✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kristasb

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:03

Nu visi kā traki meklē programmētājus...

Gravatar Es

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:09

Nez - CV arī var rakstīt tādā valodiņā? :)

Gravatar Seeklinjsh

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:25

hmm un gludekljus runtime remonteet nevajag maaceet? :(

Gravatar Kaposts

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:30

Incanti, cik tad maksaa? Nu piemeram, ja 100% atbilst visam prasibaam, ir ljoti laba pieredze un prasmes.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:30

Kaposts: ir gan interesanti, ne?

Gravatar skatītājsX

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:34

Man īstenībā nepatīk tāds stils cv. Tāds ķipa fanī. Nezinu kāpēc, vienkārši atbaida.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. septembrī, plkst. 13:36

Viens ir CV, kuram ir noteikti standarti. Otrs ir darba sludinājums, kurš, jo uzmanību piesaistošāks, jo labāk :)

Gravatar cx

2006. gada 19. septembrī, plkst. 14:11

Nepatika! Manu cv viņi nesaņemtu..tas tikai dēļ šī sludinājuma stila!

Gravatar j

2006. gada 19. septembrī, plkst. 14:13

njā, sludinājums tāds tipa "nāc pie mums klubiņā spēlēties".

Gravatar shljaktichsh

2006. gada 19. septembrī, plkst. 14:53

nekad vairs mutee nenjemshu to vaardu-kopistiski-(42.)shajaa kontekstaa tas izklausaas peec kolektiivas pish*naas atslodzei.

Gravatar jrm

2006. gada 19. septembrī, plkst. 14:53

Kā profesionāls recruiteris varu teikt, ka sludinājums ir tieši tāds, kādam tam būtu jābūt šādā gadījumā. cx - tavu cv viņi nesaņemtu tava kvalifikācijas trūkuma dēļ, ne jau sludinājuma pēc.. :D

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. septembrī, plkst. 14:55

shljaktichsh: asociācijas tev ir superīgas :)

Gravatar Eddy

2006. gada 19. septembrī, plkst. 15:44

Aktuaals jautaajums - kaa atlasiisiet tos, kas peiteiksies ar ~ atbilstošu CV, pārrunās ar personāla daļas tanti jau daudz par PHP un shella rubīšanu jau spriest nevar

Gravatar laacz Autors

2006. gada 19. septembrī, plkst. 17:16

Eddy: A kas teica, ka kandidāti runās ar personāla daļas tanti?

Gravatar Arnolds

2006. gada 19. septembrī, plkst. 17:16

Līdzīgu sludinājumu šodien izlasīju 6 tramvajā. Tikai tur McDonalds meklēja darbiniekus. :)

Gravatar sliņķis

2006. gada 19. septembrī, plkst. 18:07

bet tur jau tāpat strādāt liks, vai ne? man pašreizējā darbā pilnīgi viss apmierina, izņemot tas ka jāstrādā..

Gravatar karlis

2006. gada 19. septembrī, plkst. 21:37

Labs sludinājums, man patika. Žēla, ka manas kvalifikācijas neatbilst un algots darbs neinteresē... :)

Gravatar Kāds

2006. gada 20. septembrī, plkst. 00:52

laacz: esi tik laipns, un painformē par ~ algu. Tas, patiesībā, mūsdienās programmētājiem ir vienīgais motivējošais faktors pārvākties no viena darba uz otru.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. septembrī, plkst. 08:16

Kāds: Nevēlos nevienu aizvainot, bet, ja cilvēkam lauž pacelt pakaļu un aiziet parunāt (kas, starp citu, ir par velti), mēģinot izrunāties ar potenciālo darba devēju un saskaņot algu jautājumu, tad, nu, pardon, bet tāds darbinieks, kuram viss jāpienes uz paplātes (nespēja aiziet uz interviju un atsūtīt CV, kas, starp citu, arī neko nemaksā, to pierāda), nevienam nav nepieciešams.

Gravatar Madis

2006. gada 20. septembrī, plkst. 09:28

Kārtējais sludinājums - Mēs meklējam cilvēku ar vismaz piecu gadu pieredzi programmēšanā, visu iespējamo valodas, ko varēju atcerēties, zināšana, 12 darba stundas un 200 ls uz rokas.

Gravatar Madis

2006. gada 20. septembrī, plkst. 09:29

Laacz, par iepriekšējo tavu postu - benzīns mūsdienās dārgs :)

Gravatar buu

2006. gada 20. septembrī, plkst. 11:20

Darba sludinājumam nav ne vainas. Uzrakstīts valodā, ko koderi var saprast un liek nojaust, ka uzvalkā nebūs jāsēž. Tiem kas baigi interesējas par algu - ne tikai Latvijā, bet arī citur austrumeiropā darba sludinājumos algu neraksta un tā tiek uzskatīta par konfidenciālu informāciju. Iemesls viens - lai darba devējs varētu iegūt pēc iespējas labāju darbinieku par pēc iespējas zemāku cenu. No otras puses - ja alga ir vienīgais motivējošais faktors, tad tāds darbinieks ļoti ātri aizies pie cita darba devēja, kas piesolīs vairāk.

Gravatar Arturs

2006. gada 20. septembrī, plkst. 11:51

Buu, darba algu (gadaa) gan aarzemees noraada biezgaak nekaa tu domaa, vienkaarsi neesi lasiijis laikam aludinaajumus kas publiceeti aarzemees. bet jaa, protamsl, ka visi veelas labaako par leetaako cenu, taa ka var arii nenoraadiit, nedomaaju ka tas ir runaashanas veerts. Kaa jau Laacz pats mineeja, tad nevienam nav vajadziigs taads, kas tikai jautaa cik, pats par sevi ieprieks neko nepastaastot, un kam neinterisee nekas vairaak kaa tikai alga. janu tikai tas ir baigais, baigais speciaalists, un arii tad biezi nostraadaa cilveeciigais faktors - kaa mees ar vinju vareesim sastraadaaties.

Jautaajums "profesionaalajam rekruuterim" Jrm: kaa tu vari tekt, ka Cx cv viņi nesaņemtu vinja kvalifikācijas trūkuma dēļ? Manupraat tas ir neprofesionaals uzbrauciens, jo shaubos ka tu zini cik kvalificeets ir Cx. Briinos arii ka tu saki ka sludinaajums ir taads, kaadam tam jaabuut shaadaa gadiijumaa, jo vinji tachu meklee PROGRAMMEETAAJU, nevis kaut ko taadu, kas nu nekad LV nav ne redzeets, ne dzirdeets. Vai tev liekas ka visiem sludinaajumiem kas meklee programmeetaaju jaabuut shaadiem? Liekas ka agraak pashiem ZetCom nemaz shaada stila sludinaajumus nebiju maniijis...

Bet vispaar esmu par radoshumu, un uzdriiksteeshanos un labaam idejaam, kreativitaati. Vieniigi nu jaamaak kaut kaa saredzeet taa robezha starp kreatiivu un leetu.

Gravatar buu

2006. gada 20. septembrī, plkst. 13:35

Arturs: maza piebildīte - es runāju par austrumeiropu (eiropas austrumu daļu ar ko parasti saprot post-padomju telpu, varšavas pakta valstis utt) - nevis ārzemēm vispār. Rietumeiropā tā ir ierasta prakse kopā ar sludinājumu publicēt arī algu.

Gravatar alfonso

2006. gada 20. septembrī, plkst. 14:29

Laacz: Kaposts: ir gan interesanti, ne?

Neiegrimstot detaļās - ja algas apjoms netiek uzreiz [pēc pirmā lūguma] publiskots, tad: a - tas parāda ka kantoris ir žurkulīgs kapeiku pi$ējs, kas centīsies mani apčakarēt maksājot mazāk, nekā potenciāli budžetā ir atvēlēts šai profesijai/vakancei, b - tas parāda ka viņi ir nīkuļu kantoris, kas vēlas/ir spējīgi sev atrast nevis labākos darbiniekus par konkurētspējīgu atalgojumu, bet tādus ko var atļauties/apčakarēt [skat a punktu] c - viņi kaut kā ir iedomājušies ka viņu ptenciālie labie darbinieki šobrīd ir nogarlaikojušies bezdarbnieki, kas ar sajūsmu aizskries uz pilsētas otru galu tikai parunāties par vakanci. Nezinu kā citiem, bet man no esošā darba brīvajā laikā būt 17 000 labāku iespēju par "adavaj aizkriešu tur parunāt", varbūt ka nesola 3x mazāk kā jau es saņemu. d - paskaties, arī pie mums jau parādās sludinājumi, kas potenciālo kandidātu jau uzreiz informē par algu.

Gravatar Anarhitekts

2006. gada 20. septembrī, plkst. 14:30

Kas attiecas uz algu uzrādīšanu sludinājumos - ievērojiet, pēdējā laikā sāk publicēt sludinājumos arī to. Nu, vismaz vienkāršākiem amatiem.

Varu piekrist Buu par algu kā vienīgo motivējošo faktoru. Tas nestrādā un esmu to izbaudījis pats uz savas ādas kā darba ņēmējs. Manuprāt darbā drīzāk jāņem ir cilvēks, kurš ar mirdzošām acīm stāsta, cik ļoti viņu konkrētā joma interesē, nevis ausgti kvalificētu cietsmaidi, kurš sarunu sāk ar dienesta mersedesa pieprasīšanu. Kaut gan, atkarīgs no tā, cik ļoti uzņēmuma tas deg.

Laacz, vai Zetcomam neinteresē 2006.gada atalgojuma pētījumu. IT amatu saimes plaši pārstāvētas.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. septembrī, plkst. 14:38

Anarhitekts: Un cik maksā pētījums? :>

A par algām un to minēšanu/neminēšanu. Redz, tas ir koks ar diviem galiem. Es uzskatu, ka cilvēkam, kurš atnāk uz darba interviju amatam, kurā ir nepieciešama diezgan liela kreativitāte, ir jāmāk sevi pārdot (ne velti ir darba tirgus). Var atnākt cilvēks un paprasīt lielu naudu, bet mācēt daudz ko, un kantoris būs ar mieru maksāt. Var atnākt cilvēks, paprasīt lielu algu un prast tikai pamatlietas, kantoris nebūs ar mieru maksāt. Viss ir atkarīgs no kandidāta. Arī alga.

Gravatar Livingston

2006. gada 20. septembrī, plkst. 14:44

Tie algu pētījumi, it īpaši IT jomā, var būt ļoti maldinoši. Tos var izmantot kā argumentu, ja gribas maksāt mazu vai viduvēju algu vidēji kvalificētam darbiniekam.

Gravatar sliņķis

2006. gada 20. septembrī, plkst. 15:11

par algām.. būšu tas ļaunais un sliktais tāpēc prasīšu to ko daudzi grib dzirdēt: 4 ciparu skaitlis ir, vismaz pirms nodokļiem, jeb tāpat kā citur webdeveloperiem?

p.s. tagad nemeklēju darbu, bet ja ir nodefinētas prasības "uz divām lapām", tad algas cipars +/- 20% (atkarībā kā kandidāts sevi pārdod), ir jāpiemin - pašiem vieglāk būs, jo pieteiksies tie kas ir gatavi par tādu algu strādāt. nav jēga intervēt kādu čubaku, bet kad pēc N konkursu kātām uzņēmums nosauc šim algas ciparu, šis histēriski kliegams un neadekvāti rokas vicinādams aizmūk.

Gravatar Anarhitekts

2006. gada 20. septembrī, plkst. 15:24

Livingston: Tas ir atkarīgs no tā, vai kompānija, kura izmanto šo pētījumu, maksā algas virs konkrētās amatu grupas tirgus mediānas vai zem.

Ja maksā virs mediānas, tad var notikt tas, kā Tu sacīji, ja maksā zem mediānas, tad statistika ir jāņem vērā, ja vēlies noturēt savus darbiniekus vai it īpaši, ja vēlies piesaistīt jaunus darbiniekus, kuriem jau ir vajadzīgā kvalifikācija.

Darbiniekus bez gatavas kvalifikācijas Tu vari piesaistīt arī par mazu vai viduvēju cenu, bet kvalificēts darbinieks tiek raustīts uz visām pusēm ar piedāvājumiem un viņš savu cenu uzzina ātri.

Laacz: nosūtīšu Tev sīkāku aprakstu uz @

Gravatar valdiic

2006. gada 20. septembrī, plkst. 15:27

Tā kā nesen pats biju darba meklētāju kārtā, un labu piedāvājumu netrūka, tad uz mazākiem kantoriem, kas nenosauca aptuveno ciparu, nemaz i negāju. Nevar taču paspēt visus kapeiku pi..ējus apstaigāt. Ja ZetCom kantorim nav kauns nosaukt aptuveno atvēlēto budžetu uz programmētāja vietu, labāk lai saka publiski. Citādi - aizskries vēl labie kadri uz citiem šaraškinu kantoriem. Lai kā gribētos cildināt džekus ar slimīgi spīdošajām acīm, kas aizrautīgi metas kodēt tikai tāpēc, ka viņiem tas patīk, par pliku paldies pat kaķi sprāgst nost. Tāpēc piedāvātais atalgojums ir ļoooti svarīgs iemesls iet/neiet uz darba interviju.

Gravatar Gi

2006. gada 21. septembrī, plkst. 22:00

nu tad esiet viens drosmīgs, aizejiet uz interviju, uzziniet algu un iepostējiet te, kur ir problēma? pakaļas pārāk smagas, vai ziņkāre nepietiekama? :)

var jau, protams, tēlot aizņemtos frīkus, kam nav laika pat uz tualeti aiziet. bet normāli cilvēkam ir laiks gan darbam, gan izklaidei. kāpēc lai tā izklaide nebūtu darba intervijas? :) ja cilvēkam nav laika izklaidei, ir vērts padomāt par dzīvesveida maiņu.

par motivāciju runājot. tas ir mans subjektīvais viedoklis, bet es nestrādātu kādā vietā, kur no darba vēmiens nāktu, tikai tāpēc, ka kāposts baigi labais. kāda jēga no naudas, ja lielākā daļa no tās aiziet sevis ārstēšanai un savešanai nevis līdz plusiem, bet nulles stāvoklim?

man šis sludinājums radīja iespaidu, ka uzņēmumā ir vismaz viens cilvēcīgs kolēģis, kas ļauj domāt, ka ir arī citi. respektīvi, tas manā izpratnē bija diezgan tiešs mājiens "snobus lūdzam netraucēt".

Gravatar Manas_domas

2006. gada 22. septembrī, plkst. 00:45

Labus speciālistus 'medī' un pārvilina, un parasti augstas klases profiem alga vairs nav galvenais motivators (jo pietiek un vēl nedaudz pāri paliek).

Anarhitekts: Latvijas lielie kantori šos pētījumus, cik dzirdēts, arī izmanto kā attaisnojumu algas pieauguma novilcināšanai. Jo lielie bosi kaut kā iedomājušies, ka darbiniekus vairāk nomotivēs viss kas cits, tikai ne nauda; turpretim pašiem nauda ir viens no top3 motivatoriem :)

Gravatar Anarhitekts

2006. gada 22. septembrī, plkst. 15:29

Tas, ka mazie kantori bieži maksā lielākas algas, ir fakts. Jo bieži vien no viena cilvēka ir atkarīgs viss produkts un sistēma. Lielajos kantoros bieži vien attieksme ir tāda, ka nav neaizvietojamu cilvēku, līdz ar to viņi atļaujas maksāt mazāk.

Bet ir zināmi pietiekami daudz labās prakses piemēri, kad uzņēmumi mēģina turēties vismaz tirgus mediānas līmenī.

Dakšiņu un nazi var izmantot gan lai kādu pabarotu, gan lai kādu sadurtu. Atkarīgs no rokas, kura to tur :)