✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

SWF file upload

2006. gada 24. novembrī, 26 komentāri

Beidzot kāds (kādi) ir saņēmies (saņēmušies) un uztaisījis (uztaisījuši) sakarīgu failu augšupielādes risinājumu, par pamatu ņemot Flash nu jau kādu laiku pieejamo failu augšupielādes elementu (?). Manas Flash zināšanas ir smieklīgas, kā rezultātā, pats tikai paeksperimentēju, bet nekādā saprātīgā galā netiku. Galvenā "fīča" - iespējams rādīt augšupielādes progresu. Pie kam, šis risinājums smuki degradējas līdz parastai upload formai, ja attiecīgā Flash versija nav pieejama - SWFUpload beta.

Līdz šim, lai realizētu failu augšupielādes progresa rādīšanu, bija nepieciešams vai nu patchot PHP vai arī rakstīt atsevišķu CGI skriptu, kurš apstrādāja failu ielādi un papildus visādi izvirst. Tagad tas viss ir veinkāršāk.

Aizmirsu. Šis ir mājiens ar mietu draugiem.lv virzienā. It kā jau šāds paņēmiens (FileReference iekš Flash) eksistē kādu laiciņu. Un progresīvais saitiņš varēja jau ņemt un izdarīt labu saviem lietotājiem (lai nebūtu bildes jālādē pa vienai...). Tas tikai palielinātu bilžu skaitu, līdz ar ko arī galeriju skaitu, līdz ar ko arī naudu par to visu :) Un vēl: “Sakārtojiet, lūdzu, to fakeno galeriju menedžēšanu! Bildes kārtot ir nenormāls sāpe-pakaļā tipa process!”

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Roze

2006. gada 24. novembrī, plkst. 13:50

Piebilde par PHP patchošanu nav vairs īsti korekta jo 5.2 tie file upload progress patchi jau ir iekšā.. http://progphp.com/progress.php

Gravatar aaxc

2006. gada 24. novembrī, plkst. 13:52

Izklausaas interesanti, buus jaapapeeta

Gravatar Kewl

2006. gada 24. novembrī, plkst. 13:54

Pamēģināju uzlikt 2 lielākas bildes reizē tajā testa vidē. Apmēram pie 60% progresa mans Fx 2.0 paprasīja vai gribu turpināt izpildīt skriptu, jo tas manāmi slogojot sistēmu. Nesmuki odnako.

Visādi citādi ideja laba.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 13:56

Roze: 5.2 vēl ir long time to come into our world, imho.

Gravatar Roze

2006. gada 24. novembrī, plkst. 14:04

laacz nu tu muldies :) PHP 5.2.0 Released [02-Nov-2006]

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 14:15

Roxe: Es vairāk biju domājis to, ka jamais nekur reāli netiek likts. Ja tiek, tad uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmās vietās.

Gravatar Kirils

2006. gada 24. novembrī, plkst. 14:22

taa degradeeshanaas ir baigi labaa fiicha :) vismaz necietiis pieklaajiigie lietotaaji, kas nelieto piedauziigi jaunas programmu versijas. tik zheel, ka man taa arii nesanaak redzeet to megakuulfileupload :))

Gravatar Shadowbird

2006. gada 24. novembrī, plkst. 14:49

laacz: Arī šis SWF upload tikko ir tikai iznācis un nekur netiek lietots. Kurš ieiesies plašāk vēl ir atvērts jautājums. es, piemēram, lietotu Flash upload tikai, ja nebūtu nevienas citas alternatīvas (neizvirstot līdz php patchošanas līmenim), bet ja ko tādu piedāvā jau pats php, tad ar skubu krāmēšu virsū php5.2, nevis paģērēšu, lai klientam ir Flash.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 15:51

Shadowbird: PHP absolūti nav nekādi saistīts ar iespēju File Browse dialogā norādīt vienlaicīgi vairāk nekā vienu failu, kuru augšupielādēt.

Gravatar noisex

2006. gada 24. novembrī, plkst. 17:14

Pilnigi noteikti atbalstu laacz shaja jautajumaa.

Gravatar haa

2006. gada 24. novembrī, plkst. 18:08

starpcitu par šo pašu lietu runājot - kā var noteikt, ka visi izvēlētie faili ir uploadēti? pa vienam - jā ok, bet kad visi faili ir uploadējušies nevaru atrast.. skatījos sources js bet nekā prātīga nebija

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 19:09

haa: Kad Tev ir beigušies uploadēties VISI faili pa vienam, tad arī VISI faili ir uzuploadējušies :)

Gravatar haa

2006. gada 24. novembrī, plkst. 19:27

tik tālu es pats esmu gudrs :D bet kā zināt, ka pēc complete nesekos nākamais uploadfails? resp - kā noteikti uploadējamo failu skaitu

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 19:33

haa: Nevar. Ja cilvēks vēlreiz gribēs ko lādēt, tad viņš arī lādēs :)

Gravatar haa

2006. gada 24. novembrī, plkst. 20:12

nu un tur arī slēpjas problēma - man pēc visu failu uploada vajag redirektu uzmest, man nevajag, lai tautietis tur met vēl failus klāt - ja gribēs, uzspiedīs vēlreiz pogu un pievienos vēl failus. damn...

Gravatar laacz Autors

2006. gada 24. novembrī, plkst. 20:25

haa: That's sooooo web 1.0(tm)(c)(r) :P

Gravatar Shadowbird

2006. gada 24. novembrī, plkst. 21:54

Tas, ka nav iespējams norādīt vairākus failus jau ir, IMO, [X]HTML specifikācijas trūkums. Sen jau vajadzēja ieviest "

Gravatar haa

2006. gada 25. novembrī, plkst. 11:27

laacz - vo tev smieklīgi a man no šitais brīnums vienlaicīgi ir gan kā ēst vajadzīgs, gan arī kā bumbai rokturis :D teorētiski varētu uztaisīt taimautu, piemēram ja netiek sākts nākamais uploads konkrētā laika posmā tad viņš izpilda attiecīgi kko tālāk... damn

Gravatar Sighs

2006. gada 27. novembrī, plkst. 11:35

Paspēlējos ar FileRefference klasi un testa pēc sāku taisīt maziņu menedžeri, bet entuziasms noplaka, vajadzības man personiski pēc tādas lietas šobrīd nav un tā arī nepabeidzu. Bet no spēlēšanās rezultātiem varu pateikt ka faili lādējas vairāki vienlaicīgi un nododas target urlim pa vienam. Pietam pie uplouda ir iespējams vienkārši kabināt klāt GET variables kas nodotu infu current/total infu, ta kā ja nepieciešams var arī noinformēt PHP kad visi faili ir uzlēdējušies. Un vēl tāda nianse ka lai lādētu vairākus failus tiek lietota nevis FileRefference klase bet gan FileRefferenceList, bet nu tas jau tā, mazsvarīgi. Ā un vēl tāda maza nianse - FileRefference klase var ne tikai uploudēt failus bet arī downloudēt, kas arī var būt noderīgi.

Gravatar ppp

2006. gada 27. novembrī, plkst. 12:47

Izmēģināju to "SWFUpload", tiešām izdodas izpildīt upload:) Tīri patīkami, būs jāmēģina ielikt kādā projektā..

Gravatar Kirils

2006. gada 28. novembrī, plkst. 00:27

var vairaakus fileupload HTML laukus ieviest, lai vairaakus failus ar vienu POST uploaadeetu.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 28. novembrī, plkst. 00:30

Kirils, no offence, bet ar kuru galu Tu domā? Problēma ir iekš tā, ka vairākiem input type="file" nabaga lietotājam ir dafiga reizes vairāk jāspiež browse un tml. A šeit var ar vienu open dialog logu iezīmēt kaut 20 failus vienlaicīgi!

Gravatar Kirils

2006. gada 28. novembrī, plkst. 06:35

laacz, es tachu teicu, ka man tas flashbriinums vnk nestraadaa (fallbacko, ko es, protams, noveerteeju). kaa es varu zinaat, KAS te ir eertaak uztaisiits?

un negribi salabot, lai var iekomenteet, nelaizhot speciaali citu browseri?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 28. novembrī, plkst. 11:54

Kirils, kas man tikai Tevis dēļ ir jālabo? Ja nelieto JS enablētu pārlūku, tad tā ir Tava vaina. Tas man palīdz izvairīties faktiski no 100% komentāru spama.