gravatar pislis

2006. gada 21. augustā, plkst. 22:51

MS ir lielākais Apple akcionārs.

Gravatar moonlight

2006. gada 22. augustā, plkst. 00:40

Sen nav bijis šis temats. Tiešām vēlaties par to parunāt? :)

Uz uber-super-nav-friiks-vajadziigs draudzīgā OS X man pēdējais triks bija absolūta nespēja piepogāt ārējo DVD rakstīkli (zīmolotu, pie kam), lai tas nonāktu stāvoklī vismaz parādās, par rakstīšanu es nemaz nerunāju/neceru.

Manas līkās rokas protams. Ir kaut kas jāzin par X sistēmu, lai ar viņu strādātu. Tas pats attiecas uz 95/98/NT/XP un attieksies uz VISTU. Un visas tās reklāmas ar ir &)()&)(()&)()(_&(). Tā arī nesapratu kāpēc man uz XP tā iekārta sāka strādāt, bez problēmām. Pēc definīcijas (Apple marketinga) vajadzēja būt otrādi.

Gravatar normunds

2006. gada 22. augustā, plkst. 08:39

2 moonlight . nu tu kaut ko lej. Visas līdz šim instalētās lietas visvieglāk un nesāpīgāk ir uzlikušās uz OSX, ieskaitot hp tīkla printeri, kuram vajadzēja tika ierakstīt ip adresi un nospiest OK. Gan uz win, gan kubuntu tas pasākums izvērtās par neskaitāmu OK, izvēļņu apstiprināšanu un testa lapas pārdrukāšanu, līdz tika atrasti pareizie draiveri.

Gravatar spk

2006. gada 22. augustā, plkst. 09:29

Pirms 9 gadiem āboltēvs runāja savādāk (150 miljoni tomēr nav maz) http://www.youtube.com/watch?v=WxOp5mBY9IY

neliels video par ideju zagšanu http://www.youtube.com/watch?v=im589uTchKs

Gravatar j

2006. gada 22. augustā, plkst. 13:44

2 normunds. vēl vieglāk printeri ir uzzlikt caur bonjour. nevajag pat ip adresi :)

2 moonlight. kautko konkrētāk varētu, lūdzu? kāds raksteklis, usb hujusb utt, kura macosx sistēma? updeitota bija?

Gravatar Normunds

2006. gada 22. augustā, plkst. 15:18

Es jau lāme :) Man iedeva ip adresi, es to ievadīju :)

Gravatar .M.

2006. gada 22. augustā, plkst. 16:03

Liekas 1997. gadaa, MS nopirka Apple akcijas 150$ M veertiibaa un apsooliija 5 gadus nepaardot. Shiim akcijaam NAV balstiesiibu - taatad ietekmeet vinji neko nevar, tikai nopelniit.

Gravatar Storms

2006. gada 31. augustā, plkst. 13:37

Nja, bet atteikšanās no savas dzelžu platformas kautkā tomēr izskatās pēc tehnoloģiju dead-end. No otras puses - tagad dzelži iespējams ka kļūs pieejamāki parastam lietotājam. Nu, lai jau veicas. Arī MS ir nepieciešama VESELĪGA konkurence lai ar vēl lielāku sparu attīstītu jaunās tehnoloģijas un mestu lejā cenas. Starpcitu štatos Mac vienmēr ir bijis ļoti populārs! Tur Mac atbilst vidusmēra patērētāja maksātspējai. A kas labāks vai sliktāks... Nu... Man ar Win problēmu nav. Mājās piemēram lietoju XP kuru esmu instalējis gadiņus etak 4-5 atpakaļ. Viss notiek un bez gļukiem. Šad-tad video parenderēju, šad-tad kādu gamuci uzrauju... Nevarētu teikt ka kārtos vai bremzētu. Win sux? Nav kautkā nācies tādus brīžus piedzīvot. ;) Tai pat laikā esmu redzējis un dzirdējis Mac lietotāju gaudas par to ka viss slikti. Ko nu? Mac sux? Nē - tehnoloģijas ir bezspēcīgas pret līkām rokām. Činkstētājiem ieteiktu īeskatīties biežāk spogulī, bet citu OS aplicējus (tb apliek OS ko pats nelieto un nejēdz) ieteiktu netirst par tēmu kurā esi absolūts zābaks. A keynote un prezentācijām parasti ir maz sakara ar reālajiem produktiem un tehnoloģijām. Tā vairāk ir mārketinga cīņa par vietu zem saules. Līdz ar to šādas lietas ir tieši atkarīgas no menedžera izdomas un profesionalitātes, nevis no tēmas kas viņam ir jāpasniedz. ;)

P.S. - Ak jā, lieta ko parasti "piemirst" Microsoft nolicēji - ja Microsoft produkti būtu tik ļoti slikti un tā tālāk - Microsoft nebūtu dominējošais softa ražotājs pasaulē un Gates nebūtu bagātākais cilvēks. Jo visa pasaule reizē nevar būt idioti. 8)