✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Beidzot!

2007. gada 18. janvārī, 20 komentāri

Pie koko pamanīju man ellīgi aktuālu lietu. Par to biju ieminējies ne reizi vien visu šo gadu laikā, kopš dzīvoju Jelgavā, taču, protams, neviens neklapēja ar ausi. Kā arī, cilvēki, ar kuriem šo lietu pārrunāju, visi kā viens bija skeptiski noskaņoti.

Arī iepriekš, ja nemaldos, bija iespējams pasūtīt biļeti uz transportu caur tālruni un tad, vēlākais - 15 minūtes pirms atiešanas, to izņemt autoostas kasēs. Tagad tas ir vēl vienkāršāk.

Bez rindas ir serviss, ar kura palīdzību uz lielu daļu starppilsētu (mikro)autobusu var iegādāties biļetes neatejot no kases datora. Atrodam reisu, izvēlamies vietu, ievadām sevi unikāli identificējošu informāciju (vārds, uzvārds; personas, tiesības vai pase; atlaides (ja tādas pienākās)), apmaksājam (pagaidām tikai ar kredīt/debetkarti, izdrukājam, un desojam uz autoostu nestresojot par rindām.

Superforši! It īpaši, ja jāplāno ceļojums ar sabiedrisko starppilsētu transportu ar pārsēšanos Rīgā.

Starp citu, lapa strādā arī ar Firefox :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Pilots Idiots

2007. gada 18. janvārī, plkst. 15:38

Vot šitas ir kļova! Nav gan vairs aktuāli.

Gravatar erny

2007. gada 18. janvārī, plkst. 16:21

Viens mīnuss, ka tikai tiešie reisi. Ja pa vidu ir pārsēšanās tad nekas neatodas. Nu bet vismaz līdz pusceļam var tikt arī nebrienot uz autoostu. Arī tas ir labi.

Gravatar japets

2007. gada 18. janvārī, plkst. 16:41

Super. Tik lielaakaa dalja mani intereseejoshie reisi nav nopeerkami. Un vareeja jau arii pieturaam keywordus pielikt, lai Viljaanus atrastu gan uz "Viļāni", gan "Viļānu" (shobriid atrod tikai uz 2. variantu).

Gravatar gach

2007. gada 18. janvārī, plkst. 16:49

vadu ko gribu bet tas mekletajs neko neatgriez..

Gravatar Mr.SergE

2007. gada 18. janvārī, plkst. 17:00

Jocīgi. Rīga -> Jelgava var nopirkt, bet Jelgava -> Rīga nevar. Gļuks kaut kāds?

Gravatar modric

2007. gada 18. janvārī, plkst. 17:15

Cik saprotu, tad tas ir tikai Rīgas autoostas extension virtuālajā telpā, līdz ar to var nopirkt biļetes tikai "NO" Rīgas uz jebkurieni (gandrīz), bet ne citas, kaut vai "UZ" Rīgu, un nepavisam no Pampāļiem uz Vitempisku...

Respektīvi, var tikai to pašu, ko uz vietas RSAO - bet tas jau arī ir daudz, sen gaidīju kautko šitādu. Citādi stulbi sanāk - mājā sēdēdams varu nopirkt autobusa & vilciena biļetes, nemaz nerunājot par avio, pa visu Eiropu, bet, lai aizbrauktu uz pagastiem, bija jājož uz AO & jāstāv vēl tajās rindās.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 17:17

Modric: Uz vietas RSAO var nopirkt jebkuru virzienu no jebkurienes, ja tai otrā galā ir integrācija ar RSAO sistēmu (piem., Jelgavas AO tāda ir). Līdz ar ko, piem., ja es gribu nopirkt biļeti turp-atpakaļ, tad es to jau varu izdarīt JAO. Tieši tāpat, iekš Jelgavas es varu iegādāties biļeti no Rīgas uz Ventspili.

Gravatar modric

2007. gada 18. janvārī, plkst. 17:24

Off-topic vai drīzāk Side-Topic...

Kas tas tāds inauda.lv par zvēru? Mēģinot tur ielīst, man paprasīja login, kura man, protams, nav un pēc tam parādījās tukša lapa ar vienu vārdu - "Unauthorized" - kā tad tur var tikt iekšā - jeb nav vērts to darīt pat ziņkāres apmierināšanai?

Gravatar Aigars

2007. gada 18. janvārī, plkst. 18:39

inauda vēl nedarbojas. drusku pacietības.....

nopērkamie reisi bezrindas tiek visu laiku papaildināti.. lasīt www.bezrindas.v lapas labajā pusē. ir jau reisi arī UZ Rīgu.... ja vēlaties turp atpakaļ, jāpērk 2 atsevišķas e-biļetes. taču uzlabojumi būs...

Gravatar paulinjsh

2007. gada 18. janvārī, plkst. 18:45

Man jau patīk, ka vadam savus datus bez ssl

Gravatar zlidnis

2007. gada 18. janvārī, plkst. 19:27

Vai tas projekts nav no frype projekta dalibniekiem?

Bet lietotaja interfeisu noteikti ir izstradaajis paarliecinaats programmetaajs nevis specialists.

Gravatar pasazhir

2007. gada 18. janvārī, plkst. 19:50

Aigars: Tu laikam ar to saistīts. Būšu regulārs klients, tad kad palaidīsiet pirkšanu uz tekošo dienu, ne tikai uz priekšu. Pārlasīju noteikumus, bija tur vairākas lietas, kas krita acīs, bet kāpēc izdrukāt nozaudētās vietā jaunu biļeti var ne mazāk kā 30 min. pirmš atiešanas, gan nesaprotu (kas mainās tajās 30 min.?)? Un nesaprotu principu kāpēc pērkot inetā ir dārgāk, nekā kasē(atkrīt kasiera darbs, biļetes papira izmaksas utt.), kā zināms parasti pakalpojumi internetā ir lētāki nekā personīgi to kārtojot. Un pavisam nesaprotu, kāpēc jau izsenis biļetes pērkot iepriekš ir jāmaksā dārgāk(arī kasēs), tak visur citur (piemēram lidmašīnām), jo ātrāk nopērc, jo lielāka atlaide.

Gravatar pasazhir

2007. gada 18. janvārī, plkst. 19:53

Bet par palaišanas faktu, protams, prieks un paldies.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:10

pasazhir: biļete ir dārgāka kaut vai tā viena iemesla dēļ, ka, norēķinoties Internetā, norēķinu nodrošinātājs iekasē procentus. Diemžēl, iepriekšpārdošanas uzcenojums RSAO ir jau izsenis. Par 30 min - nezinu, bet 15 min un mazāk pirms reisa atiešanas laika RSAO sistēma nemaz neļauj pārdot biļetes.

Gravatar Beaviz

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:36

Laacz: stradaa ar firefox, jo es sagriezu HTML. Uh, kaads es kruts :)

Gravatar Beaviz

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:37

Starp citu, biljetes bus letakas nekaa kasee, ja pirks ar Inaudu.

Gravatar j

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:54

a sistēma reāli strādā? tb, ja es ierodos ar izdruku uz autobusu, mani kāds tajā laidīs bez rindas? kautkā, atceroties autoostas anarhiju, neticas. drīzāk iekāpsi kā pēdējais. Autobusa šoferis varbūt nokliedz no sākuma ieeju invalīdiem un pēctam šiem?

Gravatar Tievais

2007. gada 19. janvārī, plkst. 15:23

Laba lieta tagad. Tik tā inauda.lv vēl nedarbojas. :(

Gravatar kas

2007. gada 24. janvārī, plkst. 02:15

Kaa skatamies, tad projekts SIA "Mikromaksajumi", un Aigars droshi vien dzilli iesaistita persona, aigars.tatarcuks Bet inaudas projekts nebuutu slikta lieta, ja tiktu uztaisiita kaa alternatiiva maksaajumiem caur mobiilo, lai gan ir jau veel hansabankas "bank link" ar saviem 400-500 tūkstošs iedzīvotāju kontiem... un tiem kas prot lietot internetu arī ir internetbanka pieslēgta, taa kaa maksaataajs. laikam jau inaudai tikai nishas lietas paliek, Latvija jau maza valsts.