✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

7. nodaļa

2007. gada 12. aprīlī, 30 komentāri

VP EPP 7.nodaļas priekšnieks Ēvalds Karitons norādīja, ka nodaļa beidzot ir saņēmusi nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, lai varētu veikt Interneta monitoringu, taču vēl joprojām ir problēmas ar speciālistiem, jo augsta līmeņa informācijas tehnoloģiju speciālisti tirgū ir daudz labāk atalgoti nekā spēj piedāvāt policija.

IeM preses relīze

Duh? Bah? WTF?

Radās ideja:

[14:40] <x-f> vinjiem iedeva Iipashaas Interneta paarluukprogrammas instalaacijas disku

Tu atbildi augstāk redzamajam komentāram. Atcelt

Gravatar TrZ

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 14:55

Un Īpašā Interneta Pārlūkprogramma ir IE7, lai būtu ar tabiem uzreiz vairāku internetu moooonitorēšanai :]

Gravatar CaptSolo

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:05

<blockquote>Intelektuālā īpašuma padomes ekspertu grupas sagatavoto normatīvo aktu pakete paredz, ka tiesībaizsardzības iestādēm būs tiesības pieprasīt no Interneta pakalpojuma sniedzējiem informāciju par abonentiem un lietotājiem, kā arī pakalpojumu sniedzējiem <b>pēc tiesībaizsardzības iestāžu pieprasījuma būs nekavējoties jāpārtrauc pakalpojuma sniegšana klientiem</b>, kas veic nelikumīgas darbības.</blockquote> Tiesiskās valstīs interneta pakalpojumu pārtraukšana vai abonentu informācijas sniegšana notiek pēc tiesas pieprasījuma, nevis ierēdņa vēstules. Interesanti - kas noteiks kas ir nelikumīgs un kas nav? BSA? Ir jau skaidrs, ka "Intelektuālā īpašuma padomes ekspertu grupā" diez vai ir savākušies indivīdu privātuma un tiesību aizstāvji.

Gravatar p0stman

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:05

Nu re cik labi. Tagad arī Iekšlietu ministrija ļoti labi varēs monitoringot Internetu.

Gravatar The REX

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:12

Un šādiem "gudriniekiem" es no saviem nodokļiem algu maksāju ?

Gravatar Benvenuto

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:19

The REX: mēs labi zinām, ka tu izvairies no nodokļu nomaksas.

Gravatar Edijs

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:23

Tak poličiem algas kāpj, manējā učuka alga pat nestāv vairs blakus. Būs jāpārkvalificējas.

Gravatar BlackHalt

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:43

Laacz, negribi patriotisku jūtu valdīts nomainīt darbu uz šo visu ieredzēto?

Gravatar gudrinieks

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 15:49

Viņiem iedeva pēdējo Firefox 2.0.3 ar Live HTTP headers, bet neviens vēl nepastāstīja kā to lietot.

Gravatar Indriks

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 16:21

Kārtējo reizi elementāras lietas pasniedz tā, lai par to visu var iekasēt smuku naudiņu. Pēdējā laikā tas ir visai aktuāli.

Gravatar hQuse

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 16:34

CaptSolo komentārs saskumdina. Tāpēc, ka skaudri patiesi.

Gravatar spd

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 17:40

CaptSolo: man liekas, ka tas drizak varetu but ta - policija vai attieciga institucija ISP maigi norada, ka tads un tads dara ne parak labas lietas. Tad ISP (kur parsvara nemonitore savu klientu aktivitati) paskatas uz to keksu, ko ta sis darijis un salidzina ar to, ko vins ir apnemies nedarit saskana ar noslegto ligumu... Ja ir kadas pretrunas - drosi vien tiek norauts rubilniks. Ja pretrunu nav - butu tikai logiski, ka Saeima/ MK tiek iesniegti priekslikumi par grozijumiem/ jauniem normativiem aktiem, kas mazliet ierobezo 'fristailu'. nu, tas ta - mans redzejums, ka tas varetu notikt.

tas ir stasts par procesu. ja par 'cenzuru' - tad mans viedoklis ir tads, ka absoluts fristails ari nav labi, bet kur ir 'saura bruna stripina' starp labi un slikti - tadas info man nav :)

Gravatar Kirils

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 17:43

spd, pirmaa dalja ta agan buus. bet taalaak, uj.. te ir Latvija!

Ja ir kadas pretrunas - drosi vien tiek norauts rubilniks. Ja pretrunu nav, tiek parautas visas iespeejamaas sviras, piedraudeets visiem, kam var un ar ko var, ieskaitot ISP. un tad norauts rubilniks. ja ne, tad ieliek paseedeet uz paaris sutkaam. un taalaak tiek norauts rubilniks.

Gravatar Kirils

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 18:04

"Šo ieceri [ iesaistīt augsta līmeņa IT speciālistus policijas darbā] pozitīvi novērtēja asociācijas „Business Software Alliance” (BSA) pārstāvis Latvijā Valdis Birkavs, norādot, ka BSA var piedāvāt savus speciālistus šādai sadarbībai."

tijpa BSA ir paarpaareem "speciaalistu"? nez vai lielaakaa dalja no vinjiem vispaar HTTP no TCP maak atshkjirt.

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 18:27

jābaidās būtu nevis no BSA (kā uzdevums ir ar iespējami mazākiem resursiem nobiedēt iespējami vairāk jūzeru), bet no vienas labi zināmas opozīcijas partijas.

Gravatar karlis

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 21:34

Nu un kas te jauns? Kā šobrīd strādā VID:

  • konstatējām [esošu/neesošu] pārkāpumu? -- varam neko nedarīt, ja labs garastāvoklis. Varam arī vienkārši brīdināt. Varam arī iesaldēt visus uzņēmuma un īpašnieka kontus visās bankās.
  • uzņēmējs nepiekrīt mūsu konstatētajiem [esošajiem/neesošajiem] pārkāpumiem? Lūdzu, tiesājies. Tikmēr (nākamos 3-10 gadus) tavi un uzņēmuma konti būs iesaldēti. Kā tu veiksi komercdarbību ir tava ne mūsu problēma. Vai arī piekrīti mūsu <strike>reketam</strike> taisnīgajam lēmumam.

Tāpat tagad būs ar interneta policiju. Sākumā pa muti un tad uzdos jautājumus... :)

Gravatar Guncha

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 22:43

  1. Ideja nav slikta, vajag tajā vietā iefiltrēt kādu savējo, kurš izliktos, ka neredz perverso Benvenuto būtību,
  2. Gan jau ka arī BSA darbiniekiem šad tad darba laikā nav, ko darīt, un gan jau, ka arī viņi kā cilvēki ar IT saikni, ieskatās šeit un citos blogos ar anti-bsisku gaisotni :)

Gravatar mf

2007. gada 12. aprīlī, plkst. 23:43

to CaptSolo: Es tā iedomājos- vai pret šo nevar vērsties satversmes tiesā? Jo "vien iestāde" bez tiesas sprieduma var tevi paziņot par noziedznieku un ierobežo individa tiesības!

Gravatar kartona_kaste

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 00:19

A Jums, mļin, neienāca prātā, ka cien. Ēvalda Karitona k-gs vienkārši nepārzin terminus <i>(kas nav arī viņa darba pienākums)</i> un nosauca x par y? Nevajag uzreiz bļaut par to, ka kāds Jums kautko kāš.

Gravatar wiii

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 01:00

da kuru krata kaut kādi termini, galvenais, ka interesanti

Gravatar caprico

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 09:48

Latvijas mērogā tas izklausās pēc zinātniskās fantastikas, JO nez vai viņi ir iepirkuši skaitļošanas klāsteri, kas varēs kaut cik reālā laikā analizēt visas Latvijas trafiku. Par trafika pēcapstrādi vispār var aizmirst, jo tik lielus disku masīvus LV nepavilks izmaksu ziņā! Nepietiek jau vien ar dzelža+softa iepirkšanu, vajag jau arī pie ISP savus galus. Visdrīzāk nodaļas darbs būs ļoti subjektīvs, iespējams politizēts (par laimi vienkāršam lietotājam), balstīts uz atsevišķu nelabvēļu atsekošanu ... ēēē, a ko viņi iesāks ar šifrētām konekcijām?!? Abloms ... Nav ko īsti iespringt. Uzliks poličiem kompjus, un paši dzenās CS tīklā, aizmirsdami par BSA. :)

Gravatar Normunds

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 10:02

nesaprotu kvēlo sašutumu. Jau tagad ISP bieži saņem pieprasījumus no tiesībsargājošajām iestādēm ar lūgumu sniegt info par darbībām kas veiktas no ISP klientu adresēm. Izskatās, ka iem.gov.lv ir kaut kas noticis, bet es labprāt izlasītu visu tekstu nevis tikai frāzes par interneta trafika ķemmēšanu.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 10:05

Normunds: ierakstā ir saite uz IeM preses relīzi.

Gravatar Normunds

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 10:12

laacz, iem.gov.lv neiet. vismaz man.

Gravatar laacz Autors

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 10:26

Normunds, <a href="http://www.google.com/search?q=VP+EPP+7.noda%C4%BCas+priek%C5%A1nieks+%C4%92valds+Karitons+nor%C4%81d%C4%ABja" rel="nofollow">kāpēc esi gūglei par slinku</a>?

Gravatar irgan:-)

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 15:13

tipiski - vispirms izgaazh naudu un tikai peec tam izdomaa, ka vajag tak arii kaadu, kas to visu maak lietot.

Gravatar usver

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 21:52

"nodaļa beidzot ir saņēmusi nepieciešamo tehnisko nodrošinājumu, lai varētu veikt Interneta monitoringu"

varianti:

  1. nopirkuši serveri, kaimiņu Jānītis uzlicis Ubuntu un skvidu, lai priekšnieki varētu kontrolēt darbinieku aktivitātes, bet nav neviena, kas to visu prot nokonfigurēt, lai darbotos.
  2. saņemti papildus steki un visu ISP fiziskās adreses, bet nav ne jausmas, ko tālāk - jāgaida priekšnieku rīkojumi.

Q: tīri tā no lietotāja viedokļa - kad .lv netā lietotājam iestājas 'pizģec osļiku'? tad, kad kāds gudrāks ir pateicis - no ip <i>tād.as.un.šitādas</i> kāds ir defeisojis .gov.lv lapu vai citos gadījumos arī?

Gravatar usver

2007. gada 13. aprīlī, plkst. 21:55

upd: iem.gov.lv taitls iespārda ;D

Gravatar 0nkulis

2007. gada 14. aprīlī, plkst. 00:17

monitorings? tad jau viņiem pasniedza monitoru

Gravatar eerms

2007. gada 14. aprīlī, plkst. 11:21

visdrīzāk šitā iestāde dzenās perversus tipiņus iekš tā draugiem.lv un kontrolēs lai mājas lapās ar saturu 18+ būtu attiecīgais jautājums par lapas apmeklētāja un viņa mājdzīvnieku vecumu. nezinu ko gan citu viņi varētu kontrolēt un tādā gadījumā kamdēļ tur kādu speciālistu?