✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Latviešu seriāli

2006. gada 20. novembrī, 23 komentāri

Visi līdz šim redzētie mūsu valsts seriāli ir bijuši pēdējās kakas. Vakar pa LTV1 noskatījos pirmo sēriju Cinovskas piegājienam - “Prāts vai instinkts”. Labs. Varbūt sižets un piegājiens nav nekāda oriģinālā ideja (“Sekss un Lielpilsēta” made in Latvia), taču visbeidzot viņiem ir izdevies tikt vaļā no divām tracinošām lietām.

Pirmais - aktierspēle. Līdz šim visur tas ir bijis nejēgā samākslots un vairāk teātra skatuvei piemērots. Šeit tas ir gana civilizēti. Ir, kurp augt, taču, kopumā ņemot - labi.

Operatora dabs. Beidzot tiek izmantotas uz mašīnas kapota uzmontējamās kameras, lai bildētu priekšā sēdošos, tie kameras krāni ar sakarīgiem gājieniem, prātīgs izgaismojums utt.

Neesmu nekāds zinātājs kinošņiku lietās, bet man patika. Nākamsvētdien skatīšos atkal.

Papildināts. Sasmējos par Parex ģenerālsponsoringu. Nepietiek ar to, ka viena no varonēm strādā Parex bankā. Filmas sākumā esošajā mītingā ir arī pats Parexa viceprezidents - Gatis Kokins. Protams, ka nevainīgie iespraudumi no sērijas “tik pats stabils, kā Parex banka” vai “noskrien, lūdzu, gar Parex bankomātu”, liek pasmaidīt. Par līdz šim pie mums neredzētu oriģinalitāti :)

Papildināts vēlreiz. Ahh, ahh, ahh. Izrādās, ka ir Valērijs Kargins.lv ;)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar hh

2006. gada 20. novembrī, plkst. 11:33

Vislabaakais seriaals bija tas graveejs par ventspils komisaaru breksi. Nez ko vinjsh taa negaidiiti apraavaas - laikam suns nomira :DD

Gravatar uldis

2006. gada 20. novembrī, plkst. 11:43

Jā gan reklāmas veids, atgādina Imermaņa padomju laika romānus par sapuvužo kapiotālismu, kur par šādām tikai pasmējās, bet nu nekas nestāv uz vietas. Bija jau laikam arī vēl Nezinītis uz mēness, arī ar īso kapitālisma aprakstu bērniem :))

Gravatar bush

2006. gada 20. novembrī, plkst. 11:48

vai tad neko jaunu vairs nevar izdomāt? latviešu sekss un lielpilsēta, latvijas mazā šveice. like..wtf? pašiem prātiņš pa īsu?

nezinītis, starp citu lasās ļoti atšķirīgi, ja to lasa desmit un divdesmit gadu vecumā.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. novembrī, plkst. 11:53

bush: Sekss un lielpilsēta kategorija ir pierādījusi sevi kā komerciāli veiksmīga. Kam eksperimentēt un pašiem meklēt? DIY princips jau sen vairs nav cieņām, jo lielākoties neatmaksājas.

Gravatar mjā

2006. gada 20. novembrī, plkst. 12:19

a kapēc Karginam neņemt .lv? lai cits paņem un sakakā kauko?

Gravatar bush

2006. gada 20. novembrī, plkst. 12:33

droši vien. tagad tā vieglāk. vienīgi ar latviešu emocionāli mentālo stāvokli šāds pasākums ar šādu tēmu varētu noiet pa burbuli. vai arī kļūt vājprātā populārs.

Gravatar Shadowbird

2006. gada 20. novembrī, plkst. 12:57

"Neprāta cena" arī pēdējā kaka? Man jau tīri sakarīgs likās, vismaz tās dažas sērijas, ko redzēju, kamēr vēl bija pieejams TV.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 20. novembrī, plkst. 13:28

Shadowbird: "Neprāta cena" ir interesants, jo ir inhouse (.lv) projekts. Citādas vērtības, manuprāt, tam nav. Tāpat kā savulaik visi čurāja no Verdzenes Izauras un Vienkārši Marijas. Tagad tos neskatās katrs :)

Gravatar ringla

2006. gada 20. novembrī, plkst. 13:39

starp citu, kaut kādā sērijā Kargins arī būs redzams :)

Gravatar erny

2006. gada 20. novembrī, plkst. 14:13

Jautājums par Parex reklamēšanos gan tāds divdomīgs. Nez vai bankai rada īpašu prestižu tas ka pēc "lielās bosu sapulces" mīļākie turpina plānot kā piekāst sievu un atpūsties Londonā, pietrūka vēl seksa ainas turpat uz apspriežu galda :) Kautgan kā atzina pats Krasovickis viņiem esot problēmas ar tēlu un nu jāpagriežoties pret tautām vairāk ar seju. Tad nu laikam šis te ir mēģinājums to izdarīt. Manuprāt neveiksmīgs.

Gravatar Jealousy

2006. gada 20. novembrī, plkst. 14:23

Prodakt pleisments, šķiet pirmo reiz bija jau "I love Lucy" pakaļdarinājumā par sirdsmīļo Moniku, kad kaimiņiene nāca ciemā un piedāvāja kaut kādu tur kalcigran vai citu dranķību, kas uzlabo veselību un stiprina kaulus:)

Bet kopumā - redzēju to seriāli paris minūtes kamēr virtuvē tēju vārīju - mani izbesīja tas sex&city formāts ar pseidomorāli. Un vēl vairāk uztrauc, ka bariem sieviešu tiešām sāks klausīt tām muļķībām un pielietot dzīvē.

Gravatar Livingston

2006. gada 20. novembrī, plkst. 14:44

Jealousy, bariem sieviešu jau tagad lasa cosmoplēve sun citus preses izdevumus, kur ir padomi, kā 3 soļos panākt visu - no notievēšanas līdz vīra atrašanai :)

Gravatar Livingston

2006. gada 20. novembrī, plkst. 14:45

Bet vispār biju domājis, ka mūsdienās ir pietiekoši lielas iespējas izvēlēties, ko skatīties, lai nebūtu jāskatās šādi tādi seriāli :)

Gravatar kiborgs41

2006. gada 20. novembrī, plkst. 16:48

neatceros kad, bet atceros, ka bija taads seriaals latvieshiem Glaabts ar zvanu - par skolniekiem, par smiekliigo, tikai zheel, ka pilniigi viss bija kopeets no Saved by the bell (jeb Glaabeejzvans). Pat latvieshu Skriidzhs arii bija. Kryta.

Gravatar Latvietis

2006. gada 20. novembrī, plkst. 17:20

Man vislabāk patika "Dzīvoklis". Vismaz pirmās 100 sērijas. Daudz dažādu aktieru, bija par ko pasmieties, par ko padomāt. Un paša dzīvokļa iekārtojums, aktieru apģērbi un uzvedība bija tieši tā kā tajā laikā bija (post-PSRS). Nebija nekā samākslota vai mēģinājumi kopēt ārzemju seriālus.

Gravatar chebureks

2006. gada 20. novembrī, plkst. 17:40

Nu who cares? Nu nespeesim mees latvieshu aktierspeeli uztvert nekad kaa aktierspeeli jau deelj taa vien ka pag, vinjsh tachu kaiminju tantes radinieks un gurkjus marineet paliidz. Vieniigie briizhi kuros kaut ko var atziit ir

  1. kaut kas citas paaudzes ietvaros (un lai arii kaa par taam pashaam filmaam tagad nesajuusminaatos visi no a-z, tajos laikos akuraat taa pati beeda bija)
  2. kopprojektos sveshvalodaas - kaut vai tajaa pashaa krievu, ar visu cienju.

Lai uztvertu saturu jaaspeej aizmirst par asociaacijaam. A te KARGINS, KARGINS. Un tad taads dziivoklis ar Privaataas dziives ieprieksheejaa nummura izspeeli vien sanaak...

Gravatar x

2006. gada 20. novembrī, plkst. 19:07

Piekrītu, ka iepriekšējie veidojumi bija nebaudāmi pretīgo samākslotību dēļ. Par jaunajiem nezinu.

Gravatar Gacha

2006. gada 20. novembrī, plkst. 19:08

Nēsm šito seriālu redzējis, bet pēc laacz teiktā izklausās labs, jo tas ko laacz teica par to aktierspēli un kamerām ir pilnīga taisnība. Es līdz šim brīdim nevaru iebraukt tajā, kapēc visi latvijas seriāli (cik ir nācies redzēt) tiek taisīti, kā teātris, atceros, kā mēs ar čomiem zviedzām par "Inspektors grausts" super izteicienu "...ieroci uz grīdas", kurš izklausijās tik debīli, samāksloti utt. Iespējams kāds zin kur var dabūt šim seriālam "treileri".

Starpcitu pāris dienas atpakaļ redzēju nedaudz no filmas "Ūdensbumba resnajam runcim" un neko sliktu nevaru teikt, izskatījās pēc filmas, nebija kā teātrī un kameras arī bija tīri ok.

Gravatar deep-z

2006. gada 20. novembrī, plkst. 19:51

jaa nu ... par muusu TV arii man pirms kaada laicinja radaas shaadas taadas paardomas: http://808.lv/deep-z/2006/11/14/televizija/

Gravatar Piu-

2006. gada 20. novembrī, plkst. 23:58

Vēl jau bija tāds seriāls, kā "Pelikāns", iekš tiem pašiem Picca TV laikiem.

Gravatar Antuanete

2006. gada 21. novembrī, plkst. 17:23

Līdz šim baudāmākais latviešu seriāls, pa manam, bija "Rīgas gambīts" - gan tāds paīss, bet bija gan intriga, gan actions, gan laba aktierspēle, un diezgan pietuvināti LV reālijām.

Gravatar shljaktichsh

2006. gada 21. novembrī, plkst. 20:13

a man arī patika!