✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

YouTube un nauda

2007. gada 29. janvārī, 6 komentāri

Pēdējā ziņa, par kuru klunķš blogeāns, ir tā, ka YouTube plāno piedāvāt iespēju gūt naudu skatītāko klipu autoriem (īpašniekiem). Citas lapas gan šo ceļu iet jau tagad, taču, YouTube ar savu jau esošo popularitāti varētu pacelt to visu jaunā līmenī.

Neko daudz neesmu lasījis citu viedokļus, taču iepatikās šovakar pa CNN redzētajā sižetā izskanējušais komentārs, ka tas esot labs veids, kā daļēji tikt vaļā no kopīraita problēmām, kuras saistītas ar autorraidījumu ievietošanu tai pašā YouTube. Ja kāds lietotājs ievieto, teiksim, TopGear materiālu, YouTube var piedāvāt BBC 2 saņemt daļu no peļņas par reklāmām (vai citiem ieņemumiem). Un, kā zināms, nauda nesmird :)

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar baarbijs

2007. gada 30. janvārī, plkst. 00:11

bet mums kā ūseriem, būs jāskatās reklāmas...

Gravatar Kristaps Kaupe

2007. gada 30. janvārī, plkst. 01:13

"Blogeāns" šķiet interesanta alternatīva "blogosfērai" :)

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 30. janvārī, plkst. 07:09

man gan šķiet, ka naudas parādīšanās autortiesību problēmas tikai saasinās, jo zudīs jelkāda iespēja atsaukties uz <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Fair_use" rel="nofollow">fair use doktrīnu</a>.

blogeāns varētu aizburbuļot līdz tuvākajai bibliotēkai, paņemt kādu grāmatu par preses vēsturi un pārliecināties, ka šis grābeklis jau sen ir izmīdīts - ideja, ka var pārpublicēt jebkuru kontentu un maksāt honorāru pēc saviem tarifiem (nevis pēc vienošanās), jau sen ir atmesta.

Gravatar Zete

2007. gada 30. janvārī, plkst. 09:19

'blogeāns' izklausās pēc 'balagāns', kas nav pārāk tālu reālās situācijas. Termins neslikts