✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Londona #2

2007. gada 13. martā, 3 komentāri

Lidojām ar British Airways. Izmantojām iespēju pēdējo reizi pārvietoties ar šo aviokompāniju, jo no un uz Rīgu tā vairs nelidos (no marta beigām, ja atmiņa neviļ). Ja nu vienīgi mūsu ceļi nekrustojas citos pārlidojumos. Diviem cilvēkiem lidojums turp un atpakaļ (RIX - LGW - RIX) izmaksāja izmaksāja 156 latus.

Getvikas lidostā ielidojām apmēram pussešos. No sākuma raustījos, zinot, cik bēdīgā stāvoklī ir mana pase, un cik piekasīgi ir Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotās Karalistes robežu vaktētāji, izvēles kārtībā neielaižot vienus vai otrus cilvēkus. Patīkami pārstedza tas, ka pasu kontrolē apaļīgais omulīgais onkulītis smaidīja. Pirms dot atpakaļ pasi, viņš viņu vēlreiz pavēra, ieskatījās, atieza muti smaidā un pateica latviešu valodā ar minimālu akcentu: “paldies!” Es biju gar zemi.

Getvikā esam, vajag uz galamērķi. Ko nu? Lai nokļūtu Londonā, ir vairākas iespējas.

Taksis, kurš aptuveni varētu izmaksāt savas 80 līdz 100 mārciņas.

Autobuss, kurš ir vislētākais, bet arī neērtākais un ilgākais veids, kā nonākt Londonas centrā. Ceļā tas pavada no pusotras stundas uz agušu ar vienu atšķirīga ilguma pārtraukumu ceļā, lai izlocītu kājas. Jārēķinās, ka vidēji brauciens aizņems divarpus līdz četras stundas (četras stundas bija tajā brīdī, kad interesējāmies par coaches lidostas informācijā). Cena gan ir demokrātiska - 6,60 mārciņas četru stundu braucienam. No galviņas.

Ja ir saprātīgā tipa vēlme braukt ar vilcienu, tad to var darīt no dienvidu termināļa. To ar ziemeļu termināli savieno divu minūšu bezmaksas transfērs vilciena izskatā.

No dzelzceļa transprota dārgākā metode ir braukt ar superīgo Getvikas ekspresi. Tas ir padārgs vilciens, kurš ceļā līdz Londonai (Viktorijas stacijai) pavada pusstundu, bet maksā nepilnas 15 mārciņas. No galviņas. Ja pērk ar atpakaļbiļeti, jāmaksā būs nepilnas 27 mārciņas.

Vissaprātīgākā izvēle ir parastais National Rail vilciens uz Viktoriajs staciju Londonā. Pa ceļam četras pieturas, normāls ārzemju vilciens ar visām atbilstošajām ērtībām. Ceļā pavada apmēram 40 minūtes. Maksā astoņas ar kapeikām mārciņas par personu.

Jāpiebilst, ka, ja izvēlaties braukt uz Londonu, praktiski nav nekādas starpības, kur jūs tur izmet. Ja apmešanās vieta ir pirmajā vai otrajā metro zonā (kas ir gana liela), turp var nonākt no jebkuras citas vietas pirmajā vai otrajā zonā pat tad, ja izmešanas vietā nav redzamas nekādas metro staciju pazīmes. Paejaties 400 metrus uz jebkuru pusi un būs. Ticiet man. Krievu laikus piedzīvojušie cilvēki zināja stāstīt, ka šis padoms padomju laikos ticis sniegts arī Maskavu apmeklējošajiem tūristiem - labākais orientieris ir metro. Ar metro var aizbraukt jebkur, kur parastam mirstīgajam tūristam ir nepieciešams, ja neinteresējies par attālām vietām.

Turpinājums sekos pēc 24 stundām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar Kaspars

2007. gada 13. martā, plkst. 22:18

To onkulīti man arī vienreiz gadījās sastapt - šis gāja pie tikko ielidojušā Latvijas reisa un taujāja pēc avīzēm. N-tos gadus neesot bijis Latvijā.

Gravatar chebureks@allahuakbar

2007. gada 14. martā, plkst. 01:19

4cheapskates: no LGW njem biljeti liidz east crydon (pirmaa stacija londonas zoonaas) un tur njem travelcard. 99% gadijumu sanaak kaa ekonomiskaakais variants lai sasniegu galapunktu + veel dotos alinju tajaa pashaa vakaraa iedzert.

Gravatar Kaulainais

2007. gada 14. martā, plkst. 11:15

ar nepacietību gaidu to daļu, kurā būs aprakstīti iespaidi par pašu koncertu :)