✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Parkošanās again

2006. gada 1. decembrī, 52 komentāri

Elkor Plaza VEFā. 23. oktobris.

I park like an idiot

Mūkusalas 46, Trodeks, šodien.

I park like an idiot

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar KAC

2006. gada 1. decembrī, plkst. 12:33

mjaa un pat nebija sieviete pie stuures

Gravatar Nauris

2006. gada 1. decembrī, plkst. 12:53

Vareetu jau LV ieviest "Parking like an idiot" projektu... :P bet tomeer tur iipashnieki vareetu piesieties par iipashuma bojaashanu, u.tml..

Gravatar kaaposc

2006. gada 1. decembrī, plkst. 12:57

elkor plazas placis ta vēl pofig, bet ja šitā izdomā uz merķeļa štrāses kreisajā malā apstāties? priekšā un pakaļā pa caurumam pusmašīnas garumā.. vai arī ~45° leņķī pret ietvi..

Gravatar aaxc

2006. gada 1. decembrī, plkst. 13:55

Galvenais ka viena un taa pati mashiinu, nebuutu atshkjiriigi nummuru vareetu domaat, ka laacz pats taa noparkojies :D

Gravatar Livingston

2006. gada 1. decembrī, plkst. 14:44

Auto ir līdzīgi, Mūkusalas stāvvietā ir parkojies biezāks krāns par to, kas Plazas laukumā :)

Gravatar Skallija

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:05

Ir gadījies noparkoties kā 1ajā bildē, bet tikai tāpēc, ka man sīkais jāizņem no autobeņķa un pēc tam normāli jāieliek, koroče durvis lai var normāli atvērt !!!!

Gravatar mmk

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:06

tam pirmajam nemaz nevar redzēt to sadalošo līniju, ko tas nosedz tā kā var padomāt, ka viss i ok, ka džeks vienkārši ir noparkojies īpaši platajā spacē..

Gravatar laacz Autors

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:09

Skallija, tikai nevajag. Bērnu no autosēdeklīša var izņemt arī tad, ja pats neielien durvju atvērumā.

Gravatar Skallija

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:13

Laacz, tu varbūt vari, es nevaru, kādas pretenzijas?

Gravatar laacz Autors

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:14

Skallija, pretenzijas ir par parkošanos. Nav attaisnojuma šitā parkoties.

Gravatar mmk

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:16

starpcitu, ja parkings tāpat ir tukšs, tad es neiespringstu un aizņemu brīvi kādas 1.5 vietas. lai var durvis normāli atvērt un lai kāds nenoskrāpē manējās.. ja parkings ir busy, tad protams, ka vajag kārtīgi, bet citādi, kā piemēram, elkorā, kāda jēga pareizi un kārtīgi? tad jau arī pie sarkanā pāri ielai nevarēs iet, un darbadienu vakaros iedzert :)

Gravatar BigUgga

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:20

vēl šitā sanāk parkoties, ja blakus esošais noparkojies greizi. pēc tam abi malējie aizbrauc un tava tačka paliek kā idiōta noparkota.

Gravatar Skallija

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:25

Tur jau tā lieta, ka ir idiotiski tā parkoties ar nodomu, bet ir visādas situācijas, es te nerunāju par tiem atsaldētajiem, kas liek invalīdu stāvvietās, nu tas ir reāls ****

Gravatar laacz Autors

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:26

Ja stāvvieta ir pustukša, tad nākamajā brīdī tā var būt pilna.

Gravatar mmk

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:31

lielas stāvvietas pusstundas / stundas laikā nepiepildas. neiet jau runa par stāvvietām, kur 2as vietas no 4ām ir brīvas :)

Gravatar archaic

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:55

Man arī pirmā reakzija par pirmo bildi - ir nu gan Elkoram platas stāvvietas:)

Gravatar Whiply

2006. gada 1. decembrī, plkst. 15:59

Piekrītu laacz 15. komentāram. Bērnu vešana nav attaisnojums tam, ka mašīna jāparko šķībi greizi. Tiklab es varu pateikt, ka man no salona jāizņem 22 collu monitors u.t.t. Ja viens var - jāvar visiem.

Gravatar utax

2006. gada 1. decembrī, plkst. 16:21

eem, nu bet shitos mershus jau savaadaak nevar noparkot... tehniskaas iipatniibas

Gravatar mjā

2006. gada 1. decembrī, plkst. 16:28

es ar par to, ka sīčus var mierīgi izņemt standartvietā nostājoties. vairāk izklausās, ka ar bērnu sēdeklīti savu plato pakaļu cenšas attaisnot :P

Gravatar MrProxy

2006. gada 1. decembrī, plkst. 16:54

pirmaja bildee normaali noparkojies durvis var eerti atveert nekur njepakocjaesh blakus ar iisti neviens neieliidis! :))

Gravatar terminator

2006. gada 1. decembrī, plkst. 17:47

blin, stulbi latviesi! ka gribu ta parkoties!

Gravatar e-remit

2006. gada 1. decembrī, plkst. 18:07

zinu vienu veikala stāvvietu, kur apmēram puse parkojas pa divām vietām un iemesls ir vienkāršs - 1) šaurajā vietā pagrūti iebraukt (vajag lielāku platumu vai distanci), 2) bieži nemaz nevar durvis normāli atvērt, atnākot pie auto, jo blakus sastājušies (kā jau teicu - pārāk šauras stāvvietas.). kamēr braucu ar mazu auto, pats čortojos uz tiem, kas parkoties nemāk, bet kad pie audi piesēdos, tad pats tā sāku parkoties.

Tāpat vecais triks ar to, ka nostājies brīvajā vietā, kur visi šķībi parkojas, un pēc laika paliec tur viens šķībi noparkojies.

Gravatar xoct

2006. gada 1. decembrī, plkst. 18:19

Es agraak arii domaaju - idioti. Tagad saprotu. Kad mashiina maksaa vairaak, nu nemaz negribas lai Opeli un Fordi staav blakus un virina durvis. Peec katras mazgaashanas tad tikai jaaskataas uz shviikaam un citaam shaizeem. Sorry - bet tam ir pat ljoti ekonomisks un logjisks izskaidrojums.

Gravatar Homer

2006. gada 1. decembrī, plkst. 18:53

LCD 22' pajāt, to iebāzīsi salonā. Bet CRT teļuks? Gribētu redzēt, kā tu tādu iespiedīsi salonā pa puspavertām durvīm. Tas in General. Par bildēm - jā, ir tā, kā utax (#19) saka - tehniskās īpatnības. Piem., daudzus bembelātus no rūpnīcas izlaiž ar nestrādājošiem pagrieziena lukturiem - brauc un brīnies.

Gravatar shljaktichsh

2006. gada 1. decembrī, plkst. 19:31

hop!es tak pirms paris stundām biju pie tā paša trodeksa un šitik aizgrābjošu skatu palaidu garām!

Gravatar LorDRaemX

2006. gada 1. decembrī, plkst. 20:54

so what ir gadiijies parkoties ka pirmaja gadiijuma - deeljtam ka savadak nav vispaar kur nolikt mashiinu tobish kauakadi mudaki pashi ir sa pii meistariiba un nostaajushies pilniigi stulbi,un tad peec briizha ( stunda divas cik nu darb dariishanas naac apakalj un izsteis ka biezias idioc utt laigan reaali pirms tam situaacija bij pavisam citaadaaka

Gravatar Raikons

2006. gada 1. decembrī, plkst. 21:02

Viens gudrīts šodien ar nolika reāli mašīnu pie Viršu ielas pieturas pārāk tuvu krustojumam, ka 22. trolejbuss saskrāpēja šim spoguli...

Gravatar asiic

2006. gada 1. decembrī, plkst. 22:29

khm, palaidu ko garaam? laacz ticis pie tiesiibaam un nu braukaa un fochee? tad apsveikumi

Gravatar Aleksejs

2006. gada 2. decembrī, plkst. 00:45

Ja vēl variants pie Elkora tiešām ir diskutējams: stāvvietā ir vēļ to daudz brīvu vietu utt., tad otrā gadījumā pie Trodeksa nekā nosodama nav. Reāli tur vietas tik un tā vienai mašīnai. Tā kā nav jēgas pārāk saspringt.

Gravatar Zebra

2006. gada 2. decembrī, plkst. 00:56

mmk 11.komentārs nepiekrītu, jo - necienu šitentādu dalīšanu - lūk es izdomāju ka te šoreiz ir ok un daru tā vai šitā un piekāšu visādus tur noteikumus - nē nē tie nav man rakstīti, nu ko jūs ; manas personiskās iedomas nekad nebūs tieši tādas pašas kā cita iedomas (citas var un drīkst domāt pilnīgi citādi) ; nu priekš kam lieki sarežģīt dzīvi sev? , un visupirms sev? ; nepamanīji? - nu jā nepamanīji gan... , žēl, lai nu izdodas turpmāk pamanīt ; manuprāt jādzīvo vienkārši un viegli , neaizraujoties ar liekām lietām , ja reiz ir šādi vai tādi noteikumi nu tad tā arī jābūt un punkts - elementāri ; ak jā un tā pavisam nejauši starp citu - arī citiem maķenīt vieglāka dzīve ... take it easy :)

Gravatar hQuse

2006. gada 2. decembrī, plkst. 09:13

xoct "Kad mashiina maksaa vairaak, nu nemaz negribas lai Opeli un Fordi staav blakus un virina durvis." - veciit, man kaa normaala, jaudiiga, smuka opelja iipashniekam ir pie vienas vietas, ka tava mashiina maksaa vairaak.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 2. decembrī, plkst. 09:14

Piekrītu Zebrai. Noteikumi un marķējums ir domāti visiem. Ja Tev ir bail savu überpepelacu likt koplietojamā autostāvvietā, tad nepērc tādu. Vai arī ņem kasko bez pašriska un regulāri brauc krāsot. Galu galā, nebrauc vispār. Uz ielām takš arī viskautkas notiek...

Gravatar e-remit

2006. gada 2. decembrī, plkst. 09:23

Laacz, nopērc taču normālu ģimenes auto, un tad izrunājies. Latvijas šosejas un stāvvietas paredzētas žiguļa izmēra auto un ja nopērc kārtīgu ģimenes auto, tad vari no ādas lekt laukā... Protams, pie tā visa vienmēr novērtēju smago mašīnu šoferus, kas savas fūres iedabū visšaurākajās vietās.

Gravatar laacz Autors

2006. gada 2. decembrī, plkst. 09:31

e-remit: Vot, kā reizi, gribēju pieminēt fūru vadītājus, kuriem ir pa spēkam tas, kas nav pa spēkam mazāku mašīnu īpašniekiem :) A Zafira ir mazuliet tomēr lielāka par žiguli.

Gravatar mmk

2006. gada 2. decembrī, plkst. 10:26

to Zebra: rules rules?!? :) visas lietas, tai skaitā noteikumi, ir relatīvi. nedomāju, ka ir vērts klīst pa dzīvi un akli pakļauties noteikumiem bez to dziļākas apsmadzeņošanas un izņēmumu pieļaušanas.

Gravatar Fedja

2006. gada 2. decembrī, plkst. 10:48

Man ir gana liela formāta auto, un es absolūti neiespringstu par baltajām līnijām - parkojos tā, lai varētu pilnībā atvērt durvis neapdauzot blakus stāvošos auto. Jo, kad mana piecgadīgā meita rāpjas ārā, viņa knapi var durvis pagrūst, bet kad sanāk - tad līdz galam! Otrkārt, ļoti bieži marķējums ir par šauru - lielveikali grib redzēt stāvvietā vairāk klientu nekā tur normāli un ērti var ievietoties. Un pilnībā piekrītu MMK 37. komentam, prieks redzēt kādu ar veselīgu attieksmi.

Gravatar sn

2006. gada 2. decembrī, plkst. 11:09

tev vajag kaadreiz pie mana darba akas ielaa pastaaveet un pafilmeet kaa te sievietes parko savus mershus,lexus, porshus un paareejos biezos vaagjus. labaakajaa gadiijumaa mashiinas paliek paraleeli ietvei 0.5m no ietves. sliktaakajaa gadiijumaa viens mashiinas gals ir 0.5m no ietves, otrs metru. un luudzu neapvainoties par to, ka rakstiiju sievietes jo katraa piippauzee redzu, ka tieshi vinjas savus daargos vaagjus kautkaa noparko un bez sirdsapzinjas paarmetumiem aiziet prom..

Gravatar Rumpis

2006. gada 2. decembrī, plkst. 13:10

to Fedja - man arī ir gana liela formāta auto, bet parasti noparkojos taisni un iekš līnijām. Nu, protamz, ja vien vieta un apkārtējie to atļauj. A par bērniem - man arī tādi iraid, un ja vieta ir šaura, jamos sabrīdinu, vai arī lieku pagaidīt un pats atveru durvis un pieturu tās. A Laacz sabildeetie man vairāk izskatās pēc "dzīves saimniekiem", kuriem nez kādā veidā lielāks piķis atskrējis un nu jamie domā, ka visi noteikumi un likumi ir rakstīti tikai lūzeriem. Vot i parkojamies uz ietves tieši pie lielveikala durvīm, vai brauktuvē, vai invalīdu stāvvietā, vai tā kā bildēs redzams, vai vienkārši pie kāda veikala, kaut arī tas uz dzīvas ielas, bet (X) zīme jau domāta ir lūzeriem :) Bet vispār, viens no dzīves principiem (protamz, ja apzināti negrasāmies apkārtējiem uzspļaut), ir:

  • Nedari otram to, ko negribi, lai dara tev. A tev patīk, ja apkārtējie masveidā parkojas kā idioti, un tev tāpēc ir jānoliek sava mašīna kaut kur krietni tālāk? :)

Gravatar vot

2006. gada 2. decembrī, plkst. 13:14

vispirms tiekat pie tāda merša un tad uztraucaties vai pareizi parkojas.. ciniski, bet arī fakts.

Gravatar Rumpis

2006. gada 2. decembrī, plkst. 13:20

to vot - a vai obligāti vajag pie tāda tikt? Intereses pēc vari pagooglēt, ar ko brauc Bils Geits, Pols Allens, Vorens Bafers, Ingvars Kamprads un vēl viens otrs, kuri nav no trūcīgā gala ;-)

Gravatar e-remit

2006. gada 2. decembrī, plkst. 14:00

Rumpis: pirmais rezultāts no googles "bill gates car": http://www.anvari.org/fun/Computer/Bill_Gates_Car.html :D

Gravatar Rumpis

2006. gada 2. decembrī, plkst. 15:05

e-remit - draudzīgi pasmējāmies, un tagad paskatāmies pa nopietno: Top 10 Vehicles Owned by Billionaires http://www.forbesautos.com/advice/toptens/billionaire2006/01-billionaires.html?partner=bill_cars_promo

Gravatar karlis

2006. gada 2. decembrī, plkst. 18:53

Kamparda auto ļoti uzlaboja garastāvokli. Ir tomēr vēl cilvēki, kas neiespringst katru nopelnīto baksu pārvērst apēdamās, uzvelkamās, atrādāmās lietās.

Gravatar karlis

2006. gada 2. decembrī, plkst. 18:56

Runājot par laacz aizskarto tēmu -- vai esat ievērojuši, ka visi ir gatavi riņķot un mocīties, lai pieparkotos max tuvu ieejai, kaut gan 50-100m tālāk ir daudz vietas, kur mašīnu bez stresa varētu novietot un neiespringt, ka blakus pieparkotais muļķis noskrāpēs krāsu.

Gravatar Uldmans

2006. gada 3. decembrī, plkst. 17:48

Nu nez, manuprāt, tas kā ir nostājis tas mersis Elkor laukumā nav nekas traks, jo vietas, kur apstāties tur vienmēr ir ļoti daudz.

Gravatar giblet

2006. gada 4. decembrī, plkst. 13:01

da nu. galvenais ir savlaicīgi apstāties, lai kādu nenotriektu. Ja tas auto paliek kaut kā pa vidam, pofig. Nu, un svarīgi arī lai nemaisās citiem. Šitajās bildēs jau nu pilnīgi nav par ko piesieties, ja neskaita baltā merša vadītāju, kurš, visticamāk rāpsis car blakussēdētāja durvīm.

Gravatar www.mekletbildi.lv

2006. gada 4. decembrī, plkst. 14:35

Kā mums visiem, kas kādreiz ir apmeklējuši normālu autoskolu, ir zināms, ka baltajām līnijām ir tikai ieteikuma raksturs, t.i. ir norādīts, kur apmēram var novietot auto, bet ja tā daļa, kas atrodas starp stūres ratu un vadītāja krēslu, pārkāpj šo līniju iezīmēto laukumu - tas nav pārkāpums un par to nevar uzlikt sodu. Tādēļ ir izdomātas privātīpašumu bojājošas sabiedrības veidokļa paudējas - uzlīmes 'I Park Like An Idiot' utml. lietiņas. Mans veidoklis par šīm divām situācijām:

  1. Grib nopirkt kādu televizoru or something big.
  2. Tur nav citu variantu, ietilpst vain nu 1 liels auto šķērsām, vai nu 2 mazauto, kuru tur nav ;)

Gravatar Peeteriz

2006. gada 4. decembrī, plkst. 16:51

Lielveikalu parkingos ir vairaakkaart gadiijies, ka nevar normaali atveert durvis liidz galam - taa lai es vareetu normaali, eerti izkaapt aaraa (durvis "atduras" galeejaa un vienaa pusatveertaa staavoklii, bet tajaa man raapties aaraa ir par shauru, maziem japaanjiem varbuut ok) - un izmeeros nekas aarkaarteejs nav - mashiina ir Honda Civic, mans puncis bik zem 100 kg, un blakus mashiina arii ir noparkojusies bez paarmeeriibaam... Un taadeelj nemaz nebriiniitos, ja ar beernu kreeslinju,ja to vajag izcelt un ja veel mashiina ir taada pamatiiga (ar ko, starp citu, tieshi mershi meedz izcelties - vinji gadaas manaami plataaki par, piemeeram, bembjiem) - attieciigi tad vieniigais variants buutu izkraut/iekraut brauktuvee pie briivaas vietas (klausoties taureeshanu no aizmuguree esoshajiem) un tikai tad braukt tajaa iekshaa.

Daudzaas tajaas staavvietaas vienkaarshi nekaadiigi neieiet mashiina taa, lai abaas pusees vareetu durvis atveert.

Gravatar PiRX

2006. gada 6. decembrī, plkst. 15:48

www.mekletbildi.lv, cik atceros no autoskolas laikiem, tad baltās līnijas stāvvietā drīkst šķērsot "iebraucot vai izbraucot no stāvvietas", t.b. parkinga procesa laikā. Pēc tam jau tas ir pārkāpums. Diemžēl darba vietas interneta specifikas dēļ nevaru atvērt csdd lapu un palasīt noteikumus...