✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Stāsts par MacBooku

2006. gada 2. novembrī, 32 komentāri

"Lose Ctrl. Gain Command." Dikti feini uzrakstīts par Macu. Ja man nebūtu žēl tā kāposta (par kuru var nopirkt dafiga alus pamperus), sen jau būtu lepns un pašpietiekams āboļa īpašnieks. Kā jums šķiet, vai man ir žēl kāposta, par kuru var nopirkt dafiga alus ziemas riepas?

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mxz

2006. gada 2. novembrī, plkst. 19:52

Tiešām labs <i>switcher</i> stāsts. Gan jau kādu dienu arī te tādu varēs izlasīt :)

Gravatar Arnolds

2006. gada 2. novembrī, plkst. 21:52

Aij nu ko var siekaloties. ZB. Nopirku Maku (tjapljapu). Un tad nopirku kārtīgu PC ar dualkori un milzīgu ekrānu. Dažreiz negribās to maku nemaz vērt vaļā.

Gravatar yo

2006. gada 2. novembrī, plkst. 22:40

Viss ir forši kamēr tev ir darbs ala atbildi uz epastiem vai dzīvo savu dzīvi. Tikko sākas savienojamības, ātrās darba problēmas tad mac ir čau. winda ir vairāk pielāgojama. Plus mac tāpat kā nix bez neta tā kaste nu puse pergas nav vajadzīgas. Un lai tev visi pribambasi būtu ar bildītēm tev jābūt kārtīgam userim (tas kaut par to itunes fišku). Un emulēt uz windas ar visuko var. Paskats tāds simpatiskais tiem sony jaunajiem tač ar ir. Mac man vienīgais patīk 13,3 collu cena un tas kas tur iekšā.

Gravatar kintu

2006. gada 2. novembrī, plkst. 22:59

Es jau labprāt nopirktu Maku, bet ir kaudze ar darbam vajadzīgām specifiskām programmām, kas uz Maka neiet. Ja tie kļūst izplatītāki, tad gan jau arī developeri uzrakstīs programmas, bet tad jau zaudīs tā Maku ekskluzivitāte.

Gravatar Arnolds

2006. gada 2. novembrī, plkst. 23:31

Kārtīgs biznesa softs (klienta gals) nekad nedarbosies uz Maka vai linuka! Punkts! Ja gribi chat'n surf jukebox, tad ņem maku. Jebkurā citā gadījumā windulis.

Gravatar rbx

2006. gada 3. novembrī, plkst. 08:37

Tač uz intelīgajiem makiem mīkstos logus var darbināt, neveltie kur tur Vistu uz MBP prezentēja.

Gravatar viuks

2006. gada 3. novembrī, plkst. 08:53

Uz maka likt windu ir tas pats, kas ferrari ar ladas motoru.

Gravatar Peeteriz, Arnoldam

2006. gada 3. novembrī, plkst. 09:30

Iisteniibaa buutiska dalja to 'biznessoftu klienta galu' jaunaas versijas ir webiskas, un attieciigi iet arii uz makiem.

Gravatar Normunds

2006. gada 3. novembrī, plkst. 09:44

Spama topiks :) Man patik, ka par mac izsakās cilvēki, kas, labākajā gadījumā, ir redzējuši OS9 ;)

Gravatar Lauraiss

2006. gada 3. novembrī, plkst. 10:11

Pusgadu sēdēju pie maka portatīvā. Kad beidzās "uuuu, what does this button do?" palika garlaicīgi. Esmu atpakaļ pie PC. Tu protams vari uzbūvēt būdu augstu kokā, ar virvju kāpnēm n'shit, tas būs skaisti, aizraujoši un kādu laiku pat stilīgi.

Gravatar Arnolds

2006. gada 3. novembrī, plkst. 12:30

Peeteriz - vai tu iri duraks? Kuram tad softam jaunās versijas ir webiskas?

Gravatar Mr. Skepse

2006. gada 3. novembrī, plkst. 14:23

Lauraiss: kas tev traucēja, pēc tam, kad biji sapratis par pogām visu? Sāki ilgoties pēc pisš@#$%s visu nakti un pārinstalācijām? Jeb nevarēji uzmočit NīdForSpīd?

Kas ir biznessofta klientu gals? Grāmatvedības un statistikas programmas? Microsoft Project? Nauda, lai to sāktu skaitīt, vispirms ir jānopelna. Sāc ar to.

Gravatar Arnolds

2006. gada 3. novembrī, plkst. 15:01

Mr. Skepse - fantastiska tava argumentācija.

Gravatar ciruliz, Arnoldam

2006. gada 3. novembrī, plkst. 16:26

es pievienojos peeterim. daudziem jauniem >>BIZNESA softiem jau tagad ir vai nu paraleeli web-application versijas vai arii tikai taas. ja tu gribi piemeerus - vienkaarshi lieto googli

Gravatar N.R.

2006. gada 3. novembrī, plkst. 19:15

principaa visaam windows only programmaam ir analogi uz mac. turklat macbook maksaa tikpat cik citi laptopi ~600ls+

Gravatar Luudzu

2006. gada 3. novembrī, plkst. 19:23

Toč laikam daunīši. Windas progas neiet? umm.. Varbūt sākumam der uzinstalēt Windozi uz maka? Dzelži? Jā, man arī liekas, ka makiem iekšas taisa kaut kur uz mēness slepenā bāzē.

Gravatar N.R.

2006. gada 3. novembrī, plkst. 19:41

tiešām patīk tie cilvēki kas izsakās par lietām kuras nepārzin :) man pat žēl viņus patiesībā. kāda vēl savietojamība windows? kurā lūdzu vietā?

Gravatar spynode

2006. gada 3. novembrī, plkst. 19:54

Kārtīgs biznesa softs (klienta gals)

Gravatar spynode

2006. gada 3. novembrī, plkst. 19:58

btw es tiko lasiju par to fichu ar iezimeta teksta izvilkshanu uz desktopu - staradaa man arii ieksh Ubuntu...

Gravatar kintu

2006. gada 3. novembrī, plkst. 20:26

NR: Tiešām visām ir analogi? Es nerunāju par kaut kādām grāmatvedības programmām, bet tiešām profesionālu softu specifiskām vajadzībām. Piemēram, tulkošanas datubāzu programmas kā Trados, SDLX, Deja-VuX utml.

Gravatar j

2006. gada 3. novembrī, plkst. 21:40

ja patīk windows, lietojiet to uz apple dzelžiem. kāds to nosauks par zaimošanu, nu un? man, piemēram, ir inteliskais macbook, un pagramstoties gar HP, IBM un citiem laptopiem atšķirība ir ļoti jūtama. bija problēmas ar salikšanas kvalitāti (made in china), bet tās tika ļoti ātri atrisinātas.

ps. windowsu nelietoju, kautkā negribas regresēt :D. ar "darbam specifiskām progām" (lasīt - gamēm) problēmu, par laimi, nav. ir interesantāki veidi, kā nomest zemē brīvo laiku. pps. ja kādam ir šaubas par pieredzi ar abiem OS - lietoju windowsiskos no 95.gada. MacOSu - pusgadu.

Gravatar kintu

2006. gada 4. novembrī, plkst. 19:39

Bija tāds raksts "IT doesn't matter" (IT nav nozīmes), kas izraisīja lielu sašutuma vilni IT profesionāļu vidū. Pie tam pilnīgi lieki, jo doma bija tāda, ka IT protams ir vajadzīga, bet tā ir kļuvusi par absolūtu nepieciešamību kā elektrība vai telefons, tāpēc IT pielietošana biznesā vairs nedod nekādas priekšrocības. Tieši tāpat nav nozīmes arī Makiem vai PC. Es pieeju tai lietai no otra gala. Es neizvēlos lietot vai nelietot Windows, es lietoju tikai programmas noteiktu uzdevumu veikšanai. Ja būs kāda ļoti noderīga un vajadzīga programma, kas ies tikai uz Makiem, tad es nopirkšu Maku, aci nemirkšķinot. Bet visumā man tas ir mazsvarīgs faktors. Tas, lai paliek developeru ziņā, kādu sistēmu izvēlēties. Galvenais, lai es varu izdarīt savu darbu pēc iespējas labāk.

Gravatar Gross

2006. gada 5. novembrī, plkst. 16:13

webiskās versijas bāzējas uz IE ;) ūn kā mums tur ar to IE uz Makiem ir? :))

Gravatar yo

2006. gada 5. novembrī, plkst. 22:48

nu dzēki jūs dodat. Ir pamats kapēc atbalsta laptops griezējgaldam ir uz windas, vai arī kapēc tas ir bankomātos. bet šiten izplūst būtu pa grūtu.

Gravatar Sarky

2006. gada 6. novembrī, plkst. 01:37

yo bet Tu pacenties. Galvenajos vilcienos!

Gravatar whoeva

2006. gada 6. novembrī, plkst. 12:08

hmh, vai aplikācija, kas strādā tikai uz IE ir kvalitatīva? vai ir vērts maksāt naudu par nekvalitatīvu aplikāciju?

Gravatar spynode

2006. gada 7. novembrī, plkst. 09:50

vo vo yo pacenties. cik man zinams parsvara visi galdi utt stradaa uz real time kerneljiem , un cik man zinaams windows nav real time kernelis. QNX ir populaars starp integretajaam os btw... a to ka shur tur windowsu izmanto nu vau.

Gravatar &gt;&gt;Arnolds @ 2006.11.02. 21:52

2006. gada 7. novembrī, plkst. 11:20

Aij nu ko var siekaloties. ZB. Nopirku PC (tjapljapu). Un tad nopirku kārtīgu Macu ar dualkori un milzīgu ekrānu. Dažreiz negribās to PC nemaz vērt vaļā. :)

Gravatar nbinc

2006. gada 7. novembrī, plkst. 20:23

Nu ko jūs te visi lecaties, kam kas vairāk patīk tas to arī lieto :)

Es savu izvēli izdarīju - MacBook, neredzu ērtāku veidu kā apstrādāt fotogrāfijas - komplektā nāk iPhoto - pēc manām domām vien no labākiem softiem. Tad arī var pagaidām lietot Adobe Lightroom, bet tas drusku monstrīgs. Pirku MacBooku arī tā izmēru dēļ - braucot ceļojumā man bij svarīgi lai laptops ir mazs, ilgi strādā no bačas un arī nav ļoti dārgs.

Gravatar Boja

2006. gada 10. novembrī, plkst. 23:21

Jūs paliekat savās vietās, abet es palikšu savējā. Jūs man izklausaties Diženi, un lai nebūtu no jums atkarīgs, nopirku sev Povermaku aizviņvasar, dāāā