✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Par skaistumu no iekšām

2006. gada 17. novembrī, 26 komentāri

Quiza cienīgs moments. Jūs zināt, ka patiesībā teiciens skanēja “Tas nenozīmē to, ka es saku, ka kāds ir nesmuks, bet, redziet, sievietes smukumam ir jānāk no iekšām.”? Tieši “smukumam”. Tā Šlesers tālajā 1999. gadā, esot jaunākais ministrs (ekonomikas ministrs; 28 gadi [!!!]) intervijā Rīgas Laikam.

Dalījos divās daļās. Viena juta līdzi Šleseram dēļ žurnālista izteiktās nepatikas pret viņu. Otra - riktīgi krita zem gala galda un rēkuļoja par parafrāzēm, iedomājoties viņu pašu intervijas brīdī.

- Bet, ja jums tagad būtu laiks un nauda...

- Man ir nauda!

Pašu interviju var lasīt Rīgas Laika 1999. gada janvāra numurā (30. lpp), kurš, starp citu, satur redaktora sleju ar nosaukumu “Labāks Rīgas Laiks, ja?”, vai arī rupji ar Programmu atpazīta teksta veidā pie manis (labot atpazīšanas kļūdas nav iekšā).

Šī intervija skaitoties par vienu no žurnālistikas pasniedzēju iecienītajiem gabaliem. Protams, ka folklorizētais teiciens par skaistumu no iekšām arī nevienam nav svešs. Tad, nu, šī ir zurce.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar suspends

2006. gada 18. novembrī, plkst. 00:50

o, lidz shim numuram nebiju ticis apluureet, bet cik no tiem laikiem atceros, ka Rigas laiks bija "speciaali" ielicis neredigjeetu Shljesara interviju - tb kaa ir taa ir, 1:1. Parasti intervijas pirms drukas redigjee un nogludina, jo savaadaak no jebkura interveetaa subjekta naaktu baigaas peerles un nelogjiskumi aaraa...

Gravatar Sm

2006. gada 18. novembrī, plkst. 00:56

+1 lāci, par to, ka pieskaries šai tēmai

Gravatar zzc21

2006. gada 18. novembrī, plkst. 10:29

Žurnālā bija rediģētā versija. Pilnais teksts bija pieejams "Rīgas Laika" mājas lapā.

Gravatar Aivars

2006. gada 18. novembrī, plkst. 10:50

anyway, Šlesers tagad ir miljonārs, bet cienījamie žurnālisti, pieņemu, ka dzīvo kādā divistabu dzīvoklītī Iļģuciemā un turpina šļākt žulti dažādu žurnāleļu slejās. Tas, ka Šlesers savos 28 gados nebija iemācījies tik pārgudri un slideni liet ūdeni tā arī neko nepasakot, kā to pieprata absolūti lielākā daļa no valdības funkcionāriem neliecina neko sliktu par viņu. Es arī nerunāju ar cilvēkiem kā dzejnieks vai literatūras pasniedzējs otrajā klasē. Nepazīstu personīgi Šleseru, bet skaidri redzams, ka galva tam cilvēkam strādā. Gan jau sarausis viņš arī sev ir pilnu kabatu, tomēr Latvijas ekonomikai viņa aktivitātes ir devušas vairāk labumu nekā jebkura cita politiķa, kas patreiz darbojas valdībā.

BTW - sveiciens svētkos!

Gravatar bush

2006. gada 18. novembrī, plkst. 11:14

pirmkārt, jebkurā gadījumā tāpat ir skaidrs, ko šlesers gribēja ar to teikt. otrkārt, viņš tā vairs nerunā. un tas ir labi.

Gravatar hh

2006. gada 18. novembrī, plkst. 15:20

Varbuut tagad vinjsh vislaik kaa iists brataans nesaka katra teikuma galaa "ja?". Bet to ka valsts!=uznjeemums vinjsh joprojaam taa arii nav sapratis...

Gravatar in

2006. gada 18. novembrī, plkst. 16:00

" Otra - riktīgi krita zem <b>gala</b>" - spēcīgi, es teiktu :-D

Gravatar karlis

2006. gada 18. novembrī, plkst. 19:03

Aivars: navis tu esi! Ko tad konkrēti Šlesers valsts labā ir izdarījis? Ne sūda. Liela daļa labo darbu būtu notikuši, anyway, viņa ietekme bija tikai tik liela, lai parakstītu sagatavotos papīrus. Arī parējie rezultāti atbilst tam, ja viņa vietā būtu jebkurš puslīdz viduvēju izglītību apguvis, puslīdz zaglīgs cilvēciņš...

A konkrētā intervija? Normāli runā bratans, nu -- tā, ja!

Gravatar j

2006. gada 18. novembrī, plkst. 22:30

man vienīgajam likās, ka viņš principā atzinās, ka ir pārdevies Volandam? :D

Gravatar e-remit

2006. gada 19. novembrī, plkst. 10:56

Šleseru nemīl tādu pašu iemeslu dēļ, kā Šķēli - cilvēkam ir nauda un viņš var atļauties rīkoties, kā uzskata par pareizu. Tad nu protams citi meklē viņos utis, cik nu var. Nedaudz savādāk ir ar Repši, kurš arī darīja, ko gribēja... (te gan par Titavu var parunāt).

Gravatar mp4

2006. gada 19. novembrī, plkst. 12:04

no vienas puses - izklaidējoša lasāmviela. no citas - žurnālistu un žurnāla lētums un neprofesionālitāte, tādas kvalitātes lasāmvielu publicējot

Gravatar Aivars

2006. gada 19. novembrī, plkst. 14:15

karlis: Nu kaut vai Rīgas lidosta. No dzelzbetona čupas ar pieciem čarterreisiem tā fantastiski strauji progresē un attīstas. Un tikai nesaki, ka viss būtu noticis tāpat arī bez Šlesera (nezinu, kādu interešu dzītas) fanātiskās intereses par lidostas attīstīšanu. Tagad varbūt velti pāris minūtes pārdomām, ko, piemēram, paveicis tāds saeimas un MK veterāns kā Grīnblats. Vai Straume. Vai Dobelis. Vai...(daudzpunkta vietā ieliec jebkuru citu, ko šovakar griežot lentītes, dzerot šampiņu kādā pieņemšanā vai vienkārši gudri muldošu parādīs Panorāmā).

Gravatar Skallija

2006. gada 19. novembrī, plkst. 17:31

Jā, var jau apsmiet viņu, bet paskatieties -viņam ir viss - skaista sieva, bērni un labklājība un būs vēl vairāk....lai katram tā būtu :)

Gravatar hh

2006. gada 19. novembrī, plkst. 20:42

Es laikam nebiju veel piedzimis kad lidostaa Riiga bija 4 charterreisi :)) Cik atceros Riiga vienmeer ir bijusi normaala lidosta un kaads tieshi sakars ir shuserim ar to ka tieshi lidosta aug iisti nav skaidrs ;) Vinjam viennoziimiigi ir sakars ar to ka puspliki piedzeerushies zhuupas bljaustaas vecriigaa, bet ar lidostas izaugsmi kaads? :)) Tas ka kaadam ir nauda nenoziimee, ka vinjsh ir kautko sasniedzis. Vinjam ir vienkaarshi citas probleemas. Apetiite rodas eedot ;) Latvijaa ir daudzi cilveeki, kas naudu ir nopelniijushi ar savu darbu. Bet nu ne shkjeelis, ne shusers nav starp vinjiem. :) Praatu arii par naudu nopirkt nevar - shlosers ir tam dziivs pieraadiijums :)

Gravatar karlis

2006. gada 19. novembrī, plkst. 22:01

Aivars: Šlesera intereses lidostā? Nu ja topošo super-duper megabusiness apbūvi Mārupes pļavās pie lidostas mēs nesaistam ar mūsu baznīcas puiku, tad savtīgo interešu, protams, nav nekādu. Bet, ja tieši otrādi, pieņemam, ka viņš apņēmāks kādam norvēģu onkulim par valsts naudu uzbūvēt infrastruktūru (lasi lidostu) un onkulis savukārt apņēmās par to iedot doļu topošajā projekta attīstības uzņēmumā, tad varētu minēt, ka ir gan ļoti konkrētas un ļoti personiskas dabas intereses... Tāpat, mēs varētu minēt, ka Šlesera izbīdītie nodokļu atvieglojumi viesnīcām bija valstiski pārdomāts un personiski nemotivēts solis, lai atbalstītu grūtībās nonākušo nozari. Vai arī pieņemt, ka nevienam nezināmās intereses Hotel Reval biznesa attīstībā bija gana lielas, lai šādu likumdošanu izbīdītu.

Pilnīgi visām darbībām, ko ir veicis mūsu apspriežamais subjekts ir tikai divi iemesli: 1) personiska ieinteresētība. Valsts labums/sliktums ir tikai blakusprodukts, 2) viņa loma konkrētajā darbībā ir aprobežojusies ar paraksta uzlikšanu.

Protams, ka lielākā daļa valsts augsto darbarūķu baidās pat <strike>zagt</strike> parūpēties par sevi. Viņi vienkārši nedara neko un slāpē nost jebkuru iniciatīvu, kas varētu apdraudēt viņu iesildītos amatus.

Gravatar Aivars

2006. gada 19. novembrī, plkst. 23:32

Labi, karli, acīmredzot tu esi ļoti informēta persona, kas līdz saknei izkodis katra ministra pagātni un turpmāko gadu slepenos nodomus. Man, kā vienkāršam iedzīvotājam vērtīgāks ministra postenī izskatās Šlesers ar savu afēru blakusproduktiem, no kuriem arī man tiek savs labums, nevis slidens balamute, kurš klusībā uzblīdis un man no viņa nekustamajiem īpašumiem un bankas kontiem absolūti nekāda labuma.

Gravatar Arturs

2006. gada 20. novembrī, plkst. 07:36

Ja tajā 1999. gadā es biju viens no tiem, kas krita zem galda, lasot interviju, tad tagad es uzskatu Šleseru par vērtīgāko šīs Saeimas ievēlēto cilvēku.

Un šobrīd es arī uzskatu to konkrēto Rīgas Laika interviju par spilgtāko nesimetriskās intervijas piemēru. Respektīvi, ja jau Šlesera runa tika publicēta nerediģētā veidā, tad tikpat nerediģētā veidā vajadzēja publicēt arī žurnālista jautājumus, atstājot visus "āāāā" un "ēēēē" un "teiksim" un "ja?" utt.

Gravatar pljerdaks

2006. gada 20. novembrī, plkst. 09:44

interesants ir fakts, ka Ainaars Shlesers nav shii cilveeka iistais vaards!

Gravatar Arturs

2006. gada 20. novembrī, plkst. 09:49

pljerdaks: vārds tieši ir īstais :)

Gravatar KKTK

2006. gada 20. novembrī, plkst. 10:29

Nu gan piesējušies nabaga cilvēkam, ja? Nu kā māk tā runā, ja? Pasūdzēseis baķkam... ;) A par paveikto, njā KGB cilvēkiem vēl tagad ir plaši biznesa sakari. No reketa līdz pat godīgam biznesam...

Gravatar andris

2006. gada 20. novembrī, plkst. 12:33

Lai nu piedod man augstākminētie komentētāji, bet šī intervija bija tikai un vieniigi Šlesera PR cilvēku kļūda - PR cilvēkiem bija jāzina, ka RL intervijas literāri neapstrādā, vienkāršī 1:1 atšifrē un viss... tas ir kā žanrs - palasiet intervijas ar citiem cilvēkiem pirms šīs konkrētās un pēc tam - sapratīsiet. domāju, ka Šleseru pat īsti neviens tā nebrīdināja, lai piesargās runājot, lai gan - ja arī brīdināja, tad vismaz torez viņš pats sev neko nespēja izdarīt, jo vienkārši nemācēja runāt. atceros, ka pēc intervijas (kad viņš jau bija ministrs), preses konferences nebija kādu pusgadu, lai gan iepriekšējā ministra laikā tādas bija katru nedēļu, viņa pirmā parādīšanās presei arī bija smieklīga - Privatizācijas aģentūrā pēc kaut kāda notikuma, kurā viņš nevarēja nepiedalīties, un tad nabaga Niklass (viņa PR cilvēks) trinās krēslā, ik pa pusminūti tā kā grasoties celties kājās un pēc otrā jautājuma paziņojot - pēdējais jautājums...

Gravatar Mr.T.

2006. gada 20. novembrī, plkst. 14:19

Aivar, tavs naivusm apstulbina un uzjautrina :D Shlesers ir lielisks piemeers tam, ka ar nekauniibu un bez moraales veertiibaam var daudz naudas nopleniit. Lidosta - shlesera nopelns? Nesmiidiniet mani, ko shlesers tur ir LABU izdariijis? Liigumu ar ryanair nosleedzis? Mees veel veelaak krietni nozheelosim, ka pie mums tie smerdelji lido. Tie, kas lido regulaari, jau sen to nozheelo. Ko var gribeet no puisha ar 5 klashu izgliitiibu? Intelektu Priekshkam. Skat, Bushs ar IQ ap 80 (krietni cem videejaa) pus pasauli valda. Domaaju, ka shelseram IQ nav daudz mazaaks :) Bet nu interesanti paveerot, kaa shlesers verveleeja pirms 7 gadiem un kaa tagad samaaciijies visus nopelnus sev piedeeveet - zinaams progress, kaut arii vinja runas raidiijumaa pa SWH prims veeleeshanaam man izraisiija skaljus smieklus.

Gravatar Aivars

2006. gada 20. novembrī, plkst. 15:49

Mr.T. Godīgi pasaki.. Vai tu kaut reizi dzīvē vispār esi par saviem līdzekļiem lidojis ar lidmašīnu? Zini, izskatās, ka neesi. Es to daru diezgan regulāri. Neatrodu nevienu iemeslu nožēlot, ka man ir iespējas par pusotras stundas lidojumu es varu maksāt 20 Eiro 300 Latu vietā. Galu galā neviens nav atcēlis iespēju lidot ar SAS, KLM vai citu ne-lēto sabiedrību par vecajām cenām. Par Šleseru, pēdējo reizi.. Viņš ir gudrāks par tevi kaut vai ar to, ka laacz vai kādā citā blogā paslēpies aiz nika Mr.ASh. nelej nepematotus apvainojumus par tevi, nesauc tevi par zagli, blēdi un mazizglītotu zema IQ īpašnieku.. OK, pasaki, ka viņš tev nepatīk un viss. Tāpat vien. Kāpēc jāsāk sava nepatika pamatot ar kaut kādiem no pirksta izzīstiem murgiem?

Gravatar karlis

2006. gada 20. novembrī, plkst. 16:52

<i>Viņš ir gudrāks par tevi kaut vai ar to, ka laacz vai kādā citā blogā paslēpies aiz nika Mr.ASh. nelej nepematotus apvainojumus par tevi, nesauc tevi par zagli, blēdi un mazizglītotu zema IQ īpašnieku..</i>

  1. Niks ir normāla i-sabiedrības sastāvdaļa. Kāda tur īpaša slēpšanās?
  2. Var strīdēties vai apvainojumi par zagli un blēdi ir nepamatoti. Daži (piemēram, Tu) uzskata, ka tie ir nepamatoti. Man prieks, ka eksistē vēl uz pasaules tādi gaiši un naivi cilvēki.
  3. Fakti par zemo IQ un izglītības līmeni nav nepamatoti. Vienkārši ASh izglītība ir krietni zemāka kā vairumam šī foruma dalībnieku. Tas vienkārši tā ir -- nu ja cilvēks negrib apgūt īstu akadēmsiko izglītību, tad viņam tā no debesīm pati nenokritīs... :)

Gravatar dobelniece

2008. gada 14. aprīlī, plkst. 17:34

Neliela atkāpe "mūsdienās". Šlesers ir iegādājies sev tādu pavisam "nelielu" īpašumu aiz Dobeles uz Pokaiņu, tālāk Īles un Auces pusi. Līdz šim no Dobeles uz šīm apdzīvotajām vietiņām nācās braukt pa grants ceļu, kurš bieži bija patiešām grūti izbraucams. Toties no šodienas Pokaiņus varam apmeklēt braucot pa lieliski asfaltētu ceļu (slava un gods nodokļu maksātājiem)! Tikai... pusceļu! Jo Šlesera īpašums ir pirms Pokaiņiem...