✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar dadzis

2006. gada 29. augustā, plkst. 09:07

Patiesībā, man besij šitā trīšanās ap šo portālu ... !

Nevar stundentiņš tādus saitus sataisīt, un nekad netaisīs - nelaidīs mazus zaļus pie bakstīšanas un tad nekas arī tur nesanāks, tas nav nopietni! Studentiņš nespēs trīs sakarīgus teikumus aprakstam uzrakstīt kur nu visu pārējo! Viss tiek taisīts stroga pēc specenes, pēc papīriem ko paši pasūtītāji pieprasa lai būtu. Stingri tiek noteikta platforma uz kā visma ir jāgriežas ar ko ir jāiet kopā, visu jau nevar redzēt no malas, neko no malas nevar reezēt, jo gan jau ka maz kas no tā visa funkcionē, kā jau parasti valsts iestādēs tas ir. Paši pasūtītāji (pēc pieredzes ar valsts kantoriem) stroga seko līdzi un puļķē - tas ir tā, tas nav tā utt. ujp. ... .

Es uzskatu ka var braukt valsts kantorim virsū, bet ne izstrādātājiem! Par saturu izstrādātājs neatbild, to kontrolē valsts kantoris, kas arī vada un liek infu iekšā.

Laiks ir pierast pie IT cenām pietiekama mēroga projektiem. Čakars ir ņivjibennijs ar valsts kantoriem visās sfērās!

ES NESTRĀDĀJU RIXTECH!

Gravatar efix

2006. gada 29. augustā, plkst. 09:18

Labs koments dadzim :) piekrītu vairākos punktos.

Gravatar haa

2006. gada 29. augustā, plkst. 09:19

nemuldi! par 50k Ls varēja uztaisīt nemērīgāko portālu.

Gravatar Shark

2006. gada 29. augustā, plkst. 09:31

Labi, var piekrist - valsts oficiālā mājas lapa nav nekāds sīkums un to kaut kāds kaktu kantoris neuztaisīs. Bet nu nekādi nezūd sajūta, ka šajā projektā neviens nav uztraucies par kvalitāti un līdzekļu taupīšanu jeb precīzāk - pasūtījums bija droši dabūts, finansējums bija pāri galvai un nekādu stingro prasību nebija.

Nezinu, kaut kā lielu neuzticību izraisa atbalsts IT nozarei daudzu miljonu latu apmērā. Jau Rīgas dome ieguldīja IT miljonus latu un PR kantoris toreiz sūtīja žurnālistiem skaistu un ļoti dārgu bukletu par Rīgas e-pakalpojumiem un attīstību, lai gan tie e-pakalpojumi bija daži un tie paši tādi nožēlojami un e-riga.lv nekā derīga nebija. Bet PR pakalpojumi bija vien vairākos desmitos tūkstošu latu. Mistika!

Un te kaut kas ļoti, ļoti līdzīgs. Naudas ļoti daudz, viss ar vērienu, tikai rezultāti tādi pavāji. Rezumējot - nejēdz lietderīgi izšķiest naudu.

Gravatar j

2006. gada 29. augustā, plkst. 09:45

dadzis, bet šis portāls tiesi izskatās, kā studentiņu taisīts. par pārējo gan piekrītu, drošvien dizains ir tāds, kādu to iedomājās kāds (varbūt arī studentiņš) valsts iestādē.

Gravatar n

2006. gada 29. augustā, plkst. 10:00

lai kā ar man nepatiku m$, lai kā ar skaustu ka es to naudu nedabūju, tomēr nevienu kaut cik reālu argumentu kas tur slikts no it viedokļa es visā šinī garajā pretlatvija.lv fleimā neredzēju - lab vienu tas krievs atrada - helpam framesets izmantots, bet tas diskutējams vai helpa topicam vajadzīgs absolūts url. labak skaitiet savu naudu, ne citu, no tā siltāk nepaliek.

un neaizmirstiet paskatities php.lv/f ko un kā mūsu varenie studentiņi webam taisa - bieži saķert galvu un skriet uz mežu nošauties sagribās :D

Gravatar Smilgs

2006. gada 29. augustā, plkst. 10:04

Problēma ar to valsts iestādi ir tāda, ka viņi neapzinās, ka nevar par tām pašām cenām par kadām grūž sistēmas, kuras neviens nekad ārpusē neredzēs (un arī tās liela daļa ir mēsli), cenšas grūst arī portālus, kuru izmaksas/ funkcionalitāte jādemonstrē visiem. Un tas arī viss.

Gravatar MJa

2006. gada 29. augustā, plkst. 10:24

Bet kaut kur jau tām vēlēšanām un reklāmām nauda ir jādabū...

Gravatar ahahaah

2006. gada 29. augustā, plkst. 11:09

hmm, interesanti, a vai Latvijā vai vismaz Baltijā ir kāds web projekts, kas būtu tādas naudas vērts?

Gravatar Batwork

2006. gada 29. augustā, plkst. 11:22

Nekā nepatiesa tai rakstā nav.

Gravatar j

2006. gada 29. augustā, plkst. 13:24

2 n, tieši savu naudu arī skaitām. nevajag aizmirst, ka šo mēslu nopirka mūsu pilnvaroti ļautiņi par mūsu nodokļu naudu.

Gravatar poni

2006. gada 29. augustā, plkst. 13:45

ahahaah, draugi ir daudz vairāk vērts

Gravatar archaic

2006. gada 29. augustā, plkst. 14:34

Ka var ņemties. Paši tos āžus ievēlējām. Oktobrī ievēlēsim atkārtoti. Āži turpinās taisīt valsts nozīmes megaprojektus - latvija.lv 2.kārta, e-paraksts, Nacionālās bibliotēkas sistēmas (!) un tā tālāk. Mēs turpināsim klaigāt.

Gravatar threx

2006. gada 29. augustā, plkst. 14:48

seicinājums no archaic teksta: mēs paši ar saviem nodokļiem maksāja par iespēju "klaigāt" .

Gravatar karlis

2006. gada 29. augustā, plkst. 17:40

Valsts naudu tērē neefektīvi. Tas ir pierādīts fakts, ko tikai kārtējo reizi apstiprina latvija.lv. Jo vairāk naudiņas mēs valstij uzticam, jo vairāk tā var izlietot atbilstoši konkrēto (slikti atalgoto un maz ieinteresēto) ierēdņu iegribām. Kas nopirks second-hand bruņojumu, ko nevienam vairs nevajaga. Kas uzcels sev pieminekli kāda megaprojekta (LNB any?) veidā. Kas vienkārši novirzīs savējo projektiem par lielākiem vai mazākiem kickbakiem. Kas iztērēs napaleona sindroma apmierināšanai un uzturēs nevienam nevajadzīgu padoto aparātu. Vai nu piemēru trūkst? Secinājumi? Jo tu mazāk maksā nodokļus, jo mazāk tava nauda tiek izniekota.

Gravatar anzss

2006. gada 29. augustā, plkst. 18:45

Vispār man ir diezgan vienalga cik kāds ir nopelnījis ar šo projektu, .... svešu naudu neskaitu, bet man NAV vienalga iegūtais rezultāts....ikreiz atverot to lapeli pārņem tāda kā kauna sajūta, lai gan ar es tur "ni pričom" :( ar valsts nozīmes projektiem(starptautiskiem) šitā ākstīties jau nu nevajadzēja!

Gravatar BH

2006. gada 29. augustā, plkst. 18:59

Cik maksā priekškājas silē? Bet vispar #16. Jo tu mazāk maksā nodokļus, jo mazāk tava nauda tiek izniekota.

Gravatar Lamerz

2006. gada 29. augustā, plkst. 21:46

  1. augusta laikraksta "Diena" rubrikā 'Komentāri un viedokļi' ir atrodams Rix Technologies valdes locekles Evas Butānes rakstas "Vai 'durvis' par 'mājas' cenu?". Varat iepzīties ar Rix Technologies sakāmo par šo tēmu. :)

Gravatar kuku

2006. gada 29. augustā, plkst. 22:07

zinam mēs to evu ar visiem viņas projektiem vēl no softeksa laikiem

Gravatar AMB

2006. gada 29. augustā, plkst. 22:55

Vai tad beidzot tā Gudele varētu nopublicēt dokumentāciju, lai redzētu to milzīgo neredzamo sistēmas daļu? Vienā pasakā arī karalis priecājās, ka viņš ir skaisti apģērbts, bet nekā tur nebija.

Gravatar Mr. Skepse

2006. gada 30. augustā, plkst. 09:51

e-parakst jau ir :) Ls 0.35 gabalā + karte.... latvijas pasts un ŠkodaPhaeton.

Gravatar caprico

2006. gada 30. augustā, plkst. 09:55

Diena's rakstā jau ir aprakstīta gatavā medusmaize. Bet vai M$ varēs tādu sistēmu pavilkt, moš varēs, bet ļoti šaubos.

Gravatar atis

2006. gada 30. augustā, plkst. 11:17

nu valsts iestādei ir dziļi vienalga cik naudas tērēt

pats agrāk tādā esmu strādājis, vajadzeja arī piedalīties komisijās kur jāapstiprina iepirkumi. ja tā nauda nenāk tieši no iestādes budžeta, kur jo dārgāks projekts = jo mazāk naudas prēmijām un pašiem paliek, bet tikai konkrētam mērķim paredzēta,tad visiem ir dziļi pofig cik kas maksā un kā tas saistās ar realitāti. desmit tūkstoši vai miljons, atšķirība ir tikai nullēs.

visas projektu specifikācijas parasti ir aptuvenas un tās sastāda nespējīgi nespeciālisti, kuriem ne par ko nav jāabild, ieskaitot savām kļūdām.

tas viss protams stulbi, bet parasti ir lielāks čakars kaut ko mēģināt labot, izveidot labāk, nekā atļaut visam notikt. teiksim vienam projektam nauda no eiropas nāca, pusmiljons par tiešām nesapratu ko, bet algas ārzemju "ekspertiem" bija no 10 000 - 15 000 eiro mēnesī par to ka viņi "vada" projektu. tas pat visiem pofigistiem likās par daudz un kontaktējām ar ministriju, lai samazina summu, bet atbilde kā vienmēr skaista - nauda jau pieprasīta, vairs nav iespējams veikt izmaiņas un ja arī gribas, tad jāaizpilda teiksim 8 formas. katra forma pa 10 lappusēm. protams, ka neviens viņas nepildīs un ārzemju eksperti atbrauca un savu pusmiljonu savāca.