✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

FF 3.0

2006. gada 16. decembrī, 9 komentāri

Kas tad jauns būs iekš Firefox 3.0? Izrādās, ka nekā, kas manuprāt, varētu likt mainīt lielo versijas ciparu. Vismaz no lietotāja skatu punkta. Uzskaitīsim.

Gecko 1.9 (kas ietver Cairo frontendu)
Ūūū. Acid 2 tests iziets! Un kas man no tā? :) Bet, apart no CSS uzlabojumiem, ir cerība, ka produkta interfeiss kļūs ātrāks un atsaucīgāks. Un, visticamākais, izskatīsies savādāk. SVG uzlabojumi.

Places
Jau 1.5 laikos izslavētā grāmatzīmju un vēstures saglabāšanas sistēma Places, kas tika izmesta no 2.0, izrādās, ka ir ieguvusi cerības iekļūt vismaz 3.0 versijā.

Jauns lejupielāžu menedžeris
Beidzot viņi ir padomājuši arī par to. Lai gan, man patīk vienkāršība esošajam. Pietrūkst gan dažas lietas, kuras plāno ieviest - lejupielāžu atsākšana aizverot/atverot pārlūku, faila atsākšana no konkrētas vietas (resume), torrentu supports, utt

Tas ir pavirši. Gan jau, ka ir milzums daudz kā cita. Galu galā, ir jau kaut kas jāliek pretīm IE7. Tiesa, man ir arī šis tas, ko teikt šai sakarā.

Statistika liecina, ka milzums Firefox lietotāju aizvien sēž uz 1.5 versijas. Un tur arī paliks, līdz nenāksies pārinstalēt datoru, vai iegādāt jaunu. Jo 1.5 versija uz 2.0 un augstākām pati nepiedāvājas atjaunoties. Un līdzīgs stāsts ir ar IE7. Lai to uzliktu, ir nepieciešams t.s. genuine windows (vai arī par tādu ļaunprātīgi padarīts:). Vai arī Windows Vista. Tā kā pirmais diez vai masveidā notiks. Savukārt, otrajam paies kāds laiks. Arī IE7 ir vēl long way to come.

Runā, ka 3.0 būšot ap maiju. Lai arī, kad visi sāka par to priecāties, izstrādātāji šo termiņu no roadmapa vispār izvāca :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar bush

2006. gada 16. decembrī, plkst. 22:54

bet cairo, tas tak ir tas ubermegakrutais 2d renderētājs. iekš trešā tā rezultātā esot pārstrādāta visa lapu attēlošanas shēma. bet vispār jā, švaks bija 2.0, izskatās, ka švaks būs arī 3.0

kautgan, līdz maijam vēl daudz laika lietas vērst labiski.

projektlapa te : http://www.mozilla.org/projects/minefield/

interesanti, kad parādīsies pirmie teksti par to, ko kurš lieto un kas ir labāks.

Gravatar Sm

2006. gada 17. decembrī, plkst. 04:21

Paga, bet tikko takš izlaida 2.0 versiju.. nav sapisušies?

Gravatar cyxob

2006. gada 17. decembrī, plkst. 12:54

manuprāt ar <i>Gecko 1.9 (kas ietver Cairo frontendu)</i> vien pietiek, lai mainītu ciparus versijās. bet tas ka uz lietotāju tas diži neatsauksies ir štruntz...

Gravatar pm

2006. gada 17. decembrī, plkst. 16:32

Tāds download manager baigi noderētu... Sākšu gaidīt.

Gravatar xor

2006. gada 17. decembrī, plkst. 18:27

piekriitu par to "Download Manager", ja ieksh FF buutu kaut vai taads kaa Operai, tad droshi vien arii tagad seedeetu uz FF... savadaak FF ir tiiri normaals... manupraat taa ir elementaara lieta shaadu download manager uzprogrammeet, bet nez kaapeec tas veel nav izdariits ieksh jaunaakaas FF versijas... ehhh... varbuut tikai man ir svariigi eerta failu vilkshana... :)

Gravatar Kristabs

2006. gada 18. decembrī, plkst. 00:35

Ceru uz Laacz rakstu par UK snūkera finālu un īpaši ar domām par Hendry spēli.

Gravatar mhhh

2006. gada 18. decembrī, plkst. 02:56

jaapeerk gan nu gan FF nav :)

Gravatar sandis

2006. gada 18. decembrī, plkst. 11:02

piemēram, IE 7 lapa renderējas savādāk, no pirmā uzmetiena "stilīgāk". ja FF3.0 sekos, tad jau būs efekts redzamā veidā arī.

toties beidzot ir resume! cik ir glabāts ar "save link as", tā 20% gadījumu ir iebraukts auzās, jo konekts pārtrūkst vai vēl kādas bēdas un velc pa jaunu, ja lēns serveris. pat Opera ielika FF tādā ziņā.