✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Firefox spellčekeris

2006. gada 25. oktobrī, 12 komentāri

Izskatās, ka pagaidām Firefox izmanto tikai vienu vārdnīcu - en_US (iespējams, ka tas ir atkarīgs no Firefox versijas). Lielākā problēma, pret kuru atdurās citu valodu vārdnīcu pieslēgšana, ir to [vārdnīcu] licences. Par to jau reiz tika rakstīts iekš Inside Firefox.

Tiesa, šādas tādas vārdnīcas ir pieejamas jau tagad. Piem., iekš Mozilla produktu saimei pieejamo vārdnīcu saraksta. Šādu tādu informāciju viņi arīdzan ir provējuši apkopot iekš sava wiki.

Diemžēl, patiesi internacionālam lietotājam pagaidām nav iespējas lietot rakstības pārbaudīšanas iespēju vairākām valodām vienlaicīgi (ar iespēju ērti starp tām pārslēgties). Tiesa, var provēt šo metodi. Es gan nezinu, kā tas darbojas reālajā dzīvē. Iespējams, ka vārdnīcas tiek vienkārši kombinētas.

Papildināts. Izskatās, ka iekš about:config ir iespējams norādīt tekošo spellčekera vārdnīcu. Vai tur ir iespējams norādīt vairākas, zinātne klusē. Iespējams, ka viens-divi var uzducināt spraudni, kurš kontekstjūtīgajā izvēlnē parāda esošo vārdnīcu sarakstu un ļauj izvēlēties, kuru lietot.

Papildlināts vēlreiz. Lai lieki nemeklētu svaigi uzinstalēto lv_LV vārdnīcu, teikšu, ka to var atrast nevis iekš [firefox-instalācijas-direktorija]/dictionaries, bet gan iekš [firefox-instalācijas-direktorija]/components/myspell/.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Platais

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 16:05

Paņemam vārdnīcas no latviešu spellera priekš openoffice pārsaucam no lv_LV uz lv-LV un iegrūžam [firefox-instalācijas-direktorija]/dictionaries, pēc firefox pārlādes parādās iespēja izvēlēties Valodu: Latvian ;)

Gravatar nezinitis

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 16:09

lugums pastastit detalizetak, jo es taa teikt pirmo reizi ar pipi uz jumta, jau ieprieks paldies

Gravatar e-remit

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 16:37

sakiet, ko gribat, bet atmiņas managements Mozillai vēl joprojām daudz labāks par Firefox. Turklāt liela daļa pluginu strādā uz abiem pālūkiem - ne visi, protams, bet daudziem vienkāršiem cilvēkiem ar to pietiek...

Gravatar pljerdaks

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 16:47

he

zinaaju tikai about:blank! izraadaas ir arii config! kas veel? kaads zin?

Gravatar esuntu

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 17:42

pljerdaks: <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/About:" rel="nofollow">About: URI scheme</a>

Gravatar MZM

2006. gada 25. oktobrī, plkst. 17:53

Hm. Man uz Kubuntu visu laiku lv spellčekeris darbojas OutOfBox (až mēnesi vismaz). Ja vēl atmestu slinkumu un to piejūgtu KDE, kas jau až pirms gada (vairāk?) to ieviesa iekš Konqueror (jā, mans browseris Nr. 1), tad dzīve kļūtu pavisam jauka.

Gravatar sh

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 00:57

Gentoo Linux`ā atarhivēju lv-LV.dic un lv-LV.aff iekš /opt/firefox/dictionaries un rezultāts ir lielisks. Valodas varu pārslēgt labā peles klikšķa izvēlnē.

Gravatar jo

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 08:44

Vai Firefox 2.0rc3 ir tas pats kas tagad Firefox 2.0? Man kaut kā niepiedāvā atjaunoties. Uz mājas kompja stāv Firefox 1.0.7 spiežod Update pogu ar neko nepiedāvā. Tas ir gļuks vai kas?

Gravatar Val

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 23:14

uzliekot šo pluginu tomēr LV pareizrakstība tomēr atteicās darboties. tad es nokopēju lv-LV.dic un lv-LV.aff no /components/myspell/ mapes uz /dictionaries/ mapi un tagad darbojas kā vajag. Protams, nav neatpazīst daudzus lv vārdus, bet var iztikt...

Gravatar otto

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 23:57

pats FF piedāvā ņemt vārdnīcu spraudņus no citas adreses: https://addons.mozilla.org/firefox/dictionaries/?lang=en-US

Gravatar poni

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 13:00

Firefox 1.0.7 vēl nav tāda update mehānisma kā 1.5+, viņš pats automātiski neatjaunināsies. 2.0 RC3 vairāk vai mazāk ir tieši tas pats, kas 2.0 — versijas numuri ir vienādi, tāpēc, lai dabūtu 2.0 final, tas ir jānovelk pašam.

Gravatar Andris

2006. gada 4. novembrī, plkst. 14:18

Kādam vajadzētu uztaisīt xpi failu priekš FF-2.0 un ielikt to addons.mozilla.org. Vismaz pašreiz es tur tādu neredzu.

Pats pašreiz cenšos modificēt libspellcheck priekš Mozilla programmām, lai varētu lietot arī citas pareizrakstības pārbaudes paketes, ne tikai MySpell, kas nāk kopā ar piem. Firefox. Sākuma (pre-alpha) versija strādā.

Ja kāds grib lietot pareizrakstības kontroli zem firefox-1.0.X, skat: http://spellbound.sourceforge.net/ (to gan var lietot arī priekš 1.5, bet nākas pielabot install.rdf iekš paplašinājuma XPI faila)