✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Divu monitoru prieks

2006. gada 11. oktobrī, 9 komentāri

Beidzot esmu ticis pie PCI videokartiņas ar iespēju baudīt divu monitoru priekus. Bet, ir viens interesants moments. Kad man bija nVidia (lai vieglas smiltis), iebūvētā videokarte (Intel kaut kāda tur) tika momentāli diseiblota un nedz bioss, nedz windoze jamo neredzēja. Attiecīgi, nācās meklēt DVI pāreju uz VGA, lai varētu duālmonitorēties. Ieliku ATI un sākumā apmulsu, jo pele kaut kur mistiski pazūd starp pirmo un otro monitoru uz brīdi. Izrādās, ka ATI kartiņas gadījumā iebūvētā videokarte netiek diseiblota, bet gan spēj darboties kā trešais monitors. Tad, nu, ir atlicis tikai izspiest to no darbadevēja :P

Starp citu, tiem, kas lieto vairākus monitorus (extend režīmā), lieti noderēs neatceros kura ieteiktais Oscar's Multi-Monitor taskBar. Rekomendēju, jo atvieglo darbu. It īpaši ar ATI, jo, atšķirībā no nVidia, neko papildus (izņemot primitīvu konfiguratoru) sistēmai neizsniedz.

Papildināts. Lasi tālāk: ATI sok.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar pljerdaks

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:13

vareetu kaads paturpinaat ar piemeeriem kas ir jaadara pie kompja, lai vajadzeetu divus monitorus?!

Gravatar jam

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:15

Piemēram, statistikas datu apstrāde, programmēšana, apjomīgu veidlapu labošana un apstrāde, ja strādā ar terminal services.

Gravatar andrisp

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:18

pljerdaks, piem., mans mājas setaps - galveinais monitors - visam, otrs monitors - irc, skype, winamp, emaili vai arī kautkāda veida dokumentācija.

Gravatar Muntis

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:24

Man jau ar diviem monitoriem jau ir nedaudz par shauru. Ljoti parociigi ir vienaa meilu/konsoles tureet, bet otraa IDE. Tresho vaidzeetu lai browzerii API dokus vareetu eerti skatiities. Utiliita taa neko, bet tomeer kaut kaa jociigi straadaa - biju gaidijis ka raadiis visas aplikaacijas, bet raada tikai taas kas ir tai monitoraa. Es izmantoju defaulto XP look&feal un tad kaut kaa jociigi tuulbaars izskataas, jo tam ir vecaa 98/NT stila look&feal. Palaidu 10min patureeju un aizveeru. Taapat labi.

Gravatar aaxc

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 16:25

Es sev jau pirms gada darbaa sataisiiju 2 monitoru sisteemu. Sataisiiju taa, ka uz viena monjkas ir Linux, kur daro ko vajag, bet uz otra ir vmware ar Windows, kur attieciigi lietoju, ko uz linux nevar palaist.

Nekas iipash nav vajadziigs lai sataisiitu, tik apmnjemshanaas un pacietiiba ;)

Gravatar msh

2006. gada 11. oktobrī, plkst. 20:37

"And then you need two monitors and serious operating system such as Win2000 or Win XP which has multimonitor support (Also Win98 has it)." Šis teksts mani uzjautrināja tajā linkā norādītajā lapā. win2k un winxp ir nopietnas os? salīdzinot ar citiem winiem, jā, bet ne vispār :P laacz ko tu ieteiktu man kā linux jūzerim? :P Ak jā, uzjautrināja arī teksta sākums "Beidzot esmu ticis pie PCI videokartiņas ar iespēju baudīt divu monitoru priekus." It kā tādu fīču kā dual head neatbalstītu jau gf mx400 no tālā divtūkstošā gada... Es pats lietoju FX5500 ar diviem 15" crt moņiem kā 1600x600, gan uz win, gan linux, tikai uz linux tā būšana darbojas manāmi ērtāk.

Gravatar wee

2006. gada 12. oktobrī, plkst. 01:14

to laacz: ir sūdiņš ultramon. pamēģini

Gravatar Kaibinjsh

2006. gada 12. oktobrī, plkst. 09:03

A eerti ja vairaaki cilvji lieto karbu vienlaiciigi. Piem.: viens klejo pa pasaulsplasho tiiklu, tikmeer otrs uz otra monitora kaadu filmu skataas. Eerti un praktiski, jo tiek maksimaali izmantoti kaarbas resursi :D.