✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Lattelekom un krāšana?

2006. gada 23. augustā, 26 komentāri

Brīdinu, ka zemāk minētā informācija nav pārbaudīta.

Daudzi gan jau ka ar milzīgu prieku, ieraugot t.s. Mājas pakas Lattelekom pakalpojumu klāstā, ņēma un pārslēdzās uz vienu no tiem. Visticamākais, ka uz to, kurš sola 5 Mbps. Izskatās, ka visiem Mājas DSL lietotājiem ātrums šā vai tā jau ir vai drīz drīz būs tie paši 5 Mbps (es neskaitu tos, kuriem ir jau kādu laiku 10 Mbps).

Tīri teorētiski es (un gan jau ka liela daļa pārējo, kas tagad gāž LTK apkārt ar saviem pieteikumiem) pārslēdza savu līgumu tikai un vienīgi tālab, lai iegūtu šo ātrāko DSL. Taču, kaut kā jūtos mazliet aizvainots par to, ka mani neviens nepainformēja, ka 5 Mbps jau ir vai arī tuvākajā laikā būs mājas DSL.

Jūtos apkrāpts, ja godīgi. Es jau nu konkurences padomes vietā šo lietu pačekotu - vai tā nav apzināta “neifnormēšana” vai arī esošo pakalpojumu uzlabošanas “noildzināšana”, lai iegrābtu papildus ikmēneša maksu no tiem, kurus sapriecē tie 5 Mbps reklāmā...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar suspends

2006. gada 23. augustā, plkst. 20:51

nu es piem. zinaaju ka 5 mbps buus oktobrii arii mdsl (paleenaam to tagad sleedz klaat) neatceros tik kur to izlasiiju, bet nu tai pakai bezmaksas ljerskjeeshana ar ir diezgan liels pluss (sievieteem :)

Gravatar Sarky

2006. gada 23. augustā, plkst. 21:13

"Lattelekom un krāšana?" ?

Gravatar r21vo

2006. gada 23. augustā, plkst. 21:51

3 vārdi, 2 kļūdas :)

Par tēmu runājot, kaut kur gan bija rakstīts, ka ātrums tiks palielināts arī esošajiem mdsl/pdsl.

Gravatar karlis

2006. gada 23. augustā, plkst. 21:52

Pārslēdzoties tu saņem jaunu pakalpojumu -- "ātrais internets + bezmaksas sarunas pa fiksētajām līnijām". Izdari šo pārslēgšanos no brīvas gribas, izvērtējot visus par un pret. Tu vari nepārslēgties, jo tevi varbūt nespēj ieinteresēt šis piedāvājums, internets šķiet gana ātrs tāpat un bezmaksas sarunas nesaista, jo vari pļāpāt pa "bezmaksas" darba mobilo. :) Nu lūk! LTK, apzinoties, ka šie klienti neko mainīt nevēlas, brīvprātīgi no savas puses uzlabos pakalpojuma kvalitāti (lasi: interneta ātrumu). Galarezultātā, tik tiešām visi būs dabūjuši ātro internetu. Bet! LTK būs sākotnēji nosmēlis to tirgus segmentu, kas ir gatavs par to nedaudz piemaksāt. Šāda prakse nav nekas pretlikumīgs. To dara visi. Filmas sākumā izlaiž kinoteātros, tad uz DVD, tad maksas kabeļtelevīzijās un visbeidzot parastajās TV. Attiecīgi, jo tu ātrāk pie šīs mantas gribi piekļūt, jo vairāk maksā. Tas pats ar apģērbiem, apaviem, automašīnām, sadzīves elektroniku utt, utjpr. Nu un ko - visus uz konkurences padomi?

Man tev pārdomām ir divi daudz interesantāki jautājumi netieši saistīti ar tavējo:

  1. Kāpēc konkurences padome joprojām nav paņēmusi aiz olām mob. operatorus par proporciju (ja nemaldos ~50%), kuru viņi prasa par maksas īsziņām?
  2. Kāpēc neviens cits provaideris izņemot LTK neiespringst vienkārši uzlabot pieslēguma kvalitāti (ātrumu), nemainot cenas, kaut vai pamazām un ilgstošā laika posmā? Runa, protams, ir par lielajiem provaideriem nevis par kaut kādiem lokālajiem Purčika vienas mājas kabeļa turētājiem.

Gravatar Dep

2006. gada 23. augustā, plkst. 22:08

"interesantāki jautājumi netieši saistīti ar tavējo" Man ar interesē, kāpēc??? Nopietni.

Gravatar krizdabz

2006. gada 23. augustā, plkst. 22:27

A uz kādiem ātrumiem pDSL pārslēgs?

Gravatar Vaards

2006. gada 23. augustā, plkst. 22:37

> A uz kādiem ātrumiem pDSL pārslēgs?

Uz nulliiti. ---> Ka nau jeedziigs lietotaajs, ta nau :)

V.

Gravatar gusc

2006. gada 23. augustā, plkst. 22:58

tatata .. palasijos biku Kazhas blogu, mazliet samulsu ar vinja lokano anglju valodu, bet nu cik sapratu tad shis atrums ari nekada dieva davana nebus - tas bus tikai vecajaa labajaa (ka vinju tur sauca) Open Gardernaa, tas nozimee, ka aareejais trafiks ir un paliek 512kbps. Vai ari es kautko ne ta saprotu. Enivej shodien ka reiz paraknjaajos pa LTC lapu un ta ari neko neatradu par aatrumiem -tikai cenas un to ka var nopirkt ieksh Rimi. Interesants aakjis uz kura labak pashlaik nekjershos. Kaut gan no otras puses es pashlaik esmu viens no tiem kas maksaa +1.99 Ls menesii lai lietotu nevis 512kbps, bet 1024kbps arzemju/arejo trafiku - kopa sanak kadi 19Ls, ja panjem sho (piemeram 5mbps) variantu un Turbo1000, tad sanak tapati summa .. Ko mes no ta secinam? Reklamas triks - pievelkam neesoshos klientus, bet esoshie sho labumu dabus sha ka taa. Fair-and-square, or is it?

Gravatar haa

2006. gada 24. augustā, plkst. 01:41

5mbit ir lv.zonas robežās

Gravatar g1gaman

2006. gada 24. augustā, plkst. 10:27

kush, kush, laacz. nevajag klaigaat, citaadi shie veel paardomaas un nepalielinaas tos aatrumus. Domaas tjip: Ja dazhi te sashuumeejushies par kraapshanu, iesuudzees veel, labaak neriskeet

Gravatar ere

2006. gada 24. augustā, plkst. 10:31

Ir tādi mdsl lietotāji, kuru vidējais ātrums iekšējā tīklā ir nepastāvīgi 200kbit ...

Gravatar girts

2006. gada 24. augustā, plkst. 10:31

nu nez, neko pārmest telekomam nevar, normāls taktisks gājiens. jebkurš bizness, ja vien viņam ir galva uz pleciem tā darītu. a vot tagad ir jādomā kā tikt no telias vaļā... :)

Gravatar Kirils

2006. gada 24. augustā, plkst. 11:22

kas pirmais brauc to pirmo samalj, laacz. viss godiig. :)

Gravatar ortopeds

2006. gada 24. augustā, plkst. 12:06

klau, jauniesi.

kads ir realais atrums Majas DSL?

no jusu diskusijas nojausu, ka tas ir lielaks par 512Kbit/s publiskaja tikla un 2Mbit/s iekseja (Lattelecom), vai man ir taisniba?

Gravatar karlis

2006. gada 24. augustā, plkst. 13:00

Iekšējais tīkls ar 2mibt jau ir šobrīd visiem mDSLiem. Būs 5mbit un ne tikai iekšējais tīkls, arī ārzemes. Ieviesīs pamzām, sākot no vietām, kur ir izdevīgāk (mazākas tehniskās izmaksas uz jūzeru skaitu), t.i. lielajām blkomājām, kas čupiņās sabāztas, a'ļa Purčiki, Zoļiki, Imantas, Mežciemi utml.

Gravatar imyz

2006. gada 24. augustā, plkst. 15:51

Vispār jau tajā reklāmas skrejlapā bija rakstīts, ka pakāpeniski, līdz gada beigām tiks palielināts ātrums arī pārējiem DSL lietotājiem. Līdz ar to nekādu faktu slēpšanu te nesaskatu.

Gravatar Avellano

2006. gada 24. augustā, plkst. 17:04

Interesanti, ka es arī izlasīju virsrakstu kā "Lattelekom un krāpšana". Tikai pēc tam apķēros, ka nav "P" burta. Asociācijas nostrādāja pašas par sevi :)

Gravatar ortoped

2006. gada 24. augustā, plkst. 17:55

tad jau sanak, ka majas komplekts izdevigaks, jo TV nak lidz. cik saprotu maksa ari tada pati ka majas DSL.

Gravatar zjurks

2006. gada 25. augustā, plkst. 03:54

Vini daudz par ko neinforme, tici man, es tur stradaju gadu..

Gravatar Zaz

2006. gada 25. augustā, plkst. 11:32

Nez vai kāds skaidri var pateikt vai tiešām paklusām bez izziņošanas arī pilsētas dsl ir ārzemes visu diennakti tāpat kā mdsl vai tomēr tās ir tikai pļāpas?

Gravatar imyz

2006. gada 25. augustā, plkst. 11:42

Ir, ir ārzemes. Turklāt sen jau.

Gravatar BH

2006. gada 28. augustā, plkst. 15:07

/me pieraksta starprindiņu blociņā mūslaiku cenzūrai tīkamo otro virsraksta vārdu.

Gravatar jareks

2006. gada 28. augustā, plkst. 20:55

man mdslam, opengaardenaa jau kaadu laiku ir ~7mb/s

Gravatar Storms

2006. gada 31. augustā, plkst. 14:11

Laacz, varu izteikt tikai visdziļāko līdzjūtību. Tieši šādā pat veidā, tikai pa nopietnām naudas summām, LTK arī mani piečakarēja. Daudzus gadus atpakaļ, kad telefona līnijas ierīkošana maksāja vēl lielu naudu, uzrakstījām iesniegumu ka gribam LTK telefonu (man mobļas tad nebija...). Iesniegumu iesniedzām piektdienā, mums izskaidroja kādas būs izmaksas u.t.t. Pirmdienā sākās akcija ka var ierīkot tālruņa līniju par pusi cenas. Otrdienā to uzzinot zvanam uz LTK... a redziet nekā, mūsu iesniegums ir pieņemts tad kad akcija vēl nav sākusies un līdz ar to ja būs tehniskas iespējas ierīkot tālruņa līniju tad tā tiks ierīkota pēc tā tarifa kāds bija iesniegšanas dienā. ... Mēnesi pēc telefona līnijas ierīkošanas pa ļoti sirsnīgu cenu beidzās akcija un tika paziņots ka ierīkošanas cena tiek pazemināta vēl vairāk kā akcijas laikā... Toreiz daudzi centās meklēt taisnību un tā arī to neatrada. :(

Gravatar lge

2006. gada 5. oktobrī, plkst. 23:20

Man tas Maajas komplekts 2 ir DAUDZ sliktaaks, kaa bija MDSL pirms tam :( Reaalais down no aarzemeem liidz 500 kbit/s, bija liidz 2500, up liidz 200, bija liidz 700.... Telekoms savaa testaa gan raada 3 Mbit :D