✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Īrija - ievads

2006. gada 20. oktobrī, 11 komentāri

Kā jau ierasts, man ar pēcdarbiem pēc ceļojumiem iet švaki. Nekādi nevaru saņemties un kaut ko uzrakstīt.

Vasaras sākumā/pavasara beigās pilnīgā ekspromtā ar mīļoto tika iegādātas lidmašīnas biļetes uz Dublinu un atpakaļ, kā arī tika rezervēta automašīna Īrijas ceļu vagošanai. Lai arī ceļojums uz šo valsti tika gribēts jau sen, nekādi nevarējām saņemties un to realizēt. Bet, nu, beigu beigās tika nolemts lieki nemarinēt un nostādīt sevi (un citus) fakta priekšā.

Vizīte ginesa, viskiju, jūras velšu un leprikornu zemē nebūt nebija ar nolūku apmeklēt tur esošos draugus un paziņas, ja neskaita Captsolo. Tieši pretēji - visādi tika cerēts izvairīties no tautiešu sastapšanas. Pasteigšos notikumiem pa priekšu, bet tas izdevās par visiem simts procentiem. Patiesais brauciena mērķis bija atdalīties no ikdienas rutīnas un darba uz vienu veselu nedēļu, to pavadot, braukājot pa Īrijas rietumiem, skatoties burvīgo dabu, apmeklējot burvīgas vietas un visādi citādi baudot valsti, kuru tā riktīgāk ievērtēt ir bijis viens no maniem sen lolotajiem sapņiem.

Par reisa izvēli. Lidot ar lētajiem attiecīgā pakalpojuma sniedzējiem man negribējās. Man tie derdz, neskatoties uz kapeikām, kuras pasākums maksā. Vēl viens būtisks moments bija tas, ka tie ielido absolūtos nelaikos (parasti nakts vidū). Tāpēc lidojums ij turp, ij atpakaļ iznāca ar ČSA (čehu aviolīnijām; four thumbs up!) caur Prāgu. Cena bija gana draudzīga - ja atmiņa neviļ, divarpus simti latu turp atpakaļ diviem cilvēkiem. Biļetes iegādāju caur lidot.lv.

Autonomas un paša pepelaca meklējumiem sevišķi ilgi nenodevāmies. Pavisam noteikti bija skaidrs, ka vēlamies automātu un kondicionieri. Uz ātru roku vienīgā klase, kuru izdevās atrast, bija ekonomiskā (Ford Focus or similar), tāpēc arī lieki netērējot baitus alternatīvu meklēšanai, tā arī tika rezervēta iekš EuropCar. Sīkāk pastāstīšu nākamajā daļā.

Sākotnēji bija doma sameklēt un norezervēt naktsmājas, bet tad nolēmām, ka tas pārāk ierobežotu. Tādējādi tika cerēts uz to labāko. Galu galā, par saprātīgu komisiju varot šo to maršrutā norezervēt tūrisma informācijas centros.

Maršruta izvēle arī nebija nekāda detalizētā. Ielidojot, no Dublinas prom, pāri īrijai, lai nākamajā vakarā būtu Galvejā. No Galvejas uz leju, Cliffs of Moher, Ring of Kerry, tad pa apakšu uz austrumiem un beigu beigās atpakaļ uz Dublinu, kur pēdējā vakarā ietusēt un tad no rīta prom uz lidostu. Haha. Te tev nu bija. Bet par to mazliet vēlāk.

Par apraksta struktūru. No sākuma biju domājis rakstīt par dažādiem momentiem Īrijā un grupēt rakstu sēriju tādējādi (teiksim - ēšana, dzīvošana, iepirkšanās, satiksme, u.t.t.). Bet tad pārdomāju, jo, pirms rakstīt, pārāk daudz būtu bijis jādomā un jāplāno :) Atteicos arī no domas rakstīt visu vienā lielā blāķī, jo tādējādi raksts iznāktu pārāk garš. Tāpēc dalījums būs pa dienām. Pieņemu, ka kā pēdējais šai sērijā būs raksts ar kļūdu labojumiem un piemirstajām lietām.

Un mazs spoilerītis - ar ceļojumu esmu pavisam noteikti apmierinātāks par apmierinātu.

Tad, nu, novēliet man tam visam atrast laiku, jo ko klabināt ir...

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bambaalis

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 21:57

Tad, nu, novēlam Tev tam visam atrast laiku, jo ko klabināt ir…

Gravatar Atoms

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 22:36

nevis laiku, bet gribeeshanu, ja ir gribeeshana, tad laiku atrast nau probleemas :)

Gravatar ansis

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 22:43

Noteikti gaidu aprakstu, jo pats arī esmu autoceļotājs. Pārsvarā Alpu apkārtni esmu izbraukājis, jo nu jau kādu brīdi pa Šveici tusēju.

Gravatar Rumpis

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 23:09

Jāsāk gaidīt :) Man viegls offtopika jautājums: Grasos uz Prāgu lidot, bet drusku uztrauc neziņa par aktuālām rokas bagāžas lietām. Doma ir ņemt labu foto tehniku līdzi. Kā tur ir ar visām drošībām/kontrolēm/glupībām? :)

Gravatar atis

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 23:45

Rumpi, piezvani uz aviokompaaniju un paprasi. vispar ja nelido uz asv var njemt visu ko salonaa.

Gravatar Rumpis

2006. gada 20. oktobrī, plkst. 23:49

Ati, protams ka es zvanīšu, bet man interesē arī cilvēka viedoklis, kurš tajā maršrutā ir lidojis, jo pa telefonu jau visi māk marketinga bullšitu padzenāt ;-)

Gravatar bush

2006. gada 21. oktobrī, plkst. 10:40

saņemies laacz. un izkrati laika cūciņu, tur noteikti kāds gabaliņš laika būs paglabājies.

Gravatar mmk

2006. gada 22. oktobrī, plkst. 18:25

nu galvenais nekoncentrējies uz to ko un kā darīji un kāpēc, bet gan neparasto un lietderīgo, kas būtu interesanti un noderīgi ciitem. :)

Gravatar l

2006. gada 23. oktobrī, plkst. 02:09

Labāk atkal kādu rakstiņu par DATORIEM! :))

Gravatar moonlight

2006. gada 23. oktobrī, plkst. 10:24

Rumpis: Nekādu problēmu ar foto tehniku - ja robežkontrolē to vēliesies izkratīt, izkratīs līdz pat objektīva profesionālai noņemšanai un uzlikšanai atpakaļ (tā man Hītrovā gadijās). Bet citādi ja negrasies ienest salonā vecu Canon kopētāju, kas lielāks par Tevi nevienam par elektroniku nav nekādu jautājumu.