✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Pirmie "logi"

2007. gada 13. februārī, 21 komentārs

Pirmais interfeiss ar logiem. Ever. Kā izteicās dirty ieraksta autors - “А Стив Джобс потом всё спёр, конечно”. Video satur Xerox izstrādātās valodas (sistēmas) Smalltalk 80 demonstrāciju.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar gr33n

2007. gada 13. februārī, plkst. 12:19

stiiv dzhobs potom ne spjor a kupil ...

xerox izstraadaaja tehnologjijas, ar kuraam nezinaaja, ko iesaakt - tapec izraadiija tas un piedaavaaja dazhaadaam kompaanijaam... apple noverteeja to un iegaadaajaas... arii liela dalja no xerox darbiniekiem pargaaja uz apple un turpinaaja darbu...

Gravatar baigaiz

2007. gada 13. februārī, plkst. 12:22

tobish.. izdarīja to pašu, ko bils ar dos.. a vot bill spjor vsjo ot stjiva i nazval winowz 1.0.. :D

Gravatar gr33n

2007. gada 13. februārī, plkst. 12:34

nu tur ir mazliet savadak - "There is not a single line of code that Apple got from Xerox" ...

Gravatar baigaiz

2007. gada 13. februārī, plkst. 12:39

Bet cepšanās jau bija netik daudz par kodu rindām kā par pašu GUI..

Gravatar Janekuss

2007. gada 13. februārī, plkst. 12:59

Spjor, spjor.. Mhm, un kā tad pēc jūsu domām, būtu labāk? Ka Xerox šito visu patentētu? Moš tad arī komandrindu patentēt?

Gravatar versatile

2007. gada 13. februārī, plkst. 13:05

ja pareizi atceros no filmas the victory of the nerds, kur runaa gan Stiivs, gan citi lielie duuzhi, kas tolaik visu saaka, xerox burtiski atdeva visu shito - uzaicinaja ekskursijaa un pec tam vel tehnisko literatuuru piesutija. ne jau kods ir svariigs. ideja.

Gravatar Reinis

2007. gada 13. februārī, plkst. 13:26

Vienkārši un ģeniāli.

Gravatar kartona_kaste

2007. gada 13. februārī, plkst. 14:49

Eu, bet tīri stilīgi logi. Ar to <i>collapse</i> fīču..

Gravatar Shadowbird

2007. gada 13. februārī, plkst. 15:10

Arī peli, cik zinu, radīja [priekš] Xerox, bet viņi pasūtīja to pasākumu, smiedami, sak, kurš nopietns programmētājs/biznesmenis būs ar mieru tikt pieķerts strādājam ar kaut ko tik bērnišķīgu kā "pele". Un visu taču var izdarīt ar taustiņiem, galu galā GUI ir kaut kāda pusneiespējama nākotnes vīzija, command line forever.

Apple domāja savādāk.

Gravatar Didulis

2007. gada 13. februārī, plkst. 15:11

Šis jautājums tika apskatīts uz dokumentāliem faktiem balstītajā drāmā Pirates of Silicon Valley un tur tika stāstīts, ka Apple vienkārši ievērtēja to pasākumu dzīvē, uzdeva kaudzēm jautājumu Xerox un tad radīja identisku pasākumu. Billijs, par to padzirdot, devās draudzēties ar Apple. Sākumā Apple atturīgi uz to (Billija draudzēšanos) skatījās, taču Billijs veiksmīgi pied**sa Stīvu Džobsu un tas laikam pat piešārēja šādas tādas sources. Apple prezentēja Lisa un drīz pēc tam MS nāca klajā Windows 1.0, kā rezultātā pajuka visa Billija un Stīva draugošanās. Kā Vozniaks (tas, kurš uzbūvēja pirmo Apple kompi. Džobs bija tas, kurš izbīdija marketingu) izteicies par to filmu, tad tā ir visprecīzākais MS vs Apple dzimšanas attainojums.

Gravatar baigaiz

2007. gada 13. februārī, plkst. 16:00

Nu vēl ir arī dokumentālā filma - the rise of silicon valley, kur tiek intervēti pats Stīvijs, Billijs, Vozņaks, k-kas no Xerox PARC un arī tas dullais plikgalvis (aizmirsu kā viņu sauc) no M$.

Gravatar Dr

2007. gada 13. februārī, plkst. 18:56

(aizmirsu kā viņu sauc)... Steve Jobs?

Gravatar baigaiz

2007. gada 13. februārī, plkst. 19:03

Dr... SJ ir no Apple, bet tas plikpaurainais čalīts no M$ ir Stīvs Ballmers..

Gravatar Dr

2007. gada 13. februārī, plkst. 20:08

bled, soree. domaaju vienu, nosaucu otru. gigi

Gravatar Sm

2007. gada 14. februārī, plkst. 02:13

Heh. Šajā gadījumā zaguši nav ne Apple, ne Microsoft. Un savstarpēji dirsties viņiem nav par ko. Neviens nav ģeniāls, tikai pako citu idejas.

Kas ironiski tauta piemirst, ka M$ ir Apple lielākais akcionārs :D

Gravatar Sm

2007. gada 14. februārī, plkst. 02:14

Smalltalk protams rules. Ja nav žēl 2-3 nedēļu to iemācīties, tas palīdzēs programmēt objektorientēti. Koncepts par objektiem un messidžiem ir diezgan ģeniāls, ja salīdzina ar tagad populārajām valodām un to metožu tabulām.

Gravatar gr33n

2007. gada 14. februārī, plkst. 10:20

redz, baigaiz, bils nopirka gatavu to dos, tamdelj diez vai var teikt, ka apple "izdarīja to pašu, ko bils ar dos" ... liela dalja xerox darbinieku parnaaca stradat uz apple ... un par savaam idejaam xerox kaa kompanija dabuuja pretii apple akcijas - normaals biznesa dariijums ... ne gluzhi tas pats, ko var teikt par bilu ar windows ... atshkjiriibas starp mac un xerox ir daudzkart lielaaka nekaa starp mac un win ...
microsoft nav nekads lielaakais apple akcionaars ... un tas akcijas, kas microsoftam, pat nedod tiesiibas balsot ... no maakslas filmas nevajadzetu smelties faktus ...

Gravatar baigaiz

2007. gada 14. februārī, plkst. 11:19

gr33n, bet jau to arī gribēju pateikt, ka īstais negatnieks tajos laikos bija billijs.. ..runa ir par veidu kā tu tiec pie tehnoloģijas/idejas.. ..vai tu pērc jau gatavu produktu/darījumu rezultātā tiec pie idejas, vai vienkārši pa "naglo" nokopē..

Gravatar Homer

2007. gada 14. februārī, plkst. 13:07

Xerox ir izcēlies ar visādu fīču radīšanu un nespēju saskatīt to jēgu, lai palaistu to tautās, piem., DIX, kas vēlāk kļuva par standartu 802.3 (Ethernet) - Xerox negribēja tur darīt pilnīgi neko, izņemot standartizāciju, lai gan Ethernet radītāji Metcalfe/Boggs strādāja tieši Xerox. Metcalfe aizgāja un izveidoja 3Com. Ar PC bija līdzīgs stāsts - Xerox PARC jau bija izveidots PC priekštecis - tam ar viņi neredzēja pielietojumu.

Gravatar ZBH

2007. gada 14. februārī, plkst. 19:15

nu un <a href="http://www.guidebookgallery.org/pics/ads/magazines/windows/win10-gates/02.big.jpg" rel="nofollow">shite</a> ko Bilam aiz mugurs var redzeet? :)

Gravatar MZM

2007. gada 20. februārī, plkst. 00:16

kartona_kaste :: nomaini savu logu menedžeri pret twm un dabūsi ļoti līdzīgu vidi parādītajai. Ja piešaujas, nav ne vainas.