✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Jautājums par Latviju

2006. gada 28. oktobrī, 49 komentāri

A ar ko jūs lepojaties? Ar ko jūs esat gatavi palielīties un par ko - būt lepni? Mūsu hokeja fani? Dziesmu svētki? Prāta vētra? Kas cits?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar esirback

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:43

Laikam jau nesmu nekads shis valst patriots, bet nesaskatu NEKO tadu, ar ko musu vasts varetu lepoties...

Gravatar wee

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:44

Ar vēl pilnīgi nesabojāto dabu. biju Japānā - pisec pilnīgs. ir 4 veidu zeme: 1. Urbanizētie pleķi (30%), 2. mākslīgi stādītās koki 3. aizsargājamie parki un kalni (50%) . Šeit vismaz tu vari mierīgi aizvilkties kautvai uz Valmieru.. iesēsties laiviņā un pāris nedēļas peldēt lejā pa Gauju, nebaidoties ka tev pārbrauks pāri kāds kuteris, vai piesiesies ūdenspolicija. Vari ziemā aizbraukt uz Gaiziņu pabraukt pa sniegu kuru nav izvagojuši 500 pirms tevis braukušie... Bet tā jau ir.. vienmēr jau gribas to kas ir citiem bet labāku un 'cmukāku'

Gravatar zzc21

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:53

Latvija varētu lepoties ar daudz ko. Ar dabu, ar mazpilsētām, ar lauku arhitektūru. Ar to lauksaimniecību, kas vēl nav industrializējusies, ar zvejniecību (piekrastes, kaut raksta, ka ir dikti indīgas tās zivis, taču kūpinājumi...). Arī ar nodrāztām lietām - hokeju un Dziesmusvētkiem. Protams, var pateikt - nekā nav. Nav mums Norvēgijas fjordu. Nav mums Francijas vīnu. Nav mums Krievijas Sibīrijas. Nav mums Japānas tehnoloģiju brīnumu. Daudz kā mums nav. Taču. Latvija var lepoties ar to, ka tā pastāv. Neskatoties ne uz ko. Jaunais klips ir skumjš. 90% no rādītā ir Rīga. Tad tā arī vajadzēja teikt - laipni lūdzam uz Rīgu.

Gravatar Vilx-

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 14:07

Es laikam jau esmu pieradis pie visa taa, kas mums te ir, taapeec neko IIpashu neredzu. Bet man skjiet taa, ka dereetu veikt aptauju aarzemnieku viduu par to, kas vinjus te visvairaak piesaista - par to tad arii taisiit klipu. Kas to lai zin - varbuut shitais jau arii taa ir tapis?

Btw - interesanti, cik maxaatu pasuutiit shaadu klipinju uztaisiit, piemeeram, BBC? ;)

Gravatar esirback

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 14:15

Nabadzību, korumpētību, nemānāmo inflāciju. Netrīrajām ceļmalām, padomju laika atpalikušajiem ciematiem, kur dzīvo tikai pensionāri. Ar dažiem daiļajiem dabas pleķīšiem, kuri jau ir privatizēti, izcirstajiem mežiem un protams augstākajām algām eiropā. Ārzemniekiem mūsu meitenes arī ir cieņā. Ražošana pie mums arī attīstās, plaukst un zeļ. Vienu vārdu sakot, sliktāk var būt tikai krievijā.

Gravatar nuttshell

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 14:59

ar sevi it kā. bet es tāpat braucu prom ; D.

Gravatar PeterisZ

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 15:10

diezgan naturāla vide un pārtika. ģeogrāfiskais novietojums..

Gravatar bush

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 15:23

uz sitiena nekas nenāk prātā. vienīgais h.fani, bet tie jau ar kā cūkas izdarījās pēdējo reizi. ja sevi jāpamoka, tad jā, daba, kas mums vēl ir un vēl nav izvarota.

Gravatar Gustavs

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 16:35

Piemēram tā honda vai kādas tur mašīnas reklāma, kur kāds mēģinājis panākt ko "ļoti stilīgu" un pēc katra otrā vārda saka "c'mon" un "cool" utt. Tas ir vienkārši šausmīgi un kad pirmo reiz dzirdēju trūka vārdu par to kādā pagrimumā šie autori un pasūtītāji iet.

Gravatar e-remit

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 16:57

Nav jau tik traki. Vēl jāpagaida Stendzinieka pozitīvisms par Latviju, ko šams soljās drīzumā izlaist - tad jau parādīs pāris labas lietas.

P.S. laacz, kā tur beidzās - Jaunais Laiks kaut ko atbildēja par to latvija.lv alternatīvo projektu?

Gravatar marz

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 18:39

esmu Latvijas patriots bet tagad uzskaitīt to ar ko lepoties neuzksatu par nepieciešamu.. katram tas ir savs lepnums sirdī, par zemi, kuru cīnījās mūsu vecāki un viņu vecāki.. kurā dzīvojam..

Gravatar Fuzzy

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 18:54

Vispār jau dabu... tas, liekas, arī ir vienīgais, kas pagaidām ir atlicis. To, protams, progress un mūsu sabiedrības netīrīgā, smucīgā mentalitāte sabojās.

Gravatar esuntu

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 19:03

Mļin kā nevaru ciest tās auna pieres, kas var vārīties tikai kautkur dzirdētos, bet pašam nesaprastos, stilīgajos izteicienos par Latviju kā nabadzības un korumpētības valsti. Kas ar Jums ir? Kā var pastāvēt cilvēks, kurš visur redz tikai kautko sliktu, sapuvušu un vērstu pret viņu? Tiešām nezinu, kāds ir Jūsu noslēpums lai savā nabaga izvarotā lomas dzīvē kautko sasniegtu? A? Esmu daudz ceļojis. Tāpēc domāju, ka Latvija var lepoties ar savu mieru, neskartumu un pirmatnējo izskatu un sajūtu. Ar mežiem, kuros ir koki, kas neaug vienlīdzīgās rindiņās. Ar dabu kas vēl ir dzīva un elpo. Ar savām pilsētām, ar to nepārveidoto arhitektūru, tradīcijām, mieru un klusumu. Ar folkloru,dziesmām dejām.... Ar visām tām lietām, kuras redzot mēs pie sevis varam padomāt, ka ir labi, ka kautkas tāds eksistē. Ar to, ka tā ir Latvija. Nevis Vācijas, Norvēģijas vai Francijas neveiksmīgs pakaļdarinājums. Ja tiešām notiktu tas, ko lielākā daļa nu Jums vēlas, un Latvija kļūtu par urbanizētu, super-attīstītu valsti, tad mums NEBŪTU ar ko lepoties, jo viss, kas šeit būtu, būtu arī kautkur citur. Es domāju, ka ir nepareizi latvietim, kas pēc dabas vispār ir kautkāds gnīda, kas māk nosaukt trīspadsmit sliktas īpašības un nullekomatsvienu labu, prasīt jautājumu par Latvijas lepnumu. Šis jautājums ir jāprasa inteliģentajiem tūristiem, kas šeit ir bijuši viesos.

Gravatar ono^

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 19:17

esirback taas ir tavas probleemas, ka tu taa uzskati, kur viens redz nabadziibu un postu, tur kaads cic redz iespeeju!!! Iedomaajies cik daudz muusu valstii ir iespeeju, cik daudz kas mums veel nau, cik daudz ko mees varam dot citiem cilveekiem, UN PAR TO SANJEMT NAUDU!! ja varbuut esmu mantkaariigs, bet tas ir tas ar ko Latvija man liekas pievilciiga un taadeelj es lepojos ar savu valsti!!!

Gravatar Latvietis

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 19:52

(Sarkasms ON)

Varu tikai piekrist. Neviens neko man par brīvu nedara, neko nepasniedz uz sudraba paplātes. Viss pašam jādara. Tiešām nožēlojami.

(Sarkasms OFF)

Muļķis zeltu meklē, gudrais pats kaļ zeltu.

Gravatar PoRToSS

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:16

Es ceru, ka par hokeja faniem bija joks, jo par tiem mudakiem klaunu cepurēs un ar taurītē zobos man ir kauns. Lūk pāris forši video par fanošanas tēmu:

Gravatar simbel

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:39

Jā, pieskaitiet arī mani neglābjami lepno patriotu sarakstiņā :) Grūti pateikt, vai ir tādas konkrētas lietas, kuras nosaucot es tagad varētu teikt - vot, Latvija dižena strana! Bet es tiešām mīlu savu zemi (skan banāli un briesmīgi, sorrē), ar visu, kas šeit ir. Ar mūsu vēsturi, ar visām muļķībām, visiem mēsliem un visiem nocirstajiem kokiem. Nē, man nepatīk, ka cērt kokus! Man ir sava nacionālā piederība, sava valoda un sava zeme - Latvija. Ir labi tā.

Gravatar BlackHalt

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:41

Latgale ar visu, kas tur ir un kas nav ugunsgalvā - getto.

Gravatar Mutt

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 23:51

Lai tavu lielību vai lepošanos kāds saprastu, vajag kopīgu vērtību skalu un līdzīgu domāšanu. Piemēram, es varu sausu muti lielīties ar Latvijas neskarto dabu un mežiem, bet vīrs no Ķīnas ņirgs par manu nemācēšanu izmantot šos kokmateriālu resursus. Pirms pāris gadiem kolēģi no Vācijas šeit nevarēja pārstāt brīnīties par stārķiem, kas 0.5m attālumā no šosejas svaigi pļautajā nomalē meklēja vardes. Ar hokeja faniem mēs varam lepoties to valstu priekšā, kas tādus vēlētos, bet nemāk. Šaubos, vai melnādains Angolas iedzīvotājs spēs saprast, ar kāda vēl hokeja kādiem vēl tur faniem es te lepojos, ja nu vienīgi fana sejas kara krāsas pa savam pārtulkos.

Gravatar maruta

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 01:35

ar latviešu smadzenēm. mums vēl ir! [tikai žēl ka masveidā sāk izceļot..]

Gravatar Gi

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 02:30

Ar dabīgām lietām, tai skaitā pārtiku. Bet tas ir laika jautājums. Ar ko es nelepojos - ar džekiem, kas nokakā valdību un aiztinas uz Īriju, tādā veidā parādot, ka pašiem patiesībā ir vienalga, ka visi pārmetumi ir tikai runāšanas pēc. Un tas neattiecas uz cilvēkiem, kas aizbrauc tāpēc, ka šeit viņi savu potenciālu nevar likt lietā. Bet gan uz tiem, kas pēc pamatenes (ja tādu pabeidz) nevis domā, kā valsti attīstīt, bet ķīlē sagrabējušo bembi un skatās kartē, uz kurieni aizkuģot, un domā, kā vecai mātei uzprasīt pensijas naudu biļetei. Lepojos ar tiem patriotiem, kas mūsu zemē vēl palikuši. Sakiet, ko gribat, bet mūsu netīrie un nabadzīgie lauki ir skaistāki par sterilajām, mākslīgajām ainavām un urbanizētajām teritorijām.

Gravatar Gi

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 02:32

P.S. Par aizceļojošajām galvām - cik esmu lietas kursā, Latvijā ir reālas problēmas ar kvalificētu darba spēku. Tā ka dažās situācijās ir pat izdevīgāk palikt šeit, nekā aizbraukt. Ir cilvēki, kam mēs esam vajadzīgi un kas mūsu darbu pratīs novērtēt.

Gravatar karlis

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 03:08

nekā īpaša jau te nav.

  • vēsture? mēs vēl kokos sēdējām un banānus grauzām, kad citur jau cēla daudzstāvu mājas.
  • daba (siltā)? Itālija, Grieķia, Portugāle, Spānija (tas tikai Eiropā, a kas vēl ja paskatās visu pasauli) ieliek mums bez mazākā saspringuma.
  • daba (aukstā)? Skandināvija.
  • daba (meži)? Kad jūs gudrie dirsēji pēdējo reizi bijāt kādā mežā latvijā? meži tiek izcirtsti vienkārši psec!
  • daba (kalni)? Mums ir kalni? Hahahaha!

lietas, ar kurām teorētiski var paspīdēt:

  • dziesmusvētki. Igauņiem gan masveidīgāki, bet nu mūsējie arī saiģot.
  • zaķi. Esmu daudz ceļojis un latvijas zaķi ir reāli virs eiropas vidējā.
  • vecie armijas objekti. Ir vienkārši psec staigāt pa mirušu pilsētiņu, kur uz sienām patriotiskie saukļi, tipa "Esi modrs, ienaidnieks neguļ". Diemžēl vecos armijas objektus daudzkur izdemolē meklējot jebkādus derīgus būvmateriālus utml.

Gravatar spoo

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 03:33

Kas manuprāt var atstāt savādu iespaidu ir tas, ka mums nav melnādaino. Tas nav domāts lai pārprastu, bet noteikti franči, briti, amīši to pamana kā pirmo atšķirību no māju puses.

Gravatar keksuss

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 12:10

Vispar ar visu pēc kārtas lepojos... Patriots! :) P.S. piekrītu PoRToSS par faniem- tur kkas jādara lietas labā (atceroties Lat-Can :)

Gravatar jānis z

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 12:40

latviešu un latgaliešu mentalitāte. mūsu unikālā vēsture. mūsu unikālā daba. mūsu neatkārtojamā izturība. kontrastu pilnā zeme. ēdieni. valoda. laika apstākļi. folklora. mūzika, māksla.

/par šo jautājumu grāmatu varētu sarakstīt.

Gravatar The-REX

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 12:55

Man domāt droši varam lepoties ar savu čīkstēšanu par to, cik mums ir slikti.

Gravatar Shakis

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 13:04

Par komentētājiem: Optinists - glāze ir puspilna Pesimists - glāze ir pustukša

Gravatar wiii

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 14:21

Folklora un pāri tam visam - dainas, pateicoties kurām neesam zaudējuši savu mentalitāti, tikumus un kultūru brienot cauri svešiem sūdiem nez cik tur gadsimtu garumā. Tas ir spēcīgs un unikāls tautas mugurkauls. Tāpēc es lepojos, ka esmu latvietis.

Gravatar shljaktichsh

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 15:51

ar purviem ar ogres trikotāžas kombinātu(ar to, ka tur tagad saimnieko latvijas zeķu megauzņēmums '' Aurora") ar latvijas zinātniekiem-entuziastiem

Gravatar coolman

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 17:00

lepojos - ar Latviju, kaa zemi un latvieshiem, bet ne valsti un valdiibu... ;)

Gravatar KeyBoard_UK

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 01:28

Mēs varam lepoties ar IZGLĪTĪBAS SISTĒMU, kas sagatavo profesionālus sistēmas vergus. OffTopic.. Ui Mīlīši, davai tagad ziepējat striķus un brauciet man pakaļ lai linčotu un kārtu. Uz nenoteiktu laiku aiztinos no eLVē, jo spožu nākotni tur esaredzu (sorree - nu nebij man bagāts rads, papus vai mamma).

Gravatar Lycan

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 10:44

ar to ka mees esam iisti latvieshi jo 2. tik pat skaudiigas tautas pasaulee laikam nav ...

Gravatar Syriana

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:26

Ar kokiem un purviem (nopietni!), jūras piekrasti ar neapdzīvotām kāpām un smilšu pludmalēm.

Aerodium komanda, izgudrotāji un ceļotāji (tādu ir daudz! no džinsiem līdz tehnoloģijām), piedzīvojumu sportisti.

Basketbols - pirmie Eiropas čempioni un lieliska Latvijas Sieviešu valstsvienība.

Brīvības cīņas, brīvība tika izcīnīta ar savām asinīm, pārējais, atsevišķi ņemts, nebūtu palīdzējis.

Gravatar turists

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:58

very beautiful country. because:

  1. nice girls
  2. cheap beer :)

Gravatar KKTK

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 17:38

Ar šur tur vēl jo projām pilnīgi mežonīgu un nepiesārņotu dabu. Ar lielisku pārtiku. Ar tautasdziesmām.

Gravatar naukers

2007. gada 20. novembrī, plkst. 20:27

Sveiki vai uz so bridi te kads ir online???

Gravatar bl8ck

2008. gada 7. maijā, plkst. 20:28

sveiki!:*

\

hhhhmmmmmmmm....

Gravatar pekausis

2008. gada 17. maijā, plkst. 14:34

Latvijā varam lepoties ar vecām ēkām, ar pilsdrupām un pat ar labiem cilvēkiem...nav jau svarīgi vai gāds ar to lepojas galvenais ir tas ka Latvija pastāv!!!

Gravatar debalss

2008. gada 9. novembrī, plkst. 19:18

pirms tam ilgi un dokti domaju ar ko leojos, izlasiju šos komentarus un varu secināt, ja nevajag uzreiz mums domat vai musu tauta ir mona līza vai varena mūzikas grupa, efeļ tornis vai sanfrancisko tilts vai kads ļoti izcils izgudrojums, mums vajag paskatities tikai 1m ap sevi un mes jau varam atrast lietas par ko priecaties. Un vislielākais prieks manuprat tiešam ir par zilajam debesim, svaigo gaisu un mieru virs musu Latvijas! :)neesiet pesimisti, zinu ka gruti dzivot šodien, bet darisim visu, lai ari musu bērniem butu ar ko lepoties! :)