✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Interesanta politika

2007. gada 16. janvārī, 5 komentāri

Kamēr visi dikti priecājās par grafiskajām lietotāja saskarnēm, Microsoft ir nolēmis iet dažus solīšus atpakaļ. Tā vietā, lai būvētu jaunus GUI rīkus, kuri varētu nākt palīgā administratoram, tiek būvēti jauni ... komandrindas rīki :) Un piemērs nav tālu jāmeklē.

Microsoft jau labu laiku piedāvā tādu lietu, kā “Microsoft Windows PowerShell”. Pa īstam spēcīgs rīks, lai gan uzbūvē mazliet komplicētāks, nekā elementārie unixveidīgie (bash, sh, zsh, csh, utt). Ar šo kompānija, visticamākais, paziņo par to, ka ir pieņemusi kā faktu to, ka neviens GUI rīks nepiedāvā to, ko var piedāvāt pietiekami spēcīgs komandrindas rīks ar atbilstošām iespējām un administratoram tomēr bieži vien ir nepieciešams kas vairāk nekā divas dažādas pogas.

Bet piemērs sekos tikai tagad - “Exchange Management Shell” - Microsoft Exchange 2007 jaunievedums, kurš piedāvā milzums lietu, kuras nebija pieejamas iepriekšējās produkta versijās.

No otras puses, ar šādiem komandrindas rīkiem jebkurš var jebko sačakarēt in no time. Tāpēc jau laikam arī neviens neatsakās no grafiskajiem rīkiem ar milzums podziņām un teksta ievades laukiem. Tiesa, arī ar tiem var visu ko sačakarēt tik pat ātri (pats to esmu pierādījis:).

Katrā gadījumā, es priecājos. Ibo, beidzot ir kaut kas, ar ko var pabakstīt ko vairāk, nelienot reģistros un, neizmantojot kaut kādus hax0ru utiļus.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar newage

2007. gada 16. janvārī, plkst. 14:04

man gan liekas, ka iekš cli kaut ko sačakarēt ir krietni vien sarežģītāk nekā iekš gui..

Gravatar Shadowbird

2007. gada 16. janvārī, plkst. 16:57

newage: Ir abējādi. Cik vajag, lai CLI "del /s ." zvaigznīšu priekšā nejauši uzsistu ""?

Gravatar xor

2007. gada 16. janvārī, plkst. 18:24

Masveidaa administreejot datorus - Windows ir lljoti neeerts, jo no komandrindas nepiedaavaa to pashu funkcionalitaati, ko no GUI... manupraat tur buutu jaabuut 1:1... Arii sktiptu raxtiishana ir diezgan liix pasaakums, pierasts pie nix skritpiem - tur programmeetaaja smadzeneem viss viegli saprotams, bet ieksh win naakas vairaak pasviist... Ceru ka ar jaunajiem komandrindas riikiem varees vairaak kko padariit...

Gravatar CaptSolo

2007. gada 17. janvārī, plkst. 20:46

Ir tāda jauka lieta kā <a href="http://unxutils.sourceforge.net/" rel="nofollow">UnxUtils = GNU Utilities for Win32</a>. . Virkne UN*X vidē pierastu komand-rindas rīku, kurus var lietot iekš Windows. tar, wget, ... . Patīkami [ka var lietot tos pašus rīkus iekš Linux un iekš Windows]. Windows-specifiskas lietas gan tie nepratīs.

Gravatar ghoti

2007. gada 18. janvārī, plkst. 01:02

atkarīgs no konsoles un os'a. viens makten liels telekom uzņēmums pasaulē gan sev, gan saviem klientiem [provaideriem] baro iekšā GUI un ekvilalentu CLI, kas saucās Woosh. GUI sačakarēt gandrīz nav iespējams, ja vien izurbjās cauri manuālim pirms tam, kas ir makten garš. Taču CLI.... aiiii, aplauzos jau pirmajā stundā ;)