✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Londonas secinājums

2007. gada 12. martā, 25 komentāri

Ziniet, daudzi, kas atgriezušies (vai arī nav atgriezušies) no ārzemēm bieži vien saka: “Bet tur viss ir tik forši! Pie mums viss tā sako!”

Lidojot atpakaļ par šo domāju. Un, ziniet, sapratu. Tur tik tiešām viss ir forši. Pie mums tik tiešām viss sako. Katrā gadījumā no Austrumeiropas izmocīta tūrista skatu punkta Londona ir pasakaina pilsēta.

Šoreiz nācās saprast, kas ir kultūršoks. Ierodoties Rīgā, sāka dergt itin viss - nesmaidīgie un nedraudzīgie cilvēki (izbrīnījos, ka robežsargs pēc pases pārbaudes pateica “paldies”, kas līdz šim nebija noticis), ellīgā netīrība visapkārt, neprognozējamās ēstuves (Jelgavas Meka), drausmīgie ceļi (visur), derdzīgais laiks (te gan nav ko vainot), sakainais televīzijas repertuārs, utt. Nu jau lēnām, tiesa, pāriet.

Ā, un vēl. Apraksts ir faktiski gatavs. Lai šoreiz nesasolītu lieki, esmu jau to uzrakstījis. Tagad atliek ar skaidru galvu iziet cauri, pierakstīt trūkstošo, salikt saites, izdzēst lieko, piekoriģēt gramatiku, piesaitēt dažas bildes, un pēc tam vairākās daļās nopublicēt.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar mmk

2007. gada 12. martā, plkst. 14:21

Vakar no rīta atgriezos no 9 dienu tripa pa Rietumiem. Izejot vēlāk pēc paikas, tieši nodomāju to pašu. Kaut arī laiciņš bija galīgi bez vainas! Te viss ir tik brutāli...

Gravatar Glupais

2007. gada 12. martā, plkst. 14:41

A kas tev pret Meku?

Gravatar laacz Autors

2007. gada 12. martā, plkst. 14:45

Glupais: iečeko bērnu rotaļlaukumu. Kaut ko tik netīru neesmu manījis ilgu laiku :) IMHO, ja ir rotaļvieta, tad tai vajag pasekot līdzi - vismaz laiku pa laikam ar putekļusūcēju, ja jau lauztās mantiņas mainīt ir dārgi. Apkalpotāja ģenerāli lepni sajauc pasūtīto ēdienu skaitu (pieskaitot viens). Zivis nav ēdamas. Vispār - bija stipri negaršīgāk, nekā Ozolnieku Mekā (varbūt pavārs ar mazu roku liekuma rādiusu pagadījās).

Gravatar jam

2007. gada 12. martā, plkst. 14:54

'Mūs ar sievu tādas pašas sajūtas pārņema atgriežoties no auto tripa pa Igauniju. Iebrauc LV un uzreiz tāds pisec pārņem, ka bail...

Gravatar Glupais

2007. gada 12. martā, plkst. 15:20

Par cik Meka ir kā reiz blakus mājai, tad laiku pa laikam tur tiek uzņemtas dienišķās kalorijas. Bet nu tik traki man liekas tur nav. Par to bērnu laukumiņu grūti spriest, nav izmantots :D Bet ar ēdienu nav bijis tā, ka būtu baigi negaršīgi. Principā tā ir vienīgā ēstuve, kuru daudz maz apmeklēju Jelgavā.

Gravatar Shakis

2007. gada 12. martā, plkst. 15:40

Atbraucot un ejot caur robež kontrolej, mana iešanas traektorija sakrita ar robežsarga iešanas traektoriju ... uz ko robežsargs - Papisies maliņā.

Gravatar newage

2007. gada 12. martā, plkst. 15:47

pazīstamas sajūtas... patiešām..

Gravatar Vaards

2007. gada 12. martā, plkst. 15:58

Diivaini. Laikam cilveeki nezin kas ir tas forshais, kas pie mums ir. Jebshu vienkaarshi lienj aizmuguree attieciigas spamvietnes autoram.

Gravatar Linda

2007. gada 12. martā, plkst. 16:12

Ai nu tā čīkstēšana ir nepārspējama - visur ir labāk nekā šeit. Paldies manam veselajam saprātam, ka es atgriežoties no tripiem gan jūtos laimīga un priecīga, ka esmu mājās - kaut arī bedrainajā Jelgavā : ) Bet ko tu padarīsi panaivam patriotam : )))) P.S. čīkstēšanu vienalga neatzīstu :p

Gravatar cx

2007. gada 12. martā, plkst. 16:12

Protams, ka te nav tik daudz par ko smaidit kaa Londona, bet tomer cilveki par maz smaida. Pat Krievijaa(ne Maskava un st.Peterburga) ir smaidigaki cilveki neka LV.

Savukart par pasi man vienmer pasaka 'paldies'! Un Oslo lidosta vienreiz pateica latviesu valoda.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 12. martā, plkst. 16:14

cx, kā reizi, ielidojot Getvikā pie pasu kontroles man omulīgs britonkulis arīdzan skaidrā latviešu valodā pateica "Paldies".

Gravatar Rands

2007. gada 12. martā, plkst. 16:22

Nu tad sāksim nevis ar valsts kritizēšanu, bet katrs pats ar sevi. Katrs sāksim vairāk smaidīt, teikt cilvēkiem paldies. Kā teica kāds gudrs cilvēks "Visi grib mainīt pasauli, bet nav gatavi mainīties paši."

Gravatar Papuass

2007. gada 12. martā, plkst. 16:32

Zini, moš tas nav saistīts ar vietu, kurp dodies. Man līdzīgas izjūtas bija no Minskas atbraucot.

Gravatar baigaiz

2007. gada 12. martā, plkst. 16:44

Nu tādus tripus iesaku plānot pa pāriem - vispirms vienu nedēļu kādā smukā, patīkamā vietā, bet otru pēc tam k-kur mazāk vilinošā, piemēram, Bulgārijā.. Tad pēc otrās nedēļas būsi laimīgs atgriezties LV! :D

Gravatar Taustiņklabeklis

2007. gada 12. martā, plkst. 16:47

Pēc padzīvošanas Vācijā biju laimīgs atgriezties mājās, Rīgā.

Viss ir atkarīgs no tā, kā jūs uz lietām raugāties. Ar šādu attieksmi protams skaistāks būs jebkas cits, ka tik ne vieta kur pats dzīvo. Bet tādi jau esam: mūžīgie burkšķuļi. Bet ko paši esam darījuši lietas labā, lai apkārtn emums būtu sakopta? Paši vienmēr smaidam, palīdzam citiem un mīlam vietu kur dzīvojam?

Gravatar keksuss

2007. gada 12. martā, plkst. 16:48

Bet cik citur ir zaļa zāle... Zaļāka, nekā pie mums! Lai nu kā, bet cilvēks pielāgojas vairākumam- šajā gadījumā - vairākumam! Es, no laukiem nācis, labprāt pilsētā visus sveicinātu! vienreiz pasveicināju svešu onkulīti! šis ilgi uz mani skatījās un nesaprata! Nu un pēc pāris gadiem pilsētā es vairs nesveicinos :)

Gravatar walder

2007. gada 12. martā, plkst. 16:59

Man atgriežoties no Zviedrijas sajūtas bija pilnīgi otrādas . Pat gaiss likās labāks un meitenes smukākas te. Kopš tā laika braucu aiz robežas nelaprāt(darbs, radinieki). Ceļoju pa Latviju.

Gravatar Eliara

2007. gada 12. martā, plkst. 17:35

Ir savi plusi, ir savi miinusi, bet tie miinusi reaali tracina. Piem paartikas veikali, darbalaiki un pieejamaa paartika, ar muusu veik vnk nevar sakliidzinaat, iipashi to stipri juut, ja jaapadziivo ilgaaks laiks. Nu nez, piem Shweicee vinjiem TV progr veel mazaak nekaa mums, vinji tur skataas praktiski Vaacijas TV, vinjiem tie dumie likumi, kas 'visu' ierobezho. Pa dienu reaali tikai kalnus raada, vakarpusee kaads raidiijums tik paraadaas. un ja gadaas kaads paarkaapums, tik viegli 'neizbrauksi' kaa pie mums, tas palielina stresu :D.

Gravatar archaic

2007. gada 12. martā, plkst. 17:58

Nu nu, savā laikā izvazājos pa Eiropu uz vella paraušanas un vēl gadu štatos nodzīvoju. Latvijā ir labāk. Cilvēki nav smaidīgi, bet ir, kā lai saka, reālāki. Rietumos tur liela daļa tomēr tādi zombēti nedaudz.

Gravatar moonlight

2007. gada 12. martā, plkst. 18:27

Laacz: 1) Gatwick nav tā labākā vieta kur nolaisties/pacelties. Pirmā izvēle ir CITY (uz kuru nevar noklūt no RIX) un otrā LHR :P 2) No vienas puses - mani reāli fascinē tā "ziema", kas tur ir. Un britu pieklājība arī. Sabiedriskais transports arī. No otras puses, pat nezinu vai mainītu auto pret pret to. Underground ir tik vien laba, ka tas ir gandrīz ideāls pārvietošanās līdzeklis, bet nolaists jau ir "līdz ručkai" un tur vēl 40 gadus vajadzēs, lai tas kļūtu foršāks. Ir arī citi labumi / sliktumi - sākot no dārgiem un maziem ūķiem kur dzīvot, beidzot ar praksi darbam ko tur var iegūt daudz labāku un ātrāku kā šeit. Arī mūsu vidējais-statistiskais-deģenerāts-klerks paliek aiz vien pieklājīgāks jo darba devēji saprot, ka "front office" ir jebkuras juridiskas personas seja. Un nevis CEO/CFO/ETC. 3) Kad slavē Londonas labumus padomā vai tur pa tiešām gribētu dzīvot... Pirms trīs nedēļām nopietni pārdomāju savu domu aizdoties uz turieni uz pāris gadiem pastrādāt, pieredzes iegūšanai. Viens ir skaidrs- man tur nebūtu kur "bāzt" ne sievu, ne vēl jo mazāk meitu, kas ir ~ tavējās vecumā. Tā nav labākā pilsēta kur ar "kido" uzturēties. Precīzi sakot - galīgi garām bērnam.

Gravatar mukadoloid

2007. gada 12. martā, plkst. 18:40

Ja kaut kur aizbrauc uz divām dienām, tad patiešām liekas zāle zaļāka un debesis zilākas, bet ilgāku laiku padzīvojot kaut kur rietumeiropā, no tiem dežūrsmaidiem sāk vēders sāpēt. Ir vietas, kur es labprāt braukšu padzīvot, atpūsties uz kādu nedēļu, bet noteikti ne uz ilgāku laiku vai pat, nedo dies', dzīvot. Es mīlu Latviju, es mīlu savu zemīti.

Gravatar krampo

2007. gada 12. martā, plkst. 21:41

Klau, a šādi secinājumi gadījumā nerodas tad, ja braucam uz potenciāli attīstītākām valstīm nekā mūsējā? Piemēram, vai ir dzirdēts kāds entuazists, kurš atbraucis, piemēram, no Baltkrievijas un atgriežoties domā, ka te Latvijā viss saks, bet tur gan ir forši? Mēs jau parasti kā ceļojuma galamēŗķi neizvēlamies galīgi kreisas vietas (ja nu vienīgi tam ir īpašs iemesls), ne tā?

Gravatar maruta

2007. gada 12. martā, plkst. 22:59

vienmēr atpakaļceļā lidmašīnā gadījušies laipni latviešu stjuarti, un Latvijas pusē vienmer laipni robežsargi bijuši, bet paņemot rokās avīzi, kas ir latviski --- un dzirdot cilvēkus, kas tāpat kā es no tāda paša svešuma, kur visi bijām svešinieki starp svešiem, runājot latviešu valodā --- ikreiz lidojot mājup pārņem laimīgas ilgas par atgriešanos mīļajā zemē. citur zāle vienmēr liksies zaļāka, ltad abaķ kopsim paši savu mauriņu, nevis apskaudīsim kaimiņu!

Gravatar Janekuss

2007. gada 12. martā, plkst. 23:04

Ļoti pazīstamas sajūtas. Vai kāds ir ievērojis, ka šeit LV mīļākā apģērbu krāsa ir melnā un pelēkā? Un tā nevērība un po*&(sms... ja kāds tev tramvajā uzgrūžas virsū, nemaz neceri, ka tev atvainosies. Uzlūrēs virsū un vēl uzskatīs tevi par vainīgu, to gan. Un tieši tāpēc pašiem ir jāpamainās, jo kādam taču ir jāsāk pamainīt šo psiholoģisko klimatu! No vecākās paaudzes to grūti gaidīt, bet mēs, jaunie, ta varam! Atvainoties (un no sirds) tantiņai kurai nejauši uzskriets virsū, uzsmaidīt kādam svešiniekam utt. Tas tikai uzlabo garastāvokli gan pašam, gan otram. Galvenais jau to apzināties un censties kaut ko darīt lietas labā, nevis vilkties pa pasauli, ņurdēt uz citiem, uzskatīt ka life is pain un ka pasaule tā drūmi un dusmīgi arī ir iekārtota.

Gravatar ugachaka

2007. gada 13. martā, plkst. 11:03

Labi ir tur kur mūsu nav! ;) un pie sliktajiem laika apstākļiem vari vainot Laika veci :D <a href="http://www.imdb.com/title/tt0384680/" title="The Weather Man" rel="nofollow">Laika veci</a>