✉️ Saņem šito visu e-pastā. Tā vietā, lai palaistu garām kaut ko no tā, ko es rakstu savā blogā, tagad vari pierakstīties un saņemt e-pastā visu, ko es te rakstu. Tas nav bieži.

← Uz sākumu

Ideja Interneta projektam

2007. gada 16. aprīlī, 49 komentāri

Pašam man diez vai atrastos laiks ko tādu izbīdīt, bet tādu projektu vēlētos sagaidīt vēl savas dzīves laikā.

Politiķi sola. Pat ne priekšvēlēšanu aģitācijas ietvaros. Bieži vien arī ikdienā var dzirdēt - “tad un tad mums būs tas un tas”. Termiņš gan parasti tiek noteikts vismaz 6 mēnešus attālā nākotnē. Pa tam visi jau ir paspējuši aizmirst. Un nevienu nesatrauc (ja nu vienīgi kāds žurnālists atcerās) tas, ka solījums vai nu netiek pildīts nemaz, vai - ar šādām tādām atkāpēm no sākotnējā plāna.

Tas pats attiecas uz daudzām citām lietām. Piemēram - tiek sākta tiesvedība tādā un tādā lietā. Tiek sacelts hajs, tiek veikti secinājumi, bet, kad tiesvedība reāli tuvojas beigām, tās rezultāti paliek pašu procesā iesaistīto pušu starpā. Un arī par to, ka šī lieta mūs tik tiešām varētu interesēt, mēs esam jau sen aizmirsuši.

Vai arī tik vienkāršs (un ne tik ļoti kritisks, protams) projekts, kā “Rīgas sargi”. Solīja vienreiz, solīja otreiz, solīja trešreiz. Neatnāca. Un neizskatās, ka tuvākajā laikā atnāks. Bet nevienu tas neinteresē, jo visi ir aizmirsuši.

Tādu lietu laika gaitā novācas mega daudz. Varētu uztaisīt tādu kā publisku atgādinājumu lapu.

Darbības princips vienkāršs. Katrs jauns solījums tiek piereģistrēts, norādot tā autoru, vēlams sektoru (privātais, pašvaldība, valsts), pašu solījumu un solītos termiņus (tie var būt vairāki varianti; tie var tikt sadalīti arīdzan pa posmiem; tie var arī būt, piemēram, +/- divi mēneši). Un ļaut lietotājiem parakstīties uz atgādinājumiem par šiem solījumiem.

Pie kam, aktīvākie gan jau ka pacentīsies nosūtīt arī pašvaldības un valsts iestādēm rakstisku lūgumu par projekta gaitu, uz kuru būs vien jāsagatavo atbilde. Un to tad arī varētu publicēt.

Projekta izvēršanas iespējas ir teju neierobežotas. Uzturēšanas maksa arī nav neko milzīga. Un, kas būtiski, izstrāde varētu pat neprasīt nekādus sūros tūkstošu kalnus.

Anyone?

Gravatar e-remit

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:17

laacz, ne Tev vienīgajam tāda ideja nāk prātā... ;) Lai tas projekts nenomirtu, liekas vajag cilvēku, kam tas varētu īpaši interesēt. Varētu derēt kāds students žurnālistikā - viņam tas īpaši vēlāk noderētu. Vai pat kāda studentu apvienība.

Gravatar jan09

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:32

ideja laba - mosh pieteikties Eiropas finanseejumam? ;)

Gravatar Vilx-

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:36

Uztaisīt jau nav grūti, bet sākumā vajag kādu, kas tam visam sekotu līdzi un to lapu updeitotu. Es nevienu tādu nepazīstu... :/

Gravatar markizs

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:36

he, tur Domburu par ādminu :)

Gravatar stripe4

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:38

man arī vienreiz līdzīga ideja iešāvās prātā, politisko partiju solījumu čeklista formā... mnja, solijumi.lv :)

Gravatar Linda

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:42

Riktīgi labs, lūzu, lūdzu, kāds tomēr uztaisiet šādu projektu :) Es bieži domāju par tām tiesvedībām, kas tiek uzsāktas saistībā ar goda un cieņas aizskaršanu....brēciens liels.... bet rezultātā viss kaut kā mistiski klusu tā arī beidzas.

Gravatar kuzmens

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:43

reiz bija Jaunajam laikam projekts pirms vēlēšanām: http://www.varasvirtuve.lv/news.php?id=1 Varas virtuve, tur bija kaut kādi citu partiju darbi, nedarbi sarakstīti, bet projekts apstājās īsti tā nesācies, bet nu šādas un līdzīgas domas jau virmojušas iepriekš. Laikraksts Diena parasti uzcelj gaisā pirms vēlēšanām šādus solījumu/darbu salīdzinājumus, diemžēl tie arī visbiežāk paliek viena laikraksta nummura ietvaros.

Gravatar martcore

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:44

ideja patiešām ir lieliska

Gravatar guntisdk

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 13:49

Es piesakos būt viens no tiem, kas sekotu līdzi notikumiem kādā no tautai interesējošiem "sektoriem", labprāt blieztu iekšā šajā publiskajā lapā. Naudu neprasīšu, pietiks ar "paldies". Projektu realizēt nav grūti, iesākumā domāju pietiktu ar pāris nopietniem saietiem, kur katrs "brīvprātīgais" varētu nākt klajā ar savu projektu. Tos kopīgi izskatītu, vienotos un sāktu darboties. Kā jau saprotams: sākumā viss liekas vienkārši, pēc tam, kad palaiž, ir sarežģīti. Bet laika gaitā viss palēnām izkristalizētos. Untad jau manītu, ko un kā pareizi darīt.

Gravatar spd

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:04

nu, man ari tada ideja jau pasen pa galvu raisas. princips varetu but lidzigs wiki - brivpratigie redaktori savada kaut vai headlines no avizem + galveno domu + atzime, kas teicis (atsevisks lauks partijai un cilvekam). un tad jau - aizet jurina... cita lieta, ka visu var 'nepamanit' un tad saksies razborkas, ka kads no redaktoriem ir pakalpins tai un tai partijai. bet nu es ari butu gatavs dot savu artavu sai lietai, ja kas

Gravatar Kirils

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:09

hey, that's my idea. :D

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:09

pirmā problēma - solījumi reti ir konkrēti. sola jau "apkarot inflāciju", nevis dabūt to zem 6% līdz augustam, "apkarot korupciju"... jā, to vispār konkrēti diez vai var pateikt.

otrā problēma - tiklīdz ir jāinterpretē nekonkrētu solījumu saturs un jāvērtē to izpilde, izrādās, ka neviens no mums nav neitrāls. piemēram, es par varītēm cenšos interpretēt tā, lai politiķi K. varētu "paņemt pie olām", bet laacz - tā, lai šoreiz vēl varētu piedot... vai otrādi, ja gadījies politiķis A. :) beigās mēs izbļaustāmies un aizejam katrs uz savu pusi, un projekts vai nu nosprāgst, vai arī kļūst par vienas partijas ruporu.

kaut kādā veidā, iespējams, to visu var atrisināt, taču tik vienkārši, kā izskatās pirmajā acu uzmetienā, tas nebūs.

bai ze vei, tikko uzmetu aci - solijumi.lv jau ir reģistrēts :)

Gravatar Kristaps Kaupe

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:11

Līdzīgu apsvērumu vadīts savulaik arī izveidoju žurnālu "<a href="http://politika.blogiem.lv/" rel="nofollow">Politiķu vārdi un darbi</a>". Tur šobrīd tiek apkopots varas politiķu sarunātais un sadarītais, klāt pieliekot atbilstošas birkas (tagus), kas ļautu pirms nākamajām vēlēšanām vienviet iegūt informāciju par katras partijas un politiķa sarunāto un sadarīto, kā arī, saprotams, to pēc tam varētu salīdzināt ar pašas partijas iepriekš sludināto programmu (tās ir pieejamas CVK tīmekļa vietnē).

Gravatar Indriks

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:12

Varu piedāvāt domēnu šim projektam. Partijas.lv

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:18

Beregu, nice. Pirmā problēma jau arī nav problēma. Arī nekonkrētiem solījumiem var sekot līdzi.

Otrā, tiesa, ir stipri būtiskāka. Par tās risināšanu nebiju aizdomājies.

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:33

mēģināsim palūkot konkrētu piemēru. šodien intervijā Latvijas avīzei Kalvītis <a href="http://www.la.lv/main1.php?id=3107292" rel="nofollow">saka</a>: (...)patlaban Valsts prezidentes vadītajā Nacionālās drošības padomē prezidentes kanceleja kopā ar premjera biroju un Saeimas Nacionālās drošības komisiju izstrādā jaunus likuma grozījumus, kas tuvākajā laikā tiks nodoti parlamentam.</blockquote> (sorrū, visā intervijā vienīgais, ko varētu uztvert kā solījumu :) sekot tādam jau var, bet kā zināt, kad beidzas 'tuvākais laiks'? drīzāk viss saturs varētu būt dalīt divās lielās daļās - 'Konkrēti solījumi' un 'Nekonkrēti solījumi'; pirmajiem tiešām var sekot, bet otro autorus bombardēt ar tekstu "vai Jūs, lūdzu, nebūtu tik laipni un neprecizētu...".

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:44

Nu, tāda doma man bija ienākusi prātā (par konkrētiem/nekonkrētiem). Tiesa, tā ir nākotne (ja tāds projekts vispār ierauga dienas gaismu). Ir gana daudz gana konkrētu solījumu :)

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 14:57

khe, man tikko ienācā prātā doma, kā varētu uzlabot šāda pasākuma naudas plūsmu - rīkojot totalizatoru (pēc <a href="http://www.biz.uiowa.edu/iem/" rel="nofollow">Iowa Electronic Markets</a> parauga) par to, vai solījums tiks izpildīts vai nē :)

tomēr tas laikam ir pārāk rožaini. ja raugās reāli, jāšaubās, vai neitrāls finansējums šādam pasākumam vispār ir iespējams.

tomēr apaušu kājas un iešu izmest vienu loku pa mežu un pārdomāt šīs lietas dažādos aspektus.

Gravatar Antuanete

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 15:02

To varētu izvērst arī kā pakalpojumu politiķiem, līdzīgi kā sievietēm ir atceries.lv. Sūti īsziņu un saņem savā mobilajā atgādinājumus par konkurējošā politiskā spēka neizdarītajiem darbiem :) Blakusprodukts, kas var nodrošināt visa pasākuma finansiālo resursu :)

Gravatar laacz Autors

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 15:06

Antuanete: +1! :>

Gravatar spd

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 15:32

#12 Beregu, 2. problēmu varētu mēģināt atrisināt jau pie solījuma piefiksēšanas - nodefinējot kritērijus, kā tiks mērīts solījuma izpildījums. Piemēram, ja politiķis saka 'vistuvākajā laikā', tad uztaisa balsošanu starp neatkarīgajiem redaktoriem + kādu lietpratēju pieaicina, lai vienotos, kas ir 'reāls termiņš' šāda solījuma izpildei. protams, tas administratīvi nedaudz sarežģī procesu un prasa $, bet tur mums droši vien Antuanetes ideja varētu lieti noderēt. nez kāpēc man liekas, ka šādu pakalpojumu tīri labi pirktu. nopietni.

Gravatar bT

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 16:07

To lietu ar "tuvākajā laikā" u.c. stiepjamiem jēdzieniem varētu atrisināt visai vienkārši - ieviest attiecīgu aptauju, piemēram: "kā jūs domājat, cik ilgs laiks vidēji atbilst izteicienam 'tuvākajā laikā'". Vairākums būs nobalsojis teiksim par 1 mēnesi, un tad pēc tā mēneša arī skatīsies, kas notiek ar solījumu.

Gravatar Pretinieks a.k.a. Beregu

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 16:15

baidos, ka balsojuma rezultāts būs stipri vien atkarīgs no tā, kuras partijas pārstāvis pēdējais lietojis attiecīgo teicienu... :D

pavazājos pa mežu un pavēdināju pauri, radās dažas domas. pirmā no tām - neklāstīt pārējās publiski :) bet ar konkrētām personām, iespējams, varētu tajās dalīties.

Gravatar Nauris

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 16:33

varbuut... varbuut! ;) briivdienaas...

Gravatar Bomis

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 18:48

Aha, un ielogojoties redzi tādus katrreiz citus sarkanus uzrakstus generējamies: "Līdz solījuma tāduntāda izpildes termiņam atlikušas 3 dienas!", "Vai atlikušajās 5 dienās Murķeļu partija spēs atjaunot nodegušo tiltu pār Lamanšu?" "Uzmanīgi! Jūs ieejat gaisa pilī, kas jau 4 mēnešus kā "pabeigta"! Liftu neizmantot!"

Gravatar rv

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 19:12

savulaik lidziga doma tika apspriesta "sveikaa", tiesa, vairaak visparejas tautas nobalsoshanas sakaraa. bij taads puisis eeriks, ar savu saitu jamajo.lv

Gravatar BlackHalt

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 19:41

Obligāti jāhostējas pie stipendiātiem.

Gravatar ev

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 19:55

"atgādinājumu" druva var sanākt diezgan netverama. tādas domas ir galvā grozījušās gan kad "pravietis" Pāvels (?) Globa rīgas cirkū izsaka kārtējās prognozes (vēl naudu par to ņem), gan skatoties uz asfaltu (vai ceļa marķējumiem/krāsojumiem), kuru šķiet vēl tikai vakar uzlika jaunu, bet jau atkal viņš viss vienās bedrēs (vai krāsojums kurš paliek "melns" jau pēc pāris mēnešiem). iepirkumu konkursos gan jau ir paredzētas prasības "turēsies n gadus", bet realitātē...

un viena lieta - pieķert pie meliem, bet pavisam cita - ko tālāk? kādas sekas? tagad pat - tautas nobalsošana. domājiet, savāks? kautkā neticas :(

Gravatar Andris Saulītis

2007. gada 16. aprīlī, plkst. 22:09

Īstenībā mēs jau darbā to darām, jo medijiem darbs jāplāno uz priekšu. Nenotiek jau viss mediju darbībā tikai 24 vai pat nedēļas ietvaros.

Bet ar tām tiesas sēdēm jau ir tā, ka tās nenorisinās četras dienas. Paskat, Audera prāva tikai tagad nonākusi līdz Augstākajai tiesai un tagad atkal advokāts saslimis.

Bet no otras puses, valdības protokollēmumu termiņu neievērošana ir vienkārši fascinējoša. Informatīvo ziņojumu un lēmumu pārlikšana (piem., Lattelekom daļu pārdošana) ir atlikta jau kādas trīs reizes. Daudzus lēmumus nepārliek, vienkārši iesniedz vēlāk - piemēram, nulles deklarācijas lēmuma termiņš bija 1. janvāris, a iesniedza pirms kādām divām nedēļām. Un neviena no amatpersonām i nebļauj pakaļ, visiem pofig, jo pārējie arī tāpat to dara. Un īstenībā - ko tas tā kopumā mainītu? Tikai palielinātu opozīicijas rupora volume pogu, jo viņi jau vietā neko nepiedāvā. Bet no otras puses, tas norāda, kāds respekts pret valdības vadītāju ir Brīvības bulvārī 36...

Gravatar pikc

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 03:41

un? cik reizes taadu lapu apmekleesiet ? partiju programmas (soliijumi) tak taapat atrodami... un ko dumaaku par komunikaacijzinaatnjstudentu shaadai lietai ieteikt nav iespeejams...

Gravatar Boldrix

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 11:01

Man kādreiz bija ideja, kur tu varētu poaņemt politiķi un apskatīties viņa bilanci +/-. Bet tad pirs vēlēšanām izveidoja lēto variantu ar lācīšiem, kas bija samērējušies. (lētais tādēļ, ka visi varēja nākt un likt + vai -), bet lai šai bilancei būtu nozīme vajag vākt faktus un katram faktam pievienot reitingu piēmēram 15% pozitīvi 85% negatīvi. Vai vienkārši fakts dod + vai mīnusu. Vajadzīga liela komanda, kas varētu lasīt rakstus, jo viens autors nevarētu publicēt rakstu(faktu), kamēr to nebūtu apstiprinājuši kāda daļa citu autoru. Viss informācija būtu praktiski ar atsaucēm, līdz ar to tādējādi izvairoties no atbildības. Pakalpojums par 0,35 Ls piemēram, ja politīkis A ir saņēmis pozitīvu vērtējumu tad atnāk īsziņa par to. Autoriem jānodrošina objektīvu faktu kolekcionēšanas kārtība, tā lai netiktu vākti tikai negatīvie vai otrādi. Autori varētu paši saņemt reitingus no citiem autoriem, bet varbūt no lasītājiem. Atbilsoši reitingam varētu izvietot savus bannerus lapā.

Gravatar O.M.

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 16:41

Sveicieniņš šīs dimensijas Saimniekam un viesiem!;)

Cien. "Laacz" ideja ir gana feina un aktuāla būs vienmēr. Jāpiebilst gan - tieši dēļ tās (idejas, tātad) pastāvīgās aktualitātes, ideja nav jauna (kas, dabiski, nemazina tās lietderību principā, t.sk. - arī "tekošajā momentā" = šobrīd, kā arī - tuvākā vai distancētākā perspektīvā, teiksim tā).

Informācijai (iespējamajiem interesentiem), konspektīvi: līdzīga (manuprāt) ideja tiek realizēta jau 5-to gadu = kopš "tālā" 2002. gada vidus, aptuveni.

Rosības mērķi - identiski cien "Laacz" minētajiem: ņemot vērā to, ka sabiedrības "operatīvā" atmiņa aprobežojas ar 3 mēnešu retrospektīvo distanci - atgādināt (mums, pašiem sev - kā "vidējiem statistiskajiem vēlētājiem", t.sk.) to, kas varētu būt piemirsies (par kreņķi mums & par prieku "politsiles bradātājiem" = solītājiem, [NE]darītājiem, šiverētājiem un taml. "polit-klauniem").

Idejas praktiskā realizācija (elektroniskajā versijā) = "O.M. BLOGS" = "O.M. arChīva" apgāda projekta w-anotācija.

Ja ļauts šeit publiskot "O.M. bloga" linku (ne jau dēļ pašreklāmas - iepriekš minēto iespējamo interesentu ērtības labad, only):

http://ontuns-m.blogs.lv

"O.M. bloga" sadaļa, kura vistiešāk varētu atbilst cien. "Laacz" idejas parametriem (t.i. - ikdienišķi & operatīvi fiksēt sabiedriski politiskās aktualitātes, tās "apsmaidot", 'a'prori / avansā: prognozējot, ka zināmai daļai no tām izrādīsies "ziepju burbuļu" mūžs) = "O.M. hroniskais pjedestāls" = http://ontuns-m.blogs.lv/sadala/13652/

Hronoloģiska / statistiska infa: "O.M. blogs" tapa piedzimis pirms nepilna pusotra gada (13.12.2005.) un šajā laikā ir ticis "piemeklēts" no ~ 1.000.000 interesentu / labu ļaužu puses. Cita starpā - tas varētu liecināt, ka cien. "Laacz" ideja (t.i. - tās realizācija interesentiem nosacīti tīkamā formātā = iekš humora & satīras "mērces") ir gluži feina un nepārstāj būt aktuāla, praktiski nekad.;)

P.S. Atļaušos akcentēt (vēlreiz) lūgumu neuzskatīt šo par "O.M. bloga" "pašreklāmu" (man domāt - tas nav īpaši nepieciešami).

P.P.S. Saziņai - iespējamajiem interesentiem, t.sk. - attiecībā uz "O.M. arChīva" apgāda projekta turpmāku attīstību / izvēršanu / producēšanu (t.sk. - NE-virtuālajā segmentā: INTERNETS, kā zināms, ir pieejams mazākajai mūsvalsts sabiedrības daļai, diemžēl), potenciālajiem sadarbības (arī - projekta praktiskā atbalsta) partneriem u.c. labiem ļaužiem: skat. kontaktinformāciju "O.M. blogā".

Visiem visu iespējami feinu vēlot, pilncieņā ~

~ O.M. (Ontūns Mazpusāns). ;)



Gravatar Piu

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 18:35

Tam visam vajadzētu pievienot politiķu, e.t.c. darboņu, kas sola, foto un dzīvesstāstu. Kategorizēt pēc sfēras, amata, rajona (laukos arī sola). Tāpat arī publiskā pasākuma aizsegā reģistrēti lietotāji var likt privātos solījumus. "Kaimiņs Askolds solīja salabot sētu, lai viņa suns nelien pie maniem kaķiem."

Gravatar elfz

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 21:52

"Sveicieniņš (..) (..) (..) (..) (..) (..) (..)"

Mazpisānā slēpjas lispa vecis un netiek ārā.

Gravatar hQuse

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 22:02

par tiem solījumiem, varētu pielikt vēl [streaming] video arhīvu klāt ar intervijām/faktiem :) no otras puses, suņi rietu, bet karavāna vienalga ietu tālāk (kamēr nav juridiskas atbildības un pietiekami liela bezkaunība/maza sirdsapziņa)

Gravatar Grinch

2007. gada 17. aprīlī, plkst. 23:09

. hQuse: esmu paarliecinaajies, ka karavaana ne vienmeer iet taapat taalaak; ir zinaams kritiskais daudzums sunju reju - visaadu lapu, rakstu, komentaaru portaala rakstos u.tml. bez jebkaadas juridiskas vai citaadas saistibas, peec kura lietas mainaas un karavaana tomeer nespeej neiet taalaak taapat kaa liidz shim

elfz: cerams, ka tikai drukas kljuuda - O.M. makjeniit savaadak atshifreejas; un vispaar jau ikvienaa seezh kautkaada programmeshanas valoda un manupraat taa ir kaada augstaaka Programmeetaja ielikta un izpauzhas dazhkart visaados lispos, kobolos, fortranos, peellos, adabasos, naturalos utt utml

diemzheel garumziimes man sheit ir izbeigushaas :(

.

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 00:14

to "elpis", 2007.04.17. 21:52

Pārtulko, lūdzu, tavā māvienā lietoto apzīmējumu "lispa vecis" cilvēkiem saprotamā valodā (ja vispār uz to esi spējīgs, dabiski).

Palūdz mammai naudiņu garajām biksēm un mācību grāmatiņām, mazuli - nav izslēgts, ka tev, pamatskolas solu deldējot, pat izdosies iemācīties izlasīt uzrakstīto tieši tā, kā tas ir rakstīts, nevis tā, kā tu to (ne)māki izlasīt pašreiz.

Gravatar jānis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 07:21

Ko tur daudz filozofēt - ideja ir laba, nevajag stiept gumiju, veidojiet darba grupu un sāciet, gan darba gaitā viss notiksies, noskaidrosies kas ir kas.

Tikai dažas domas.

Konceptuāli neieteiktu nodarboties ar politiķu izvērtēšanu pārāk nopietni. Pārāk daudz iznāks demagoģijas. Viņu solījumi un lēmumi pārsvarā ir bezatbildīgi. Tos var kolekcionēt, rādīt un apelēt pie viņu sirdsapziņas. Bet nevar sodīt citādi kā balsojot par vai pret. Varētu tikai vienmēr norādīt uz politiķu saiti ar izpildvaru. Bezjēdzīgi būtu sekot politiķim, kura rokās nav nekādu instrumentu, lai iedarbotos uz izpildvaru. Protams, sadaļa Saeima varētu būt.

Citādi ir ar izpildvaru. Tā saņem algu, tai jāievēro likumi un normas. Un tur ir vieglāk ievest pārraudzību, kaut vai pēc ministriju principa. Tas ļautu vienkāršāk un precīzāk visu administrēt.

Svarīgi - jāizveido efektīva struktūra un administrēšanas -filtrēšanas (cenzūra ?!) sistēma, lai viss pasākums nepārvērstos par visprastāko Delfu tirgu. Pie tam jau sākumā jāformulē un jāaizmirst, ka ar šo projektu varēs pelnīt naudu. Tikko parādīsies doma par peļņu, pasākumu varēs norakstīt.

Pārējais ir tehnika un dizains. Veiksmi tiem, kas iesaistīsies un paliks.

Gravatar karlis

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 07:32

<i>O.M: “piemeklēts” no ~ 1.000.000 interesentu / labu ļaužu puses.</i>

Manuprāt O.M. k-gs jauc pageviews un unique hosts jēdzienus...

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 08:12

to "karlis", 2007.04.18. 07:32

;)

Tencinu par "komplimentu", "karli", bet - nevarēšu tevi iepriecināt: nejaucu neko. Vienkārši - BLOGS.LV sistēmā ir kopējā uzskaite = bez dalījuma tevis minētajos (kurus aizmirsi pārtulkot cilvēku valodā) "lapu vērumos" un "unikālajos viesos". Cita starpā - tik pat labi varētu uzskatīt, ka jebkura w-resursa (t.sk. arī "O.M. bloga", protams) apmeklētības statistikas "rādītājus" nodrošina viens šim nolūkam noalgots "klikšķinātājs". Tikai - dēļ kam tas būtu nepieciešams (man, vismaz)? ;)))

Un, kas ir pats jautrākais - vai tev nešķiet, ka tas, uz ko tu koncentrējies, nav īpaši būtiski, salīdzinot ar cien. "Laacz" ideju (kā tādu), vai arī - iespēju ievērtēt vienu no idejas interpretācijām ("O.M. bloga" versijā, šajā gadījumā: labprāt ievērtētu kaut ko līdzīgu, dēļ salīdzināšanas kāruma, kaut vai, tikai - līdz šim nav izdevies neko atrast, diemžēl...) praktiskās realizācijas "fāzē"?

Pieļauju (Pareizāk sakot - esmu teju pilnīgi pārliecināts), ka tev šajā ziņā ir izdevies realizēt kaut ko augstvērtīgāku (salīdzinoši). Vai nevēlies padalīties ar pieredzi / norādīt uz tava veikuma rezultātiem (w-formātā, t.sk.)? Jau iepriekš pateicos par šādu iespēju & paužu atzinību par tevis praktiski realizēto versiju šajā diskusijā apčūpstinātās idejas kontekstā! ;)

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 08:29

to "jānis", 2007.04.18. 07:21


"Pie tam jau sākumā jāformulē un jāaizmirst, ka ar šo projektu varēs pelnīt naudu. Tikko parādīsies doma par peļņu, pasākumu varēs norakstīt."


Iespējams, ka tev ir taisnība, ja jau tik kategoriski to apgalvo. Tādā gadījumā - kāda, tavuprāt, varētu būt dominējošā motivācija, idejas realizācijai aktivizējoties? Kas, blakusminot (arī - ņemot vērā zināmu privātpieredzi), nozīmē gana interesantu, bet - pavisam nopietnu = ikdienišķu garstundu darbu (t.i. - pie nosacījuma, ka ir ciešs nodoms sasniegt kaut cik vērā ņemamu rezultātu un dēļ tam arī tiek atbilstoši kosekventi "rufēts"). Darbs bez motivācijas (dajebkādas) vispār nemēdz būt, tas ir elementāri. Tātad - kādai tai būtu jābūt šajā gadījumā, tavuprāt?

Gravatar Chebureks

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 15:55

O.M. reālais cīnītājs, kā izskatās. Vecis ar pautiem, ideju pavilks.

Gravatar Chebureks

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 15:57

Žēl tikai ka saits atgādina deviņdesmito gadu sākumā ASV un Kanādā uz a3 locītos un uz dzimtbrīvību atguvušu tēviju sūtītos tautiešu izdevumus... :( Pietrūkst tikai liela lāča stilizētā zīmējuma.

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 16:36

to "Chebureks", 2007.04.18. 15:57

;)

Tencinu par atzinīgu vārdu! Nju - kaut kā jau pavelku, šķiet (nu jau 5-to gadu, kā ir noziņots iepriekš).

Attiecībā uz w-resursa vizuālo formātu - kā savulaik teica leģendārais Liepiņu Edžus: "Kā es māku, tā es maunu!";))) tb - ne tuvu neesmu emulators = līdzīgi absolūtajam vairākumam ļaužu, neprotu 100% visu pietiekami vispāratzīstami / profesionāli. T.sk. - arī to, kas attiecas uz dizaina (arī web-dizaina) lietām, par kurām "katram vienam" (t.sk. arī man, dabiski) varētu būt subjektīva (ne profesionāla) izpratne, tuvināta "vidējam statistiskajam" līmenim. Kas, patiesībā, varētu nebūt nemaz tik peļami, šajā gadījumā: pieļauju, ka vairākums sabiedrības ne īpaši labi izprot / pieņem "augstākās profesionālās pilotāžas" līmenī radītus produktus. Katram no mums ir tuvāks tas, kas / kādi esam mēs paši.

Sekojoši - vairākumam (varētu teikt, ka - absolūtajam) pa prātam, visticamāk, būs tādā veidā / kvalitātē / formātā u.t.t. servēta informācija, kādu viņi absorbē iespējami elementārāk (vēlams, pat - ar zināmu patiku, interesi = labprātāk). Alegorijas pēc: torte jau arī ir maize, patiesībā, tikai - "ekskluzīva". Tomēr - ikdienā labprātāk patērējam "vienkāršu nepaplašinātu" maizīti. Va' ne?;)

Gravatar spd

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 18:23

O.M.: tortes alegorija īsti nebūs vietā, manuprāt. šajā gadījumā ir svarīgi lasītājam 'ar karoti ielikt mutē' to informāciju. JO, sen jau vairs nav tie laiki, kad internetu lietoja pārākie entuziasti, lai izbaudītu info apmaiņas prieku utt utjp. Šobrīd tas ir tāds pats mēdijs (vortālu, blogu utml izskatā) kā tv, radio, drukātā prese. Ja info nebūs strukturēta, pārskatāma, tad viņai īpaši virsū neskatīsies, jo darbosies 'iedzimtā slinkuma' faktors kombinācijā ar vājprātīgi lielo info daudzumu, ko ikdienā saņem attiecīgais cilvēks. Tātad, taas pūles ir apsveicamas, bet, lai gūtu atpazīstamību, uzlabojumi ir nepieciešami ;)

Veiksmi!

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 19:52

to "spd", 2007.04.18. 18:23


šajā gadījumā ir svarīgi lasītājam ‘ar karoti ielikt mutē’ to informāciju.

;)

Nu, rau - tieši par to jau arī ir runa: "mutē likt" būtu vēlams (manuprāt) tā, lai patērētājs (tas, kurš info "gremotājs" = lasītājs, šajā gadījumā) ņammājamo īpaši neviebtos, vai nespļautu ārā. T.sk. - dēļ pārlieku "augstas pilotāžas" formātā ieturēta servējuma , kurš varētu izrādīties visai problemātiski "tverams" "vidējam statistiskajam katram vienam".


Šobrīd tas ir tāds pats mēdijs (vortālu, blogu utml izskatā) kā tv, radio, drukātā prese.

Piekrītu, par visiem 100%. JO - tas nu gan, šķiet, ir skaidrs jau pasen & katram, kurš par to ir pasmadzeņojis (arī analītiski).


Ja info nebūs strukturēta, pārskatāma, tad viņai īpaši virsū neskatīsies, jo darbosies ‘iedzimtā slinkuma’ faktors kombinācijā ar vājprātīgi lielo info daudzumu, ko ikdienā saņem attiecīgais cilvēks.

Tieši tā, draugs. Un - tieši tāpēc "augstākā pilotāža" (šajā gadījumā - info segmentā) varētu izrādīties minētajam "vidējam statistiskajam" par "smagnēju" (teiksim tā) vieglai, tīkamai (vēlams - relaksējošai, nevis papildus sasprindzinošai) uztverei. Dēļ tam - iekš "O.M. bloga" ir akcentēta tā humora & satīras "marināde", kurā visai rezultatīvi var "peldināt" praktiski dajebko, t.sk. - jebkuru polit-draņķību.

Ja runājam maķenīt nopietnāk - šīs lietas (attiecībā uz humora & satīras izmatošanas ekskluzīvi efektīvo un lietderīgo izmantošanu info vidē, tātad) pavisam atzīstami / respektējami ir formulējusi cien. Anna Marija Digē. Ja būtu interese - laipni aicināts iečekot minēto viedokli šeit:

http://ontuns-m.blogs.lv/raksts/5469/Par--HUMORU--ka--tadu/


Tātad, taas pūles ir apsveicamas, bet, lai gūtu atpazīstamību, uzlabojumi ir nepieciešami ;)

;)

Tencinu par ievērtējumu (t.i. - par "pūlēm", tātad)! ;)

Uzlabojumi? Nu bet - protams, ka tādi varētu būt, jādomā: "nav nekā ideāla šajā Dieva pasaulē", kā ir sacīts. Bet nu, kā jau ziņoju iepriekš - ne tuvu neesmu emulators, universāli profesionāls = "kā māku - tā maunu", savā nodabā (līdz šim, joprojām).;)))

Attiecībā uz atpazīstamību - nesūdzos, kā saka: domāju, ka priekš 100%-tīga "individuāla neatkarīgā pašdarbnieka" (par kādu varu sevi uzskatīt, manuprāt) - gana pietiekami. Šāda secinājuma (visai pašapzinīga, iespējams) pamatā ir arī tas, ka - nevienu respektējamāku alternatīvu tam, ko & kā daru, nav izdevies atrast un ievērtēt, vismaz līdz šim. Labprāt to darītu, ja vien - būtu ar ko salīdzināt paša (t.sk. - "O.M. blogā") "rušināto". Varbūt vari parekomendēt kaut ko, šajā sakarībā? Būšu patiešām pateicīgs, Goč Pendel! ;)

Gravatar elfz

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 19:56

Heh. paraolimpiskās spēles lāča blogā, O.M. kā stabils līderis.

Nezinu, no kurienes dati par visaptverošo ombloga popularitāti (interneta vidē gan izskatās tāds apdalīts, http://www.google.com/search?q=link%3Aontuns-m.blogs.lv ), bet ja jau ir ļaudis, kas labprāt lasa šos savārstījumus, tad lai. Internetā vietas daudz, un arī par pastalotāju vispārējo inteliģences līmeni man nekādu ilūziju nav. Arī Dadzi galu galā kāds abonē un lasa.

Lisperis - persona, kas izmanto programmēšanas valodu LISP (programmēšanas valodu, kas vizuāli īpaši izceļas arī pastiprinātu iekavu lietošanu (apmēram šādi)).

Gravatar O.M.

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 20:44

to "elfz", 2007.04.18. 19:56

;)))))))))

Teiksim tā: labāk būt "paraolimpisko spēļu" līderim (kaut vai cien. "Laacz" blogā, ja jau tieši šeit notiek saruna par attiecīgo tēmu), nekā - paraolimpiskajam lamerim, par kādu tu sevi izstādi (diez kāpēc). Nu, kaut vai tik elementārā padarīšanā, kā info meklēšanas "sāpju ceļos" (priekš tevis).;)

Konkrēti: jau tu, diez kāda mārrutka pēc, meklējot kādu informāciju, mēdz pistiķēt tā saucamajiem "atslēgvārdiem" priedēkli "link" - ko tad tu šādi vari cerēt atrast, "elfz", "apdalītais" tu mūsu? ;)))))))

Ja ļauts rekomendēt (tādam izcilam "speciālistam", kā tev) - pamēģini iemest tajā pašā "Googlē" kaut vai iniciāļus (t.i. - O.M.), bloga nosaukumu (bez priedēkļiem / piedēkļiem, dabiski), vai kaut ko tik pat elementāru. Rezultātiem nevajadzētu izpalikt, jādomā. Protams - ja, kā līdz šim, nebāzīsi meklējamajam priekšā vārdiņu "link" (ar kuru diez vai šajā gadījumā varētu būt kāds sakars meklējamajai infai).

Attiecībā uz tevis piesauktajiem "savārstījumiem", "pastalotājiem", "inteliģences līmeni" un taml. - paldies, ka papūlējies: esi gana uzskatāmi nodemonstrējis savu pašnovērtējumu. tava paškritika ir aizkustinoša, bet - absolūti neinteresanta (man, vismaz).

Arī prasta ņirga, snobisks (ar dominējošu plebejisma tendenci) nicinājums un taml. izpausmes varētu tikt uzskatītas par konstruktīvu (?...) kritiku. Ar vienu nosacījumu: ja to pauž personāžs, kurš ir iespējis (pats, personīgi) realizēt ko tādu, kas ir kaut vai par mikronu augstāk vērtējams, salīdzinot ar kritikas objektu. Ņemot šo vērā - saki man, "elfz": ko savu tu vari likt pretī tam, par ko ieņirdz? Tikai nesakautrējies, mazuli - te visi ir savējie (kā noprotu) = pratīs tavu varējumu ievērtēt gana objektīvi!

Nu, tātad - ar interesi gaidīšu tavu "uznācienu", pavisam nopietni. Vai arī - SLABO tev, tomēr, savu paudumu "nosegt" ar reāliem darbiem?;) Tipa: "tukša muca tālu skan"?...;)))

Gravatar elfz

2007. gada 18. aprīlī, plkst. 21:34

OM, Mani fascinē tava neadekvātā verbālās caurejas lavīna, ko izraisījis mazs ieraksts ar tava iekavu lietošanas stila salīdzinājumu ar kādu programmēšanas valodu.

link: tiek izmantots, lai atrastu citas lapas, kas norādīto domēnu ir atradušas par gana vērtīgu, lai iesaitētu uz tajā atrodamo informāciju.

Iespējams, es būtu ar mieru arī mazliet pavilloties ar tevi, bet tad, lūdzu, dirsīsimies ārpus lāča viesmīlīgās vietnes, jo tam nav nekāda sakara ar aprunāto tēmu. Mana e-kontaktinformācija arī netiek tā ka īpaši slēpta.