✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar BlackHalt

2007. gada 18. janvārī, plkst. 23:59

Virsējais izskatās pēc bļitkotāja.

Gravatar Yo

2007. gada 19. janvārī, plkst. 00:04

Ar savu krievu lamāšanos esi parādijis savu īsto seju! Paskaties spogulī labāk par ko esi pārvērties...

Gravatar Dzhonijs

2007. gada 19. janvārī, plkst. 01:46

Tā pirmā bilde ir no Krasta ielas cik es zinu :). Un izskatās ka te kādam rūp Tava seja :D.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. janvārī, plkst. 10:12

Dzhonijs, it kā mani tas uztrauktu, ka kādam rūp :)

Gravatar Eliara

2007. gada 19. janvārī, plkst. 10:27

Neba jau ruup, bet negribas/pretiigi lasiit :(.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. janvārī, plkst. 10:34

Eliara: Tad nevajag lasīt? Man pavisam noteikti ir tiesības izmantot savu blogu arī sašutuma paušanai. Un to darīt jebkurā man zināmā valodā, izmantojot jebkuru man zināmu leksiku.

Gravatar Aleksejs

2007. gada 19. janvārī, plkst. 12:15

Laacz, protams, Tev ir tiesības izteikties tādiem vārdiem kā vēlies, tikai šie vārdi paliks ierakstīti vēsturē (lasi, n-to sistēmu kešos) un kādu dienu tiem var uzdurties Tava meita... Un ko tad viņa labu no Tevis šajā sakarā iemācīsies?

Labi... Pietiks ar filosofiju... Starpcitu, tā pirmā bilde izskatās nu vienkārši ideāli. :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 19. janvārī, plkst. 13:28

Aleksejs, es netaisos meitai izlikties labāks par to, kāds esmu :)

Gravatar Aleksejs

2007. gada 19. janvārī, plkst. 13:48

Nevajag jau izliekties labākam nekā esi, bet nav jau obligāti jāparāda visas savas ne tik labās puses. ;)

Gravatar BeatMaster

2007. gada 19. janvārī, plkst. 13:49

vo ietiepigs ne :P

p.s labs vaardu atspoguljojums bildees ;)

Gravatar BlackHalt

2007. gada 19. janvārī, plkst. 14:33

Viss ir pareizi, laacz ;) Bet, Abreni neatdosim :)

Gravatar Edijs

2007. gada 19. janvārī, plkst. 14:57

Mjaa, taa pirmaa ir bilde, kuru apsveru ielikt bloga augshdaljaa. :)

Gravatar Eliara

2007. gada 19. janvārī, plkst. 18:37

<i>Duma</i> atbilde, kad nav ko teikt: <b>Tad nevajag lasīt?</b> Tavu blogu ir incanti palasiit, aktualas/vispaariigas teemas + daudz apmekleeteeju/komentu. Nav te to slikto vaardu tik daudz, kas mani piesaistiija tavaa blogaa, atshkjiriibaa no citiem (ne visiem) blogiem. Dar kaa zini, bet Tavs/bloga liimens ar to tikai kriitas. Ciest nevaru taas jeeliibas. Ehh, laab i, katram savi plusi/miinusi, visu pasauli taapat nenoidializeesi.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 19. janvārī, plkst. 18:50

Eliara: Pierādi, ka lamu vārdi ir slikti.

Un kādu citu atbildi tu gaidīji? Tu izsaki <b>savu</b> viedokli, to, kas <b>tev</b> nepatīk. Ko tu pati atbildētu, ja tavā blogā tev komentētājs pateiktu, ka pārāk maz lamuvārdu, pārāk politkorekti, vnk pretīgi lasīt un līmenis krītas, un lai sāc lamāties vairāk?

Gravatar Latvietis

2007. gada 19. janvārī, plkst. 23:53

Eliara: Negatīvu emociju izpausmi nespēj saprast? Tā nu ir gadījies, ka ir divi poli, pluss un mīnuss, auksts un karsts. Ja eksistē tādi vārdi kā: "mīļš, skaists, dievīgs, pasakains, jauks, labs" tad vari būt droša - būs vārdi kas nozīme pilnīgi pretējo.

Gravatar spynode

2007. gada 20. janvārī, plkst. 01:38

#15 pilnīgi pareizi. Un nav nozīmes kādā valodā šie vārdi tiek tulkoti vai teikti. Tikai nesakiet man, ka jums lamu vārdi krievu valodā liekas vairāk aizvainojoši par teiksim, japāņu lamu vārdiem. Ja tā, tad jums ir nopietnas nacisma problēmas.

Gravatar Vļipačkarik

2007. gada 20. janvārī, plkst. 14:48

prasti.prasti. bet, ko nu atkal ar to citu vērtēšanu nodarboties...

Gravatar Eliara

2007. gada 20. janvārī, plkst. 21:17

Man kaa komenteetaajam arii ir tiesiibas izteikt publiskaa blogaa savu viedokli. Man liekas, ka tas pat nav apspriezhams temats, ka lamuvaardi ir slikti.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. janvārī, plkst. 21:22

Eliara, es uzskatu, ka cilvēkam ir jāsauc lietas īstajā vārdā. Ja kāds ir pimpis, un šis vārds šķiet vispiemērotākais konkrētajā situācijā, tad tas tieši tā arī ir jāsauc. Arī tas, manuprāt, ir pašsaprotami.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 21. janvārī, plkst. 00:42

Eliara: Man arī ir tiesības izteikt savu viedokli. Un tas, ka lamuvārdi īstajā laikā, vietā (situācjiā) un daudzumā ir ļoti labi un svētīgi, manuprāt vispār nav apspriežams temats.

Gravatar Eliara

2007. gada 21. janvārī, plkst. 14:13

Shadowbird: kautkaadaa dzeeraaju/bomzhu/gariigi slimu cilveeku sabiedriibaa varbuut ir iistaa vieta.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 21. janvārī, plkst. 14:29

Eliara, jebkurš valodas vārds ir pelnījis, lai to lietotu. Pat, ja tas ir lamuvārds.

Gravatar Basta

2007. gada 21. janvārī, plkst. 15:16

laacz, nevajag savu rupjību attaisnot ar viediem vārdiem(jeb "gudrošanos")!

Gravatar laacz Autors

2007. gada 21. janvārī, plkst. 16:47

Basta, kāpēc ne? Ar kaut ko tā takš ir jāattaisno.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 21. janvārī, plkst. 17:58

Eliara: Jo? Uz kāda pamata tu uzskati, ka tev ir autoritāte būt noteicējai par to, kur kādiem vārdiem ir īstā vieta? Pat valodnieki IMO neiziet tādā marazmā, lai teiktu, piemēram, "2.5 promiles - tu drīksti lamāties, pārējie - nē". Augstu, augstu tu sevi (savā prātā) esi iecēlusi...

Gravatar Eliara

2007. gada 21. janvārī, plkst. 19:32

Es saprotu, katram var gadiities, neviens te nav ar <i>spaarninjiem</i>, bet nevajag teikt, ka tas ir labi/normaali/sveetiigi. Es nesaprotu, kaa juus saprotat php, bet neizprotat tik elementaaras/neapspriezhamas lietas. P.S. Laacz, tu jau te nonaac pretrunaa pats ar sevi, tu saki 'Es negribu izlikties par labaaku' un tai pashaa laikaa tu saki '..cilveekiem jaasauc lietas iistajaa vaardaa un tas ir pashsaprotami'.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 21. janvārī, plkst. 19:51

Eliara: Atbildi, lūdzu, uz jautājumu. Uz kāda pamata tu spried, ka tava versija par to, cik labi/slikti ir kādi vārdi un kur tie iederās ir pareizāka, patiesāka un visādi citādi labāka par laacza, manējo vai kādu citu? Tu runā tā, it kā būtu atrasta kāda absolūtās patiesības grāmata, kuras absolūtais patiesums nav apspriežams, un tajā būtu rakstīts - šie un šie un šie vārdi ir slikti, tos lieto tikai slikti cilvēki (nu, vai arī labie, kad viņiem nejauši gadās), savukārt, šie - labi un cienījami. Turklāt tādā gadījumā tur būtu jābūt arī rakstītam, kas īsti ir slikti un kas - labi cilvēki, jo arī par to cilvēkiem domas dalās un katram ir savas...

Gravatar ulzha

2007. gada 21. janvārī, plkst. 22:13

Iekomentējiet http://voldemaras.blogs.lv/ - man viņš liekas relatīvi slikts :D

Gravatar Basta

2007. gada 22. janvārī, plkst. 00:33

Shadowbird, labāk beidz nodarboties ar savu demogog-filozofiju, ja nejēdz kas ir labi un kas ir slikti iestājies pa jaunu vai beidzot bērnudārzā - TUR TU TO UZZINĀSI!!! indigo atradies...

Gravatar Shadowbird

2007. gada 22. janvārī, plkst. 01:29

Basta: Bērnudārzs bija tā vieta, kur es pirmoreiz iemācījos lamāties. Pasniedzējas (audzinātājas) uzskatīja, ka tas ir slikti un ļauni un piedien sabiedrības padibenēm. Grupiņas biedri - ka tā ir norma un riktīgs puika no tādiem vārdiem nevairās (kaut arī nebija no nekādām nelabvēlīgajām ģimenēm vai dzērāji - toreiz vēl bērnudārzā nesāka). Arī visa pārējā dzīve ir skaidri parādījusi, ka katram cilvēkam ir savas robežas un uzskati par labo un slikto, un mēģināt savējās uzspiest kādam citam, TURKLĀT VIŅA PAŠA PRIVĀTAJĀ MĀJASLAPĀ ir visīstākā demagoģija. NEVIS cenšanās augstprātīgiem snobiem iestāstīt, ka katram ir tiesības uz savu viedokli, un nevienam NAV tiesību uzmākties svešam cilvēkam un izrīkot, kādas gleznas izkārt savā galerijā, kādu mūziku spēlēt savā koncertā un kādā valodā rakstīt savā blogā.

Gravatar Q

2007. gada 24. janvārī, plkst. 17:44

Kāpēc cenzē lamuvārdus? Tāpēc, ka tie ir slikti un lamāšanās pieskaitāma sīkajam hulgiānismam, par ko draud sods līdz 25 Ls, ja nemaldos. Tas ir slikti un viss, nekas nav apspriežams. Es gan nenosodu citus, jo ir brīži, kad grūti noturēties, nepasakot kaut ko jēlu.

Gravatar Shadowbird

2007. gada 24. janvārī, plkst. 17:58

Q: Lamuvārdus cenzē tāpēc, ka vairumam viņi nepatīk (demokrātija). Turklāt par cenzūras derīgumu/kaitīgumu var diskutēt gari un plaši. Bet vairumam patīk ļoti daudz sliktas/kaitīgas lietu (reāli, zinātniski pierādītas vai no pieredzes zināmas, nevis no zila gaisa izdomātas), kā arī nepatīk daudz labas, tā kā vairākums jau nu nav morālās stājas mērs. Tas, ka tu citus nenosodi, jo īpaši viņu personīgajā dzīvē, ir ļoti apsveicami un labi. Tas, pret ko es iebilstu ir dažu labu mēģinājumi uzspiest laaczim vairākuma (pelēkās masas) viedokli un/vai pakļauties tam, uzskatot to par absolūto patiesību ("es tā domāju un pelēkā masa - vairākums - tā domā, therefore it is the truth").

Gravatar Shadowbird

2007. gada 12. februārī, plkst. 12:50

Quoting <a href="http://www.apollo.lv/portal/life/48/articles/93024/0" rel="nofollow">pētījums</a>:

<blockquote>Interesanti, ka lamuvārdu lietošana neliecina par cilvēka statusu vai izglītību. Proti, daudz vairāk lamājas un arī dzird necenzētus izteicienus cilvēki ar augstāku izglītību, turklāt prestižākās profesijās. Krietni mazāk necenzētu vārdu var dzirdēt darbavietās, kur strādā cilvēki bez augstākās izglītības.</blockquote>