✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Politika?

2006. gada 15. septembrī, 9 komentāri

Faktiski, mans viedoklis par vienu jautājumu. Un pats partiju pielaikotājs ir OK izklaide.

Tāpat, lūdzu, izsakiet savu viedokli par to, cik lielā mērā tieši Jums ir svarīgs katrs no zemāk uzskaitītajiem kritērijiem, ar kuru palīdzību iespējams vērtēt politiķus.

Lūdzu novērtējiet cik svarīgs, Jūsuprāt, ir katrs no tiem. Izvēlieties pēc jūsu domām pašu svarīgāko un attiecīgajā laukā ierakstiet skaitli “1”. Pēc tam izvēlieties pēc nozīmības nākamo kritēriju un attiecīgi iekavās ierakstiet skaitli “2” utt. Jūsuprāt vismazāk svarīgais kritērijs iegūs skaitli “7”.

  1. Erudīcija un kompetence
  2. Izglītība un zināšanas attiecīgajā darbības jomā
  3. Vīzija par nākotni
  4. Spēja rīkoties grūtās/krīzes situācijās
  5. Korumpētības pakāpe
  6. Godīgums
  7. Patriotisms un kalpošana Latvijas nacionālajām/valstiskajām interesēm

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Shadowbird

2006. gada 15. septembrī, plkst. 09:53

Jup. Iehavoju jau. Laba lieta. Intereanti, ka tev godīgums un [ne]korumpētība gandrīz vismazsvarīgākās. :)

Gravatar fx

2006. gada 15. septembrī, plkst. 09:57

Tiešām interesanti.. Jo kompetenci un erudīciju var iegūt darba gaitā, bet godīgums, ja nav bijis, vairumā neies, tāpat ar pattriotismu. Kāda jēga no kompetences/erudīcijas, ja tā tiek vērsta PRET manām (tautas) interesēm, tā vietā veidojot digitālās televīzijas shēmas utml?

Gravatar Pēcis

2006. gada 15. septembrī, plkst. 10:13

Laacz: gudrībai un erudīcijai nav nekādas nozīmes, ja tas, ko tu dari, nav tev sirds lieta. Politiķis tomēr ir drusku vairāk nekā profesionālis. Tāpēc es tev nepiekrītu. Protams, dzīvojot mūžīgās naudas apritē varētu šķist savādāk, bet tici man - to gudro var jau būt ka ir daudz, bet rīkojas viņi izcili stulbi. Tāpēc ka sava kabata daudz tuvāka.

Bet nu tas ir mans IMHO, tev ir savējais :) Cerams, ka drīz tās vēlēšanas paies, sāk jau piegriezties, nekas jau nemainās, tikai mēs viens pret otru sākam kļūt izteikti pretīgi un pat naidīgi. Priekš kam tas viss. Vai tad ir tik grūti izveidot kaut cik stabīlu valsti ar normālu ekonomiku, kas nav bāzēta uz valsts pupa mūžīgu zīšanu?

Gravatar Papuass

2006. gada 15. septembrī, plkst. 10:56

Kāpec Kristaps Kaupe vēl nav pasūdzējies, ka šeit neparādās NSS?

Gravatar Luudzu

2006. gada 15. septembrī, plkst. 11:22

Bļ., sanāk ka man vistuvākie ir JL un Dzimtene.....droši vien kļūda sistēmā..

Gravatar zomg

2006. gada 15. septembrī, plkst. 11:29

Nubet. Aizsardziibas ministram ir jaabuut vispreciizaakajam shaaveejam valstii un obligaati profesionaalim - taatad no TP.

Gravatar heh

2006. gada 15. septembrī, plkst. 12:35

Ideālajā variantā jau politiķim būtu jāapvieno visas šīs īpašības, bet tādu mums ir ļoti maz. Pirmie 4 man sarindoti mazliet savādākā secībā, sākot ar izglītību, bet pievienojos viedoklim. Kāda jēga no godīga un patriotiska politiķa, ja viņam nav ne mazākās sajēgas attiecīgajā jomā? Tad godīgākais un labākais ko viņš var izdarīt ir paziņot par savu demisiju, lai neizčakarētu, piemēram, valsts ekonomiku. Godīgums ir laba lieta, bet bez attiecīgajām zināšanām, no tā jēga maza. Manā skatījumā tad lai labāk politiķis ieliek savā kabatā 1miļ un tautai 10miļ, nevis godīgs politiķis savas nekompetences dēļ ne sev paņem, ne tautai iedod. Protams, nerunāsim par ideāliem variantiem, bet nu tā tas ir.

Gravatar TrZ

2006. gada 15. septembrī, plkst. 14:56

Bija viena lieta, kas mani bik mulsināja šajā, jo divi pāri imho lielā mērā pārsedzas - "Erudīcija un kompetence" / "Izglītība un zināšanas attiecīgajā darbības jomā" un "Korumpētības pakāpe" / "Godīgums"...