✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Londona #8

2007. gada 19. martā, 17 komentāri

Piektdiena - iepirkšanās diena. Tādiem nolūkiem ir divas ielas - Oxford street un Bond street. Izvēlējāmies pirmo. H&M mazi, bet vairāki. Lielāko naudu atstājām Marks and Spencer. Izstaigājām pusi un sapratām, ka fiziski vairs nespējam. Šis tas ir nopirkts, bet nekam citam vairs nav spēka.

Iekāpām autobusā, uzlīdām otrajā stāvā, un devāmies pretējā virzienā, cerot, ka tas brauks pa apli. A ņefiga ;) Rezultātā mūs izmeta vienu pieturu pēc galapieturas. Aizgājām līdz Trafalgāras laukumam uz metro staciju, lai dotos mājup. Ko arī izdarījām.

Nolikām mantas, mazliet atvilkām elpu un šoreiz nolēmām doties uz otru pusi no viesnīcas - uz Padington stacijas rajonu. Kā par brīnumu, tur starp visiem restorāniem, Hiltoniem, sendviču bāriem un citām herņām atradās iepriekš apmeklētajam pabam dvīņu brālis. Varētu būt, ka viens pabu tīkls. Atkal jau dikti garšīgi paēdām.

Tālākais ceļš mūs veida caur iepriekšminēto Pedingtonas staciju uz Notinghilu. Pavisam cita pasaule :) Zemā apbūve, platas ielas, visādas bodītes. Tā kā bijām saguruši, nolēmām tomēr atlikt šīš teritorijas izpēti uz citu Londonas apmeklējuma reizi. Devāmies atpakaļ caur Kensingtonas parkiem (saiet kopā ar Haidparku). Perfekts bērnu laukums (Diānas vārdā saukts). Skaisti gulbji, pīles un citi putni pie apaļā poļa apaļās mārciņas apaļā dīķa (Round Pole Round Pound Round Pond), pāris minūtes pirms mūsu ierašanaš ierašanāsizslēgta princeses Diānas memoriālā strūklaka, kas nemaz ij neizskatījās pēc strūklakas.

Vēl pirms parka nolēmu nobildēt ļoti interesantu dekoru. Izrādījās, ka tas ir Krievijas vēstniecības konsulāts. Mukām, ko kājas nes :)

Pēdējā pastaiga bija superīga. Kad plāns ir izpildīts, viss ir apskatīts, ko vajag - sapirkām, varējām mierīgi pabaudīt to mieru, kuru var sniegt pastaiga pa Haidparku un tam pieguļošajām teritorijām.

Turpinājums sekos pēc 24 stundām.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar kartona_kaste

2007. gada 19. martā, plkst. 21:58

Vai varēs arī beigu kopsavilkumā dažus skaitļus? Teiksim kopējā izmaksu summa, vai nostaigātie km...

Gravatar Vilx-

2007. gada 20. martā, plkst. 01:38

Interesanti - izskatās, ka Tu neesi aizvēris kādu <i> tagu...

Gravatar mmk

2007. gada 20. martā, plkst. 08:37

njā, vislabāk ir ja ir laiks mierīgi paklīst pa ielām un parkiem un baudīt atmosfēru, nevis kad ir jāsaliek visi ķeksīši uz "obligātajiem" objektiem..

Gravatar Normunds

2007. gada 20. martā, plkst. 09:36

<i>pie apaļā poļa (Round Pole)</i> . Ja mani atmiņa neviļ, tad apaļo ūdenskrātuvi Kensingtonas dārzos sauca par Round Pond, tb apaļo dīķi nevis stabu.

Gravatar hQuse

2007. gada 20. martā, plkst. 09:53

fotogrāfijas kaut kur var[-ēs] redzēt? :)

Gravatar KA

2007. gada 20. martā, plkst. 09:54

Mark & Spenser atbalsta Izraēlas armiju, tādā veidā laacz atbalstīja Libānas bērnu nogalināšanu. Žētons tev!

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. martā, plkst. 09:58

Normunds: true, fixed Itāliks arī salabots.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. martā, plkst. 09:58

hQouse: daudz ne, bet pēdējā ierakstā (rītvakar, kad pats jau būšu Alpos)

Gravatar eermaniitis

2007. gada 20. martā, plkst. 10:01

hehe .... un kur kjiinieshu kvartaals soho?

KA noteikti valkaa kjiinieshu razhojuma tkreklu, zekjes, lieto lietussragu utt, kas atbalsta kjiinas tautas armiju, kas izniicina tibetas tautu, kultuuru un aizved tibetas beernus paarkjiinoshanai dzilji mongolijas stepees taalu no kalniem

Gravatar BeatMaster

2007. gada 20. martā, plkst. 10:13

hm man italiks kautka nav salabots :P

Gravatar Normunds

2007. gada 20. martā, plkst. 11:32

Laacz.... . Round Pond nevis Pound. Pond ir dīķis. Pond ir pareizi. Pound ir nepareizi.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. martā, plkst. 11:54

Normund, tnx. Salabošu.

Gravatar Normunds

2007. gada 20. martā, plkst. 12:01

Paldies. . Ja vēl izlabosi piekto vārdu aiz labojumiem, bus pavisam labi :-)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 20. martā, plkst. 12:11

Normunds, aiz kam ne! Lūdzu!

Gravatar Normunds

2007. gada 20. martā, plkst. 12:17

Space aizmirsi ieklabināt aiz izlabotā vārda :-D . Varbūt varētu pieteikties kāds, kas ir redzējis Princeses Dī strūklaku darbībā? Man arī patrāpijās izslēgta, izskatījās pēc Siguldas kamaniņu trases :-)

Gravatar Namtar

2007. gada 24. martā, plkst. 09:03

Es Anglijā esmu bijis vienu reizi, vairāk ceru ka nebraukšu. Biju tur aizbraucis pa Nato samita laiku. Kā tur ir? Nu žēl protams skatīties, cilvēki tur stipri bednāki kā pie mums. Londonā(tā ir galvaspilsēta, cieš no stipras pārapdzīvotības, kas raksturīga visām mazattīstītajām valstīm) visas mājiņas ir mazas un vienādas, laikam celtas sērijveidā kur apmetināt lielos barus trūcīgo iedzīvotāju. Lai ieietu tualetē ir jāpagriežas kādas trīs reizes un jāiet atpakaļgaitā, liela šaurība. Kad brauc uz turieni, tad noteikti jāpaņem līdzi kāds nieciņš, stikla krellītes, vai labāk bloks cigarešu vai vislabāk paciņu belamora, to iezemieši labprāt maina pret zeltu. Nauda tur ir tugriki, tiem nav nekādas vērtības, kas mums ir santīms, tas viņiem ir pencs un tas neskaitās vispār, kas mums ir lats, tas viņiem ir paunds un tas arī gandrīz neskaitās, par 20paundiem divi cilvēki var ar sabierisko transportu aizbraukt no lidostas līdz centram. Mozambikāņu piparu bodē var lēti paēst par 10 paundiem viens cilvēks, ja viņš nedzer, ja dzer, tad par 15. Par cilvēkiem. Vidusmēra anglis ir ļoti dažāds, ir gan melni, gan dzelteni, gan arī balti angļi, bet viņus visvairāk vieno prāta spējas, kā jau senākos laikos rakstīja diži rasu pētnieki, tad pirmatnīgām tautām ir mazākas spējas uz diženiem uzdevumiem, kā tas ir kultūras tautām. Bet toties angļi ir ļoti labsirdīgi, priecājas par sauli, visiem atvainojas un vienmēr smaida. Kopumā ceļojums bija ļoti interesants, ļoti daudz jaunu iespaidu. Nevajag jau vienmēr braukt uz civilizētu zemi un gulēt pie jūras kūrortā, reizēm gribās arī redzēt vietas, kurās augstā civilizācija vēl nav ienākusi. Tajā pašā anglijā, tu nevari vien beigt priecāties par ūdens krānu no ar diviem stroķiem, no kuriem tek ledusauksts un verdošs ūens atsevišķi. Ņemot vērā, ka silta ūdens padevi atklāja senie romieši, tad ceļojums uz Angliju jebkuru no jums aiznesīs 2000 gadus senā pagātnē. Tā ka visiem silti iesaku.

Tā es rakstīju tikko kad atbraucu, tagad protams šis tas jau piemirsies, aizvakar atbraucu no ceļojuma pa Bretaņu un Normandiju, vajadzēja lidot caur Glāzgovu(to lidostu ko ryanair sauc par glāzgovu, patiesībā tas ir tāpat kā aizlidot uz Varakļāniem un saukt to par Rīgu) un nepatika pret Angliju atgriezās, šņurcīgā lidosta, stulbie darbinieki, Reklāma - Riga Party capital, reklāma Scotland is the best small country in the world(var jau protams teikt, ka Skotija nav Anglija, bet patiesībā nekādas starpības tur nav, tikai viņi nesaka shit, bet gan shait), salašņu bari un tie superintelektuālie jaunieši kas brauc uz Rīgu.