✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Offtime

2006. gada 21. augustā, 19 komentāri

No ceturtdienas līdz pat svētdienai attālināšos no Latvijas attālumā, kas ir aptuveni vienāds ar vidējo attālumu līdz Itālijai un Francijas dienvidiem. Savu mūžu neesmu bijis makaronēdāju zemē. Un Francijas dienvidos arī. Ceru no tā visa sagaidīt to labāko :)

Papildināts.

Ir noskaidrots maršruts. Malpensa lidosta, Bellagio, Turin, Monaco (Monaco-Ville), Antibes, Cannes, un tad back uz Malpense lidostu. Jaukiņi.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Jealousy

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:10

Atved akmeni. Nopietni:)

Gravatar JurKa

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:26

no makaroneedaajiem vari droshi neko labu negaidiit. kaut gan es braucu ar privaatu auto, mans iespaids nebija labaakais - english neveelas runaat neviens, uz eiropas noziimes autoceljiem - Autostrada, visi apziimeejumi ir italiano, tapeec iekljuvaam uz veneecijas straades taadaa sastreegumaa, ka vairs neveelos turp doties - 9h noseedeejaam, lai tiktu uz naktsmiitni, kuru neatradaam un tik un taaguleejaam mashiinaa. alpi vinjiem ir smuki, tas gan, bet attieksme pret tuuristiem, manaa uztveree ir 0. bet ja kas, izstaasti iespaidus.

Gravatar Archijs

2006. gada 21. augustā, plkst. 15:57

es gan pirms pāris mēnešiem biju francijas dienvidos. nīcā un kannās, katrā pa vienai dienai. ūber alles, neko tik foršu nekad neesmu redzejis(iespējams tāpēc, ka nekad īsti tik talu neesmu bijis), un ja jau vēl kantoris apmaksā gandrīz visu, kas tad vēl labāks var būt :)

Gravatar KillerBean

2006. gada 21. augustā, plkst. 16:24

:) Francija & Itaalija.. ;) atgaadina G.Shljuukas karikatuuru peec PCh Futbolaa finaala speeles: http://www.karikatura.lv/bildes/albums/userpics/10004/W6.07.07-1.jpg

Gravatar ulzha

2006. gada 21. augustā, plkst. 16:25

Mei+enes pie tā visa. (Hei, mei+enes ir melnajā listē?!)

Gravatar krampo

2006. gada 21. augustā, plkst. 19:38

pirms pāris nedēļām izbraukāju Itālu (Pisa -> Venice), riktīgais pasākums ar Fiat'u gāzt pa kalnu serpentīniem. Par angļu valodu gan es teiktu, ka šiem ir ok - t.i. ja ir vēlme, tad saprasties var puslīdz normāli, salīdzinoši ar spāņiem, kuri neko vairāk par savu valodu nezina vispār, itāļu zināšanas ir ļoti labas.

Gravatar Benvenuto

2006. gada 21. augustā, plkst. 20:22

Francijas dienvidos ir patiešām skaisti - negribas pēc tam vairs atgriezties Latvijas nejēdzīgajā klimatiskajā zonā.

Gravatar JurKa

2006. gada 21. augustā, plkst. 21:41

neenu, es pats peec izgliitiibas esmu toposh tuurists - tad nu luuk spilgts piemeers: autostrada Trieste - Venezia, 3 km pirms veneecijas naktii apstaajaamies benziintankaa, lai izguleetos, eju veikalaa, nopeerku tur sho un to, daama pie kases, pie tam gados, man prasa to konkreeto summu, es saku english please, shii uz mani dusmiigi kaut ko itaaliski uzbljauj un paraada uz kases aparaata to summu. man ir maaciits un es pats uzskatu, ka uz taadas noziimes celja, pie tam taadaa vietaa, kur tajaa pashaa laikaa ir veel ~40 furgonu, kas palikushi pa nakti un veel paaris tuuristu autobusi apstaajushies pirms doshanaas taalaak ir vienkaarshi vitaali nepiecieshama anglju valoda, kaut vai lai uzprasiitu, kur ir WC un sanjemtu godiigu atbildi. es nesaku, ka vinji vispaar nerunaa, tachu vinjiem ir taads uzskats, ka vinji ir pashi par sevi.to varu diezgan droshi pateikt, jo man tur dziivo dazhi radi, kas to arii apstiprinaaja. daba, protams tur ir skaista, padziivojot tur nedeelju nemaz negribeejaas atpakalj, kalni, koki visaadi eksotiski utt.

Gravatar marexz

2006. gada 21. augustā, plkst. 22:19

normaals country, kā jau makaronrijēji atpūtini rokas un turpini runāt, viņi pat itāliski viens otru nesaprot. Veids kā apklusināt itāli, sasien rokas. Pats laacz pārliecināsies par to, ka rokas runas laikā tiek vicinātas vairāk nekā pateikti vārdi

Gravatar karlis

2006. gada 21. augustā, plkst. 22:22

JurKa: mazāk vajaga iespringt un dzīve būs skaistāka. Izbraukājos pa Itāliju 2 nedēļas. Vairums itāļu nešpreho englishi nemaz vai ļoooooti sūdīgi. :) Problēmas tas neradīja, radoši izmantojot visas mūsu krājumā esošās valodas (kopā ar sievu bija 5) un aktīvi žestikulējot. Plus līdzi bija kaut kāda vārdnīca no kuras skatījāmies galvenos keywordus. Vissūdīgāk jutos tieši tajās vietās, kas bija orientētas uz tūristiem (un kur apkalpotāji labi runāja angliski). Un savukārt vislabākie bija mazie itāļu krodziņi, kur tusēja tikai vietējie. Eh! Uno butelje vino perfavore un dzīve rit skaisti.

Gravatar zigiz

2006. gada 22. augustā, plkst. 09:09

a kur tik maz? komandējumā tiksi aizdeportēts vai?

Gravatar mmk

2006. gada 22. augustā, plkst. 16:11

uno picollo bierre! :) vai kaut kā tā.. :)

Gravatar zjurka

2006. gada 22. augustā, plkst. 19:09

Ja izdodas salaist ar Itaalju damam, neaizmirsti to atreferet seit :D

Gravatar ulzha

2006. gada 22. augustā, plkst. 23:40

Una birra grossa. Une bière grande (ün bjērh grhon). Mazais varētu būt 25 cl, un jau dārgi varētu maksāt.

Gravatar Archijs

2006. gada 23. augustā, plkst. 15:55

ulzha: aliņs ~5-6 eiro par pinti ;)

Gravatar Storms

2006. gada 31. augustā, plkst. 13:47

Es ļoti ceru ka šis ceļojums nebija aitu bara skrējiens pa populāriem nosaukumiem? Neciešu organizētās tūrisma grupas kurās tev ir jāpakļaujas baram nevis vēlmei baudīt laiku un vietu kurā esi. Cik esmu bijis organizētos tūrisma braucienos - maz ko atcerēties un maz emociju. Savukārt neorganizētie (tb pašu izdomāts maršruts etc) ceļojumi ļoti ierobežotā draugu pulkā (2-3 cilvēki) parasti ir neaizmirstami un emociju pārbagāti. Pat tad ja tu pēdējās 15 stundas esi sēdējis pie stūres lai veiktu 1200km atpakaļceļu līdz mājām vienā rāvienā, esi atbraucis vēlā naktī un noguris kā suns, sirdī ir gandarījums par redzēto un piedzīvoto un neskatoties uz nogurumu tā vien gribās uztankot autiņu un pucēt atpakaļ... ;)