✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Daylight savings

2006. gada 29. oktobrī, 16 komentāri

Vasaras laika galvenā priekšrocība ir tā, ka ilgāk ir gaišs. Un arī, uz ko būtu jāiet, tiek taupīta elektroenerģija (ilgāk mājā nav jāslēdz gaisma). Tad, nu, ģenerālais priekšlikums - uz vasaras laiku vēl pārejam, bet atpakaļ vairs ne. Tiesa, tad mums mainīsies laika zona. Bet vai tad tas ir kas nopietns, ja mēs ņemam vērā to, ka arī ziemā būs par vienu stundu ilgāk gaišs?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar simbel

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:10

Latvija ar visām pekelītēm pārceļas vienu laika joslu uz austrumiem vai es kaut ko nesapratu? :D

Gravatar BlackHalt

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:23

Pensionāriem varētu ieviest vasaras gadus. Sasniedzot 60(vai cik tur tagad pensijai vajag) gadus, pārgriežam -10 gadus. Strādā maita.

Gravatar gustavs

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:26

blackhalt :D ideja uz goda!

Gravatar are

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:46

Tad jau mēs varētu ieveist peldošo laika zonu... ka tumšs paliek tikai ne ātrāk kā 20:00. Vai vēl labāk - kamēr spīd saule - diena un brīvs no darba. A pa makoņaino laiku un lietu - strādājam. Jau tā mums maz to saulaino dienu.

Gravatar Kirils

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 20:48

laacz, es to pirmais izdomaaju, maita taads! ;) vnk netiku pie kompja, lai iedrukaatu. kaa reiz braucu, domaaju , un nonaacu pie sleedziena, ka vienkaarshi uz GMT+3 jaasleedzas.

Gravatar siram

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 21:47

Nesaprotu tos čīkstētājus, kam pulksteņa grozīšana 2x gadā rada nezkādas milzu problēmas. Vajag uz to visu skatīties no gaišās puses: pavasarī - jā, ir grūtāk no rītiem kādu laiku piecelties, taču to ar uzviju kompensē pēkšņi parādījušies gaišie vakari. A tagad - no rītiem var tipa stundu ilgāk pagulēt. Bet ja čīkstētāju viedoklis tomēr ņems virsroku, tad piekrītu, mums būtu jāpaliek pie vasaras laika, ne šī, ziemas, kas laikam skaitās "oriģinālais". Taču maz ticams, jo ar to sāktos citas problēmas, arī visur citur visdrīzāk pulksteni tirupinātu grozīt, bet mēs būtu tādi kā izlēcēji. Eiropa mūs nesapratīs.

Gravatar Kirils

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 22:57

protams, skatos uz to no datorikja redzes punkta, bet ir CHUPA programmu, kuraam pulkstenja grieshana par stundu atpaklaj sagaadaa probleemas uz veselu stundu. taapeec reizi gadaa sanaak seedeet augshaa liidz 4 no riita un ilgaak, lai pieskatiitu taas sasodiitaas programmas.

Gravatar krampo

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 23:25

es te šodien domāju, ka varētu reizi nedēļā/mēnesī griezt par stundu atpakaļ, būtu "vairāk" laika, šodien tak kopā sanāk 25h :)

vienīgi vienu brīdi pa nakti sanāktu dzīvot, bet tas tā

Gravatar zaagjis

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 23:40

Kācpēc tad tu kiril UTC neizmanto ?

Gravatar Vilx-

2006. gada 29. oktobrī, plkst. 23:54

Pag, pag - vai taad shitaas laiku mainjas ideja nebija taada, ka lai gan ziemaa, gan vasaraa buutu ilgaak gaishs? Tad jau nepaarejot uz ziemas laiku mees atkal zaudeesim gaishaas stundas! ;)

Gravatar maruta

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 00:36

varu visu tumsho periodu saakot no oktobra pedējās nedēļas katru svētdienu par vienu stundu atpakaļ, lai vinemēr vakarā būtu gaišs :D un pavasarii otrādi..hah

Gravatar mp4

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 08:00

preciizaak - negraizot laiku, 2x gadaa mainaas laika zona (jo apkaart taapat groziis uz vella paraushanu, vai ne taa?)

otra lieta, kas runaa pret shaadu groziisanu vispaar - ieks Miss Googles var pastiities par lietaam, kuras izraiza shis daylight saving. seviski drosi vien pavasarii, kad viss notiek aatraak par 1 stundu. kermenis veel nepamostas riktiigi, bet kaut kas (piemeeram, brauksana uz darbu) ir jaadara. liidz ar to palielinaats skaits avaariju (vai citu sadziivisku traumu), kuru iemesls ir tieshi laika groziisana.

Gravatar Kirils

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 09:08

kaads sakars tam, kaadu laiku es izmantoju? neizmantoju utc, jo dziivoju latvijaa.

Gravatar murmulis

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 11:45

pareizi ir, nah groziit - paliek pie viena un ir labi, a to, peec groziishanas kaveejam visus transportus un pa tv vairs neko nevar redzeet iistajaa laikaa un vispaar nah tas vajadziigs - senak vismaz elektriibas reekjinu paarnesa no ruupniicas un maajaam, bet tagad jau nekaadas skjirbas, nav jau valsts elektriiba (ir jau, bet vinjai piekaast to)

Gravatar bx

2006. gada 30. oktobrī, plkst. 14:12

Vai tad kādu laiku atpakaļ vienu gadu valdība jau nebija izlēmusi laiku negrozīt tā kā citi? Tad bija visas problēmas ar laika atšķirībām pat ar Lietuvu, Igauniju, utt..

Gravatar mono

2006. gada 1. novembrī, plkst. 23:00

vareetu meeriit laiku nevis stundaas, bet graados, kaados saule ir attieciibaa pret zemi, kaa rinkja liinijas centru!! Shii ideja pasham veel taa iisti jaapaardomaa ;)