✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Namtar

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 12:22

Man vispaar liekas jociigi reklameet zemi. Protams muusdienaas to tagad dara daudzi un visur, bet itsevishkji eiropaa. Bet vienalga man tas liekas jociigi. Tas protams taapeec, ka muusdienaas paardod visu. Eiropieshi paarsvaraa paardod savu veesturi tuuristiem, no japaanas un nu jau arii kjiinas. Tuuristi protams ir labi ekonomikai(nosaciiti - lieli ienaakumi, maza piepuule), bet graujoshi kultuurai un tai vietai ko vinji skataas. Piemeeram Veneecijaa tuuristi ir dafiga, bet vieteejie tur vairs nedziivo un taadu veneecieshu nav vairaak vispaar, kaut arii paarsimts gadu atpakalj taa bija viena no varenaakajaam valstinjaam eiropaa un vinju kultuura arii bija gana specifiska un interesanta(lai ieintereseetu tuuristus). Diemzheel tagad taadas kultuuras vairaak nav. Ir tikai paaris aakstiibas ko dara lai iekaseetu no tuuristiem naudu. Starp citu vecriigas centraa arii vairaak neviens tikpat kaa nedziivo. Mums te visu laiku gvelzh - vajag reklameet valsti, labaak sevi paardot darba tirguu un tamliidziigas glupiibas. Jaa, shajaa kultuuraa visu var paardot. Bet pirmkaart tas nav nekas labs, otrkaart shii kultuura 50 gadu laikaa noies pakaljaa(un kaa izskataas tad meese kopaa ar vinjiem). Protams var domaat ka eiropa ir briesmiigi ekonomiski turiiga un speeciiga. Bet njehuja. Paskatieties pirmkaart uz demograafiju. Peec 50 gadiem cik te vispaar buus eiropieshu. Paskatieties ekonomiku. Vai ir vispaar kautkas ko Eiropaa razho? Nav tikpat kaa nekaa ja neskaita subsideetos franchu zemnieku izstraadaajumus(netikai, arii latvijaa ir pilns ar subsideetiem zemniekiem). Eiropa dziivo tikai no tirdznieciibas, pakalpojumiem un tuurisma. Viena ekonomiska kriize( piemeeram iedziivotaaju skaita samazinaashanaas deelj, taapeec jau arii vinji laizh iekshaa imigrantus, tikai cik ilgi?:) un visai ekonomiskai labklaajiibai psc. Taa ka reklameejiet vien savu valstinju lai piedziitu kunjgjiishus un nopirktu leksusu uz kjiinieshu reekjina. Varbuut driiz pienaaks laiks, kad Peeterbazniicai buus chetri minareti klaat un naaksies baardu audzinaat, ja negribees lai galvu nogriezh.

Gravatar wiii

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:03

nu...apmeeram normaali...bet taas runaajoshaas statujas ar savaam aukstajaam sejaam un galiigi greizo mutes virinaashanas animaaciju izskataas nedziivas un tizlas...

Gravatar cu

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:17

man gan patika. Kā kaut kur jau rakstīja - gribētos uz to Latviju aizbraukt!

Gravatar Luudzu

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 13:19

To visu varēja parādīt 1 minūtē. Pa Discovery var redzēt labus peimērus.

Gravatar ee

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 14:18

Aizmigt var skatoties tik ilgi un statujas arī nevietā.

Gravatar PeterisZ

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 15:12

viedo par 50 tuukst.? yeah right! un kur tad aizgaaja taa nauda? datorgrafikaa? mjā. vinnēt šādos konkursos, ko atmaksā valsts, ir jāmāk!

Gravatar bush

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 15:26

nebrauciet pie mums! te dzīvo skudras! nesaprotu, kāpēc jācenšas mākslīgi stiept garumā, bāžot iekšā visu, kas vien iespējams. varēja tak ieciklēties uz divām, trim lietām un to lietu izdarīt daudz mazāku, lētāku un iedarbīgāku.

Gravatar lasītājs

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 15:48

Ļoti foršs klipiņš - man patika. Daudz labāks par Welcome to my country. Un garantēju, ka pievērš lielāku un pozitīvāku uzmanību nekā tas Welcome.

Gravatar Arnolds

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 16:03

Bet man ļoti patika. Agrāk šo klipu nebiju redzējis, un ar lielu interesi noskatījos. Piekrītu CU, ka ļoti labprāt gribētu uz šo Latviju aizbraukt.

Bet par 50k runājot - nemaz nav pārmaksāts. Cik izmaksā kaut vai mūziku ierakstīt - cik orķestrim jāmaksā, cik komponistam, cik skaņu vīriem? Tur jau vesela armija ir apakšā strādājusi.

P.S. Piekrītu ka ar latvisku akcentu runājošās statujas ir mazliet muļķīga doma.

Gravatar gusC

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 16:32

Video mana skatijuma ir ok. Jaa tas statujas tadas patizlas - un sauklji vel jo vairaak, bet taa pati montaazha un labie kadri ir speeciigi.

Gravatar sKu

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 17:07

Super, paldies, paldies! Beidzot arii es savaa kompiitii varu dzirdeet Brainstorma "Welcome to my country"! :P p.s. par jauno versiju + taas izcenojumiem - labak pakluseeshu..piedodiet, maakslinieki :)))

Gravatar afigel

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 17:12

es jums pa stuku uztaisiishu klipu, kursh paraadiis iisto latviju -- alkoholu, nabadziibu, korupciju utt.

Gravatar Ivars

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 17:29

kopumā bija vidēji labi. piekrītu citiem, kas saka, ka par garu, reāli uzjautrināja tas skats ar slēpēm sniegā un alpu ainavu aiz tā :)))) par biznesu bija diezgan izniekota daļa, jo imho ir citas lietas, ko vajadzētu reklamēt ārpus LV.

Gravatar raish

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 19:47

50kilolati ir pat ļoti normāls cipars. Klipam atliek aizķert 3k vienību un misija izpildīta. Tūrists izmaksā pat mazāk un ir rentablāks, kā Vēlētājs(respektīvi Tu). Kontrastu fiška arī baigi feinā. Sniegs, pludmale. Hoķis, dzismu svētki...

Katrā ziņā šis zīmola radīšanas mēģinājums ir krietni veigsmīgāks par nepāliešiem Pokaiņu meža.

Vienīgā kļuda, ko subjektīvi varu pārmest šai reklāmai, ir tāda, tiek nepareizi pozicioēti daži idegrienti:) Piemēram, beigtu koku vietā gribejās redzēt dzīvus un veco vilcienu vietā- jaunas ļotenes.

Gravatar Agzas

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 20:27

par naudu nemāku spriest, bet man jau liekas, ka tamlīdzīgos pasākumos visos lielas summas apgrozās. Citādi ļoti patika gan vecais klipiņš, ko jau biju redzējusi, gan jaunais. Tik nevaru iedomāties, kur viņi šitos taisās laist - gari tak..

Gravatar pljukt

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:08

un ko simbolizē brēcošais zīdainis? ka pie mums var dzemdēt?:)

Gravatar spoo

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:10

Baaaaaasimīgi kretinēja skaņas pavadījums. Tās runājošās sejas arī baigi fui. Bilde kvalitatīva un interesanta.

Gravatar simbel

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:24

Fū, tā filmele ir pamatīgi par garu. Jūgendstila figūru pusčukstīgās balsis izraisa šermuļus, natural daļa atgādina Skandināviju, fantastic daļa ir vienkārši haotisks samontējums, business daļa ir garlaicīga. Bija daži momenti, kas man patika - meitene ar dzelteno lietussargu, Saules akmens gaismu ieslēgšanās, lieliski samontēta kopā ar skaņu, bizbizmārīte uz rasainā zāles stiebra... taču tas viss ir diezgan virspusēji. Gribas piesieties arī pie montāžas stila - kadru ūberīgais īsums un atkārtošanās rada iespaidu nevis par kolāžu (vai diesvienzin ko autori ar to bija centušies panākt), bet gan liek domāt par izejas materiāla trūkumu un vispārīgu haotiskumu. Mūzika ļoti neitrāla, vai tas labi vai slikti, īsti nezinu. Drīzāk jau slikti, jo video arī tāpat ir ļoti garlaicīgs. Tautumeitas un alu dzeroši krievi visās malās, ekskjūz mī! Kopumā paliek iespaids (ja vispār sagribas noskatīties līdz beigām), ka mēs rādām - "re, <i>mums arī ir</i> tas un tas", nevis "re, kas <i>mums</i> ir!".

Jā, kaut kā tā. Es jau nesaku, ka es varētu labāk - bet viņiem tač samaksāja naudu par šo... hm, pašķidro vecu kāpostu zupiņu jaunā kulītē... stulbi.

Pieminot iepriekšējo klipu - emocionāli spēcīgāks tieši mūzikas dēļ, daudz labāk samontēts... protams, arī būtu, kur piesieties, taču "Sounds like Latvia" netiek līdzi "Welcome to my country" nevienā aspektā. Var redzēt, kurš taisīts ar sirdi un kurš ar... velns viņu zina, ar ko vispār!

Gravatar simbel

2006. gada 28. oktobrī, plkst. 21:26

*izejmateriāla, es atvainojos :)

Gravatar Gi

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 02:17

Ja runājam par pirmo iespaidu, tad man patika. Ja man būtu uzdevums bugus sameklēt, atrastu daudzus, noskatoties vēl pāris reizes. Bet pirmais iespaids bija labs, tātad misija izpildīta. Jā, tie kadri biki ātri skrien un atkārtojas. Kaut kā šausmīgi gari arī bija sanācis. Bet varbūt šis ir tāds pilnais variants, no kura taisīs konspektu vajadzības gadījumā. Gan jau ka līgumos garums tika noteikts. Un skulptūru sejas tādas neizteiksmīgas. Rodas iespaids, ka džeki gribējuši parādīt, ka arī Latvijā datorgrafiķi var iemācīt statujām runāt. Varēja tur reālus cilvēkus ielikt. Bet kopumā jāsaka well done! Kaut kā te dzirdu tikai kritiku, nevis ieteikumus. Par summām. Džeki, jūs paši esat kādreiz parēķinājuši, cik maksā jūsu darbs? Un cik cilvēki iesaistās pie šāda projekta? Summas noskaidrošanai pietiek ar saskaitīšanas un reizināšanas operācijām, pat augstskola nav vajadzīga. Paskatieties titros, cik cilvēki strādājuši! Un valstij 50k ir viens piliens, pāris santīmu no katra iedzīvotāja. Man savējie santīmi žēl nebija :)

Gravatar karlis

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 03:52

Nekādas vainas nav tam klipiņam... Par garu, protams, tādu vairs nekur rādīt nevarēs, līdz ar to neredzu īsti pielietojumu viņam. Izgatavošanas izmaksas 50k ir ļoti nelielas, it īpaši, ja salīdzina ar mediju cenām. Anyway, kaut kā man riebjas tas masu tūrisms, kas tūlīt draud uz galvas uzvelties. Vecrīga pilna ar piedzērušiem muļķiem, kas tikai grib vienu latvian pussiju. Tā arī vajadzēja reklamēt -- Eiropas skaistāko pusiju zeme. Eh! PS. Runājošās akmens sejas šausminošas. Šito lietu taču nevar bērniem rādīt.

Gravatar Glupais

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 09:19

Gribētos pajautāt apkakātājiem - kādam tad bija jābūt tam klipam jūsuprāt? Un 50k nemaz nav tik daudz. Piemēram - vai kāds no klātesošajiem būtu gatavs par brīvu ģērbties tautu lantrakos, braukt pie dabas un filmēties priekš 3 sekundēm klipa? Diez vai... Vai kāds (LTV, LNT, whatever) oficiāli dotu savu nofilmēto materiālu bez autoratlīdzības? Arī šaubos... Un galu galā, klipa autoram nav jānodarbojas ar mecenātismu... Tā pat kā diez vai kāds no mums būtu gatavs veidot šo svarīgo klipu paliekot finansiāli pa nullēm. Viss maksā naudu. Par saturu runājot - jā, tie runājošie akmeņi ir oriģināli, bet manuprāt tomēr garām.

Gravatar Ilze

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 10:41

Man ļoti patīk gan iepriekšējais, gan tagadējais klips. Laikam neesmu īstena latviete, jo man patīk tas, ko mūsējie ir paveikuši. Man liekas interesanta ideja par tām statujām un liekas, ka īsteni Latvijas mīlētāji tikai tādu klipiņu spēj uztaisīt. :)

Gravatar rr

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 11:22

vecais man neīpaši patika tieši gaudulīgās melodijas un lēnuma dēļ. savkārt otrais jau ir daudz praktiskāks un spraigāks, tikai par daudz garš un pārāk maz dabasskatu salīdzinājumā ar Rīgas mūriem. Jā, vairāk tūristi brauc uz Rīgu nekā ārpus tās, bet varbūt tieši vajadzēja padomāt kā to mainīt nevis turpināt? Katrā ziņā uztaisīts profesionāli, ja būtu īsāks, tad būtu ok :)

Gravatar uga

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 11:40

Man arī patīk. Pa garu - jā, bet domāju, ka tas ir kaut kāds pilnais variants un tiks graizīts. Cena patiesībā nav nemaz tik liela, ja skatās cik tur ir epizožu filmēts... kameru īre, operatori, modeļi, montāža nemaz nemaksā kapeikas. it kā 50ls skan daudz, bet lietas arī maksā, nav vairs tie laiki, kad varēja sadabūt tv operatoru uz dienu par 10latiem.

Gravatar taalais

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 11:41

Salīdzinot ar iepriekšējo "Welcome to my country", kur pusē no visa materiāla izmantota nevajadzīga kadru sabīdīšana, kas nerada sajūtas, ka tas būtu kautkas reāls, šis ir labs klips, vienīgi varēja būt mazliet īsāks. Runājošas statujas arī oriģināla ideja manuprāt. Kopējais vērtējums pozitīvs.

Gravatar keksuss

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 12:00

Vecais klips daudz labāks! Tāds jautrāks un īsāks! Tas jaunais tāds smags- takā plaušu vēzi reklamētu!

Gravatar petruha

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 12:32

pievienojos tiem, kam klipinjsh patika.

Gravatar Aivars

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 15:39

Rīgā notiekošās Eirovīzijas laikā bija labais klips ar "Saule, Pērkons, Daugava" fonā. Žēl, ka kaut kur ar galiem nozudis un nav vairs redzēts. Varbūt kāds zin kur šis būtu redzams/lejupielādējams?

Gravatar coolman

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 17:04

labaaks par 'welcome to my contry'; interesants;

baigi garsh; pretiigas sejas, kas kkaa stulbi saka - 'sounds like latvia' utt.

Gravatar PALMzz

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 18:05

Kas attiecas uz cenu - mēs par 7 sekunžu klipiņu, kur ir datorgrafikā kopā sailktas bildītes un pievienota jau gatava skaņa, samaksājām, ja nemaldos ~400Ls... Tā kā, ja speciāli filmēts + datorgrafika, nu, normāla cena. Nekas lēts, taču, neviens pa to naudu nav ne mašīnu nopircis, ne māju uzcēlis... Par pašu klipu - man, kā latvietim, labāk patīk iepriekšējais klips, taču, ja mēs skatamies no klipa mērķa - radīt citos vēlmi atbraukt uz LV, tad šis ir daudz labāks variants - mēs esam parādīta, kā attīstīta, skaista valsts, nevis tikai dziesmu svētki un daba...

Gravatar tamster

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:12

Runājot par "nepāliešiem Pokaiņu mežā" -- kādam šis, ja nemaldos, reklāmas rullīts kuru laida pa BBC, ir skatāmā ciparu formātā? Diemžēl, nav gadījies redzēt, un atrast arī nav sanācis.

Gravatar Mukadilij_doo

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:48

Nepatīk nepatīk nepatīk. Galīgi neaizrāva, daudz pa garu un tizli tizli tizli. Noskatījos līdz galam ar lielu piespiešanos. visu laiku gribējās slēgt no un jau tālāk kko skatīties.

Gravatar mp4

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 21:08

noskatiijos veelreiz, un sapratu, kas man jaunajaa nepatiik - tas, ka viss tik saraustiits, tik aatri mainaas... un piekriitu laaczam, - vecais uzrunaaja kaut kaa krietni vien patriotiskaak

Gravatar Aidus

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 22:35

Latvia, sounds like a girlas, alko & sexturism :) Nedomaaju ka bija jaateeree liidzekjli lai uzblieztu ko tik nevajadziigu. Iepriekšējais klips bij tiiri ok.

Gravatar alex from sku

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 02:33

Nu tas jaunakais klips nestav ne blakus Welcom to my country....loggiski ;)

Gravatar Kaitnieks

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 09:31

Nebūtu tās šaurās, žņaudzošās sajūtas skatoties, būtu tīri labs klipiņš.

Gravatar MistersX

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 09:56

Pilnīgs "Bulšits". Sākumā likās baigi ok operatora darbs - bet turpinājumā aiziet galīgi šķērsām. Beigās atkodu kas pa fišku - video matertāli vākti no vairākam sourcēm t.i. beigu titros pamanāms (tv3, ltv....bla bla bla). Beigās sanāk tā ka nav vienotas koncepcijas operātora darbā. Skaņas montāža brīžiem besī ar neadekvātu skaņu bildei... Drūmās akmensejas vispār.. bez komentāriem, Brrrrrr. Video montāžā nepatika disfokuss un tie ātrie zoomi.

Lasot citus komentārus, izskanēja viedokļi ka ātri mainās kadri, patiesībā man patiktos vēl dinamiskāka kadru maiņa, ar daudzveidīgākiem Latvijas skatiem ... Kpējais iespaids "Nekāds" - otrajā minūtē jau paliek garlaicīgi un uznāk miegs, vienīgi pretīgā akmens seja neļāvai aizmigt. Nu kaut kā tā.

Gravatar Syriana

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:38

Vērtējumam - vēl viena mazbudžeta īsfilma par Latviju (autori no Beļģijas un Latvijas) http://www.european-movement.org/enlargement/movies.php

Latvijā filmēšana notika trīs dienas.

Īsfilma starptautiskai auditorijai, līdzīgas filmas tika taisītas vēl par deviņām valstīm.

Gravatar uldis400

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:41

vai mēs dzīvojam somijā? ar ko mēs atsķiramies no somijas? Noņemam tekstu Latvija un varam pārdod šo reklāmu visiem - somiem, zveidriem, igauņiem utt. Tāpat kā Karunas reklāma - maini tikai produktu, kas jāpārdod

Gravatar Syriana

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:45

Welcome to my country vairāk uzrunāja Latvijas auditoriju, bet starptautiskajai auditorijai bija par sērīgu, manuprāt. Tādā ziņā jaunais klips ir solis uz priekšu. Gribas redzēt atraktīvāku, dinamiskāku mūziku; par daudz hokeja. Kā teica Kalniņš, jaunā klipa mērķauditorija ir konferenču un biznesa tūristi - jeb šiem jāparāda, ka Latvijā ir "business as usual".

Gravatar KKTK

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 17:34

WOW, tas ūsainais vampīrs ar visu šņācienu pie pirc bija vienkārši super! A citādi par klipu, sadalam 4x daļās ar ne tik īsi saraustītiem kadriem un būs super. Nu ir tur normāli smuki sataisīts un pārdomāts!

Gravatar Linda

2006. gada 31. oktobrī, plkst. 14:39

1.Klips man personīgi patik! :) 2. par to cenu - atceros, kad pie viena no rakstiem panesās tēma par atalgojumu - visi kā viens brēca jā, ka vajag, ka maz maksā, mēnesī vismaz štuku vajag, bez tās nevajag kustēties, nedrīkst vērtēt sevi par zemu utt. Bet kā ir runa, ka kāds cits ar savi UDEJU, DARBU nopelna tā ... Tagad nesaprotu, kur atkal, tikai citā virzienā, radusies čīkstēšana, ka NU TIK LIELS PIĶIS, ka bail. Nu nevar jau mākslinieki strādāt uz mūžīgo entuziasmu un patriotismu. Otrkārt - domāju, ka mēs brēcam nezinot ko tā summa ietver. Paši, kas strādā privātajā sektorā vairāk vai mazāk zin kādas ir stundu likmes par darbu - grzoes kā gribi adminitratīvās izmaksas arī IR utt utjp. 3.

Gravatar N.R.

2006. gada 1. novembrī, plkst. 20:55

man gan patika pirmais klips! njemot veeraa cik siiku gabalinju tur ir tieshaam smuki nofilmeets, nav briinums par izmaksaam jo var redzeet ka triis dienaas tas nav taisiits. nepatika tie uzraksti un balsis, bet vispaariigi profesionaali uztaisiits.

Gravatar marr

2006. gada 2. novembrī, plkst. 08:59

vispār interesanti. Aina kurā arī es esmu redzams tika filmēta vismaz pus stundu. Rezultātā, protams, šajā klipā tās ainas ir redzamas max 3 sekundes. Nebrīnos, ka tā var 50 tūkstošus ātri iztērēt.

Gravatar Incis

2006. gada 8. novembrī, plkst. 19:30

Sasodīts, kādā laimes zemē es izrādās dzīvoju. <i>Saunds laik fan!</i>

Gravatar kinda

2006. gada 1. decembrī, plkst. 23:08

ehh, mēs, spazmatiskie latvieši, kuriem ka tik nolikt, ko esam uztaisījuši. varbūt varam kļūt pozitīvāki, ko?

Gravatar nju nju

2006. gada 11. decembrī, plkst. 12:37

Labs klips! Domā neviens neiebrauca?

Gravatar Esse

2007. gada 16. februārī, plkst. 11:42

Nu man gan jaunais klips liekas ttiri taa neko. Intersanta ideja. Shis ir modernaaks.. vairaak muusdienaam domaats.. iepreiksheejais,lai arii skaists, tomeer jau novecojis. Man patiik jaunais,patiik!!

Gravatar vika

2007. gada 4. oktobrī, plkst. 21:14

Ha ha aha...un tomeer konkursaa dabuuja 1. vietu..... ko nu juus visi skeptikji un ironizeetaaj teiksiet????? mutes atkaaraas valjaa??????????? :P :P :P

Gravatar Species

2007. gada 5. oktobrī, plkst. 17:37

pievienojos - vika...

Gravatar Līga

2009. gada 22. oktobrī, plkst. 21:46

Lādēju nost reklāmas klipu. Rīt rādīshu angļiem kurus man jāpārliecina ar mani kioā dibināt uzņēmumu un eksportēt uz UK. Nu redzēs iedarbosies. Strādāju anglijā jau divus gadus un priekšstats par LV no kolēģiem ir tāds, ka mēs ejam augsti cilajot kājas un nēsājam ausenes. Redzēs vai klips dos kādu jaunu priekšstatu.... Novēliet man veiksmi