✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

JL versija par Latvija.lv

2006. gada 13. septembrī, 21 komentārs

Priecē, ka mūsu darboņi priekšvēlēšanu laikā kļūst aizvien kreatīvāki. Piemēram, “Jaunais Laiks” turpina attālināties no veselā saprāta un izveikt pat vairs par populistiskām nenosaucamas štelles - Partija izsludina konkursu par Latvijas portāla izveidi. Starp citu, kontekstā sanāk kolosāls raksta virsraksts. Ar tādu kā atmiņu uzplaiksnījumu no kompartijas uzsaukumiem, kad tā bija vienīgā Partija. Interesanti, vai tik tiešām tur pa visu ir viens harizmātisks marazmātisks Vadonis, kura niecīgākās un absurdākās iegribas partijai pašai ir jāpilda? Tas gan attiecas vairāk uz Repšika rīcību ilgstošā laikā un dažādos apstākļos.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar zomg

2006. gada 13. septembrī, plkst. 06:52

Manupraat interesants eksperiments. Vareetu paraadit cik taali no realitaates ir "valsts pasuutiijumi". Kur tur ir tie sauklji tajaa rakstaa? :)

Gravatar Aidus

2006. gada 13. septembrī, plkst. 08:10

A ko. Normāla ideja. Lai veicās.

Gravatar Smilgs

2006. gada 13. septembrī, plkst. 08:33

Mīļais jaunais laiks. Perdeli priekšgalā. Ja jau par IT, tad par IT. Jaunā laika ideja ir nonest visu, ja kaut kas nepatīk. Tādā veidā tiešā JL iespaidā (Šadurskis, Druviete pie ruļļiem) tika nograuts LIIS, jo JL likās, ka LU zog naudu lielos apmēros. Protams, vietā nekas netika radīts, izņemot augsni Microsoft ielīšanai izglītības sfērā. Tā ka nebūt paši jau neesat nekādi svētie. Vispār arī plašāk runājot, Repšiks ir nenormāli slidens. Kad jābrūk virsū citiem par strīdiem ar prokuratūru, tad ir uzreiz noziedznieks (bez nevainības prezumpcijas). Kad pašam kādas pārbaudes uznāk, rezultātu nekādu jūtamu nevienai pārbaudei nav. Melo acīs skatīdamies.

Gravatar Kirils

2006. gada 13. septembrī, plkst. 08:35

nu, klau, labaak jau microsoft, nekaa tas Lotus, ar ko veel arii shogad jaamokaas.

Gravatar hvz

2006. gada 13. septembrī, plkst. 08:35

RIDemo droši vien pieteiksies un piesolīs izveidot portālu pa 999Ls :)

Gravatar Dunduks

2006. gada 13. septembrī, plkst. 08:43

hvz -

+1

byw, vai tad viss shis Latvja.lv pasaakums veel nesaakaas, kad JL bija valdiibaa un ministra kungs bija Reirs ?! :-)

Gravatar Smilgs

2006. gada 13. septembrī, plkst. 09:28

Kiril piedod bet tu acīmredzot neko nezini un nesaproti par šo tēmu :) M$ negrib vispār aizskart un veidot tās funkcijas, kas ir LIIS, viņi grib skološanās procesa informatizāciju, nevis nodrošināt to ko LIIS.

Tā ka izvēle nav M$ vai Lotus, ir Lotus vai nekas. Pie kam Lotus sākotnēji LIIS vajadzībām tika izvēlēts pilnīgi pamatoti - jo nebija skolām normāla i-neta pieslēguma, tāpēc vajadzēja ar iespēju darboties offline un replicate. Pie kam ne jau Lotus ir vainīgs, bet tas ka LU sākotnēji izmantoja studentus, kam no Lotus sajēgas nebija nekādas (LU jau Lotus programmēt nemāca), un tie tad centās izveidot visu, ko pēc jebkuriem standartiem Lotus nav paredzēts darīt - veikt relāciju datu bāzes uzdevumus.

Un runa vairāk gāja par JL darbību nevis par to vai Lotus ir vai nav labs :)

Gravatar BestiyaLV

2006. gada 13. septembrī, plkst. 11:01

Par tēmu runājot - noteikti var portālu par mazāku summu izveidot :) A kas, lai jau JL patronē šo pasākumu, interesanti, kas beigās sanāks.

Kiril - varēja jau nebūt Lotus, tas pats M$ kautkāds SharePoint portālā/MS Access(o, jā) vai citādi veidota alternatīva LIIS, bet... domā, rezultāts būtu labāks? Iedod mājas lapu uzcept kādam 1ā/2ā kursa studentam, rezultāts būs tāds pats - nekāds.

Gravatar Paranoia

2006. gada 13. septembrī, plkst. 11:57

Laacz, nu, nez vai tu gribēji savu portālu politizēt. Bet nu pats uzprasījies. Ko tu šajā gadījumā pārmet JL? Normāls PR gājiens. Es personīgi neuzskatu, ka šis konkurss ir vajadzīgs, bet paskatoties uz sūdmetējiem, naftas zagļiem un pašslavinātājiem, kas aptiet paši sevis noteiktos likumus, JL gājieni nemaz nav peļamākie. Šajā JL piedāvājumā neviens neko nezog, paši par savu naudu taisa savu projektu - kas viņiem to var aizliegt. Nekādu nesakarīgu uzsaukumu tur arī nebija - ja tu tur ko tādu redzēji, lūdzu nocitē! Jocīgākais, ka par JL neviens nevar runāt argumentēti (pie kam, diemžēl, tas lielā mērā tas attiecas ne tikai uz JL pretiniekiem, bet arī aizstāvjiem). Kaut kādi apgalvojumi bez konkrēta seguma. NRA visus tā ietekmējie - bļaustīties par neko?

Gravatar Smilgs

2006. gada 13. septembrī, plkst. 12:29

Kā - par neko. JL pārstāvjiem ir paranoja. Visi zog, visur korupcija u.t.t. Bet pierādījumu nekad nav. Histēriķi :) Strādāt viņiem vajadzētu nevis bļaustīties, tad būtu ok. Bet ko var gribēt ar tādu šizi kā Repši pie stūres...

Gravatar BH

2006. gada 13. septembrī, plkst. 12:45

Zin kapēc nebūs konkursa, ka LUMII/LATNET nav monopolists uz .lv domēniem un ka kāds varētu lētāk? Neteikšu.

Gravatar Paranoia

2006. gada 13. septembrī, plkst. 13:13

To Smilgs. Nu ir jau JL paranoidāli, ko lai dara, nenoliegšu. Bet viņi IMHO tomēr ir mazākais ļaunums. A ja runājam par paranoia un aizdomu ēnu mešanu, tad vai tad citi ir labāki? Repšes deklarācijas un kredītu lietas izmeklēšana - nu nevienam nebija ne mazākā argumenta, kāpēc sākt tur kaut kādu izmeklēšanu. Visi cipari bija doti, nekas netika slēpts, viss bija zināms - bet nē, a ja nu nejauši tomēr kaut ko atrod!? Laikam atrada kādu 30 dolāru nesakritību, vai ko tādu? Un to ierosināja nevis kaut kas, bet mūsu pašu deputāti no citām partijām! Un ne nu tas vienīgais gadījums. Par NRA vispār nerunāsim - viņi saviem rakstiem uzliek virsrakstu 'JL zog!!', un pēc tam tekstā nav neviena paskaidrojuma, no kurienes tādi secinājumi. Un te vēl kāds pārmet JL-am paranoju? Pie kam konkrētais gadījums ar latvijai.lv ir vēl savādāks - JL veic eksperimentu, lai PIERĀDĪTU nelietderīgu līdzekļu izmantošanu. Un, ja nekļūdos (slinkums meklēt) laacz nemaz nav bez vainas - pats vien bija tas, kurš kliedza 'ķeriet zagļus'! Nu tauta, ko ta' jūs gribat? Politiķi vienkārši reaģē uz 'ekspertu' balsīm!

Gravatar taalais

2006. gada 13. septembrī, plkst. 13:24

Jā jā, izskatās ka laacz pārmeties kāda pusē, pirms mēneša stāstot par vienu, tagad par kautko citu, TP iestājies vai?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 13. septembrī, plkst. 13:33

taalais? Ko es stāstīju pirms mēneša pretēji tam, ko stāstu tagad šai sakarā?

Gravatar Smilgs

2006. gada 13. septembrī, plkst. 13:59

Nē, nu vispār paranoja un tā bļaušana man nepatīk, jo tajā ministrijā viss notika jau tad kad pie varas bija Reirs (vismaz formāli), tātad JL. Un ticiet man, portāls ir ais(sūd)berga redzamā daļa.

Gravatar Dunduks

2006. gada 13. septembrī, plkst. 16:00

Paranoia -

visvairaak man kretinee tie briezhi, kuriem pashiem skeletu pilni skapji, bet uz citiem ar pirkstu raada - un, pofig, vai tas ir Maakonjteevs, Norveegjis vai Marsietis.

un Smilgs 13:59 jau noraadija, kad tas saakaas un kas tad bija pie varas - ja gjiimis greizs, tad spogulis nav vainiigs, bet gan kaut kas cits :-)

Gravatar danila

2006. gada 13. septembrī, plkst. 16:23

jā Pšika (Repšes) laikā liis'u nogalināja. vēl tagad neviens nav atguvies. bet bija tik jauki, katru gadu skolā jauni datori (1...4 BET jauni, ar licencētu softu). karoče es, kad skolēni sūkstās par "stulbajiem, lēnajiem" datoriem vienmēr atgādinu kas vainīgs. tā neko BlackPR ~200 klienti.

Gravatar Tontons

2006. gada 13. septembrī, plkst. 17:05

šo pasākumu varētu padarīt par tiešm smieklīgu ja konkursā uzvarētu RIX :) tad tas būtu tik par prikoliīgi ka skrējiena beigas uz Vencpili :)

Gravatar Kirils

2006. gada 13. septembrī, plkst. 23:18

Smilgs: vai ms piedaavaa / ir izveidojis kaut ko konkreetu, es tieshaam nezinu. bet - paldies - tas ar ko shobriid jaastraadaa skolaam ir leens, tuuljiigs un maksimaali -cherez-zh- neerts. to nu es zinu. apshaubu, ka lotus ir izveidots pamatoti. par to naudu (jaa, varbuut buutu kaads ekstra gads jaapagaida) vareetu tiem pashiem LU studentiem ieksh C likt uzkodeet normaalaaku sisteemu, ja vien muusu valsts maaceetu (gribeetu?) uzriikot kaut vienu godiigu konkursu.

** tagad (kopsh pagaajushaa maaciibu gada) LIIS DB tik un taa nav atljauts lietot lokaali - tikai piesleedzoties centraalajam serverim. kaa reiz gadu peec tam, kad skolaam tika iegaadaati serveri, uz kuriem tureet lokaalas LIIS DB kopijas :)

Gravatar Smilgs

2006. gada 14. septembrī, plkst. 11:47

Es jau teicu, db taisīja studenti, kuriem no Lotus nebija sajēgas. Diemžēl, tāpēc arī problēmas. Es tev varu parādīt ne vienu vien uz Lotus taisītu ātru / lietojamu db. Arī C var sataisīt sūdu, ja taisa nejēgas. Nav ko vienai valsts iestādei pasūtīt otrai taisīt db, tas arī viss. Studentus pa lēto izmantot ir kruta, protams. Bet sakarīgu produktu iegūt gan grūti.

Skolām tika paredzēts katru gadu atjaunot 1/4 datorus, un to jau arī ar JL labvēlīgo roku nogrieza, paldies viņiem par to.