✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Latviskotās vietnes

2007. gada 12. janvārī, 15 komentāri

Viss. That's official. Mūsu Tildes un LZA TK algotie bāleliņi komplektā ar Microsoft ir sapisušies. Piedodiet, bet man vienkārši vairs nav cita nekā, ko teikt šai izcilajā sakarā. Šodien netīšām ievēlos Office Online latviskajā versijā.

Un te nu es pat vairs ne par terminiem. Ja vēlaties nogālēt savu latviešu valodas skolotāju, iedodiet viņai šo lapu izdrukas. Fantastika. Es, kā vairāk vai mazāk ar datoriem saistīts ļautiņš, aptuveni pat nojaušu, kā varētu rasties misēklis, kurš rezultējas frāzē “Meklēt virkni Visa Office Online vietne” (jā, tieši tā tur ir rakstīts). Bet ko padomās normāls cilvēks? Un sekojošais mani nobeidza tiktāl, ka es jo aši aizklikšķināju uz anglisko saskarni. Un ko man skenēt? Ar ko? Un kurp sūtīt?

Skenējiet, lai iegūtu jaunākos stabilitātes un drošības atjauninājumus
Skenējiet, lai iegūtu jaunākos stabilitātes un drošības atjauninājumus

Taisnības labad, jāsaka, ka ar lieliem projektiem vienmēr ir grūti. Vienalga, vai tas ir Microsoft Office, kaut kas no atvērtā koda, vai kāda liela uzņēmuma iekšējās lietošanas sistēma. Mazliet ieskatīties virtuvē var iekš Nila rakstītā.

Gravatar mp4

2007. gada 12. janvārī, plkst. 08:04

kaarteejie beidzeesanas tipa sedevri. peec peedeejo 3 postu laikiem var spriest par intensiivu nakti.

Gravatar xor

2007. gada 12. janvārī, plkst. 09:36

mjaa - tas mekleeshanas strings ir ir ir... hmmm baac neko nesapratu, vabuut es neesmu vairs latvietis, ja jau nesaprotu to kas raxtiits itkaa latvieshu vaardiem? :)

Gravatar cx

2007. gada 12. janvārī, plkst. 12:00

Sākas tīri filosofiska problēma. Kas ir latvietis, vai es esmu latvietis, vai ofiss ir latvietis

Gravatar cx

2007. gada 12. janvārī, plkst. 12:04

Ja ar laacz iepostētajām šausmām ir par maz, tad chek http://www.microsoft.com/office/community/lv-lv/default.mspx šeit ms nav pacentušies pat encodingu salikt(ne ff 1.5, ne IE 6 nerada ē )

Gravatar Boldrix

2007. gada 12. janvārī, plkst. 14:27

Divains tas Nils. Visi taču priecājas par to, ka kaut kur ir ielikta norādne uz viņa vietni., bet varbūt viņam ir maxas MB.

Gravatar Boldrix

2007. gada 12. janvārī, plkst. 14:30

P.S. Cik es zinu DEACam nav tāda hostinga plāna, kurā jamaksā par MB.

Gravatar Nils

2007. gada 12. janvārī, plkst. 15:04

Es neplānoju savā lapā likt reklāmu, tādēļ arī nekur to speciāli nepopularizēju.

Kad rakstīšu par tēmu, no kuras nekā nejēdzu (kā vairums blogotāju), tad arī neko nedzēsīšu :)

Nekā konfidenciāla jau tur nebija, bet vienalga negribas pievērst šai tēmai tādu uzmanību.

Gravatar esuntu

2007. gada 12. janvārī, plkst. 15:25

Pieļauju, ka Visa office online vietnes valodas <i>templeits</i> ir pakārtots angļu valodai. T.i., nevis katrs teikums kopumā tiek tulkots, bet atsevišķi vārdi.. Un <i>softiski</i> tiek vārdi salikti kopā... Iznākums tad arī šādi izskatās... Pieļaujot, ka šādi varētu būt, šaubos, ka būtu jāvaino latviešu puse. Protams, ja nu vienīgi ar pie paša valodas <i>templeita</i> nestrādājam mēs paši...

Gravatar esuntu

2007. gada 12. janvārī, plkst. 15:26

Un Nils izskatās laaczēts ;)

Gravatar Nils

2007. gada 12. janvārī, plkst. 16:19

esuntu: Pieļaut Tu vari visu ko, bet tās ir pilnīgas muļķības.

Gravatar Shakis

2007. gada 12. janvārī, plkst. 17:22

Pag! Kurš te tiko bļaustījās ka mēs Latvieši neko netūkojam .. re tev iztūlkoja un atkal nau labi! Apredjeļis pažaluista!

Gravatar Ghenis

2007. gada 12. janvārī, plkst. 17:36

Piedod Nil, bet tavs raksts googles kjeshaa - [saite izdzēsta]

Gravatar kruuu

2007. gada 12. janvārī, plkst. 20:17

Paldies Ghenis - tā vien gribējās to palasīt. interesanti, ka tulki smagi sen jau pietrūkst, bet nav dzirdēts, par īpašu valsts atbalstu izglītībai šajā jomā.

Gravatar kurmis

2007. gada 12. janvārī, plkst. 20:48

Nav vairs daudz atlicis līdz janvāra beigām, kad MS laidīs tautās Windows Vista. Grūti spriest, vai tad jau būs pieejama arī latviešu valodā lokalizētā versija, bet vismaz pēc koncepcijas tā tam vajadzētu būt.

[pārpublikācija izdzēsta]

Gravatar cyxob

2007. gada 12. janvārī, plkst. 22:09

2kurmis jūs cienītas laikam neesat dzirdējis par tādu lietu, kā intelektuālais īpašums :( zagt NAV labi. pat asauces par autoru nav. tieši tāpēc cilvēks negribēja tādu publicitāti. sākas zagšana, būs nozākāšana utjp. Fui!