✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Hepatīts `n co

2006. gada 26. oktobrī, 34 komentāri

Vispār, situācija ir fantastiska un mazliet sirreāla. Slimnīcā tiek ievietotu 54 (!) cilvēki no vienas pilsētas (!) ar ļoti smagu intoksikāciju (!). Ir skaidrs, kādā veidā viņiem ir izdevies saindēties (!!). Bet, policijai līdz šim nav nekādi sanācis noskaidrot, no kuras točkas tieši ir iegādāta šļura (!!!). Tas jau kaut kādu alkoholiķu klubu atgādina - "first rule: you don't talk about our tochka".

It kā pavīdēja ģeniālā doma, ka neviens negrib “stučīt”, jo točku novēršot. C'mon - ar točkām takš tāpat kā ar Kato - aizvērsi vienu, nāks cita.

Otrā ģeniālā atruna (vismaz tā žurnāliste vakar Panorāmā vēstīja) - nelegālā alkohola (definīcija, starp citu, arī par rubli) pircējiem arī draud naudas sods līdz simts latiem. C'mon, take two, - cik daudz tādu sodu ir piespriesti un, galu galā, citu Preiļu alkoholiķu un slimnīcas finanšu labā takš var neiekasēt šoreiz to sodu!

Katrā gadījumā, es esmu viegli šokēts. Man šķita, ka kas tāds var notikt tikai kaut kādā Zambezi, Krievijā, Čečenijā, vai uz kādas citas apdzīvotas pirmatnējas planētas. A ņefiga. Mūsu valstī arī ir pieejama obzervācijai nezināmā veidā ietekmēti upuri, izmeklētāji un citas iesaistītās personas.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kaboM!

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 10:45

no tiem 54 rezultaataa buus vairaak kaa puse kritusho, vareetu shai briinishkjiigajai to4kai atveert filiaales pa visu Latviju.

Gravatar e-remit

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 10:47

Vai tik nav tā, ka točka pieder kādam augsta ranga policistam un līdz ar to, visi zin, ka šo točku stučīt nedrīkst...

Gravatar kaboM!

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 11:00

gan jau ka kaadam kritushajam ir sieva kas zin kur to4ka ir, taa ka driiz galvas ripos...

Gravatar Shadowbird

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 11:13

Laacz, tavs naivums attiecībā uz situāciju mūsu valstī mani pārsteidz atkārtoti. :\

Gravatar Rinja

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 11:15

Tas tāpat kā narkotikām Maskačkā - visi vietējie zin kurā ājā dzīvoklī uttt. tas notiek. Bet mentiem ir viss apmaksāts, tāpēc vari sūdzēties kamēr nelabi paliek - nekas nenotiks........

Gravatar archaic

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 11:19

Viņiem vajadzētu izdomāt un ieviest zīmolu tai ģeniālajai dzirai.

It kā vajadzētu būt līdzīgām sekām visā valstī, bet, ja tas ir tikai Preiļos novērots, tad pat neizmeklētājam skaidrs, ka tas ir vietējais ražotājs vai importētājs. Tādēļ arī nevar atrast, jo, iespējams, ka ražotājs vai importētājs un tirgotājs ir viena persona. Vairāk sliecos uz importētas mantas pusi, jo pašdarinājumi parasti sanāk ļoti labi, ja lieto tīru izejvielu. Patiesībā, kviešu dzimtenīte nopietni ieliek visām Finlandijām un Absolūtiem. Kas netic, var aizbraukt ietusēt uz http://www.metsavennatalu.ee/ un iemēģināt 64 grādīgu tīru mantu.

To mērkaķi Preiļos, kas šito kaku tirgo vajag publiskot. Gan jau vietējie paši tiks galā, ja valstij rokas pa īsām.

Gravatar q

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 11:53

Diez vai ir vērts šausmināties par to, ka Latvijā notiek tādas lietas, jo pirms dažiem gadiem Igaunijā, ja nekļūdos Pērnavā, bija ļoti līdzīgs gadījums un pat cietušo skaits bija aptuveni līdzīgs ~50 cilvēki.

Gravatar udjix

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 12:06

Tas ir vislabaak glabaatais valsts noslepums. Tiem 54 cilveekiem bez runas droši var dot pieeju valsts noslepumam ;) Runājot par nosaukumu šai dzirai. Piemeram Absolut Yellow Preiļi Tripple Filtered. Skan vareni:)

Gravatar chebureks

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 12:16

Fox Mulder and Dana Scully?

Gravatar kaboM!

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 12:20

  • <i>Alkohola lietošanai ir fatāla ietekme. Vārguļiem lietot uz pusi mazāk, nekā pārējiem. Pārbaudīts uz kaķiem... neveiksmīgi.</i>

Gravatar hren

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 12:46

Drīzāk jau tur klasiskā latviešu solidaritāte - ja jau es uzrāvos, tad lai vismaz kaimiņš arī ielido... Menti gan jau ka zin kas un kā, bet pierādīt īsti nevar un negrib.

Gravatar Didulis

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 13:58

Nu Krievijā arī tādas lietas <a href="http://apollo.lv/portal/news/articles/85698" rel="nofollow">notiek</a>. Tik tur ārkātas stāvoklis tika izsludināts tikai pēc ~10x lielāka saindējušos cilvēku skaita. Un IeM pakļautībā esošo iestāžu darbinieki noteikti zin, kas ir tirgojis to "jauko" dzērieni, tik nevar pierādīt, kamēr vismaz viens nav atzinies, ka pircis pie tieši tā un rezultātā ir saindējies. Iespējams, ka <a href="http://apollo.lv/portal/news/articles/85689" rel="nofollow">tas Preiļu pašvaldības deputāts</a>, kurš demonstrācijai iegādājies točkas šņabi to pats nemaz nav dzēris un līdz ar to slimnīcā nenonāks. Tieši tāpat dziļi apšaubu, ka uzradīsies kāds trusītis, kurš gribēs pierādīt, ka tā kandža ir tā indīgā.

Gravatar Kirils

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 17:42

vai nav vienalaga? es domaaju, ka tochkas nav jaanover. pirceejam tak ir tiesiibas izveeleeties - dzert vai dzert peedeejo reizi.

Gravatar esuntu

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 18:37

Katras pilsētas vietējie pogainie zin savas <i>nelegālā alkohola</i> tirgošanas vietas. Tikai prikols tajā, ka sižets viņu <i>iznīcināsanai</i> pie pastāvošās likumdošanas ir šāds:

Zinam <i>točku</i>, ir liecinieki, ka ir pirkuši tieši tur. Braucam uz turieni, izdaram kontroles pirkumu. Viss ir fiksēts un pierādīts. Tagad likvidēsim šo vietu. A ko mēs varam likvidēt? Tā... 10 litrus mantas, kas pašreiz atrodas uz vietas. Pārdevējs apgalvo ka vairāk nav. Un pierādīt to, ka ik pēc laika no vietas X tiek piegādāti papildinājumi, nevar. Arestējam pārdevēju, kurš protams nav īstais izplatītājs, bet gan kāds <i>zeks</i>, kas jau Z reizes sēdējis un viņš šo darbiņu dara kāda cita labā. Naudas sodu nevaram piespriest.<i>Tоесть</i> varam, bet viņš tak nav maksātājs. Pēc laika perioda Y točka ir atkal gaisā turpat/citur...

<i>kapiše?</i>

Gravatar danila

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 19:25

zinātāji saka ka pleskavas un praiļu gadījumi esot ar līdzīgiem simptomiem. tātad no vienas mucas salieti.

Gravatar uldis

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 19:41

ir variants, ka tochka pieder galvenajam aarstam. Jebkursh pacients kursh runaas - nejaushi neizveseljosies

Gravatar shokeetaa

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 21:05

nu man vispaar shajaa situaacijaa vaardu truukst- tochku neatklaaj un tie kas no slimniicas veel atgrieziisies ies atkal turpat un beernus veel liidzi panjems- viena stulba tauta tie preilju ljautinji!

Gravatar siram

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 21:40

Bet šitā taču nav pirmā reize Preiļos, IMHO jau kaut kad pavasarī un/vai vasarā arī bija tādi gadījumi, tikai toreiz bija mazāk cietušo (kādi padsmit). Un nabaga policija nekādi nevar noskaidrot, kurā no 10 000 točkām lielpilsētā Preiļi šito sūdu tirgo...

Gravatar Biku-Beku

2006. gada 26. oktobrī, plkst. 23:25

Man ir ierosinājums - aizvērsim abas Preiļu točkas! Un tad arī mēģināsim noskaidrot kurš vainīgs! Nevis kā tagad - nevar zināt kurā no abām pārdeva slikto alkoholu tāpēc atstāj abas darbojamies! Vēl nejauši nesanāk nevainīgus cilvēkus iztraucēt! :)

Gravatar xxx2

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 08:15

Jā...

Bet točkās, kā runā, šnabis maksā 0.8 ls puslitrs, bet veikālā - paši ziniet cik! Pieņemu ka točku izdevumi ir pat lielāki kā veikala - visādi kukuļi, preces zaudējumi policijas dēl utt, utjp....

Kāpēc tāda starpība? Valsts alkatība, kura uzlikusi nenormālus nodokļus alkaholam.... kādi 2 ls uz puslitru šnabja... Un tad vēl brīnās ka cilvēki iet uz točkām. IR PIEPRASĪJUMS = IR PIEDĀVĀJUMS!!!

Gravatar Kaibinjsh

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 08:41

http://www.metsavennatalu.ee/ atur interesanti, iesaku apmekleet. Augusta meenesii tur ir "Turku futbols" un suudu kauja :)

Gravatar bush

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 09:41

jā, bet valsts negrib, ka tās iemītnieki nodzerās. tāpēc arī ir nodokļi. tāpat, kā uz cigaretēm, tāpat līdzīgi un benzīnu par gaisa bendēšanu. bet ne par to stāsts. man patiktu kāda norma, kurā būtu minēts, ka nelegālā alkohola lietošanas rezultātā gūtas jebkura veida traumas par valsts naudu netiek ārstētas.

Gravatar Pofig

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 10:11

“first rule: you don’t talk about our tochka” yeeeeeah!!!! Par šito gārdzu zemē krisdams! :oDDDDD

Gravatar Madis

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 11:15

mani fascinē fakts, ka daudzi no viņiem točkas dislokācijas vietu ir gatavi paņemt līdzi kapā :D

Gravatar Tievais

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 11:17

He, manis pēc laim tie visi veči atmet pekas. Varbūt tad, tomēr, pārejie pamazām sāks saprast, ka dzerot draņķi var nodzert savu dzīvi. Līdzjūtība sievām un bērniem, bet savas domas nemainu.

Gravatar Arturs

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 12:21

Nu, ko ta snukera cienītājs neuzraksta nekādus atvadu vārdus snukeristam Polam Hanteram?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 12:29

Arturs: A kāpēc man tas būtu jādara?

Gravatar Arturs

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 13:13

laacz: Universālais jautājums :) Jādara jau nav.. es tik ieminējos.

Gravatar mad gremlin

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 14:34

šorīt Tv no krievijas rādija kā tur pie viņiem šitais pats notiekas. pēc kartes ļoti labi varēja redzēt spirta ceļu kas veda no krievijas vidienes taisnē ceļā uz mūsu fāterlandi. nav jābūt īpaši apdāvinātam lai saprastu no kurienes tā dzira nāk, un arī to kā strādā mūsu robežsargi, jo krava ir ievesta laba ja pietika 50 mūsu dzērājiem.

Gravatar afigel

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 19:42

mlja un policisti veel grib augstaakas algas.

Gravatar shljaktichsh

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 20:18

kaimiņzemē-dižajā krievija jau tagd ar tieši tas pats notiek-pleskavas apgabalā

Gravatar Manas_domas

2006. gada 27. oktobrī, plkst. 22:38

Pieņemot, ka šī dzira ir ievesta no Pleskavas (jo 'vietējie šādu netaisot'), izskatās, ka tiek piesegta kāda augsta ranga un plaša kontrabanda ar kādu činu priekšgalā - un varbūt policijai nemaz nav vērts sūdzēties - tāpat viss tiks piesegts un noklusināts.

Ja vēl kāds atceras to gadījumu Ventspilī, kur apslaktēja 2 vai 3 puišus, un vienu nevainīgu par to vēl ielikta cietumā - tur arī nekas 'uz augšu' neuzgāja, jo policisti piesedza savu blakus biznesu.

Gravatar Dārzenis

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:14

#17 "viena stulba tauta tie preilju ljautinji!" šitam točna piekrītu, Līvānos ir tāds teiciens "Stulbs vai no Preiļiem?" laacz, par to, ka nevienam nav uzlikts sods par pirkšnu, tu kļudies. Viens cilvēks, lai pierādītu policijai, ka ir iespējams nopirkt nelegālu alkoholu, veica "kontrolpirkumu", viņam tad arī uzlika to sodu. Uzminiet kur?

Gravatar x

2006. gada 31. oktobrī, plkst. 13:15

Protams, līvānieši ir "gudri", ne velti Preiļi kā mazāka pilsēta tika par rajona centru... Bet lai vai kā, Preiļos par to nerunā vispār, izskatās, ka no točku puses likumsargiem tiek maksāts ļooooti labi, pat sevišķi labi. Un pēc neoficiālas informācijas visi viņi drīzumā izlaidīs garu (max pusgads katram).