✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Londona #7

2007. gada 18. martā, 8 komentāri

Nākamajā rītā, protams, pulkstenis jau bija gana noregulēts, lai mēs brokastis paēstu ar mazu kavēšanos.

Ceļš šoreiz veida caur Haidparku. Sākotnēji bijām domājuši doties uz Leicester sq, lai iegādātos uz pārtīti biļešu uz kādu kulturālu pasākumu tai pašā vakarā. Pa ceļam sastapām karalisko jātnieku gvardi (Royal Horse Guards), kura devās uz Bekingemas pili. Sekojām :) Piefiksējām, ka pa ceļam ir speciāli zirgu luksofori. Tādi paši kā gājējiem, tik ar zirdziņiem uz tiem.

Pati Bekingemas pils, kā izrādās, nav nekas super. Ir redzētas smukākas. Bet, nu, pasaulē slavenākā un cienītākā karaliskā ģimene tur mīt. Mazliet padirnējām, jo izskatījās, ka kāds kaut kur taisās doties (tika liktas norobežojošās margas). Nesagaidījuši devāmies tālāk uz metro, lai dotos uz sākotnēji iecerēto mērķi.

Iegādājāmies biļetes uz Cabret 19:00. 25% atlaide. Kopā samaksājām (£2,50 service charge un £27,50 biļete) £60. Trešā rinda, pašas malējās vietas. Izcila vieta, ja neskaita dažas nianses - redzi šo to no backstage, šo to no tā, ko nevajadzētu redzēt skatītājam (šādi tādi triki), utt.

Apmierināti un gandarīti devāmies uz Beikerstrītas rajonu. Apmeklēt madāmas Tiso muzeju, Beikerstrītu 221b (izcēlos, pavaicādams Holmsa imitācijai-durvjusargam par to, vai Holmss vai tā prototips tik tiešām ir te dzīvojis), un paēst.

Tiso muzejs. Ekspozīcija liela un plaša. Tiesa, daudz kā no izslavētā nav (dzemdējošā Britnija, piemēram, atrodās citā Tiso muzejā). Milzumu no tur esošajiem personāžiem pat neatpazinu. Vīlāmies par to, ka man dikti tīkošās Kēras Naitlijas vaska analogs nebūt nebija līdzīgs man tik dikti tīkošajai Kērai Naitlijai. Iesaku par £2,50 iegādāties Chamber Live Upgrade. Sabīties var :)

Šerloka holmsa muzejs. No durvīm līdz Holmsa istabai tik tiešām ir 17 pakāpieni :) Ja godīgi, uztaisīts viss ir izteiktā reālisma garā. Tā, it kā Holmss un Vatsons tur būtu tik tiešām dzīvojuši. Patīkami, ka visu var pačamdīt, apskatīt, krēslos var pasēdēt, utt. Ir omulīgs onkulītis, kurš dikti feini var visu pastāstīt, ja viņam jautā. 12 mārciņas, ja atmiņa neviļ.

Pēcāk pēc saspringtas meklēšanas atradām kādu klasisku britu pabu (Allsop Arms). Garšīga vieta, bitīt matos. Starteris (pildītas sēnes), divi otrie, giness, un stella (alus) - £24,28. Kā jau lielākajā daļā, arī te ir ierēķināta dzeramnauda, kuru, ja kaut kas nepatika, var atrēķināt nost un nesamaksāt.

Vakarā Cabaret. Ceļš uz turieni tika uzsākts autobusā. Nebija prātīga doma. Tai laikā (ap septiņiem) ir forši korķi. Pat centra zonā, kur iebraukšana ir par maksu. Ieradāmies izrādes norises vietā, tiesa, laicīgi.

Mūzikls bija par rubli. Lūk, tas ir kaut kas. Nevis mūsu pliekanais kabarē ar nodrillētām populārām dziesmām. Smieklīgi, asprātīgi, izaicinoši (bija arī pāris ainas ar pilnīgi kailiem dancojošiem cilvēkiem), ar labu morāli, un galu galā - forši.

Un atkal tas pats. Pēc izrādes visi paklanās, tiek ieslēgta gaisma un zāle atdalās. Nekādu ilgstošu aplausu, nekādu bis iznācienu. Kaut kā neierasti.

Pateicoties sēdēšanai kājas ir daudz maz nomierinājušās sāpēt. Nolēmām aizbraukt līdz Vestminsteras stacijai - nobildēt Londonas aci un abatiju naktī. Mazliet līņāja. Aci nobildējam. Nolemjam aiziet un pavērties uz britu parlamentu (tā pati abatija) no otras puses. Izrādās, ka to nevar izdarīt, jo tur ir kaut kāds slēgtā tipa parks :) So, pēc bildēm nolēmām doties mājup.

Turpinājums sekos pēc 24 stundām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar afigel

2007. gada 18. martā, plkst. 21:46

kas taa par mistisku aci?

Gravatar bush

2007. gada 19. martā, plkst. 08:42

būtu svētīgi, ja lācis pēdējā nodaļā piezīmētu cik pavisam kopā naudas iztērēts. tīri tā, cilvēciskas intereses pēc.

Gravatar juriz

2007. gada 19. martā, plkst. 09:52

piekrītu, no tādām summām bezmaz vai jāsāk šķielēt.

Gravatar Martins

2007. gada 19. martā, plkst. 11:33

Tas parks tiešām kautkas speciāls? Vispār jau Londonā uz nakti parkus slēdz ciet

Gravatar juriz to afigel

2007. gada 19. martā, plkst. 12:21

tā ir šokolādes acs!

Gravatar acid|burn

2007. gada 19. martā, plkst. 12:54

Jā. Tur aiz parlamenta ēkas nevar aizet, blakus ir parks, kuram pa vidu iet žogs, aiz kura ir parlamenta zona. Viss. Man liekas, ka pat gar upes malu nevarēja.

Gravatar Normunds

2007. gada 23. martā, plkst. 19:23

no Tiso muzeja var nokljuut planetaarijaa. patikaas pat vairaak par muzeju