✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Debīlie politiķi

2007. gada 18. janvārī, 31 komentārs

Nahuj mums to Abreni. Precizēšu. Nahuj man to Abreni. Ekstrapolēšu. Nahuj Latvijai to Abreni. Dirsā visu tiesisko pēctecību. “Одна маленькая, но очень тупая птичка.” Es pavisam noteikti saprotu dažādus absurdus lēmumus un likumus. Ja to pamatā ir kādas iesaistītās puses ekonomiskā ieinteresētība. Man tas pat ir savā ziņā pieņemami - lai jau tiek. Bet man nav saprotams šāds klajas tuvredzības (neredzības) paraugdemonstrējums. Atgādina manu meitu, kurai šobrīd ir posms, kad par visu tiek teikts “Ne-e”. Pat, ja to gribās. Tādējādi pārbaudot robežas. Bet, ja nešaubos, mūsu politiķi jau sen vairs kā nav 1g8m jauni. Un lieliski saprot Krievijas pozīciju. Un lieliski saprot ES briestošo neapmierinātību. Un lieliski saprot to, ka, ja rīkotu referendumu, mūsu valsts balstiesīgie iedzīvotāji pavisam noteikti nolemtu: “nahuj mums to Abreni”.

Viņiem visiem ir nepieciešams ārstēties.

Diskusija ir slēgta, jo man ir jāpadomā. Ja jau šis viss gudrucilvēkuprāt (ar to es domāju - dažu cilvēku, kuru viedokis man šķiet gana autoritatīvs) nav viennozīmīgi, tad, iespējams, esmu kaut ko palaidis garām visā šai sakarā un mans viedoklis ir kļūdains.

Gravatar Normunds

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:26

<i>Un lieliski saprot to, ka, ja rīkotu referendumu, mūsu valsts balstiesīgie iedzīvotāji pavisam noteikti nolemtu: nahuj mums to Abreni.</i> . Es nebūtu tik drošs ;) Mums pieitiek cilvēku, kam Abrene liekas vardarbīgi atrauta no viņu pašu miesas.

Gravatar parabrenis

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:27

Es gan par Abreni.. Mūsu zeme :O

Gravatar lasītājs

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:31

Man arī nevajag Abreni.

Gravatar lasītājs

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:31

Kas no to Abreni ņems?

Gravatar pikc

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:35

nu nez, ko ES mums dariis. pilniiga paarlieciiba, ka krieviem vairaak to robezhliigumu vajag, vinji par bezviizu rezhiimu ar ES kauchko ik pa briidim gvelzh. Abrene ir sameeraa labs arguments ar ko atbildeet muuzhiigajiem krievu uzbraucieniem. un ir arii taadi, kuri veel barikaazhu laiku atceras. un japaanji ar kurilju salaam.

Gravatar Piu-

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:58

pikc - tu nebūsi vakar Dombura raidījumu skatījies... Man arī to sasodīto Abreni nevajag, bet ja mēs no tās atsakamies, tad sanāk ka noraidam faktu par okupāciju. Un attiecīgi arī pieliekam punktu jebkādām debatēm par režima nodarīto zaudējumu kompensāciju. Par to gan tagad Krievija nav gatava runāt, bet pienāks laiks kad būs.

  • būsim piekāpušies Krievijas vēlmei nebūt nepiekā vainīgai.

Krievija jau sevi neuzskata par PSRS mantinieci. Izņemot kodolprogrammu, īpašumus ārzemēs un vēl tur kko...

Gravatar zzc21

2007. gada 18. janvārī, plkst. 20:59

Priekš kam vajag Abreni? Lai pēc tam mocītos? Latvijai nav resursu lai varētu īsā laikā to pacelt. Vācija ar stipri lielāku ekonomisko jaudu un varēšanu mokās ar Austrumvāciju jau cik gadus! Jūs, kas grib Abreni, domājat, ka Latvija to izdarītu ātrāk un veiksmīgāk? Kur jūs liksiet tos cilvēkus, kas tur dzīvo? Vēl vairāk nepilsoņus Latvijā? Ne politiski, ne ekonomiski Abrene Latvijai nav vajadzīga. Līdz šim tā arī neesmu dzirdējis pamatotus argumentus par Abrenes nepieciešamību tagadējai Latvijai. Ir jāatsakās no kaut kā lai veiksmīgi varētu iet uz priekšu.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:01

Piu-, nu c'mon. Kas par bullšitu? Abrene == okupācija? Nav Abrenes, nav okupācijas? Nu, nu... :)

Gravatar esuntu

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:05

Man arī nahuj, bļe to Abreni. <i>(lielisks iemesls, kad pie laacz izlamāties)</i>

Gravatar Rumpis

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:06

Kāpēc tik emocionāli? :) OK, pieņemsim, ka Abrene tiek atdota, jo praktiskā vērtība tai nav liela, jo teritorija diezgan nolaista, turklāt laikam jau nāktu komplektā ar nezināmu daudzumu iedzīvotāju, kuriem laikam jau būtu vislielākās tiesības "kačāt pravas". Tā būtu cena, kuru mēs maksātu par robežlīguma noslēgšanu. Nu tā, esam samaksājuši. Un kas tālāk? Ko mēs esam par to ieguvuši pretī? Vai attiecības ar Krieviju uzlabojas? Vai Latvijas šprotes uz mūžīgiem laikiem ir atbrīvotas no jauniem pārsteigumiem? Vai Krievija piepilda naftas vadu uz Ventspili, garantē, ka neizsīks plūsma citos cauruļvados, un ka Krievijas dzelzceļš atceļ diskriminējošos tarifus pārvadājumiem uz Latviju? Nu, vai vismaz kaut ko vienu ši saraksta vai kaut ko līdzīgu no praktiskiem labumiem? :) Varbūt man kāds pārmetīs šovinismu, pesimismu, figviņuzinkāduvēlismu un nelaimes piesaukšanu, bet esmu diezgan pārliecināts, ka neko no šiem labumiem mēs nedabūsim. Kā Krievija darījās līdz šim, tā darīsies arī turpmāk. Pie vajadzības iemesls atradīsies. Kaut vai krievvalodīgo apspiešana, vai kāds pusaizmirst piemineklis kaut kur, kurš vajadzīgajā brīdī būs ar krāsu apsmērēts, vai vēl kāds cits "nopietns" iemesls sankcijām. Bet ja rezultāts nemainās, tad kāpēc kaut ko atdot? :) Neenu, varbūt arī vajag atdot, bet tikai, lūdzu, tad ar skaidru argumentāciju - kāpēc? :)

Gravatar Rumpis

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:11

Aizmirsu piebilst par subj: 1-kārt - tautas ievēlēti; 2-kārt - tie īstie politikas taisītāji nav debīli, viņi ir vienkārši ļoti savtīgi.

:)

Gravatar j

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:18

viss nav tik vienkārši. viss pincipā ir, kā rakstīja Piu. jo krievi negrib pieņemt līgumu ar papildus deklarāciju, kurā tiek atrunāts viss saistībā ar Abreni.

Gravatar j

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:20

un laacz, sasodīts, beidz taču vienreiz būt mietpilsonis un mēģini iedziļināties, pirms izteikt spriedumus. tev tas piemīt, esmu to ievērojis jau pasen. prātīgs cilvēks taču esi.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:29

Rumpis, zinu. Manispēc lai viņi tādi ir. Ka tik arī mums kaut kas atlec. Bet tie bļāvēji par "Abrene būs mūsu" ir mazliet iracionāli.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:30

j, ļauj man manus spriedumus izteikt kad, kā un kādā formā vēlos.

Gravatar wannabe

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:32

Man ir pilnīgi vienalga.

Gravatar Shark

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:41

Laacz, neizsakies tik pašpārliecināti par lietām, kurās absolūti neorientējies, tas ir, starptautiskajām tiesībām. Reālpolitika jau pareiza - nevajag mums Abreni un mēs arī viņu nedabūsim. Bet nu par valsts tiesisko pēctecību gan labāk paklusē. Paskaidrošu ar triviālu piemēru - piemēram, tavs kaimiņš kaut ko Tev nozog. Tu negribēdams kārtot lietas caur policiju, jo būs ilgi un nevarēs īsti pierādīt, kaimiņam sadod pa purnu. Viņš paziņo par to policijai un Tev ierosina krimināllietu. Rezultātā Tu tiec sodīts, kaut arī reāli vainīgs kaimiņš. Pamatdoma - lai arī kā reāli neliktos un negribētos, likumi jāievēro, jo tāpēc jau tie pastāv. Nevajag mums Abreni, vajag robežlīgumu ar Krieviju. Bet kurš eksperts pateiks, kādas tiesiskās sekas būs? Un politiķi nav nekādi tiesību eksperti.

Gravatar Whiply

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:41

Nafig to Abreni - tas pats, kas otru Daugavpili (kur reāli krievija sanāk).

Gravatar joriks

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:43

Nekas nekādai Krievijai te netiks dots. Abrene ir un paliek mūsu valsts daļa. Ekonomiski neizdevīgs apgabals, jo pilns ar bezdarbniekiem utt.... nu tad varbūt jūs gribat arī atdot Daugavpili. Tur tak čum un mudž no nepilsoņiem un bezdarbniekiem. Aidā, nahuj vispār to Latgali, lai jau mīļā miera labad tiek tai Krievijai. Muļķības, nekādas žēlsirdības un piekāpšanās nedrīkst pieļaut. Atdos Abreni un tad šiem sagribēsies vēl kaut ko, jo redz ir mums gudrinieki, kuriem pie dirsas mūsu zeme, tikai tādēļ, ka tā viņiem maciņā latiņu nemet.

Gravatar j

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:56

laacz, es neko neaizliedzu un nelieku darīt, vnk norādu uz kļūdām :P. un ne es vienīgais. protams, tas ir nepatīkami, bet ko padarīsi, publiska persona tač esi.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:57

Shark, un kur tad ir tie politiķu konsultanti? Nestāsti, ka viņiem tādu nav.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 18. janvārī, plkst. 21:58

j, man šķiet, ka man ir taisnība. Tas viss ir tik vienkārši, ja atmet nost visu stulbo ietiepību, kas mums ir raksturīga.

Gravatar iewZm

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:03

Nu jā.. labi, pieprasam Abreni.. sāksies kādas domstarpības.. kautkur "netišām" kāds nodarīs "kautko nelabu" piemeram Krievijas vēstniecībai.. Krievija kā pierasts uzreiz piegriezīs visu Latvijai.. beigu beigās Krievija atradīs vēl iemselu noslaucīt Latviju no zemesvirsmas. Tur vaig vienu momentu, un mus ir "psc", pēc tam jau Krievija gan kautkā "atmazgāsies" starptautiskās sabiedrības acīs. I sjo..

Gravatar j

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:04

laacz, par Abreni tev taisnība, to mums tiešām nevajag. bet tas nav tik vienkārši, kā izteicies savā pirmajā komentā - tas ir tik sarežģīti, kā izteicās Shark. tāda nu ir tā slidenā diplomātija. :(

Gravatar afigel

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:18

diez vai abrene ir beediigaakaa staavoklii, neka latgale. a daugavpils - uzskatu, ka pie vainas ir tie pashi debiilie politikji un valsts politika, kura driizaak aizsargaas kaadu slaavu, nevis lavieshu nacinaalistu, kursh apkraasojis to daiktu paardaugavaa. bet nu principaa jau var atdot abreni komplektaa ar d-pili.

Gravatar Shark

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:19

Laacz, neesi taču naivs :) Robežlīgums ar Krieviju ir vajadzīgs. Gandrīz visi politiķi to zina. Vienīgais jautājums, kādā veidā? Vai likt pirmajā vietā ekonomiskās un citas intereses, nospļaujoties par starptautisko tiesību niansēm, patriotismu vai tomēr visu ievērot? Un Saeima nebūt neņems vērā tiesību ekspertu viedokli, ja pašiem liksies izdevīgāk un labāk. Vai tad Endziņš ir Saeimas pravietis?

  • jāņem vērā, ka ir patriotiskā iedzīvotāju daļa, kas nedomā racionāli un principā nepiekritīs Abrenes atdošanai :) Jo, lai cik ekonomiski un politiski izdevīgi tas nebūtu, pat arī par pāris miljardiem skaidrā mēs nevaram atzīt nekādu tiesisku iekļaušanos PSRS sastāvā vai to, ka šodienas Latvija nav tā pati Latvijas valsts, kas jau bija. Un nav svarīgi, kā bija faktiski un, ka mēs šodien esam ES un par pagātni varētu nedomāt. Ir tomēr jāskatās, lai arī tiesiski tas būtu atzīts.

Gravatar zzc21

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:20

Piemērā par kaimiņu ir spilgts piemērs par cilvēku, kurš nesaprot, kas ir tiesiskums. Tiesu sistēma tāpēc arī pastāv, lai cilvēks varētu pie kaut kā griezties, ja ir noticis viņam pāridarījums. Protams, ka Abrenes jautājums ir sarežģīts. Cilvēku nostāja, kas grib Abreni tagad atpakaļ, man atgādina tos, kas pārdevuši savas lauku mājas Padomijas pēdējos pastāvēšanas gados, tagad gaužas, ka tie ir izkrāpti un vajag tos atpakaļ. Kāpēc par Abreni atpakaļ gribētāji tik ilgi klusēja un neuzturēja šo prasību visos līmeņos uzreiz pēc tam, kad Latvija 1991. gadā atjaunoja neatkarību?

Gravatar zzc21

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:22

Nekādi nevaru saprast šo apgalvojumu - ja Latvija ir bez Abrenes, tad tā ir pavisam jauna valsts. Kāpēc tas ir jāpieņem kā aksioma?

Gravatar CaptSolo

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:31

iewZm: No Tevis rakstītā var saprast, ka mums jābaidas "kautko neizdarīt Krievijai pa prātam" jo tūlīt radīsies domstarpības un Krievija tūlīt mūs no zemes virsas noslaucīs. Šādai nostajai es nevaru piekrist. . Var protams tā dzīvot, atradīsies pat partijas kuras locīsies Krievijas priekšā. Turpinot Shark piemēru tas būtu tā, ka kaimiņš Tev ir kautko nozadzis un Tu neko neteiksi un viņam laipni smaidīsi, sakot "pienāc vēl". Interesanti, ko darīs kaimiņš? Vai viņš neatradīs ko vēl paņemt? . Un, ja Krievija gribēs atrast iemeslu domstarpībām, viņi to atradīs. Vai arī izdomās (kā tur ir ar viņu tautiesu apspiešanu Baltijas valstīs?). Atnāks un visus "atbrīvos".

Gravatar Pretinieks (the artist formerly known as Beregu)

2007. gada 18. janvārī, plkst. 22:37

Lietas būtība ir ļoti vienkārša. Visa pasaule ir atzinusi nevis kaut kādu "atjaunoto Latviju", bet Otro Republiku, pieverot acis uz mūsu vervelēšanu par "tiesisko pēctecību" un norakstot to uz mūsu grūto bērnību un koka rotaļlietām. Mīts par "18.novembra Latviju" visu laiku ir uzturēts iekšpolitiskai lietošanai, taču nu ir pienācis brīdis, ka ilgāk to vilkt ir grūti. Tagad "4.maija režīms" (kā to dēvē daži juristi) ir sprukās, un jādomā, ko darīt. Partiju viedokļi konspektīvi izskatās apmēram šādi: PCTVL, SC: «Mēs jau sen teicām, ka jābeidz dirsties.» TP, LPP/LC, ZZS: «Nekas priecīgs jau nav, bet varbūt mēs šo izvarošanas aktu varētu veikt tā delikāti, ar abpusēju piekrišanu?» TB/LNNK, JL: «Nē, nē! Godīgāk būs, ja mēs turpināsim melot!»

Viena lieta, ko būtu jāapzinās - sūdi visdrīzāk būs jebkurā variantā.