✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Google

2007. gada 3. janvārī, 13 komentāri

Ja Gūgle šādi turpinās (servisu decentralizācija, lielākajai daļai potenciālo lietotāju grafiski atbaidošs stiliņš (es nerunāju par searchu, kurš ir teju ideāls)), tad drīz skolās un universitātēs varēs mācīt “kādēļ gūgle zaudēja savas līderpozīcijas” un “kad ar naudu vien nepietiek”. Nopietni.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar moonlight

2007. gada 3. janvārī, plkst. 16:38

Nesen lasīju vienu savā bibliotēkā esošu 1997. gada grāmatu - "Marketing on the Internet". 1997. gadā visi slavēja Yahoo un katrā lpp. ir ziņa, ka Yahoo dara pareizi. Tagad mēs zinām kur ir Yahoo :) GOOG scenārijs nav īsti paredzams. Neviens no industrijas ekspertu izteiktajiem lielajiem pareģojumiem attiecībā uz Internet nav piepildījies. Tas ir fakts. P.S. GOOG 2007. gadā atsvišķi margināliju cienītāji pat pareģo 1K per share. Pērciet tik akcijas. Vai nepērciet. Jo pareģojumi (parasti) mēdz nepiepildīties ;(

Gravatar laacz Autors

2007. gada 3. janvārī, plkst. 16:49

moonlight, diezgan interesanti ir tas, ka Yahoo! ar savu tekošo stratēģiju (atmetot pagātnes ieradumus) diezgan strauji attīstās un var tikt uzskatīts par ļoti veiksmīgu restrukturizācijas un diversifikācijas paraugu.

Gravatar Guigo

2007. gada 3. janvārī, plkst. 20:23

btw, nesen "dažiem" izdzisa meili un adreses iekč Gmail, vo tas būtu murgs ja aizietu masveidā

Gravatar sd

2007. gada 3. janvārī, plkst. 20:36

Man gan google grafiskais stils liekas ideāls, nekā lieka

Gravatar d3vlin

2007. gada 3. janvārī, plkst. 21:53

Man ar tas ļoti tīk.

Gravatar skolnieks

2007. gada 3. janvārī, plkst. 23:30

<a href="http://www.fool.com/investing/high-growth/2006/12/27/and-the-worst-stock-for-2007-is.aspx" title="And the Worst Stock for 2007 Is ..." rel="nofollow">And the Worst Stock for 2007 Is ...</a>

Gravatar moonlight

2007. gada 4. janvārī, plkst. 09:20

Laacz: Nesaku, ka līdzšinējam "spēku samēram" būtu jāpalek nemainīgam un G! jāturpina atņemt tirgus daļu Y! Fakts ir tāds, ka šobrīd Y! ir dziļā pakaļā (atvainojos) salīdzinot vēsturisko situāciju pēc tirgus daļām. US, cik nu varu noprast, pēc visādiem avotiem viņiem veicas daudz labāk, kā pasaules līmenī.

Gravatar moonlight

2007. gada 4. janvārī, plkst. 09:22

Skolnieks: Tevis piedāvātajā rakstītā daļa ir totāla demagoģija. Šis ir spilgtākais paraugs -> "With more than $9.3 billion in trailing revenues, every percentage point in growth requires more than $93 million in incremental revenue. That's new business that must be generated while the company maintains its dominant position in its existing operations. With so much of its revenue tethered to the ever-fickle advertising market, that's an exceptionally difficult proposition."

Gravatar laacz Autors

2007. gada 4. janvārī, plkst. 10:02

moonlight: Es uz Y! vairāk skatos nevis kā uz pozīcijas zaudējušu kompāniju, bet kā jaunu ideoloģiju un projektu kopu, kurš (potams, pateicoties investīcijām:) ir ne tikai cep augšā un uzpērk jaunus startupus (kas ir raksturīgi Gūglei), bet arī tos integrē un tik tiešām piedāvā lietotājam to, ko viņš gaida, nevis māca lietotājam jaunas lietas :) Ilgtermiņā, iespējams, Gūglei ir savi plāni par savu produktu savstarpējo integrāciju, to maiņu un tamlīdzīgi, bet Y! darba rezultāti ir jau redzami tagad.

Gravatar PiRX

2007. gada 4. janvārī, plkst. 11:19

interesanti, vakar tieši sagadījās kkur (laikam ZDNetā) lasīt rakstu par 10 lietām, kas notiks 2007. gadā. Vēl interesantāk tas, ka tur tika minētas lietas, kā "Google gets evil" un tas, ka Y! arvien vairāk sāk atdzīvoties.

Gravatar mmk

2007. gada 4. janvārī, plkst. 11:36

to sum up: veselīga konkurence visvairāk labumu dod lietotājam! paskat cik daudz dažādu pakalpojumu un servisu šiem abi ir piedāvājuši pēdējā laikā, un pie tam pa brīvu!

kas tik vien varētu attīstīties, ja MS būtu normāla konkurence..

Gravatar skolnieks

2007. gada 4. janvārī, plkst. 23:46

moonlight: Pieņemšu, ka esi studējis risku analīzi un esi lietas kursā par Google pozīcijām. Kurš vārds no šī citāta Tev likās neskaidrs? (lūdzu paskaidro, tas nav uzbrauciens)

Gravatar Andrejs

2007. gada 8. janvārī, plkst. 15:08

Yay, beidzam fanot par G, sākam pielūgt Y! ;)