✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Nozare.lv blogi

2007. gada 26. martā, 20 komentāri

Man ir neaprakstāms prieks, ka Uldis Zariņš ir atsācis rakstīt. Šoreiz, gan, tas notiek tādā kā korporatīvajā blogā :) Tas gan nekādi neietekmē (un diez vai jel kad ietekmēs, cik zinu Uldi) to faktu, ka rakstītais ir augstākās raudzes. Ceru, ka mūsu valstiņā šādu zinošu un varošu autoru skaits tikai un vienīgi kāps.

Juri Kažu man brīžiem ir grūti lasīt un uztvert, lai arī viņš varētu būt visinformētākais IT žurnālists Latvijā, ja ne visā Baltijā. Vēl grūtāk bija saprast, par ko ir runa TV24 IT ziņās (tai vienā reizē, kad tās redzēju Jura vadībā). Taču, kā faktu vācelīte viņš neapšaubāmi ir pats pats.

Māri Zanderu es varu tikai un vienīgi skatīties pa TV, jo citādi (radio un arīdzan savā blogā) viņš ir pārāk derdzīgi Kleksīgs.

Diemžēl neko nevaru komentēt par ceturtā (anonsēšanas secībā gan viņš bija trešais) autora - Edmunda Rudzīša pierakstiem, jo neesmu gana kompetents ekonomikā. Tiesa, no nespeciālista skatu punkta izskatās diezgan jaudīgi (visās nozīmēs).

Priecē šādu blogu esamība. Tiesa, ņemot vērā vispārējo Latvijas Interneta lietotāju sadalījumu, vēl būs jāpaiet gana ilgam laikam, lai cilvēki nebrīnītos par šo terminu. Nemaz ij nerunājot par šo “blogu” lasīšanu.

Lielākā daļa lietotāju zin tikai draugus, trīs portālus, un gūgli. Pasarg dies', lai viņi zinātu un apmeklētu kaut kādu nezināmu cilvēku personiskās lapas. Varbūt drauga dienasgrāmatu sviesta cibā. Varbūt ik pa laikam kaut kam uzskrien virsū. Savukārt gudrie, veiksmīgie un spējīgie (tie, kuriem Internets nav dzīves sastāvdaļa) neuzskata, ka tādu blogu lasīšana ir adekvāts laika tērēšanas veids. Redzēs, kā tas viss mainīsies. Man ir dažas versijas, bet tās lai paliek kādam atsevišķam ierakstam.

Un tiem, kas tagad sauks - “Tu, lāci, esi ^&^&$#! Kā Tu vari nodirst kādu rakstītāju, ja pats esi tāds un šitāds!” Jā esmu. Un varu. Tas, ka neprotu pats, man nekādā gadījumā šīs privilēģijas nevar liegt. Un teiciens par baļķi un skabargu ir vienkārša atruna no to puses, kas paši nespēj vai negrib izteikties.

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar cyxob

2007. gada 26. martā, plkst. 16:22

zanders = pans kleksis? vai tas ir kāds cits? vnk interesanti uzzināt.

Gravatar Arturs

2007. gada 26. martā, plkst. 16:51

Šī dēļ nav laiks? Šis ir tas darbs? :))

Gravatar krizdabz

2007. gada 26. martā, plkst. 17:13

Lāci.. gaidīšu to "atsevišķo" ierakstu.. ;)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 26. martā, plkst. 17:37

Arturs: šis jau nu prasīja nenormāli daudz laika, lai uzrakstītu:)

Gravatar Arturs

2007. gada 26. martā, plkst. 19:11

laacz: baigi kvalitatīvi uzrakstīts... Noteikti ļoti piestrādāji! :)

Gravatar Kristaps Kaupe

2007. gada 26. martā, plkst. 20:05

cyxob, jā, Māris Zanders = Pans Kleksis.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 26. martā, plkst. 20:22

Arturs: Tas vairāk liecina par to, ka esmu labi atpūties ;)

Gravatar KAC

2007. gada 27. martā, plkst. 00:19

pilniibaa piekriitu par Kažu.

Gravatar gurj

2007. gada 27. martā, plkst. 02:00

Emuāri paši par sevi jau nav nekāda milzu vērtība. Avīzes būtībā tikai <I>lec pakaļ kārtējai modei</I>: nemainās būtība (tiek rakstīti raksti), bet nosaukts tas tiek par emuāriem. Būtībā emuāri iezīmē tendenci, ka cilvēkam vajag <B>vienkāršotu</B> veidu, kā kaut ko publicēt (varbūt arī lasīt?), t.i., sakārtojumu pēc datumiem, bet būtu grūtāk, ja pateiktu - tagad uzraksti kaut ko vienkārši tāpat, no galvas, bez datumiem. Tāpat arī grāmatas lasīt ir "grūtāk" nekā avīzes.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 27. martā, plkst. 08:14

ghe, man nav vēlmes un iekāriena ievērtēt blogus, kuriem es nevar sekot līdzi (tiem nav RSS/Atom fīdu). Katru dienu apmeklēt to lapu nav manos spēkos.

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 27. martā, plkst. 08:26

jā, tas ir viens patiesi interesants fenomens - cilvēki pasludina, ka nelasīs neko, kam nav fīdu, un labprātīgi atslēdz sev 80% dižtīkla latviskās daļas... :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 27. martā, plkst. 08:28

Beregu: nu jau par 80% Tu pārspīlē :) Fīdi attiecas uz portāliem un blogiem. Protams, nav slikti, ja tie ir arī citur. Galu galā, man pavisam noteikti nepietiek laika apceļot tos lielos lielos procentus neapfīdoto lapu.

Gravatar Lauraiss

2007. gada 27. martā, plkst. 08:59

Internets ir superīgi izklaidējošs, bet ne tik tālu, lai uzvilktu siltās čības, paņemtu tasi kūpošas tējas, lcd klēpī un lasītu ko netā ir sagramstījuši dīvaina paskata čomaki. Avīzes iekš WC dod tieši nepieciešamo infas injekciju pareizajās dozās un frekvencē. Imho.

Gravatar Lauraiss

2007. gada 27. martā, plkst. 10:24

Ar to es tik gribēju paskaidrot kāpēc vairums (mani ieskaitot) šitādus nelasa.

Gravatar Benvenuto

2007. gada 27. martā, plkst. 10:31

Edmunds ir baigi līdzīgs Džimam Kerijam.

Gravatar zibensTelefons

2007. gada 27. martā, plkst. 11:20

Beregu: stāsts jāstāsta!

Gravatar Prusaks

2007. gada 27. martā, plkst. 18:15

Zariņš mums darba ballītē bija Salavecis. Diezgan normāli sanāca.

Gravatar Una

2007. gada 2. aprīlī, plkst. 10:22

Mjā, ar blogu apskati tikai sāku aizrauties un zini- tas sāk "ievilkt", lēnām, pamazām rodas kāre pašai ko tādu izveidot- tikai vēl nezinu kā. Kad uzzināju par tādu blogu esamību- es biju ar visām četrām ķepiņām pret KAUT KĀ TĀDA apskati- likās, ka tas būs kaut kas līdzvērtīgs lūrēšanai pa atslēgas caurumu:) Taču izrādījās, ka blogs nav NEKAS TĀDS - tā ir vide, kur vari būt brīvs.